VUTRA
ForumUzgajanjeVanjski uzgojfirst outdoor attempt
LEGACY

first outdoor attempt

34 odgovora2,875 pregleda

apr 2012.

Prvo bih vam svima zelio dobro jutro/vecer. Vec dugo pratim ovaj forum i napokon da se registriram. konzumiram ovu divnu nam biljku vec duze vrijeme i nakon konzultacije s majkom odlucili smo da bi pokusali sami nesto iskemijat. Dakle to bi sijali vani iza kuce, sajt je riskantan no moze se vidjeti jedino iz zraka (posto je s jedne strane kuca a okolo maline). Prvo bi uzeli nesto divlje tek toliko za probu da vidimo kako ce se to sve odvijati. Najvise me zabrinjava visina, posto su maline oko metar, metar i pol visine pa mi je frka da trava ne ode nebo i da neko otkrije (iako je stanovnistvo zabiti vecinom iznad 70 godina nebi trebali previse njuskat okolo i znat sta je to) Procitao sam vec teme za klijanje sadnju etc. Zanima me samo dali bi ju mogao savinuti nekako da raste vise horizontalno nego vertikalno (cisto radi sigurnosti) ili mislite da bi maline mogle porasti vise pa da nemam brige uopce. Hvala unaprijed i lijep pozdrav.
DJFlyHighLEGENDA

apr 2012.

da, mozes radit topping, i lst... imas na forumu prolistaj malo samo :) sve je detaljno opisano :D sretno i nadam se da ce ova tema postat onda dnevnik ako ces posadit :) peace out!

apr 2012.

hvala na savjetu, mislio sam radit lst no jos uvjijek me zabrinjava visina. krecem u akciju sad kroz koji dan kad nabavim neko sjeme,

apr 2012.

https://forums.vutra.org/uzgoj-faq/8083-treniranje-kanabisa-scrog-sog-fim-lst-hst-data-sid.html

apr 2012.

hvala power, FIM mi se cini kao najidealnije rjesenje no sad opet mogu zahebat posto sam neiskusan, iako je divlje sjeme necu se kockat pa cu radit lst.

apr 2012.

negdje sam procitao da ako je posadis pored nekog grma ili recimo u tvom slucaju maline,da se natjece sa tom biljkom i preraste je. sretno sa growom
rockerboyAMBASADOR

apr 2012.

Ma oni ti zanju sve o tome.. imam doma 10 plahti od konoplje koje je baka i njezina familija radila kad je bila klinka. Kad sam posadio baba mi je prva skuzila haha. Al nemoj brinut. Samo naprijed, lagano LST i bit ce sve ok. Samo pa~ljivo. Sretno! :)

apr 2012.

Bas sam ujutro razgovarao s majkom o tome i kaze kako je i moja baba ( koja zivi u kuci) sadila to :D odlucili smo onda otic tamo i razgovarat s njom (da kasnije nebi bilo nismo znali) baba odusevljena ( valjda se i ona nada da ce dobit nesto lol ) nabavio neko divlje sjeme i krecem u nedelju kad budem vremena imao.
rockerboyAMBASADOR

apr 2012.

Mozes iskopat male rupe pa u nih stavit kupovnu zemlju.. lakse ce im bit dok se ne razviju posle ce im ova zemlja okolobit mila majka :D I stavi prozirne casice sa rupama preko njih kad izniknu. Kisa je padala u zadnje vrijeme pa bi moglo bit dosta puzeva ;) A i stiti od ostalih stvari dok malo ne ojacaju.
DJFlyHighLEGENDA

apr 2012.

lst je najjednostavnije i najefikasnije rjesenje za pocetak :D tu se slazem, ja sam isto pocetnik, sad cu pocet prvi grow i izabro sam vec prije lst da cu radit, i druge stvari se isplate ali treba malo iskustva, ali i hrabrosti :D ja nebi mogo svojim curama naudit... prije berbe :icon_lol:

apr 2012.

eto, danas sam imao vremena pa napokon stavio sjemenke na klijanje, fotke cu staviti uvece... btw moze li ovo biti prebaceno pod dnevnike?

apr 2012.

Hehe,mama,baba,ti:family1:ajd dobro:) No,ako ste se ve odlu ili za sadnju doma,shvati da su maline slatke,a period uzgoja marihuane jako dug.Shvati da e ti biljka biti za berbu ne prije kraja 9 mjeseca...a to je jako dugo.Kolike su aanse da vam nitko ne doe jesti malo tih malina,neznam....Isto tako, prostor te baa e ili dijela dvoriata mora biti ograen,da ti nitko izvana ne mo~e ui. Ja bih na tvome mjestu to posadio u posude,ne viae od 5-6 komada....vjerovatnoau od 50%-50%,imat ea 3 ~enske biljke,a to vam je dosta za po etak.A i lakae ea ih sakriti.A ako baa bude nekakvih posjeta,lako posude sklonia negdje,dok ne proe opasnost. Veli ina posuda,hmmmm......od 10lit pa na dalje,ispod 10 ne bi trebalo.Obzirom da e ti biti u blizini lako ti je zalijevati,gnojiti....nema trave,pu~eva(malo pepela oko posude ili pu~omora).... Radi visine obavezno topiranje biljki...i to nekoliko puta....period vegetacije je dosta dug tako da ima vremena za malo ih raairiti,da ne idu u visinu(opet ovisno kakvo sjeme imaa,poato je iz paketa,pretpostavljam)... Cvjetanje po ima u 7 mjesecu,ili krajem...tako da imaa vremena za topiranje.....dobit ea razgranatu,nisku biljku. Evo ti slika indice,bez treninga,u posudi od 10 lit ovo ti je visina od oko,1m70 i izgleda zastraaujue pred kraj:icon_lol:,te da vam uspiju ovake 3,imat ete i ti i mama i baba ata duvat godinu dana:)....Sretno.

apr 2012.

malina ima na cijelom putu dugom 3km, sad ak ce bas u ove e onda u pi... mater sve:D ma to ti onako obiteljski kad su svi do bla liberalni pa ono da se iskoristi prilika kad sam hmm jos mlad? :baby: ovo su slike od juce, stavio ih u na klijanje kako je gore receno (znam kvaliteta je za k, moram hitno digitalac pronac)

apr 2012.

sad dal ce nac, taj sajt iza kuce ima sigurno oko 3km u diznu, sve isposijano malinama (loza prije rasla, kaze stara nema vise alkohola, samo vutrica) sad da ce neko naletit bas tamo gde je posijano jbg mozda padam, no imam psihijatrijsku neku tamo iskaznicu ili sta ja znam pa bi cak mogo da se i izvucem kao da za osobno:D klijanje: (kvaliteta slika je kakva je, mobitel. moram nac digitalac)
rockerboyAMBASADOR

apr 2012.

dobro ti je to, i nek budu na toplom dok ne proklijaju.. ono 25 stupnjeva odokativno ma ako imas tako veliko polje, nece te nitko skuzit pogotovo ak je tvoje :)
marica-maraISTRAŽIVAČ

apr 2012.

ima tolko niskih sorti a da sam na tvojemu mjestu odvojio bi 25 eura i uzeo neke rajdere..ne rastu velike i bit ce prije gotove nego maline..danas doslo 10 komada koji su kostali spomenuru cifru.a i brzo ima za konzumaciju..
SiDAMBASADOR

apr 2012.

samo ti baci to divlje.. sve e bit ok... ovdje imaa link po kojem mo~ea tu i tamo napraviti LST, tek toliko da reguliraa visinu... https://forums.vutra.org/content/120-low-stress-treniranje-biljke-lst.html to odradia koliko je potrebno i miran si.. moj savjet je da joa ne kupujea sjeme jer ti nije potrebno ako ve imaa svoje!

apr 2012.

hvala na savjetima, gledao sam taj lst i mislim to radit, za sjeme isto kak si ti SiD rekao, prvo cu s ovim pokusat, nadam se da ce bit koja cura:D btw. moze li ovo biti prebaceno u dnevnike?

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se