VUTRA
ForumUzgajanjeVanjski uzgojVremenska prognoza REAL TIME (Čitaj prvi post!!)
LEGACY

Vremenska prognoza REAL TIME (Čitaj prvi post!!)

78 odgovora6,827 pregleda
LupusHerbivorAMBASADOR

jun 2018.

Pozdrav! Mi, koji se bavimo vanjskim uzgajanjem, pratimo vreme i vremensku prognozu. Tako mi je palo na pamet da mi svi clanovi pisemo real time vremenske prognoze. Znaci sjednete za racunalo ili mobitel, dodete na forum i napisete kakvo je vreme kod vas. Kroz godinu dana i vise cemo imati vremensku bazu podataka prema regionima sto ce pomoci i pocetnicima i iskusnim growerima vanjskog uzgoja. Znaci: Datum: 22.6.2018. Vrijeme: 11:00h Mesto: Zagreb, Hrvatska Vreme: Ispod prosjecno hladno za ovo doba godine, temperature su oko 10 stupnjeva trenutno, Ujutro je bilo i hladnije. Kisa pada obilno. Tlo je natopljeno vodom. Stanje u vrtu: Biljke nisu ostecene kisom, nije bilo tuce/gradi. Nema govora o mrazu.

jun 2018.

ako ima zainteresovanih eto teme, samo sve to i mnogo vise imas ako odes na npr. accuweather, ukucas mesto pa onda pregled: now, daily, hourly, morning, afternoon, evening, overnight, next 5 daus, weekend, extended, satelite, sky, precip, temp, temp history (prosle godine u ovo vreme u zagrebu bilo 34C), sunrise, sunset, moonrise, moon set...
LupusHerbivorAMBASADOR

jun 2018.

Hvala sto si to spomenuo! Osobno sam iz okolice Zagreba i kazem: nije isto vrijeme u Samoboru, Zagrebu, Dugom Selu, Medvednici, Velikoj Gorici. Dok udaraju tuce oko Zagreba u Zagrebu ne padne ni kap kise! (pa ak ides sadit nije ti isto vlazna zemlja na udaljenostim 10km!) Plus, U zagrebu je ogromna razlika Gri - Maksimir - Jarun, to su gotovo 3 razlicite klimatske zone. Prati temu kralju, iznenadit ces se.

jun 2018.

nemam ja nista protiv teme ako zazivi, al imas te podatke i za gric, maksimir, jarun... na recimo weather.com, il moze i pljusak.com :) mislim, ne znam da li me razumes. koga ce zanimati vreme danas u zagrebu, bilo jarun il maksimir za 3 il 5 godina. ako ga i zanima i to moze naci ko sto sam ja nasao vreme na danasnji dan u zg pre godinu dana :) poenta je da coveka obicno zanima kako je sada vreme i sta se predvidja za narednih par dana, a sve te informacije su dostupne na velikom broju sajtova, i to in real time. ne diram ja temu, mozemo da vidimo kako ce ici
zolaAMBASADOR

jun 2018.

Mislim da je bolje da komentarisemo uticaj vremena nego samo vreme, jer to svako moze da proveri. Iskreno malo me brine kada na vestima svaki dan gledam unistene maline, sljive i slicno zbog oluja i slicno. Mada po meni je bolje da bude kisa na svakih par dana nego da se ponovi jul i avgust od prosle godine, 100 stepeni svaki dan i padne 3 kapi na 8 meseci.
xnibadabiENTUZIJASTA

jun 2018.

april i maj su mozda iznad proseka bili ,ali zato ovaj jun dosta slab(racunam suncane sate),nadam se da ce krenuti leto pravo sto pre,inache ce biti mrshavi automati koji trenutno cvetaju.
zolaAMBASADOR

jun 2018.

U pravu si za automatike , ali za nas koji sadimo napolju i mozemo da obilazimo biljke na svakih 7-10 dana po meni ovaj jun bas odgovara , 3 dana sunca pa onda priroda zalije , pa onda opet tako :D
PerohrcakLEGENDA

jun 2018.

Evo kod mene svaki dan vrucina,sparina ogromna.. Temperature 24-29.. Nocu nekih 22,jednom sedmicno pada kisa ona prava, a zna se desit da dan prije ili poslje obilne kise padne kratka jutarnja kisica. automati su u nekih 20-22 dana cvijeta, nema tragova pljesnji, mogli su samo bit malo deblji, jednostavno uvijek kad trebam da gnjojim padne kisa.Danas oko 12:30 je pocea pljusak, pa kratka krupa pa nakon 10 min opet pljusak obilni, sve do nekih 15,15:30. Srecom produzeni vikend je, pa se stigne protrest biljcice i danas i sutra u slucaju da padne opet kisa.Radi se o jednom otoku nedaleko od Splita. Evo i prognoze za ovaj tjedan, gledano preko "the weather channel"
zolaAMBASADOR

jun 2018.

3 najveca neprijatelja covecanstva , rak , sida i budj na hedovima , koliko je vlazan taj otok i koliko blizu :D
PerohrcakLEGENDA

jun 2018.

U potpunosti se slazem s tobom hehehehe..a vlazan je vlazan... Vlaznos je sigurnih 40-45 u prosijeku... MNOGO;)
LupusHerbivorAMBASADOR

jun 2018.

PowerSeed, cini se da si bio u pravu, kao i u 99,9 ostalih slucajeva Ali jos je tu onaj 0,1 :D Ne znam kak je kod vas ali ja od 21h do 06h nosim duge rukave. Zima je da se smrznesss. U zoru imam osjecaj da je mraz ali nije nego ona duboka rosa, zima jao ujutro. Prema Old Farmer's Almanac-u (poljoprivredna astroloska knjiga najpoznatija u svijetu) kaze da smo prije 20 godina usli u hladno doba, da Sunce slabije grije i da ce biti tako jos neko vrijeme. Sta li ce bit ujesen, strahujem! Prehladno je ovo. Cuo sam od par poljoprivrednika iz okolice ZGa da im je jecam i ra~ sazrijeo duboko prije vremena i vec su ga pozeli! WTF is happening
L0oDZMAJ

jun 2018.

Dosli svemirci i ugrozavaju nam zivot na zemlji,tako ce nas sad unistit sa vremenskim neprilikama... bicemo za par godina ledeno doba,uzivo... u moje krajeve najavili talas snega... lol :fuck::cool::))
LupusHerbivorAMBASADOR

jun 2018.

Eno gledam na fejsu, ljudi pale peci na drva veceras.

jun 2018.

ista prica ovde, nocu 9~10C
Johnny92POZNAVALAC

jun 2018.

Centralna Srbija. Konkretno gde se ja nalazim! Trenutna temeratura je 20 stepeni, do kraja nedelje nece preci 25. Vlaznost vazduha je 65% Od danas do subote se ocekuje monsunski Drugi talas ove godine.. Do 100l kise po M_kvadratnom. Vec je palo 85 predhodne nedelje Okolunu i sire je tukao grad velicine teniske loptice.. Napravio nenormalnu stetu kako u polju tako i na kucama. Ljudima su nestajali krovovi u roku od 5min. Aaa..biljcice se drze nekako. Smatram da to moze mnogo bolje i naprednije.. prosto previse vlage, a malo sunca. Kada nagnojim, posle nekoh vremena ubrzo i kisa padne i sve spere. Pa ja idem opet i opet. Medjutim to je sve normalno, priroda je to, ovog puta je odlucila tako. Iskreno se nadam da ce se nadoknaditi izgubljeno sledeceg meseca. Usled povecane vlage imam i vecih problema sa nametnicima, svih vrsta oblika i boja.. Tripsi se javili takodje pa se i sa time borimo i tako. Pozz svima.. I puno srece vani, trebace nam. ::sex:::grob::vutra:m
xnibadabiENTUZIJASTA

jul 2018.

Vreme i dalje jako nestabilno , puno oblaka i kisha koji nikako da odjebu , hoce li leta biti uopste ?:razvaljen::

jul 2018.

interesantna temica, nekako :) sad svi znate zasto rasklijavam pocetkom juna godinama u nazad... da izbegnem sva ta sranja sa (ne)vremenom, taman biljke relativno porastu dok se ne stabilizuje; a da li ce ove godine? pomalo sam paranoican :D kod mene stalno jun u qrcu sa vremenom, kise, ladno, oluje, grad... evo sad i juli??? mada sam relativno zadovoljan, porasle cure desetak cm u 4, 5 dana od presadjivanja a ladno i dalje.
OvoonoPOZNAVALAC

sep 2018.

Bas je zahladnelo
Johnny92POZNAVALAC

sep 2018.

Celih 9 stepeni trenutno sada. Uslovno. Centralna Srbija. 100m nadmorske visine. A cvetanje bas sporo napreduje, ili sasvim normalno... tesko je oceniti sa vrstom koju niko nije imao, po najmanje ja. Puno srece do kraja! :popcorn:::vutra:
DegustatorLEGENDA

sep 2018.

juce je u zapadnom delu RS cepala kisica veci deo dana sto je jako dobro za iznenadjujuce susni period u 9. mesecu kada su biljane u punom cvatu. Osetni pad temperature dozvoljava da se vlaga zadrzi u zemljistu i da na vremenu da je biljke usvoje. Danasnje jutro mi magli prozore i kompletira pamucnu treshu,izvlaci frotirne carape i mixa topli nes. Nema zajebancije! Nadam se da gusenicama ledi govno na jutarnjoj ispashi !
HermicLEGENDA

sep 2018.

Hrvatska... 5 sati 10 min ... Biti ce jesen u ljubicastim tonovima... 5 celzijeva ... hahahahahaha...

sep 2018.

jeste da je hladno, ali sad kad sam obisao devojcice vidim da nema nista od hibenacije, sve ide po ps-u, za kush sam znao da ce tako biti, dok me skank iznenadio, lepo je napredovao u zadnjih par dana i pored kise i neke kao olujice. svidja mi se da je zemlja/rupe relativo suva ispod biljke. mali problem je sto im je danas prihrana po rasporedu, koju cu odraditi za dva dana, kad malo ogreje. cekamo jos jedan hladni talas pa onda berba!!!
LupusHerbivorAMBASADOR

sep 2018.

3 stupnja danas u zoru. Cvjetaju jako sporo, barem moje, za ovo doba godine. Ko da su tek na pola puta. Zapravo, bez "ko".
GrowerStonerAMBASADOR

sep 2018.

Kod mene jutros bilo mraza i opet e sigurno no biljozice napreduju jest sporije ali napreduju. Budemo vidjeli no ova godina e bit u outu sigurno uranjena koliko mi se ini.

feb 2019.

hebate valaj nam se prete prerano, poludimo svi ako budemo morali imat metraaice u vegama vani u travnju.... preti nam se accu wether da je proljee tu, ja baa stojim na granici finih temperatura i kiaica povremenih... kod mene sad 8 C, tendencija za 2 dana do 13, i tako nastavlja... nabruzite krampove, ma ete, atija e, pijuke, proljee ljuto sti~e sve bli~e, juhuhuhu:sun2::sun2::sun2::sun2::sun2::sun2::sun2:
.i.ZMAJ

feb 2019.

ve 15 dana sam u kratkim rukavima po prirodi tako da.... evo neka aparoge niknu i mo~e se po eti.....
LupusHerbivorAMBASADOR

mar 2019.

I ja poceo sa kratkim hlacama ovaj tjedan. Pocelo je!

mar 2019.

U Zagrebu, puae! Sorry, vjetar! Ako ne ka~ea, koji kvart, kako u znat, di sadia? Nisi na autoputu, ina e bi vidli kazaljku!
HermicLEGENDA

mar 2019.

Tebi brate mora da nije dobro... Odi vidi mozda Sam u hodniku...

mar 2019.

A, mo~da sam mislio, da ea shvatit aalu! Ali, ok! Brate!
NogudAMBASADOR

jan 2020.

http://www.hidmet.gov.rs/ciril/prognoza/sezona.php nema zime:D
NogudAMBASADOR

maj 2020.

https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2020&mm=05&dd=22&nav_category=12&nav_id=1686807 :sun2: :sun2:
razmanLEGENDA

maj 2020.

zivcira me prognoza, jel se smijem tu pozaliti:D 2 dana sunce, 4 dana kiae i tako u krug vec 2mj, pa kad cu ja svoje sjemenke staviti na klijanje vise nadam se da ce 6 mj biti bolji jer dosad je vrijeme LO`E barem tu kod mene. biti i ostat ce male minijaturne:rofl::sun2::sun2::sun2:
DegustatorLEGENDA

maj 2020.

ne znam zasto se zalis. Pa ovo vreme je idealno za rast biljoza. Sve buja,a trava najvise :) Samo neka roka sto se mene tice! Kako to vec matori i iskusni kazu : Bie pi ke,Qrca zafalie !
MalicaENTUZIJASTA

jun 2020.

Sutra orkansko nevrime ode.. i sad dere li ga dere. Cemu da se nadam? Moze li ih se kako zastiti? Osjecam se ka da san dicu poslala na bojno polje..
razmanLEGENDA

jun 2020.

tjesi me sto su mi klonici poceli rasti, pustaje nove mlade izdanke presadjeni prekjucer te jos 3 nova udomacio.. pa me zanima kakvi ce biti presadjeni kad ih odem vidit za 2 tjedna nakon kisa sto su opet najavili do barem 22.6. s 80% sjemenke jos nisam stavio na klijanje mozda tamo krajem 6-og, imat ce cijeli 7 mj za rast i pocetak 8-og u takvom sam podneblju degustator, planinskom i cesto oblacnom s puno oborina barem ove godine tako, prosle bilo vise sunca
DegustatorLEGENDA

jun 2020.

znaa i sam da sve zavisi od ucestalosti obilazaka,tacnije navodnjavanja. Ja nemam taj luksuz pa svaka kiaa mi nabacuje dodatno raspolozenje. Ovo za sada kiano vreme je stvarno vanprose no,pa sam spokojan i uopste nisam obilazio mesto jos od kad sam presadio,a to bese sredinom 5. meseca. Ubedjen sam da to raste kako treba. Kritican period tek dolazi. Najavljuju pakleno leto,a ako me mestimicno ne bude pogadjao kiani oblak,jbg, potkrpice zalihu neato sitno pod lampom. Nije kasno da se posadi ni 7. ,ni 8. meseca. Naravno da ne moze da se uporedi sa majskim klonovima,ali svakako e dati simpatican urod iako je mala biljcica jer je najavljeno miholjsko leto. A tu nema skidanja do sredine11. meseca,kod tebe mozda nesto malo ranije. Srecno:thumb:

avg 2020.

Tko je iz HRv, trcite na sajt - uskoro se sprema oluja ,a iducih par dana isto nevrjeme... zastite si biljkice :D kod mene vec pocelo puhat ludilo :oops:
rincheLEGENDA

okt 2020.

Zagreb jug, tu a :(

apr 2024.

kojeg god arobnjaka od ova dva sluaam, kod mene e bit spaljena zemlja, ato je ipak bolje nego da je olujno, pljuskovi, pa se spremamo samo s poveanjem ra una za vodu i poja ani nadzor kukaca https://www.index.hr/vijesti/clanak/objavljena-prva-dugorocna-prognoza-za-ljeto-evo-sto-ceka-hrvatsku/2559787.aspx?index_ref=naslovnica_vijesti_ostalo_d

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se