VUTRA
ForumUzgajanjeVanjski uzgojTrazim par misljenja i savjeta
LEGACY

Trazim par misljenja i savjeta

84 odgovora5,562 pregleda
Hide on bushISTRAŽIVAČ

apr 2014.

E ovako, tacno prije 7 dana sam presadio 2 biljke iz saksije na sajt. Ali nekim cudom je pao snijeg dan poslje presaivanja, pao je par centi ali se odma istopio, iduca 2-3 dana je bilo hladno, puhalo je i padale su kiae ali vrijeme se stabilizuje i postaje toplije, ljeti u ovom kraju temperature budu i preko 40 C. Sad me zanima kako ce taj snijeg utjecat na biljku jer je ona bila pod stresom nakon presaivanja. Evo par slika.. Biljka prvi dan kada sam ju presadio: http://imagizer.imageshack.us/a/img842/9366/dmrhm.jpg Biljka nakon 7 dana (kada je proslo ruzno vrijeme): https://imagizer.imageshack.us/v2/500x667q90/843/1x8d.jpg 1. Ja koliko vidim nema nekih vidljivi rezultata ali vi znate bolje od mene, znaci kad treba da zavrsi taj stres period ? 2. Kada bi trebala poceti rast, davat ostale listove ici u zrak itd.. 3. Treba li da joj kupim neki proizvod, neku hranu ili nesto mada je tlo dosta plodno i vlazno ? 4. Koliko puta da ju obilazim dok je u ovom periodu ? Znam da su glupa pitanja ali zelja mi je da naucim, pa da nekad u buducnosti ne budem trebao savjete vec ih budem dijelio :) EDIT: nema veze s ovim gore ali evo kupio sam par obojeni rizli sa ukusima, da li vam se sviaju ? https://imagizer.imageshack.us/v2/500x667q90/836/81rk.jpg
GagibaAMBASADOR

apr 2014.

Ne u itava sliku sa 7 dana. A ni rizle... :) Jesi li pripremao zemlju ili si petom izvrteo rupe i samo gurnuo biljkice u njih? ini mi se da je ovo drugo... ;)
BladeZMAJ

apr 2014.

1 Kakav crni stres period? :konjo 2 Biljka ce zapoceti razvitak i vegetaciju kad ce za to biti uvijeti znaci temp 18+ i sunce.... 3 Ti znaa trebaa li kupiti proizvod ili ne..mi nemamo pojma kakvu ti zemlju imaa. 4 Ako ne mislia gnjojiti trenirati i sl...samo ju trebaa obilazit da zalijea...opet ti znaa kad je to...ne mi.. Ako ti je ~elja uciti predla~em da se uhvatia citanja dnevnika uzgoja i ugoja opcenito al najprije procitaj pravila...ja temu necu dirat naletit ce neki Moder pa odlucit sto s njom...

apr 2014.

Za po etak skloni ta gov*a od biljke,mlada je,spr~iea je.
GagibaAMBASADOR

apr 2014.

Ja tek sad primetih koliko je obilato zatrpana!!! :D

apr 2014.

nista joj ne fali obzirom na vreme, strpljivo

apr 2014.

Ma kao da sam negdje vidio ova govanca,pa sam rekao ,mi i to :D no,nebitno to... Bit e ok to,strpljenja samo :D Biljka na slici dobro izgleda i samo eka sunce...onda e da starta kao luda,no sikiriki. Neznam kakvo druatvo ima u neposrednoj blizini sajta,pu~eva,gusjenica,ze eva,skakavaca...ne bi ih bilo zgoreg zaatiti malo od hladnoe,kiae,snijega,druatva na na in prikazan na ovoj slici. Koristit e im sigurno dok su ovako male.Zaatit e ih. Pri vrhu samo izre~ea 4 rupe da ima zraka i to je to. Baa mi se sviaju biljoze :thumb: a i rizle nisu loae :D

apr 2014.

neznam dali ti je previse gnojiva to :D i obavezno zastitit meni je na 2 valjska growa svaki put zec pojeo sve :(
Dream MasterPOZNAVALAC

apr 2014.

Super izgleda sneg joj nece smetsti samo ce da stagnira do toplijeg vremena . Ja je nebi jos gonjio mala je al sta znam na tebije da biras pazi kolko stavljas da je ne sprzis P.S. Stavi zastitu od puzica kad krene kisa duze vreme oce grickati .Nadji mentora dosta ce ti pomoci ;)
MeskalitoLEGENDA

apr 2014.

U redu je biljoza al je jos mlogo mala . Obilazi je na dan dva u ovom periodu
FukmondoAMBASADOR

apr 2014.

slusaj penzice,nea pogreait, palimo jos je vazan :smoke18:
Hide on bushISTRAŽIVAČ

apr 2014.

Hvala na odgovorima, shvatio sam. Sada jedina stvar koja me brine jeste to da li ce mi i jedna od te 2 biljke bit ~enske, ili cak obadvije ... hmmm kolike su sanse da obe budu muske .. sta cu se patit mjesecima i na kraju duhan motat zbog muskih biljki -.-
StipeZMAJ

apr 2014.

e to neces znat dok ne procvjetaju :) moze bit svasta i muske i zenske i hermafroditi. Sanse bi trebale bit 50:50 al nemora bit...ovisi o svacemu. jbga...morat ces cekat....drugi put zasadi 10 pa ces imat zanskih garant ;)

apr 2014.

Ma 50 barem, 10 je niata pogotovo ako si po etnik. Ra unaa da e pola biti ~enskih, od tih pola ~enskih e ti nametnici uniatiti pola, a od tih pola pre~ivjelih e ti pljesan uniatiti dobar dio i na kraju od 50 dovedea uspjeano do kraja 5-6 i super si ;) Meni se proale godine desilo odmah prve tri pa sve muake, tako da bolje saditi na aake kad je rije o regularkama.
t@maraZMAJ

apr 2014.

Sve je to stvar sree,meni je prvi grow bio isto dvije bilj ice i sjeme iz paketa pa kada su izbacile pistile nije bilo kraja srei.A bila sam uvjerena da e biti muaka bar jedna.Eto nikad se nezna,malo brige oko njih i puno ljubavi i bit e neato sigurno.Sretno
Hide on bushISTRAŽIVAČ

apr 2014.

Najbolje da odem na nogometni stadion i posadim 5.000 komada, nece niko skontati.
Ena&ModelsyAMBASADOR

apr 2014.

Ma jok ....:-) samo kad to pokusas kazi da gledamo vesti,bices na tv...:-)

apr 2014.

Mo~da zvu i puno 50 al nije, vjeruj mi.
CappyAMBASADOR

apr 2014.

I ja cu oko 30 jer sam pocetnik, prvi put uzgajam hehe, pa racunao sam ako je pola zenki znaci 15, neka 10 prezivi ja zadovoljan :)
amrildoooLEGENDA

apr 2014.

Hahahah, ja kad sam bio odlucio 100komada svi me sputavaju, sad ovdje momka nagovarate da ih baca sakama haha :spcartmanmad: , a sto se tice regular sjemena to je sve sreca, ja prvi out posadio 15menki, i sve ih priveo kraju + sve bile zenke, nit problema s napastima nit s bilo cim :signs053: al svakako izbaci malo vise, ako vec sadis makar 10ak, vece su sanse da ces nesto imati na kraju, a lahko je sakrit 10biljozi pogotovo na ovom nasem balkanu, ima mjesta gdje ljudska noga nije krocila od prvog svjetskog rata :popworm: eto druze sretan grow i obavezno ih zastiti flasom, neko ti je vec gore to objasnio, moras bas bit sretnik da samo 4 tako male izbacis van i da ti prezive :rasta1: :rasta1: :rasta1: :rasta1:

apr 2014.

Ajmo,ozbiljnosti malo ... dajete mu pogreane savjete totalno Kakvih 15 ili viae komada :( Prvo,pravosue ne gleda jednako na 2 ili na 4 biljke i na 15 biljki !!! Mislim da ne moram objaanjavati zaato. Drugo ... 15 biljki iziskuje 15 rupa,15 rupa treba ispuniti zemljom(ako ne vraaa iskopanu) ,15 biljki zahtjeva zalijevanje ,da ne nabrajam viae dalje. Utrostru ujea ili u4tverostru ujea si svaku radnju koju moraa obaviti u outdooru...osim ako ne idea na isti gerila grow,zabodea i boli te kita. A onda i ne o ekuj niata posebno.Osim ako imaa baa sreu. Moj savjet ti je da odradia ovaj prvi outdoor sa ove 2 biljke,mo~da da ubacia joa 2 maksimalno...neka rastu do sredine 7mog mjeseca,onda e ve pokazati spol (par dana prije ili kasnije,nebitno) Uzmi da imaa 2 cure od 4 (ili jednu) koja e ti uz malo pa~nje dati 150g suhog materijala ... jel' trebaa viae za prvi puta? Ne padaj na ove fore megalomanske :D Sretno :banana_rasta:

apr 2014.

Nebi se slo~io s tobom, bar ne iz vlastitog iskustva, kad sam od 33 dobio 25 muakih ili kad sam od 23 izvukao samo 7 cura. To su samo neki od primjera zbog kojih sam se kajao a sezona outa proe. Ja sam bio ozbiljan sa svojim savjetima a savjete dajem baziran na vlastitom iskustvu. 100 je po meni previae ali 50 je neka reala za nekoga tko radi po prvi put i to joa sa regular sjemenom. I svakako bolje 50 u gerili nego 4 o kojima se brinea pa ti u znak zahvale izbace jaja, a takvih primjera je bilo dosta na ovom forumu.

apr 2014.

po meni je 50 komada previse, ja sam jutros od 9 komada (22 dana pod 12/12) sklonio 3 muska, znaci 66% cure, na 50 komada taj procenat bi bio 33 cure, ajd nek bude 20... treba to kasnije hendlati u outdooru :) al jeste lutrija, bilo je situacija da od 5 komada dobijem 1 curu. svakako, ne bih isao na vise od 15 komada u startu, pogotovo ako je neko pocetnik edit: evo jos jedan, najsveziji primer, sad vidim na forumu
Hide on bushISTRAŽIVAČ

apr 2014.

Naisao sam na prve probleme .. Sinoc je padala jaca kisa, cijelu noc i kada sam ih danas isao obici, jedna biljka je bila super dok je druga bila na podu.. Nije polomljena vec oborena od kise.. pomocu neki grancica sam ju podigao Eh sad, sta da radim sa njom ? 1. http://imagizer.imageshack.us/a/img843/336/0qlh.jpg 2. https://imagizer.imageshack.us/v2/889x667q90/842/nhdt.jpg Prve 2 slike je ta biljka koja je bila oborena, naravno, hoce li bit okej ? evo par slika ove druge koja jos stoji: 1.https://imagizer.imageshack.us/v2/298x397q90/838/88kl.jpg I ova se pocela kriviti, sada sta bi bilo dobro da uradim ?
userNomoreAMBASADOR

apr 2014.

Nagrni zemlje do kotiledona i jednoj i drugoj. Sretno. :)
TarzanZMAJ

apr 2014.

nije to nista ispravit ce se ona bez brige.. evo za primjer sta su meni kisa i vjetar napravili u proslom outu od biljke, ali sam ju ispravio, zabio kolac pored nje, svezao i za par dana ko nova, korov je to strasno jaki vidjet ces ;) sretno
Hide on bushISTRAŽIVAČ

apr 2014.

TREBA MI POMOC HITNO :( Ona biljka koja je bila na podu danas dolazim i odgrizeni joj listovi, jedino ostala ona 2 prva sto izadju a i ona su nagrizena sa strana. Jel ima neko neku predstavu, jel moze prezivit il oporavit se ? EDIT: evo slike: http://imagizer.imageshack.us/a/img834/9000/ouny.jpg Sta mislite ? :S meni ovo grozno izgleda bez listova Evo druga biljka koja je zdrava: 1.http://imageshack.com/a/img842/1032/8gzd.jpg 2.http://imageshack.com/a/img838/3958/km7d.jpg
BladeZMAJ

apr 2014.

Kad si ve pitao ovdje..ato si otvorio novu temu s istim pitanjem?
Hide on bushISTRAŽIVAČ

apr 2014.

Jer mi jebeno niko nije odgovorio, mozda ?

apr 2014.

a cekao si celih 18 minuta rano ujutro, ocekujes mozda live help na forumu u 05:30
mičurinLEGENDA

apr 2014.

...i to nije sve! Uz brz odgovor dobijea i sredstvo protiv pu~eva POTUNO BESPLATNO :)
Hide on bushISTRAŽIVAČ

apr 2014.

U pola bijelog dana sam postirao ;)

apr 2014.

da, al 18 minuta... neg kako su biljke pravilnik: 7. Ne budite nestrpljivi ... Ne ponavljajte poruku u toku nekoliko dana ukoliko vidite da Vam niko ne odgovara. Dozvoljeno je ponoviti istu poruku tek posle dve nedelje, i to odgovorom na tu istu temu za koju nije dat pravi odgovor.
Hide on bushISTRAŽIVAČ

apr 2014.

Isprike, zastitio sam ih mrezicom pa cemo vidjet za koji dan posto su trenutno padavine svaki dan, manje sunce neg inace, da prodje ovaj kisni period i onda idu velike temperature, pa bi tada trebale brze da rastu, za sada jedna je sasvim super dok ova sto je pojedena ne znam, vidjet cemo, uglavnom javim vam
smokers charmISTRAŽIVAČ

maj 2014.

Ovako prvo svima veliki pozdrav ovo mi je prvo javljanje.Neiskusan sam grower pa sam se odlucio za autose,Prije par dana sam posadio 2 autos anubisa pa me zanima kolka ce ta biljka biti velika posto sam je posadio u svom vrtu.Hoce li stvarno dat tako veliku kolicinu kao sto kaze proizvoa ili je to la~?Posto ce kod nas biti preko 40 stupnjeva na suncu hoce li joj skodit tako jako sunce??I koloko zapravo autosima treba od sadnje do berbe?Hvala na razumjevanju

maj 2014.

Pusti specifikacije proizvoa, to je u "idealnim" uvjetima ata oni piau, isto kao i mala potroanja novog automobila koja se reklamira, dakle to je uglavnom reklama. Stvari ovise o puno faktora tako ta i visina i urod i ja ina...sve ovisi od tebe koliko se potrudia. Premjeateno ti je pitanje, prvo pogledaj idu i put koja se tema ti e tvog pitanja pa onda postavia/pitaa. Al dovoljno da itaa za po etak, ima informacija napretek.
Evilmage007POZNAVALAC

maj 2014.

Ekipa ovak imam i ja 1 pitanje,zna i biljka je stara cca 3tjedna,dali je ona morala biti vea ili? Listovi su mi nekako mali po mom mialjenju,outdoor uzgajam.Sjemenka je iz meni dobre gane,kada ju smijem presaditi u ve i kali?Biljka je preko dana na samom suncu konstantno. P.S. Kad je loae vrijeme,kiaa pada i takve akcije onda biljku stavim indoor,imam napravljen box u sobi,kad je ovak lijepo vrijeme ~bidelj je vani a kad je loae vrijeme kao ato je bilo proali tj onda je u boxu :) Sutra ili preksutra planiram zasaditi orange bud,frend e mi za 50tak kuna 3 sjemenke prodati :)
TarzanZMAJ

maj 2014.

za 3 tjedna je trebala biti veca, ali je bilo i lose vrijeme do prije koji dan tako da je izgled i opravdan.. previse izduzena, a i zemlja mi prevlazno izgleda..presadi ili na sajt ili u veci kali, kad budes presadivao zatrpaj do kotiledona (prvih malih listova) i polako s vodom, sretno
Evilmage007POZNAVALAC

maj 2014.

E a kad ja nju smijem prebaciti? Kad je malo suhija zemlja onda biljka jednostavno kao da prestane s radom,listovi krenu prema dolje sva se nekako iskrivi,prvih tjedan dana je bila indoor,jer taman kad sam posadio po elo je i loae vrijeme tako da je tj dana bila u boxu i ostala 2 tj je vani,zemlja je kupovna samo neznam sad viae to no koja je to zemlja jer sam potroaio svu zemlju i vre u baco :( Kad joj smijem gnojivo udarat? P.S. Ovo mi je prvi grow,tako da imam HRPU pitanja,ali ta pitanja u postavljati s rastom ~bidelja,planiram eto joa 3 orange buda si posadit i netreba mi viae,a od 10tog mjeseca planiram indor do 5tog mjeseca idue godine pa opet outdoor pa zato sada hou ato viae da upijem informacija i da ato bolje odradim ovaj grow da znam za ubudue :)
TarzanZMAJ

maj 2014.

ako pod prebacit mislis presadit, onda bi trebao sto prije jer je izduzena dosta,, i presadujes kad je zemlja suha da al ne toliko suha da listovi "krenu prema dolje" :D malo je ovo jos za gnojit, pricekaj 4. - 5. kat listova pa pocni lagano, treba ti gnojivo za vegetaciju, za tebe najbolje plantela list pa po propisanim dozama..

maj 2014.

smijes ju odma prebaciti ali nemoj zaljevati poslije presadivanja.Kada se osusi zemlja onda se prilikom presadivanja obicno raspe i to zna raditi odredene probleme. jedostavnije je kada je zemlja mokra onda to presadivanje biljka i ne osjeti. Moras stati na loptu kod zaljevanja...utopit ces ju ;)
Evilmage007POZNAVALAC

maj 2014.

Odradio sam presaivanje dok je bila zemlja vla~na,biljka nastavlja svoj razvoj i evo pokoja sli ica biljke. Slike ispadaju brutalno dobre jer su slikane s Z1(20.7mpx kamera)
TarzanZMAJ

maj 2014.

kriva tema, tu postaj https://vutra.org/topic/3354-foto-album-galerija-sa-komentarima/page-100 al nek si se ti nama pohvalio sa Z1 :lol:

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se