VUTRA
ForumUzgajanjeVanjski uzgojsistem kapanja
LEGACY

sistem kapanja

36 odgovora4,897 pregleda
ecoAMBASADOR

feb 2011.

-mogu e da postoji tema o ovome na forumu, ali neki pitaju, a ja sam rekao da u napraviti pa eto -mislio sam o ovome pisati kada budem pripremao svoj ovogodianji outdoor i ne u to popratiti svojim fotkama jel ih ovaj tren nemam, neki bi to htjeli pro itati ato prije pa krenimo -Karnister(kupiti ga mo~ete gotovo u svakom du anu mjeaovite robe, bolje opremljenim benzinskim pumpama i specijaliziranim du anima al ne emo sad o tome) -postoji puno vrsta karnistera za vodu koje mo~ete koristiti, od onih naj obi nijih do onih sa malim pipama :icon_lol:(hahahaha krenulo me pazi sad) -karnister sa pipom mo~ete staviti pored biljke i otvoriti pipu(slavinu) tek toliko da kapa, ako vas to no zanima koliko dana e biti vode napravite to doma ..mali pokus ko u akoli:costumed-smiley-027..to naravno mo~ete napraviti s bilo kojim sistemom kapanja -na nju mo~ete spojiti crjevo i udaljiti je od biljke da nebude uo ljiva -preporu am da karnister uvjek prekrijete okolnjim raslinjem ili ga bilo kako kamuflirate -ako nemate "moderni":icon_lol: karnister nego staru kantu i ne radite to sa barem malo mozga kao ja proale godine:ohno:, onda ete se ubit od muke al doslovno da nabavite kanile (ono sa infuzije ato slu~i za kapanje),u nekoj obli~njoj apoteci -naravno da to ne prodaju svaki dan pa morate naru iti i doe ve za 2 tjedna -kada kanile napokon dou vidit ete da morate nabaviti jako tanko crijevo da pristaje na njih,izbuaite rupu pri dnu, gurnete crjevo kroz nju -kad sve nabavite i slo~ite koristite kao i prvu puno jednostavniju varijantu -pazite da ostavite ep otvoren da ima zraka jel voda ina e nebi mogla curiti, mo~ete napraviti i rupice na epu, ali radite to postepeno jel ato viae zraka ima ja e curi -ne preporu am stavljanje gnojiva u karnister, mislim da nije problem pognojiti kada ste u obilasku ..barem ja tako radim:dog_walk2: -joa da napomenem ato ve i karnister viae vode za biljke, ali i viae vode za napuniti ga, te~e ostaje neprimjetan,i dali ete eksperimentirati i dodavati neato svoje koristiti jedan za viae biljki... -to ostaje vama na izbor kanila , crjevo
DataAMBASADOR

feb 2011.

mislim da se ne radi o kanili(jer je to dio koji ide u venu) nego treba tra~it sistem za davanje infuzijskih otopina(ili na frenda koji radi u bolnici pa nek donese...)a ukoliko imate taj sistem on ima na sebi ozra nik pa netreba rupa na epu.Naravno da se nemora posebno napomenut da kanister mora bit na blago poviaenom polo~aju kako bi i sila gravitacije odradila svoje. Super jednostavno,prakti no i pristupa no.Mo~e se to i za indoor iskoristit kao kad idea na more i tako to.:thumb::thankyou:
ecoAMBASADOR

feb 2011.

nebih diskutiro sad jel ja znam da se zovu kanile jel sam tako to kupio(mislim da nemaju svi frendove po bolnicama) i to pise na pakiranju(naravno da sam naru io viae komada jel sam mislio da e mi trebat)..ata se ti e epa trebati e ga ostaviti otvoreno zbog malo zraka ..mene nije zadovoljila koli ina vode koja je izlazila kad je bio hermeti ki zatvoren..i netreba i i na poviaeno jel voda curi ako je rupa na dnu posude...radio si u akoli ono 2 posude sa slamkom spojene i kak u jednu to ia vodu ona prelazi u druge bez obzira na poviaen polo~aj,zna i da kraj iz kojeg curi voda nesmje biti iznad nivoa vode od kuda se voda crpi:thankyou::thankyou:
neoISTRAŽIVAČ

feb 2011.

dosta korisno...nego ne treba se zamarati sa apotekom i bolnicom...ima gotov proizvod u poljoprivrednoj apoteci,imam rodbinu koja se bavi plastenicima...cvecarstvom...rekli su mi da nije skupo sistem kap po kap,mislim na creva...inace da se uradi predhodno testiranje to se slazem u potpunosti
lešENTUZIJASTA

feb 2011.

Super to se tra~i.meni ovo jako koristi a nadam se i drugima.budem ja to isprobo neato iskemijat, u slikat .pa zaljepim.:icon_smile:
ecoAMBASADOR

feb 2011.

ma istina ima miljardu opcija, ja sam naveo samo one koje sam isprobao, ja osobno nigdje nisam niata mogao na i, pa sam naruivao, ali stvarno mislim da je najjednostavnije kupiti karnister sa ve postoje im nekakvim ventilom na njemu
lešENTUZIJASTA

feb 2011.

evo guglo malo ovaj sistem 50e za 20 kom.za indor izgleda ok sad me zanima dali bi se dalo izmijeaati hesi gnojvo u kanti i to pokrenuti da kapa.dali bi se mijeaavina pogoraala ako stoi ph i to. mislim jedno 10 dana.
ecoAMBASADOR

feb 2011.

da to je za indoor odli no i "pumpice" za filtriranje vode u akvariju, ali se na~alost u guerilla growu moramo koristiti zakonima fizike pozz
DataAMBASADOR

feb 2011.

ve je eco gore napisao da ne preporu a stavljanje gnojiva u tu vodu a koliko sam ja imao prilike pro itati to se ne radi....
lešENTUZIJASTA

feb 2011.

ma to oko gnojva dali mo~e stajati izmijeaano znam da se ne preporu a.Ali uo sam da gnojvo HESI mo~e bes problema,jer da je to baa za naau biljku. A I gledo sam neki video kao "profi" uzgoj indor di jedan lik umijeaa vodu i gnojva u nekoj velikoj kanti i pusti da navodnjava pomalo. pa sad dali netko zna neato o tome???? :vb_smash:
ecoAMBASADOR

feb 2011.

ovak gnojivo moraa protrest kad ga idea koristiti jel se stvori talog ..tako po nekoj mojoj logici ako u 30-ak l vode stavia gnojivo s vremenom e past na dno i u prevelikoj koncentraciji e ga biljka dobivati.. zato ja ne stavljam gnojivo u spremnike,a sad jel ima koj drugi razlog ili neko zna da sam u krivu nek veli pa ti samo pi i.. poz..
zuz1AMBASADOR

feb 2011.

po meni mozes samo ako imas neku elektricnu mjesalicu vode ili na baterije ima ih one male stvarcice koje se rotiraju pa se voda stalno mijesa :),po meni nepotrebne komplikacije to s gnojivom
ecoAMBASADOR

feb 2011.

da baa u guerilla grovu imaa uvjete za stavljanje "mjeaalica" u vodu i fino provedea struju do spota il stavia solarne plo e da proizvode struju...aalu na stranu :icon_lol:
zuz1AMBASADOR

feb 2011.

govorim napamet,ali logicno bi bilo da postoji nesto na baterije gdje je baterija iznad vode a "propeler" u vodi kad cemo vec cjepidlaciti hehe
ecoAMBASADOR

mar 2011.

ovje e bo~ji, govorimo o gerila growu daj ne pri aj gluposti:ohno:, kakvi propeleri, baterije..rae za te novce stavim wireless kameru i imam 99% siguran pregled sjta-ne biljki nego ata se deaava oko spota
Petar PanPOZNAVALAC

apr 2011.

http://www.iriso.fr/uk/ nije jeftino, ali je dobro
GreenGOPOZNAVALAC

apr 2011.

o kameri sam bas ja razmisljao :D
NoTrippinAMBASADOR

apr 2011.

A nije ni neato baa skupo.20 eura +5,6 poatarine za 10 komada. 200kn i treba se sna za ba vu ili viae manjih kanti i neka leto po me ;)
ecoAMBASADOR

apr 2011.

do jaja je sam snimi "see video" lol

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se