VUTRA
ForumUzgajanjeVanjski uzgojPrvi outdoor
LEGACY

Prvi outdoor

116 odgovora6,183 pregleda

apr 2009.

pozz svima..citao sam i citao po forumu, i napokon odlucio i ja posaditi tu,svima nam dragu, biljku :) uzeo sam 10 najboljih sjemenki (odabranih) od nekih 40-50. Poato nemam uvjete za presaivanje, tocnije sa saenje u aau ili teglu pa onda presadjivat na sajt, direktno sam posadio u zemlju.. Naaao sam sajt, koji mi zapravo opce nije udaljen od moje kue,i vidim kroz prozor svoj sajt..ne vidim bas sajt sajt al blizu njega :D Iskopao sam malo te zemlje sto je tamo bila i ocistio korov i ostale stvarcice. posadio sam 6 sjemenki , i kraj svake(udaljeno malo) stavio atapi i vla~nu maramicu oko njega,(ka~u da tjera insekte), makar je meni logicno da ih privlaci, al kako god bilo riskiram pa etO :D svakoj sam dao ime:D odma sam dao zenska imena,nadajuci se da ce bar polovica izac zenke a ne mudonje :D kolko vidim sajt mi ima oko 8 sati sunceve svjetlosti. Joa sam jednu posadio u teglu, i stavio na prozor,i jednu u bakino polje XD,i jednu u vrt..znaci svega 10 "biljaka". Na sajt sam stavio humusa, sa motikom napravio male rupe, pobacao sjemenke, pokrio zemljom i zalio..i sad cekam da priroda odradi svoje, tocnije da izraste mala stabiljka i 2 lista za suncevu svijetlost i disanje,kako bi se onda biljka mogla razvijati dalje.. E sad me zanima, poato je vani stvarno vruce, kolko bi biljku u ovoj sad pocetnoj fazi morao zaljevati? Svakodnevno, sigurno,ali sad, 2-3 put na dan, jednom , ili vise?:sick:

apr 2009.

Ja sam moje isto tako kao i ti uradio samo iza ku e (jedne) ve uspjeanp godinama cca4-5g samo jednom tjedno zaljevam radi susjeda jer moram u boci nosit svaki tjedan sve dok nebudu otprilike 50cm i onda upe nedolazim kako im bude dok nepredju zid 2m zavezem vrh najlonom i lagano nategnem i za ciglu tako da mi nestrse a i oni diljni cvjetovi isto bujaju normalno kad skuzis koji je mudonja uklonim ga odma savjet samo se pazi opreza nikad dosta
FlegyPOZNAVALAC

apr 2009.

hehe bome si se uzivio u sadnju neka neka tako i treba :) jesu ti pocela vec rasti? jesi ih stavljo sta u vatu da proklijaju il odma u zemlju? a cuj zaljevas ju kada vidis da je zemlja suha nemoze ti niko reci koliko i kad neg sam to moras vidit il jos oblje osjetiti :sun2:

apr 2009.

hihi pa uzivio sam se :D naravno :) pripremam si da imam sta preko ljeta duvat:D sjemenke sam stavio u maramicu ( itaj vlaznu) poslagao par komada i pokrio drugim slojem maramice.. proklijale su i onda sam ih stavio u zemlju :) thx:dog_walk2:

apr 2009.

By brljo

apr 2009.

hmmm,onaj stapic i vlazna maramica ce ti samo privlacit insekte i komarce ja mislim, zemlju bi trebao iskopati bar u radijusu od pol metra,i jos toliko u dubinu,napuniti je dobrom mjesavinom zemlje(ja za outdoor koristim zemlju iz vrta koju pomjesam sa kompostom od iza kuce i ubacim ful malo stiropora cisto na dno). moj savjet: iskopaj sto vecu rupu,stavi crnu vrecu za smece u nju,a u vrecu KVALITETNU zemlju. zapocni bilje u potovima na sigurnom od kukaca i nevremena i kad narastu 10-20-30 cm,prebaci na spot : ) biljka kad osjeti kvalitetnu zemlju sa puno mjesta,postati ce Veli Jo~e u roku od mjesec dana : )

apr 2009.

4.dan Sve biljcice na sajtu su izasle van iz zemlje..male su i sad se pocinju razvijati:) Lose sam napravio sto sam ih malo predubuko stavio u zemlju i zato im je trealo 4 dana da izadju van.. 2 biljcice sto sam ih u teglu stavio su vec dobro izasle vanka i stvarno izgledaju zdrave..stabiljcica,4 mala lista..jos jedna sta je u vrtu je isto izasla vanka, i jos sam posadio u 3 tegle jucer i stavio na sunceko naae najdra~e :==) znaci imam ih ukupno 15.. Svaki dan iz zalijem ujutro i navecer po potrebi pogledam kakva je zemlja(probam prstom) ako je jako suha, malo dam vode ak ne nista...btw pitanje imam jedno..mislio sam sad te tegle, cim izadju biljice iz svih tegla van, premjestit isto na sajt jer ima vise sunca,a opet nemogu ih ostaviti u vrtu jer ce baba cupat to xD, ugl mogu ih ostaviti u tegli na sajtu jer ima mjesta, al pitanje dal da ih onda nakon 20 dana kad izrastu ,presadim na sajt ili ostavim u tegli? thx btw sretan Uskrs svim vjernicima.
JinISTRAŽIVAČ

apr 2009.

Masala svi se bacaju na outdoor...i ja se pripremam

apr 2009.

a cuj :) svi na outdoor..sto je da je, jeftinije je u svakom slucaju, nemoramo oponasati prirodu, a i veci mi je gust pusit nesto sto je uzgojeno u PRIRODI nego pod lampama.. sadio bih i ja doma, kad bih imao mogucnosti za to, ali nemam :D 5.dan ove dvije biljcice u tegli sta su , sam preselio na "sajt"..nisam presadio vec sa teglom stavio na sajt, cine mi se da imaju finu stabiljku.na sajtu su sve izasle vanka ali ne sa nekom promjenom..cekam da biljke izadju iz preostale 3 tegle pa i to selim na sajt jer u dvoristu vreba baka xD:sick:
delboyLEGENDA

apr 2009.

brawo majstore !! samo naprijed, stealth mode upali i zaroni u svijet lijepih ~ena u ljetnim haljinama !! :))) nabaci koju i sliku sa sajta ,ak te parnoya negrize previae :)) hiihi i bje~ od bake,skuhat e si aj od tog ako ne premjestia!! :)

apr 2009.

hihi nebi se ni cudio :D odo sad malo zaliti, slike trenutno tesko, riknuo mi mob, razbio fotic kad sam pian pao po stepenicama :S lol vise ne pijem..xD i da btw nisam spalio gens ima vec mjesec dva
Bong&HrvatiENTUZIJASTA

apr 2009.

koliko pratim ovaj forumu svima je foti negdje zagubljen il razbijen il je na mobitelu losa kvaliteta. sta vas je toliko sram stavit sliku svoje biljke? il sam ja zabrijo nesto
FlegyPOZNAVALAC

apr 2009.

dobro brijes :sun2:
delboyLEGENDA

apr 2009.

radije stavit sve fotke dok sve bude gotovo,nego sada... pusti ovijeka ako nemoze stavit,nemoze...nek stavi kad bude mogao. ata si tolko gladan slika,imaa galerija pa pasi o i :)))

apr 2009.

vrlo pohvalno i lijepo neka neka... ovo ljeto svoje pusit neces ali bogami jesen i zima ces uzivat... :) ja sam moje 2 polijevo jednom tjedno a 3 mjeseca kise nije bilo niti kapi... jesu ostale male ali su bile slatke... :) Dabogda ti sve zene bile... Jedan mali savijet nikome ne govori nista ali nikomeeeeeeeeee, ni najboljem prijatelju... s pricom samo u probleme uletis... pozz i ubaci koju sliku kad malo krenu rast.... :)

apr 2009.

ma eto sad cu ove tri tegle na sajt stavit i to bi bilo to , nisam vec dva dana bio na sajtu neznam kak je tam :S a blizu mi..:S kako god, poslikat cu s frendovim mobom pa cu stavit :))
badger badgerENTUZIJASTA

apr 2009.

ma bolje ond nemoj ni slikat ak ces mu rec zasta ti to... i preporucio bi ti kad se razviju da iz tih potova ubacis u zemlju... zemlja puuuuuuno viae opraata neg pot.... a sto se ti e zaljevanja dok su male trea se to pazit i mazit al brzo ce one do nekih 2o-3o cma a ond ih mos pustit kak priroda o e jedin ak suaa neka bude 2-3 tj bez kiae ond zalijea dobro i to je to... dubooooko korjenje puti kanabis... (znam kad sam upo korjen od bilje od 2metra sto su mi pokrali) ovo e do jeseni bit bedevije kontam... al sretno ti i neka neka ti sretno!

apr 2009.

:) pa eto za sad imam 15 biljaka, sve su pocele rasti, znaci sjemenke su bile dobre :) e sad da cu imati bas tako malo srece da mi nijedna nebude zenka onda se bacam u potok s vrecom na glavi XD sto se tice frenda, druzimo se od 1 mjeseca zivota,susjedi smo kuca do kuce, i najbolji frendovi vec dugi niz godina.tako da sto se njega tice,nema problema. poslikat cu pa cete viditi :) zz i uskoro slike :)

apr 2009.

Slike stigle :) Imam mali problemcic a to je da su biljke stare vec 9 dana a jos su tak male :S cak ove sta sam posadio kasnije su narasle bolje..u tegli, a ove u zemlji..sporije..brijem da je to zato jer sam ih fakat duboko ukopao xD Sajt: 2 ljubimice u tegli: Treca biljka : etvrta biljka : (ova nije u tegli vec u zemlji na sajtu) Peta biljka : `esta biljka : Sedma biljka : Cijeli sajt( fali etvrta tegla,sad je na prozoru kad malo dobije svoje onda ide tam) Osma biljka : Deveta biljka : Deseta biljka : Jedanaesta biljka : Dvanejstu i trinejstu sam pocupao iz susjedinog vrta jer zemlja nije bila dobra, a i necu se zaebavat.. etrnaesta je u mom vrtu, a petnaesta u tegli na prozoru. Znam da su velike slike no tako je najbolje docarat..ipak, slike su slikane mobom pa je losa kvaliteta.. NEznam sto im fali, sunca imaju dosta,vode sam im sad dao, 2 dana nisam mozda je to..a bice sve u redu znam ja :D eto pa gledajte..
ultra'90ENTUZIJASTA

apr 2009.

svaka cast i samo naprijed =)
delboyLEGENDA

apr 2009.

Nemaa brige, to tako mora biti, malo e lagaanije to sve krenuti,ali kad krene ,zna i kad zakora i u vegetaciju bit e ludnica...vidit ea ogromnu razliku svaki 5-7 dana. Samo naprijed,i dok su tako male samo odrzavaj gornju povrsinu vlaznom,ali vlaznom ne mokrom. Znaci svaki 3-4 dana pospi minimalac vode tek toliko ,da ostane vlazno... Pozdrav i sretno!!
FlegyPOZNAVALAC

apr 2009.

auuuu al su slike ogromne mislim da ljudi s obicnim netom nece moci otvoriti al jbga bar smo sigurno da ce coravi moci viditi :) odlicno to napreduje tebi a i vidim da si odma sliko pola sume hehe :) nadamo se da ce uskoro nove slike cim slikas novi pomak ljubimica :)
GilgameshISTRAŽIVAČ

apr 2009.

Majstore, ubudue smanji slike, nama sa manjim ekranom je malo te~e do arat.

apr 2009.

ma ok,znam smanjit slike nisam neki njub al takoj e losa kvalitetana mobitelu, onda jos kad smanjim mislio si pak se nece nis vidit :D. svima fala na savjetima :)eto pala kisa dns pa necu moratt zaljevat 2 dana :D slike nove,cim bude pomaka

apr 2009.

jedno pitanje imam..znaci prognoza kaze da 3 dana nece bit sunca...sta ce se desit s biljkama?oce li one nastaviti rasti ili ce stat sa rastom i cekat sunce: D

apr 2009.

rastu malo po malu ali rastu :)) omg sad se napusio :D dobrog skunka :) makar vise volim didzu prirodnu, a ovo nabavio na ulici ziher neka kemija xD al jbg nestrpljiv sam a ima da raste 3 mjeseca xD
ZOKIAMBASADOR

apr 2009.

nisu male biljke /...
gargamelPOZNAVALAC

apr 2009.

jesi, jesi njubara.. hostaj slike na pictiger, imageshack, shrani.si ili nesto takvo pa stavi u thumbove.. zelim ti puno pomaka na novim slikama.. pozz
nolleENTUZIJASTA

apr 2009.

Ljudovi,evo slicice dve moje biljke :) Na ovom sajtu imam 4 kom i kasnije su zasadjene jedno 10 dana od onih daljih gde imam 17-18 kom i mnogo manje.Tamo mi (video u nedelju poslednji put) raste 4 par listova i poneka ima i 15-20 cm. E sad pitanjce: Nesto mi cudno izgledaju,posebno kada porastu jer imaju mnogo siroke listove i nisu reckasti onako vec skoro pa obli.Da li je to normalno za neke vrste? To je ista ova vrstana slikama:

apr 2009.

[bez sadržaja]
FlegyPOZNAVALAC

apr 2009.

e da je malo veca slika da se bolje vidi al koliko vidim da ovak maloj slici ide to tebi dobro... :)

apr 2009.

slike ce danas, a sta da vam kazem svaka biljcica ima 6 listova za sad:) mjesec dana su u zemlji..

apr 2009.

8 listofa
nodiISTRAŽIVAČ

maj 2009.

mnogo dobro.. al imas slike od 2 metra.. heheh pozz

maj 2009.

Evo nakon nekog vremena da se ja opet javim..:) Biljke su velike i lijepe, rastu i imaju sve sto trebaju :) Evo nesto slika : malo iz drugog kuta Zanima me kad cu moc odredit spol kod njih,jer cini mi se da kod predzadnjih listova imaju ko male niti,kao ato imaju ~enke, no svaka biljka ima tako, pa nisu valjda sve ~enke :D mislim super ak jesu al kolka je to vjerojatnost :D jos jedna slicica : ajde malo savjeta , do sad ih nisam hranio s nicim, samo voda, svakih 3-4 dana i to je to
G e r o n i m OENTUZIJASTA

maj 2009.

Biljke su ti lijepe i zdrave, samo su ti izduzene vjerovatno nemaju dovoljno sunca. Bilo bi dobro kad bi presadio one dvije sto su u jednoj vazi u posebne vaze ili u zemlju.

jun 2009.

biljke rastu i valjda su dobro..odlucio sam da necu koristiti nikakvo gnojivo od pocetka pa do kraja rasta biljaka , jer hocu samo prirodnu travu, pa makar ne dobio na kolicini,i makar nebila jaka,jer ce ta trava sluziti u medicinsku svrhu.

jul 2009.

trenutno sam u nemogucnosti staviti slike jer sam strgo usb kabel za mob xD kako god, svih 8 biljaka su ljepe i kolko tolko velke, ali trenutno se samona 2 biljke( na glavnom vrhu), pri pocetku je stabiljka onako malko ljubi asta,a hed ima one smedje pestile il sta vec..
ZOKIAMBASADOR

jul 2009.

alpresadi to u zemlju ako neces gnojiti ako ostanu u tim teglama lil sta je vec to moras malo gnojiva a i bice mnogo manje .. kad vec iam sajt tj tosto si slikao (jer to sajt?) onda baci uz zemlju jerkad potrose svu hranu iz tegle pozutece i stace sa rasom tako da rzmisli>>> pa javi kako je sve proslo.

jul 2009.

imas pravo zoki budem ja to presadio :) da,to je sajt,i to vrlo dobar sajt,i vrlo siguran:)
4herbsPOZNAVALAC

jul 2009.

Aj gledaj,previae sad brijea na tu soma style medicinsku travu,to se neradi tako da patia biljke i da se jadnice same pojedu da bi pre~ivile,a vjeruj mi same e sebe jest sigurno,kao prvo ako o ea dobru travu uzmi motiku i aaov i kopaj rupe pola metra dubine i airine za svaku biljku,onda odi negdje i nakupi pileih ili nekih drugih govana i napunia malo na dno od te rupe i pokrijea tankim slojem zemlje,i onda presadia biljke unutra i sve to lijepo zatrpaa i joa okolo pobacaa govna i molia boga da kiaa padne...to ti nisu lowryderi ili neznam ja ata da ih patia,te biljke imaju 9 - 10 tjedana cvatnje i treba im hrane,zato budi pametan,samo prirodno,i imat ea normalne i lijepe biljke i jako dobru medicinsku travu,makar si se samo prevario oko tog medicinskog dijela jer to su ssativ uge i nemaju baa neka medicinska svojstva osim rekreacijskog ili neko duaevno smirenje!ajde poaalji koju sliku kad sredia taj sajt pa ea dalje mo u~ivat u normalnom razvoju biljaka!pozz

jul 2009.

ja cu posaditi Cannabis Sativa i znam da ona moze da naraste i do 4m,interesuje me koliko se moze grama od toga dobiti,planirao sam 2 da posadim i interesuje me ako one izrastu do tog maximuma koliko grama mogu dobiti...
4herbsPOZNAVALAC

jul 2009.

Vidia gdje se varaa,ne raste ona do 4metra,ona rasto koliko joj svjetla i prostora daa,ako ~ivia negdje gdje ljeto traje mnogo du~e nego kod nas,narast e ona i malo viae od 4 metra!a sad mo~ea dobiti puno grama od nje,nemoj mislit da je cannabis sativa neka sad sorta bla bla,to ti je obi na doma ica koju puaia iz paketa,ve ina njih su cannabis sative tako da nebudea baa nabrijan,ako o eap naru ivat onda si uzmi neke haze ili thai sorte,meni su osobito drage thai zbog onih velikih vrhova uzdu~ cijele biljke!

jul 2009.

Ja cu 2 da posadim pa sta bude bude,imam super mesto gde je sunce od jutra do mraka non stop,interesuje me ako sve bude u redu sa njom i ako je lepo uzgajam do kraja koliko grama mogu dobiti i ako imas neki link da mi das gde mogu otici i sve procitati o sativa-ma da se bolje upoznam sa cime cu da se susrecem...

jul 2009.

Pa re e ti 4herbs otprilike da je nemogu e znati koliko e biti na njoj,ovisi o puno toga(gnjojivo,zemlja,sunce...) i naravno vrsta za koju neznaa koja je. Ako budea umjeren i ako nebudu imale velikih problema u rastu imat ea svakako par mjeseci za sebe,tako bi bar trebalo biti. Enjoy!

jul 2009.

ok a sad imam jos jednu nedoumicu,zasto je toliko vazno da biljka koju posadim bude zenskog pola?
krasta-zgPOZNAVALAC

jul 2009.

zato sto od muske jedino mozes pusit *****

jul 2009.

hahah ok sad mi je jasno...zna li neko cenu canabas sative,koliko kosta da se naruci 10 semenki mada meni je to rizicno lakse je kupiti vutru i naduvati se i uzeti semenke odatle samo problem je sto onda ne znam koja je vrsta :ohno:
FlegyPOZNAVALAC

jul 2009.

prelistaj si malo seeds shopove imas cjena koliko oces i ovisi od trgovine do trgovine :sun2: i neznas oce li biti muska i zenska ako tako uzmes sjemenke iz neke dobre vutre,a i za pocetak ak sadis nije ti ni bitno koja je vrsta bitno je da nesta naucis sadeci... :sun2:

jul 2009.

Pa da nekako si i u pravu,kod sative me brine to sto kad ona poraste 4m jbt kako ja da otkinem one muske cvetove jbt i kad naraste 4m koliko je to cudoviste i koliko ce da se vidi recimo ako neko pridje malo blize,ja to tek planiram da sadim u aprilu 2010 tako da ima vremena da naucim,samo me jos interesuje da li recimo mogu da je posadim sad u julu i da je pustim da raste do septembra pa onda u berbu pa koliko naraste neka naraste,makar 10g imao od nje dosta mi je cisto da probam da vidim kako izgleda to saditi da se malo upoznam,da li je moguce?

jul 2009.

jel zna ljudi vredi li sad saditi pa da pustim da raste do kraja decembra i da je berem i susim...molim vas hitno je...

jul 2009.

alo alo u moju temu pa 6 postova offtopica wtf lordi procitaj malo imas search na forumu trazi najbolje ces tako naucit :) i mozes sad sadit al neces dobit ni 20 g

jul 2009.

mene jebe to sto mi neradi search,nesto sam nasao ali ima toga sto mi nije jasno,ako recimo sad posadim dobicu 20g a ako bi posadio u aprilu koliko bi dobio najvise grama...i najzajebanije mi je susenje,oko toga skoro da nema apsolutno nista na forumu,ne znam od kojih delova biljke se dobija vutra mislim za vas iskusnije je to glupo pitanje ali ja stvarno ne znam posto nigde na forumu toga nema pa molim vas malo iskusnije da mi pomognete oko toga da sto pre to shvatim...
Rk KrkISTRAŽIVAČ

jul 2009.

Idi ti lepo kod lerdija...

jul 2009.

ma koji diler,ja kad bi otisao kod nekog dilera iz mog grada i poceo o tome da se raspitaujem mogu samo da dobijem palicu u glavu i objasnjenje da mu se ne mesam u posao,u mom gradu to su uglavnom neki zajebani likovi tako da mogu jedino preko vas da saznam kako da dodjem do sto jeftinije vutre za sebe...ajde ljudi neko ko je radio sa sativama da mi kaze koliko je dobijao grama po jednoj biljci odprilike,prosecno...
Rk KrkISTRAŽIVAČ

jul 2009.

Ne uvidjas paralelu na koju sam ukazao izmedju tebe i komercijalnih uzgajivaca....zajebi gramazu, vec citaj po forumu! lol ti mislio ja ozbiljan :icon_lol:

jul 2009.

verovao ili ne juce sam od 12 popodne bio do 11 uvece na forumu,danas od 9 do sad skoro bez prestanka,dajem mnogo tome znacaju,mnogo toga sam procitao i naucio,ne znam jedino kako se tacno vrsi susenje i ne znam jel to kad ja zavrsim sa berbom i osusim lepo biljku,jel se onda tu svrstava u skunk ili ne?

jul 2009.

Ako si ita za sative treba si i pro itati da je skunk vrsta sjemena,sorta,baa skunk. itaj polako ako ve toliko itaa,provaj shva ati kako to ide u praksi. Sumljivo mi nekako kad ka~ea da su ti dile.i zajexani likovi... Ja ka~em da nemaa dana viae od 18:icon_lol:

jul 2009.

mogu da se kladim da od 10 pokusaja neces pogoditi koliko imam godina...

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se