LEGACY
Slucajni balkondoor
26 odgovora1,679 pregleda
18 REP36%
→ Istraživač
maj 2013.
maj 2013.#1
E ovako.. imam par pitanja, pa ako bi koji forumaa bio voljan odgovoriti :)
Biljcice su posaene prije cca mjesec dana, iz zezancije, bez ikakve namjere uzgajanja, ali eto, pokuaavam ih odr~ati na ~ivotu.
`to se tie ove bilj
ice, bili itko mogao naslutiti kakva je ovo sorta, poato se od 5 biljki ova izdvaja, dosta tamna i ricastija od drugih.
Ovo je druga biljcica, najvea i meni osobno najdra~a. Pitanje koje imam je vezano za njene najdonje rickaste listove...
Kao ato se vidi, listovi su malo iskrivljeni, i takvi su ve nekih 2 tjedna, do njih skoro i nedopire sunce zbog airine ovih gornjih,
itala san ve o rezanju listova itd, ali nisam sigurna kolika je zapravo potreba da ih re~em.. Vidi se na slici da tu izbija po joa jedan par listova,.. pa je moje drugo pitanje... Dali da ih odre~em ili ne?
Mr. Frajer
ENTUZIJASTA448 REP62%
→ Poznavalac
Mr. FrajerENTUZIJASTA
maj 2013.
maj 2013.#2
Nemoj ih rezati, ako ve zelis da se razviju radi lagani trening tako da savijea biljku u stranu i dopustis svetlosti da dopre do donjih listova, ako ne zelis pusti jos da se razvije pa ih odseci , jos je mala za rezanje, bar moje misljenje , potreban joj je svaki list za brzi razvoj :)
iSensation
ZMAJ21.472 REP
iSensationZMAJ
maj 2013.
maj 2013.#3
Ne moze se znati koja je sorta ovako rano... A ni kad procvjeta (jako tesko)... Ali vidi se da vuce na Sativu, a ne Indicu.
Sretno i daj joj puno :sun2:
PowerSeed
ZMAJ189.950 REP
PowerSeedZMAJ
maj 2013.
maj 2013.#4
deluje mi da ima jako malo zemje u toj posudi, ako hoces pomoc moras nam dobro opisati uslove, znaci balkon grow, koliko sunca dnevno imaju, koja je zemlja, koliko zemlje, kako zalivas i kojom vodom... i tome slicno... kod one prve nesto ne stima, mnogo su ufrckani listovi... al kad ne znam nista o tome kako ide grow, nista ne mogu ni reci, sem da se ne nerviras za ove donje listove, sve je za sad ok sa drugom biljkom, sretan grow
18 REP36%
→ Istraživač
maj 2013.
maj 2013.#5
zemlje ima 10-ak cm, [mislim da je to dovoljno za sada, imaju dosta mjesta u airinu ako ne u dubinu da raste korijen, a nece jos dugo stajati u tom, ili cu ih prebacit u vecu posudu ili idu negde u prirodu.
Sunca imaju cca 8 sati dnevno, zemlja je s brda, nisam sigurna oko ph, ali zemlja je dosta kvalitetna s obzirom kakvi sve hibridi izlaze iz nje :vb_kez:
Ova prva biljka me zabrinjava jer su sve vaene iz istog cvita, tako da ili mi je lik umijeaa razlicita dva cvita, ili je ovo neki cudni hibrid. :knockknock:
sharp
LEGENDA12.842 REP78%
→ Zmaj
sharpLEGENDA
maj 2013.
maj 2013.#6
jesu sve posadjene u istoj posudi ili 2+3(u dvije) ,mozda 2+2+1(u tri posude). jel ta smezurana(ricasta) sama u pusudi?
18 REP36%
→ Istraživač
maj 2013.
maj 2013.#7
ove dvije su zasaene u istoj, no kao ato sam vec rekla uskoro sele- za sada im je dovoljno prostora, ostale su jos zasebne- sitne su, nemaju ni 10cm.
marley trix
ENTUZIJASTA378 REP45%
→ Poznavalac
marley trixENTUZIJASTA
maj 2013.
maj 2013.#8
sto prije zasadis to bolje jer korijen im se grana nenormalno i zapetlja se veoma brzo,tako da ces imati poteskoca pri presadjivanju priredit ces im celiki stres ako ne budes pazila da im ne ostetis korijen.sretan grow
sharp
LEGENDA12.842 REP78%
→ Zmaj
sharpLEGENDA
maj 2013.
maj 2013.#9
kolko vidim posude su ti tipa pletena kosara jel? oblozio si ju s unutarnje strane s crnim najlonom .jel postoji mogucnost da na tom najlonu nisi probusi-la-o rupe kroz koje bi trebao visak vode iscuriti?moguce da si otvorio ali premale pa su se odmah zacepile.
treba-la-o si busit s upaljenom cigaretom(idealan opseg).
ovako ti se stvora bazen s vodom na dnu posude . dio korijena koji hrani taj dio biljke ti je bas na tom bazenu.
ali to nije najveci problem. predpostavljam da ti biljke skupa s posudama nisu na zemlji,betonu itd., nego vise negdje.
sunce ih lovi 8 h.(biljke i posude s istim intenzitetom). zelenilu pase dok korijenu ne posto taj crni najlon zemlji i bazencicu dize temperaturu za nekih 70% do trenutne tako da ti kuri biljku. da imas recimo 14 h. direktnog sunca vec bi se sprzila.
ovako 8h. se muci a 16h. se oporavlja i dobijes takve listove
ISPRAVLJENO: ONA SORRY :pilot
No Joke
ZMAJ71.675 REP
PowerSeed
ZMAJ189.950 REP
18 REP36%
→ Istraživač
maj 2013.
maj 2013.#12
hvala PowerSeed :P
Okej znam da bi kao ~ensko trebala viae znati o cvijeu ( >.< ) , ali noob sam...
Biljcice preseljene u "svje~iji" prostor :)
littleGreen
ENTUZIJASTA438 REP60%
→ Poznavalac
littleGreenENTUZIJASTA
maj 2013.
maj 2013.#13
Bok Simmy!
Prvo da te pitam, koliko su stare sjemenke iz kojih su izrasle bilj
ice?
Prva bilj
ica je mo~da izrasla iz jako stare sjemenke. Nekada kad je sjeme staro, listovi mogu izgledati baa kao kod tvoje biljke sa prve slike. Druga mogunost je da u genetici od prve bilj
ice ima Blueberry-a? BB je vrsta kod koje su mutanti dosta esti. Uglavnom sve je uredu sa prvom biljkom i niata joj ne fali. Samo ju pazi i mazi i sve e biti ok. Vrlo vjerojatno e joj u kasnijoj fazi rasta listovi izgledati normalno, to se ispravi sa vremenom ako nije mutant.
Listove nikada ne rezati. Oni koji nisu potrebni sami otpadnu, a dok ne otpadnu slu~e kao hrana i energija za rast gornjeg dijela biljke.
Ukoliko ~elia da ti biljka raste u grm, mo~ea joj odrezati vrh. To se radi nakon 5, 6 reda listova. Mo~ea ju i trenirati, pogledaj LST(low stress training) tehniku.
Bilj
ice ti zasada izgledaju jako dobro!
:)
maj 2013.
1 / 14
maj 2013.
maj 2013.