VUTRA
ForumUzgajanjeVanjski uzgojKad da je "Skinem"
LEGACY

Kad da je "Skinem"

18 odgovora3,147 pregleda

avg 2006.

U zadnje 2 nedelje biljci su poceli da se suse oni veliki listovi i ostali su samo oni na granama (hedovima). Sta da radim, kad da je skinem? Zalivam redovno na 2-3dana po 2L vode. Negde na forumu sam video "merac zrelosti" pa bih zamolio ako neko zna da ostavi link. Poz http://img207.imageshack.us/img207/9696/vu1bs7.jpg
doomerLEGENDA

avg 2006.

Krasna biljka nema sta... Skini joj ovo osuseno zuto i polu zuto lisce, svo lisce koje je iscuclala vise joj nije potrebno, ostavi samo zeleno... Groweri obicno rezu kad bjele dlacice posmedje 70-80%, kad vise ne proizvodi kristale, kad prestane proizvodit smolu, kad ti veliko lisce pocne zutit, kad miris dosegne svoj vrhunac, kad se budovi ne povecaju u zadnjih 3-4 dana.. to su glavni pokazivaci da ti je biljka spremna za rezanje. Outdoors sam cuo da treba ostavit do prvog mraza.. Mislim da ti biljka jos nije gotova...
GreenManAMBASADOR

avg 2006.

Deluje da jos nije gotova,a i nekako je rano da bude. Koliko ja znam uglavnom su biljke gotove krajem Septembra ili pocetkom Oktobra.Opet i to sve zavisi od vrste,odrzavanja,podneblja.Mozes pored ovog sto je gore napisano da upotrebis i sledeci metod.Otkini jedan vrh,osusi ga i probaj. :wink: p.s. I smanji kolicinu vode za zalivanje,mozes je zalivati svaki dan,po malo.

avg 2006.

Znaci vama je normalno sto se ona "dole" susi a gore zeleni? Majkumu ja reko nesto nevalja...
BloodspillerPOZNAVALAC

avg 2006.

A zaato su ovi atapovi okolo?
SqlByteISTRAŽIVAČ

avg 2006.

Brateeeee... Znachi kako je dobra :) Koja ti je ovo ? Neka markirana siguran sam... mnogo lepa stvar, moje tri biljke nemaju hedove i lishtje ko ova tvoja.. a ipak su Outdoor i nisu u saxiji ;p i sux :)

avg 2006.

@GreenMan Oh da znas da jesm, u prvi mah mi bilo zao da kidam hedove koji nisu dosegli svoj "vrhunac" jer nebi iskoristio biljku na pravi nacin. Nekako se resih juce ajd reko nista joj nece biti i teska srca otkinuh joj jedan maleni dole blize korenu. Stavih ga u parce presavijene folije tako da pokrije ceo hedic i prelazioo sam peglom preko dok se nije osusio. Ispusih ga pred spavanje i mogu da kazem da radi fino. :D 100%domacica. Poz @Bloodspiller Stapovi su tu jer su je stitili dok je bila mala da je nesto ne povredi, ali vidis kako vreme leti zaboravio sam na njih... @SqlByte Jok, to je "beba" jedne jako dobre vutre koju sam pusio prosle.
SLO-EraLEGENDA

avg 2006.

Ovo je prikaz sazrevanja za unutranji uzgoj,kao sto su ti ostali rekli mozes se orjentirati po dlaèicama i kolièini kristala... Što se tice niskih temperatura nije problem jer biljka dok cveta moze i na 7-8ÿC,dok je za vegetativnu fazu potrebno barem 17-18ÿC. Nije ovo tema ali ektrakt morskih algi ili lecitin èe pomoèi vasim biljkam da podnesu nepogodne temperature i sve ostale stresove..
5ARPOZNAVALAC

nov 2006.

evo juèer sam malo obišao sajt,išao malo prošetati,usput malo prokrèio i pronašao jednu biljku(sluèajno ostala).preživila je par mrazeva,sve okolo suho pa i ona kvaliteta 5 samo malo reže.i zato nikad nije kasno....
outdor@cENTUZIJASTA

feb 2007.

...............nebi je sad pri kraju trebo zaljevati...........sada je treba"izmu iti"..........

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se