LEGACY
Kad da je "Skinem"
18 odgovora3,147 pregleda
15 REP30%
→ Istraživač
avg 2006.
avg 2006.#1
U zadnje 2 nedelje biljci su poceli da se suse oni veliki listovi i ostali su samo oni na granama (hedovima).
Sta da radim, kad da je skinem?
Zalivam redovno na 2-3dana po 2L vode.
Negde na forumu sam video "merac zrelosti" pa bih zamolio ako neko zna da ostavi link.
Poz
http://img207.imageshack.us/img207/9696/vu1bs7.jpg
doomer
LEGENDA10.053 REP51%
→ Zmaj
doomerLEGENDA
avg 2006.
avg 2006.#2
Krasna biljka nema sta...
Skini joj ovo osuseno zuto i polu zuto lisce, svo lisce koje je iscuclala vise joj nije potrebno, ostavi samo zeleno...
Groweri obicno rezu kad bjele dlacice posmedje 70-80%, kad vise ne proizvodi kristale, kad prestane proizvodit smolu, kad ti veliko lisce pocne zutit, kad miris dosegne svoj vrhunac, kad se budovi ne povecaju u zadnjih 3-4 dana.. to su glavni pokazivaci da ti je biljka spremna za rezanje.
Outdoors sam cuo da treba ostavit do prvog mraza..
Mislim da ti biljka jos nije gotova...
GreenMan
AMBASADOR4.602 REP89%
→ Legenda
GreenManAMBASADOR
avg 2006.
avg 2006.#3
Deluje da jos nije gotova,a i nekako je rano da bude.
Koliko ja znam uglavnom su biljke gotove krajem Septembra ili pocetkom Oktobra.Opet i to sve zavisi od vrste,odrzavanja,podneblja.Mozes pored ovog sto je gore napisano da upotrebis i sledeci metod.Otkini jedan vrh,osusi ga i probaj. :wink:
p.s. I smanji kolicinu vode za zalivanje,mozes je zalivati svaki dan,po malo.
15 REP30%
→ Istraživač
avg 2006.
avg 2006.#4
Znaci vama je normalno sto se ona "dole" susi a gore zeleni? Majkumu ja reko nesto nevalja...
Bloodspiller
POZNAVALAC1.123 REP58%
→ Ambasador
SqlByte
ISTRAŽIVAČ50 REP0%
→ Entuzijasta
SqlByteISTRAŽIVAČ
avg 2006.
avg 2006.#6
Brateeeee...
Znachi kako je dobra :)
Koja ti je ovo ? Neka markirana siguran sam... mnogo lepa stvar, moje tri biljke nemaju hedove i lishtje ko ova tvoja.. a ipak su Outdoor i nisu u saxiji ;p
i sux :)
15 REP30%
→ Istraživač
avg 2006.
avg 2006.#7
@GreenMan
Oh da znas da jesm, u prvi mah mi bilo zao da kidam hedove koji nisu dosegli svoj "vrhunac" jer nebi iskoristio biljku na pravi nacin.
Nekako se resih juce ajd reko nista joj nece biti i teska srca otkinuh joj jedan maleni dole blize korenu. Stavih ga u parce presavijene folije tako da pokrije ceo hedic i prelazioo sam peglom preko dok se nije osusio. Ispusih ga pred spavanje i mogu da kazem da radi fino. :D
100%domacica.
Poz
@Bloodspiller
Stapovi su tu jer su je stitili dok je bila mala da je nesto ne povredi, ali vidis kako vreme leti zaboravio sam na njih...
@SqlByte
Jok, to je "beba" jedne jako dobre vutre koju sam pusio prosle.
SLO-Era
LEGENDA5.899 REP9%
→ Zmaj
SLO-EraLEGENDA
avg 2006.
avg 2006.#8
Ovo je prikaz sazrevanja za unutranji uzgoj,kao sto su ti ostali rekli mozes se orjentirati po dlaèicama i kolièini kristala...
Što se tice niskih temperatura nije problem jer biljka dok cveta moze i na 7-8ÿC,dok je za vegetativnu fazu potrebno barem 17-18ÿC.
Nije ovo tema ali ektrakt morskih algi ili lecitin èe pomoèi vasim biljkam da podnesu nepogodne temperature i sve ostale stresove..
avg 2006.
1 / 10
avg 2006.
feb 2007.