VUTRA
ForumUzgajanjeVanjski uzgojPrvo sadjenje
LEGACY

Prvo sadjenje

32 odgovora1,927 pregleda
vedadeeeENTUZIJASTA

maj 2020.

Clan sam foruma mozda godinu i pol.Pratio sam sve moguce dnevnike pa sam nesto i zapamtio :).Jednom sam i pokusao da posadim i bas ovdje kao dnevnik otvorio i vidio da to sve ide u propast dok se covjek dobro ne nacita i posveti malo vise paznje.Sad sam napravio gresku sto sam kupio sjemenke,a ne znam koje sam kupio,da li su automatik ? Njih sam kupio davno,ako moze neko da mi kaze koje su.Dakle ovo je moja prva sadnja,koja ce biti maximalno posvecena i uvjeren sam da ce biti gresaka,ali na tome se i uci.Planirao sam da ih posadim van.Ovo im je 9 dan kako si izasle van.Svaki savjet pa bio on i najgori bi mi dobro dosao :) Hvala

maj 2020.

nezna je to biljka da sad ide u aut, a mala joj je i ta casica, prebaci to u neku saksiju od litar bar i za desetak dana moze u zemlju. a da li je autos ili ne to niko ne zna.

maj 2020.

Autoflower da se moram kladiti ali to je samo naklapanje,po uvjetima u kojim raste i njenom izgledu ovo nagaam, Ps.ne znam zaato je @grouchy rano ovakvoj biljki za out,zasto to kazes?
vedadeeeENTUZIJASTA

maj 2020.

Odma danas cu to da uradim da stavim u vece posude.Mislio sam jos 10tak dana sacekat a i vrijeme me ne sluzi najbolje.

maj 2020.

brate, ja ovakvu biljcicu ni u dvoriste ne sadim, a kamoli u divljinu ti kako hoces :)

maj 2020.

E pa sad to je ve stvar osobne procjene, ako je fino vrijeme mo~e i menka direkt u zemlju znas i sam. Mislio sam da ste iz istih krajeva pa zbog vremenskih uvjeta ono piaea zato te preupito :thumb:
vedadeeeENTUZIJASTA

jul 2020.

Evo mene opet poslije 2 mjeseca 3 biljke idu izvrsno one su na slici 1. Imam jos dvije na drugoj lokaciji manje.Idu super.Slika broj 2.Nisam samo racunao koliko one vohaju(mirisu) dok su u cvatu,jer je put veoma blizu,a i nema neki prolaznika cesti.Pored putica kojeg sam ja napravio su oko 7m.

jul 2020.

slabo je to za dva meseca vege, jel hranis ti to? ove druge su kao iz logora.
vedadeeeENTUZIJASTA

jul 2020.

Ove druge male su stare mozda mjesec dana.Sad poceo hraniti.
hthcPOZNAVALAC

jul 2020.

Dobre su ti ove prve ata znam, samo naprijed jbg.. ni ja nisam znao, dok nisam se ovdje na itao svega i sva ega, korisnog naravno! Nisam neki pr0 za outdoor ali uz nesebi nu pomo forumaaa uskoro skidam 3 automata u indoor, samo itaj i usvajaj! :thumb: Potra~i nekog mentora on e ti pomoi bolje nego bilo ko drugi, sretno drug i da bude ata od toga. :thumb:
vedadeeeENTUZIJASTA

jul 2020.

Pa da svjestan sam toga.Prve tri su vec 2 mj stare.Druge dvije male nema im jos mjesec,mada su na sajt presadjivane,pa dok su se primile jedno 7 dana.Koliko vohaju biljke u sumi ??
samo dokiISTRAŽIVAČ

jul 2020.

samo dokiISTRAŽIVAČ

jul 2020.

6 nedelja stara neznam kad da krenem da je prska sa plantellom cvet

jul 2020.

aj ti kupi neke saksije i zemlju pa pazljivo to iskopaj i presadi. mada mozes da iskopas i rupe u zemlji gde ces staviti tu novu zemlju. ovde imas slike, pa izaberi jednu https://www.vutra.org/threads/zemlja.9972/ i ne javljaj se dok to ne odradis. jos ima vremena da se spase nesto.
samo dokiISTRAŽIVAČ

jul 2020.

da iskopam sredinu i da sipem zemlju i koliko duboko da iskopam

jul 2020.

e jbg. rekoh ti da se ne javljas, sve u nadi da ces bar malo prelistati forum; ti ko da si osnovac!?! al' ajd... uz taj zajeb sto si napravio, ne treba ti rupa vise od 20l ili saksije od 15+ i to za ovu najvecu, ima manje od mesec dana vege. pazljivo iskopaj ovoliko, cak i malo vise eto, nacrtao sam ti, tebi koren nije mnogo veci od ovog sto se vidi na fotki, s' obzirom u cemu/kakvoj zemlji raste. https://www.vutra.org/threads/vodic-za-vanjski-uzgoj-outdoor.13392/
vedadeeeENTUZIJASTA

avg 2020.

Evo mene opet.Manje dvije biljke su primile hranu i narasle su fino,ali sam vidio da niau automatik i trebat ce joa dugo da se rascvjeta,tamo gdje sam kupovao rekli su da jest,a i neko je hodao po sajtu.One au stare 2mj i mislio sam ih u indoor staviti u sator.Sad ako ja preklopim na 12/12 ona ce se prebaciti na cvat ?? Hvala svima

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se