VUTRA
ForumUzgajanjeVanjski uzgojDivlje svinje i srne....sto uraditi?
LEGACY

Divlje svinje i srne....sto uraditi?

74 odgovora16,561 pregleda
MalaMacaENTUZIJASTA

maj 2014.

Danas sam na sajtu kopala rupe i gledala se sa srnom na 20 metara :) a jucer dok sam odlazila sa istog mjesta oglasila se divlja svinja onako ruzno nekih 50 metara od mene occ..... Cula sam da je dobro oko sajta politi sa naftom,ali nisam imala pa sam uzela starome razredjivac pa sam stim poprskala oko sajta :) Znam da je najbolje ogradit i to sam napravila koliko sam mogla od raznih grana,ali opet su tu rupe di ce proc,to je divlje i probija se svuda.Asada da ogradjujem sa nekom mrezom to onda nije vise skriveno. Pa ako imate neka ucinkovita sredstva sta se da poprskat okolo da ih odbija od curica :) Pomazite,nebi htjela da sve pojedu ili pregaze,ima da poludim onda :(
Ena&ModelsyAMBASADOR

maj 2014.

Pa za divlju svinju kao i sto sama znas najbolje je poprskati naftom ,a to da ogradis tesko sta se moze zagraditi da svinja neprodje...a i to za otvaranje tema tek tako na svako pitanje dobices kaznu i negativne poene ako tako nastavis..imas tri posta a vec dve otvorene teme..:-)
MalaMacaENTUZIJASTA

maj 2014.

ispricavam se ;) to sa naftom sam cula,ali znas kako o ide ,ko sa puzevima probaj ovo probaj ono ,meni funkcionira nekom ne....pa sam htjela vidit kod vas poloprivrednika kakva su iskustva i ako ima neko nesto novo :)

maj 2014.

Okru~eni smo debelom aumom, pa nam divlja i ptice cijelu godinu uniatavaju vinograd. Dok se protiv akvoraca borimo klopotom, protiv srna ne poma~e niata drugo osim ljudske kose. Najgore je u proljee jer iz aume nou dolaze srne i nanose atetu. Vinograd ogradimo, a na stupove postavimo arapu s kosom. Stari je to narodni "lijek" protiv srna. Kad nanjuae kosu, misle da je u blizini ovjek . Ovo sam iskopirao sa neke stranice,nemam pojma koje :) A za divlje svinje,ima preparata u spreju,no koliko je to problem za nabaviti,to ne bih znao :)

maj 2014.

Mozes pisat i kenjat po siteu to ostavlja ljudski miris,i dosta divljaci nece prilazit.

maj 2014.

Kunilent r-12 i Cunitex se zovu repelenti :)

maj 2014.

E taj rad iremane...baa to. no comment :D
olidoboliLEGENDA

maj 2014.

hahahahahh...piaat i kenjat :-)...postaviti eku i puakicu oko ramnea i onda uz harvest napravia gulaa od divlja i. `alu na stranu, ovo je mnogo zajebana situacija.
Ena&ModelsyAMBASADOR

maj 2014.

Probas sve po malo i nesto ce da upali...:-) ali kako stvari stoje njih samo puska moze da zaustavi..:-)

maj 2014.

Zasadimo sebi biljku, pa zbog te biljke zagadjujmo prirodu naftom i drugim preparatima. Pomalo pateticno, ali takvi smo mi ljudi, sve je opravdano kada su strasti u pitanju. Ukoliko nema tragova divljih zivotinja po zemlji gdje si planirala saditi znaci da se tuda ne krecu i tu zasadi. Ukoliko je tlo izbrazdano tragovima odabrala si pogresno mjesto. Nemojte "ko muve bez glave" saditi okolo pa sebi stvoriti 1001 problem. Osmotrite teren detaljno, pa se onda odlucite za najoptimalnije mjesto, jer sigurno ne postoji. P.S. Ne zagadjujte prirodu, otice vam tetke na pazar!

maj 2014.

Ljudi su definitivno najvece i najgore zveri ,bravo Papa !
topaj motaAMBASADOR

maj 2014.

U vojsci se u ilo da ako si negdje u prirodi, radi zaatite od divljih ~ivotinja se u krug sipa umjetno ubrivo, a nije atetno.

maj 2014.

kako ja to nisam trebovao u vojsci... ni spomenuli mi nisu
Ivana_zgPOZNAVALAC

maj 2014.

Na sli no sam pitanje nedavno naletjela na rollitup.org i jedan od naj eaih savjeta bilo je upravo gore spomenuto omeivanje sajta ljudskom mokraom - dakle uokolo biljke mokraom poakropiti zemlju, grmlje, podno~ja stabala i sli no. Daleko je iae, odgovornije i savjesnije od primjerice izlijevanja nafte u prirodu, a osim toga kad prolaznik-namjernik usred aume osjeti miris nafte, to bi svakako moglo privui ne~eljenu pozornost... Sretno dalje...

maj 2014.

Pa ajmo sada malo pri ati o outdooru :D Kad idea posjetiti biljke,zalijevati ih i sl ... najbolje je ii dobro pripremljen. `to zna i,operi zube,'kenjaj' ,piaaj i sli no ...kod kue. Nemoj ii kao odrpanac u nekoj poderanoj odjei a nije zgoreg i da se najedea kod kue. Dobro je ponijeti jedan mali joint,ali neka bude spreman u ruci ili negdje drugo da ga mo~ea odbaciti. Jer !!!!! Priaao si biljkama na 50 metara,adrenalin te udara polagano ve...zastanea pa osluanea.Nema nikakvih aumova. Krenia dalje. Sada si na 20 metara,liae auaka ili gazia po travi ne ujno....svejedno je !!!!! Na 5 metara si od biljaka !!!!! STOJ POLICIJA !!!!! I ata sada? Nisi kenj'o a ni pia'o od ju er jer se ~elia obra unati sa divljim svinjama :D Odjednom,gr u trbuvu :D Imaa wc papir u d~epu ...ali kako to objasniti policajcu :D Zaheban je outdoor,hehe .... joa pogotovo ako si ~ensko :D

maj 2014.

velim ja..urinirat oko sajta + ako imash psa..i njega povedesh da i on istu radnju obavi.. ali..prije svega...morash dobro mjesto odabrat..-izbjegavat mjesta nakojimapostoje zhivotinjski tragovi ili puteljci... + na dva sajta podjelish biljke..ako jedan nastrada...imash drugog u rezervi.. sa jedne strane je odlichno shto je toliko diljih zhivotinja..jer..to chesto znachi da nema ljudi u blizini i da ne prolaze chesto..
MalaMacaENTUZIJASTA

jun 2014.

pocela sam ja pisati okolo,ali nemogu ko vi muski da spricam okolo pa ja u casicu pa sve poprskam onda :D ajde pa da vidimo sta ce da bude :)
StipeZMAJ

jun 2014.

bitna je volja i rezltat ;) :) hehehe....smijem se zamisljajuci to :D. ....ko je reko da nemozes ko mi muski ;) (duboke isprike na offtopicu, morao sam)

jun 2014.

[bez sadržaja]
MalaMacaENTUZIJASTA

jun 2014.

ma mogu,ali vise sebe poprskam nego drvece okolo :D

jun 2014.

glavno da aprica nekud
Smokey McPuffAMBASADOR

jun 2014.

Da ne budem vulgaran, iseri se na sajtu... To je dovoljno
Ena&ModelsyAMBASADOR

jun 2014.

Cili slazem se sa tobom oko tog rostilja..:-) jako je ukusno meso od divljaci ,naravno ko zna da je lepo spremi...:-)

jun 2014.

Znaci, divlje zivotinje ne da se plase ljudi nego imaju fobiju cak i od ljudske mokrace i govneta! Jedne prilike sjedimo mi na trijemu brvnarice koja se nalazi nekih 3-4 Km od centra naselja, 500 m od magistralnog puta, okolo oranice i obradive povrsine, zasrali smo i zapisali sve okolo u krugu od kilometra, cijelog, pijuckamo picence, pecemo meso na rostilju, raspravljamo o svemu i svacemu, a lisica nam dodje na 5 metara i zbunjeno nas posmatra. Ako prespavamo u brvnarici, pa nas ujutro probudi mamurluk uz nesnosljivu glavobolju i mucninu, te se izmigoljimo iz kreveta da se zdusno iseremo i ispovracamo mozemo, uprkos svim ruznim simptomima pijancenja, uzivati u pogledu na srndaca koji laganini pase travu u blizini mjesta na kojem smo se nameracili obaviti vec navedene radnje. Samo vi zapisavajte teritorije koje smatrate da vama pripadaju, pa ce i ostali muzjaci, raznih kategorija, to isto raditi da pokazu ko je kome na teritoriju nasilno i nenajavljen upao. Za zenke jedno malo upozorenje; nemojte skidati gace i zapisavati teren dok vam traju plodni dani da vam zbog pojacanog lucenja feromona ne bi uletila cuna kulturnog jelena iz zbuna :D :*

jun 2014.

Ala teme :D ushrane. No dobro,imam ja sada par pitanja ; 1. na kojoj udaljenosti od biljaka treba biti obavljen in Velike nu~de a na kojoj udaljenosti treba obavljati Malu nu~du.... 2. da li je dovoljno samo jednom obaviti Veliku nu~du ili moraa dolaziti danima pa na par mjesta uokolo 3. dal' Malu nu~du obaviti koncentrirano na jedno mjesto ili raspraiti uokolo po ~bunju,raslinju i sl 4. predpostavljam da jeTvrda stolica bolje rjeaenje od Mekane (?) 5. :D
sharpLEGENDA

jun 2014.

1. odprilike 15 stopa i 7 incha, ako obavis blize postoji mogucnost ga ugzis u istu pa moras vodu koju is dofurao koristiti za ciscenje tenisica i biljke ostanu zedne. 2. uvjek ide 7 mora, 7 gora,sedam patuljaka, 7 dana, sedmica na lotu ITD ITD tako da... tocno u 7 obilazaka, 7 velikih nuzdi. preporuka: najesti se najjeftinijeg parizera prije polaska na sajt. jos se podrignes par puta dok si tamo.nema majci da koji pauk ili drugi nametnik navrati . 3. nikako koncentrirano,pozuti vegetacija i sajt ti vise nije stealth(tako se pise valjda). i vidi se iz ruske svemirske postaje "Mir" i dobro. 4. najbolje zlatna sredina. ostane kompaktna i stvrdnjava u idealnom vremenskom roku.svaki odlazak na sajt :kackepieksen: aktiviras ga. proljev vole svrake ,misleci da se razbilo jaje prepelicje. tvrdo vole lisice i psi lutalice misleci da su cevapi koje su usput izletnici pogubili 5???? sta je bilo na meniju????? vidim samo holivud bijele zube :common028:

jun 2014.

A da ipak umisto shranja natopite par krpa naftom, pa pobacate uokolo, na par metara od bilj ica ?? Ako iko ima problema sa divjin gudanima, to san ja. Lovce viae ne zovem, da ne nau ato ne bi tribali....ali su mi rekli za naftu...znaju oni.... ;)
Ena&ModelsyAMBASADOR

jun 2014.

I ja sam pitala jednog lovca to za divlje svinje i isto mi je rekao za naftu..hebiga ja nemam tih problema ali reko ko zna mozda se i svinje od nekud pojave..:-)

jun 2014.

I onda se cudimo ljudskoj megalomaniji, pohlepi, sebicnosti i gluposti. Budale hoce rusiti hrast star 600 godina samo zato sto je nekoj drugoj budali bilo mrsko izaci na teren i izabrati bolju lokaciju za autoput. Ovde hoce tlo natapati naftom!!! Vjerujte mi da je pregorilo masinsko ulje bolji izbor za zagaditi okolinu, jer zagadjenje i tjera zivotinje iz takve sredine, samo sto postoji jedan mali problem, nije dovoljna jedna krpa. Jedna krpa je dovoljna za zivotinje pozicionirane niz vjetar, sta cemo sa onima uz vjetar i onima sa bokova? Rjesenje je cisterna pregorilog ulja, vatrogasno crijevo i pospricati teren svuda oko biljke u radijusu od 100 metara i to je to, je l, rijesen problem! Ondak dodje jesen i kise s jeseni, poveca se koncentrejsn of hjumiditi i svo vam se cvijece ubudja. Blago nama s vama!

jun 2014.

INOLENT je jedan od nekoliko repelenata koji se mogu naci hr trzistu i njega sam koristio , odlican je i kosta 130 kn (1l).Vrhunski odradjuje posao,,,,
Ena&ModelsyAMBASADOR

jun 2014.

Papa ne bih se ja cimala sa naftom i tim zahebancijama da imam taj problem,vec bih angazovala jednog rodjaka koji je inace strastveni lovac pa bih bilo i paprikasa a i rostilja..:-) a sad ako kazes jadna zivotinja zbog jedne biljcice malene ubiti svinju od 100 ili ti 150 kg ne ide onda ni to ,koliko vidim ni to ne bih valjalo..:-) a donela bih onda ako treba sama na ledjima dzak kukuruza za svinjicu da ima da se zasladi i sa kukuruzom kad se prvo nahrani mojom biljkicom..ma ne ide bez dezerta,bicu onda los covek ako joj to ne odnesem...:-)
StokulaAMBASADOR

jun 2014.

jbt ja danas idem ujutro u pregled biljaka,i odjednom iz trave 3 srnjaka,ja ve mislio murija gotovo je ahahahahahahahaha,bio sam sretan kaj su samo srnice bile
bratislavaISTRAŽIVAČ

jul 2014.

primecujem da srne nisu pojele jos nikom!ili??ja sam imao problem sa njima,al nisu pojele,nego valjda im rasli rogovi pa su se cesali o nju,i poplomile par grana!jeste bila manja steta,al nije bila katastrofa! i mene zanima ako neko zna nesto za teranje srndaca! nije prijatno kad vidis da su prolazili pored biljke,..ostali svezi tragovi!
rastafarijanAMBASADOR

jul 2014.

ukoliko imate psa..redovno ga vodite sasobom na sajt...i necete imat problema sa bilokakvim divljim zivotinjama...bar ja do sad nisam imo...svaki put kad idem u obilazak vodim psa sasobom,a i imate normalan "razlog" sto "cesto" idete jednim te istim podrucjem setate psa naravno,,,tako da ni mjestani ni ostale znatizeljne duse nece sumnjat na nekakve druge akcije :)
BilyISTRAŽIVAČ

jul 2014.

Ja san isa neki dan na sajt i hodan puten a odjedan put izleti vepar...ovako mi je bilo :shit2: . neman pasa ali san drugi dan povea u setnju njega 3429.IPB
peludISTRAŽIVAČ

maj 2016.

Divlja svinja po upala sve bilj ice,mo~da jedna pre~ivi do njenog slijedeeg posjeta,vanjski uzgoj nema aanse.
mirogavranISTRAŽIVAČ

maj 2016.

Pozdrav,da se nadovezem na temu. Ja godinama koristim tablete za strojno pranje suđa.Mislim da 30kom. dođe oko 5€ i traju mi cijelu sezonu a katkad i duze.Pobacam 5,6 tableta oko sajta,par komada otvorim skroz dok ostale na pola da ih kisa ne ispire prebrzo.Djeluju protiv srna i zeceva,minus im je sta u određenoj mjeri zagađuju prirodu.
lukasAMBASADOR

jun 2016.

napravi strasilo,najbolje od nekog automehanicara,on je pun ulja,masti,nafte itd,

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se