LEGACY
Sigurnost sajta
861 odgovora62,776 pregleda
16. maj 2008.#1
Ma evo
itam ve 10-ak dana vaa forum i dobio sve potrebne informacije za vanjski uzgoj, imam 12 biljica koje nesmetano rastu zahvaljujui vaaem forumu.
meutim, poato nemam nikakvog iskustva o odabiru sajta( mislim na sigurnost ) neznam dali sam odabrao pravo mjesto.
da pojasnim moj sajt je u blizini trkaliata, kada tr
im stazom skrenem lijevo i penjem se 20ak metara, zatim e provla
im kroz dosta gusto raslinje jedno 10 metara i tu je moj sajt. kroz njega prolaze neki putevi kojima o
ito niko nije prolazio dosta du~e vrijeme, jer je sve zaraslo ~bunjem, stablima...
sad neznam kako bi se trebao ponaaati, logika mi govori da je teako da e netko naii i vidjeti moj uzgoj, ali cijelo vrijeme mi prolazi glavom da e netko naii.
ak sam postavio u okolici tog mjesta par zamki tako da sa sigurnoau mogu znati jeli tko bio ili nije na mom sajtu.
sad me zanima , kakva su vaaa iskustva s tim, dali vas je netko uhvatio, bilo stariji ilil mla~i svijet ili
ak policija!
eto malo sam viae toga napisao , ali morao sam se nekome povjeriti .
hvala!
16. maj 2008.#2
Pitanje kakva ti je sigurnost sajta nitko od nas nemo~e procjeniti :)
Iz o
itog razloga kako nismo ni pribli~no informirani kao ti iz prve ruke. Sam si
odabrao poziciju i prihvatio sve rizike koji idu uz cijeli posao.
Nemoj isfuravati paranoju jer se tako najlakae zezna cijela situacija... Mo~da kada bi mogao
postaviti neke neo
ite "zamke" da vidia prolazi li tko tuda...naravno ako je mogue.
Makar se tim putevima viae nitko ne koristi, nemora zna
iti da nitko njima nikada nee proi, pogotovo u ovih 3-4 mjeseca koliko joa treba biljkama. itao sam na nekim stranim forumima da se ljudima dogaalo da ih netko oplja
ka. Nekad uzmu sve,a nekad samo malo...u svakom slu
aju mora se mjesto promjeniti :P
`to se policije ti
e, tko je pao taj se nee niti javljati... ili mo~da samo iz bukse.
Najsigurnije ti postaviti biljke raatrkano, nikako blizu jedna drugoj, kada dolazia na sajt neka izgleda kako se samo aetkaraa (ako imaa psa vodi ga sa sobom). Ako ti je iata sumnjivo proi par puta prije nego se uvjeria da je sve ok ili jednostavno doi drugi dan.
Ako te netko provali onda e to biti klinci koji nee
ekati kraj
cvjetanja nego e se napuaiti klorofila
kao nikada u ~ivotu xD
Pamet u glavu i pomalo...
:maryjane:
16. maj 2008.#3
ma jednostavo sam svezao konop izmeu dva stabla i to sam napravio na viae mjesta,
tako da ako pukne znam da je netko bio.
ma nije meni toliko do toga da e mi neko ukrast, ve imam neki strah da hebeni policajac stoji iza grma i
eka..
ata mislia postoji li mogunost da e murja zbog 12 biljka poslati
ovjeka da stra~ari na tom mjestu i
eka mene da doem zaljevati biljke.
eto, ina
e nisam paranoi
an tip, ali bilo bi jebeno da zavraim u buksi
16. maj 2008.#4
Hahahahaha
Pa naravno da e napraviti
eku :))))))))
ega mislia da se drugi boje?? Ne boje se klinaca koji bi ih ucjenivali da im
gaje vutru ina
e e ih cinkat muriji..ne...njima lome noge kad ih nau :)
16. maj 2008.#5
Kod mene su jednog tipa cekali zbog jedne biljke dugo vremena..ali su znali vec da neko gleda tu biljku jer je bio prijavljen...
Vidjali su ga neki ljudi kako zaljeva biljku vise puta..
I na kraju su ga :ludaci_lol:
Ali to je kod mene u MKD..
16. maj 2008.#6
ma meni je jedini problem sto me neko mo~e vidit da se penjem gore ili kako silazim, a to e se teako desit jer sam jebeni komandos i
ujem kad netko tr
i tom stazom na udaljenosti od 30 m .
a i ako me netko vidi, poato je to staza za trkae, ljudi e pomislit da sam iao piaat ,
jer tr
im po toj stazi sa frendom i nosimo u ruksaku vodu.
zna
i jebeni plavci
ekaju i onda hapse, majku li im...
16. maj 2008.#7
najbolje ti je staviti sajt najdalje sto mozes od zadnjeg mista di se ljudi krecu, pa makar to moralo znaciti po ure pjesacenja..
sljedeci put kad posjetim svoje ljubavnice cu slikati sajt da vidite koja je to nedostupnost...
nalazi se na jednoj litici uz more, s mora je nemoguce prici, a kopnom od zadnjeg mista kuda se ljudi krecu triba 15 min voznje makadamom, te 15 min pjesacenja kozjim stazama...:))))
16. maj 2008.#8
e ako iko moze rec kako da stavim fotku, imam 2 slikice , a nemam pojma o ra
unalima pa neznam kak stavit :smilie_vampire:
16. maj 2008.#9
evo triba mi je neki imageshack,
pa komentirajte, jeli dobro izgleda, dali je premala s obzirom da je posaena direktno u zemlju ( nakon klijanja) prije nekih15 ak dana.
http://img186.imageshack.us/content.php?page=done&l=img186/2736/img307yg8.jpg
http://img174.imageshack.us/content.php?page=done&l=img174/1724/img308vh5.jpg
ps: zna li itko napravit sistem kap po kap iz boce od 2 L, vec duze vrijeme pokusavam ali nikako uspije.
16. maj 2008.#10
Ljepe su to biljke...:watchplant:
I jeli ti to mislis napraviti sistem kap po kap na samom sajtu ??
Bit ce veoma lesno za zabeljeziti..
16. maj 2008.#11
ma to sam mislia napravit jer ih mogu zaljevati svako 3 ili 4 dana, pa neznam oe li im to biti dovoljno?
16. maj 2008.#12
Ako ides na sajt svakih 3 ili 4 dana uopste nemas potrebe od takvog sistema..
16. maj 2008.#13
onda je to rjeaeno!
hvala na pommoi
budem ubudue stavljao slike , pa ako koga zanima moze pogledat i ubacit koji komentar
16. maj 2008.#14
:bis::bis:neka je srecan pocetak!i bez paranoje...:banana_dred:
17. maj 2008.#15
evo danas razmialja o zaatiti sajta, i smislio sam jedan sistem, slika govori sve:
http://img296.imageshack.us/my.php?image=zamkazv0.png
zna
i okru~io bi sajt sa svih strana nekom ~icom, koja bi pukla
im bi netko proaao,
neka mala ~aruljica na baterije koja je povezana s tim ~icama u strujni krug viae nebi svjetlila . tako da ja iz sigurne udaljenosti mogu znati jeli moj sajt otkriven ili ne !
neznam baa puno o elektronici... pa recite jeli ovo izvedivo, jeli ideja glupa....
17. maj 2008.#16
ne bih ti preporuchio svetlo, videce ljudi da nesto u shumi svetli i onda nema vishe...
17. maj 2008.#17
ma lako za svijetlo, to bi bila neka mala ~aruljica koju ja mogu prekrit s bilo
im, npr mogu je stavit u malu kutiju od aibica, bilo ata...
ali mene zanima samo oce li ona moc svijetlit ako ta ~ica bude imala nekih 30 metara, ajd di su exsperti za elektroniku
17. maj 2008.#18
Zavisi koliko ti je debella zica, i dali je jedna debela ili su vise tanke.
Jedna debela ce trositi vise struje od one (lisnaste) vise i tanke.
Neznam dali kod vas se zovu lisnaste.
Ako iskoristis samo jednu od onih nekoliko puta tanjih od mm, ne bi trebalo biti nikakvih problema.
A u vezi alarma, ima mnogo bolja resenja od sijalice.
Smislit cu nesto prostije pa cu ti pisati, jer sada sam malo zauzet.
17. maj 2008.#19
mogu nabavit neke crvene ~ice( bakrene, ja mislim), debljine konca za aivanje.
te bi valjda trebale radit...
17. maj 2008.#20
ps: ima li ko ideju kako nabavit 30-50 m bakrene tanke ~ice:ludaci_lol:
17. maj 2008.#21
Ne,deblja ~ica ima manji otpor,ato zna
i da je bolja za vee udaljenosti,joj joj...
R=ro X l kroz s....:eyebrows:
17. maj 2008.#22
Do negdje mozemo misliti da deblja zica ima manji otpor, ali ako znamo da se elektroni raspordjuju samo po vanjskoj povrsini prvodnika, onda je vec druga stvar.
Zato se zice rade od vise manjih zica(namotanih i oblozeni izolacijom),da bi se uvecala vanjska povrsina.
A zasto se elektroni rasporedjuju samo po vanjskoj strani, a ne i u unutrasnjosti, to je vec druga prica...
Ako si zaintersovan mogu ti objasniti.
Pozdrav :ludaci_lol:
17. maj 2008.#23
u jebote ja sad nist ne ku~im, oce li meni onda radit ta ~ica ( tanka skroz, debljine konca) ili nee ?
ma nije bitno dali e ~aruljica svjetlit punom parom, ve da ona samo dobije kontakt tak ad ja vidim da je strujni krug uklju
en
17. maj 2008.#24
Znaci ovako najprostije, na 30m duzine ce da radi bez problema.
Zicu mozes nabaviti kod vinklera(nisam siguran da je tako na hrvatski), one koje premotavaju izgorele elektromotore.
I jedna preporuka...
Okruzi saj sa zicom tako da bi ako neko dodje do mjesta, da bi prekinuo zicu.
A zaruljicu stavi negdje drugde, ne na sami sajt...negdje gdje ces moci da proveris a da ne ides do samog sajta.
Pozdrav....:banana_dred:
18. maj 2008.#25
ostavi koju limenku pive blizu sajta, ak ce netko prolazit zicer ce uzet pivu.... :)
18. maj 2008.#26
hvala na pomoi , samo me joa zanima o
e li ta ~eljezna ili bakrena ~ica puknit od hre u 4-5 mjeseci ? :icon_confused:
18. maj 2008.#27
Znaci kada ides kod vinklera potrazi mu lakiranu zicu od 0,3 mm :ludaci_lol:
Ta ce da izdrzi mnogo vise nego sto ti je potrebno, osim ako ne bude izlozena na otvoren plamen, koji bi izgorio izolaciju od laka.
18. maj 2008.#28
}eljezo se ne koristi kao vodi
, a bakar ne korodira ve oksidira i dobije zaatitni
sloj - patinu.
Kemija???
18. maj 2008.#29
Hm.....s takvim sistemima zaatite viae gubia nego ato dobivaa......bar ja tako mislim..... Ako neko zapne za ~icu sku~it e da je tu neato skriveno......pretra~ivat,mo~da nekog pozvat......
A ako ne napravia niata, to je mjesto gdje ka~ea rjetko tko ide.....pogotovo dok su ti biljcice male, jer je to u aikari racunaj da ti cijeli grow i dodje netko viae od 50% ljudi ju nebi ni sku~ilo......dio nebi znao ato je to.....dio bi razmialjo da te pokrade....dio...bla,bla,bla....znaa i sam da postoji rizik ali su male aanse da ce doci murija ili da ih netko pozvati....
18. maj 2008.#30
Meni je cijela ideja malo rizicna nemas potrebe za tim mastore.Samo neke male znakove neprimjetne znakove ostavis i znaces jeli ti neko posjeciva sajt.Neke sitnice...:hippy:
18. maj 2008.#31
mislim da ti nema neke koristi od toga ako tek na 15m od mjesta znaa dal je netko bio na sajtu ili ne... a i netko moze zapet, pa skuzit da je tu nesto
udno pa krenut njuakat okolo... ja znam da ja bi... mislim da ti je bolje ostavit neke detalje na odreen na
in pa vidit jesu druga
iji... ovu ~icu ti i neka ~ivotinja mo~e rastrgat... da izmislia na
in da ti doma u sobi lampica svjetli bi vrjedilo o tome razmialjat...ovako mo~da ne a da nepri
am da je tako puno te~e za napravit... neznam, ti znaa najbolje kako i ato al mislim da ti je ovo sa ~icom i lampicom puno jebe za mali dobitak
18. maj 2008.#32
Unajmi zastitara na tri-cetri mjeseca
Sam nemoj nekog hashomana uzet da ti ne pokosi bilje :D
18. maj 2008.#33
e samo da kazem...neznam cemu neke zice i takve gluposti....ako je tako onda je najbolju ideju dao brus.... :D :P
treba ostaviti neki detalj koji ce sigurno bit drukciji ukoliko netko bude dosao tamo...ili jednostavno iskopat rupetinu, prekrit je liscem i dolje neke siljke stavit pa da odmah rjesis budalu koja ti drka po biljkama....naravno zapamtiti di je ta rupa da ne gledas sebe u rupi :P
18. maj 2008.#34
Nebi ti radilo jer je takva ~ica pretanka i daleko preduga, sav napon bi se izgubio, mo~da jedino led diodica bi svjetlila, makar i to sumnjam. Ne isplatiti ti se takvo neato raditi jer i nije baa najsigurnija preprika, mo~e netko to slu
ajno prekora
iti ali i lako sku~iti koliko god da je tanka, jer dok mu zapne za nogu pogledat e ato je.
Ako ti murjaci naprave sa
ekuau, oni e paziti to mjeso u malo veem okrugu, a ne samo desetak metara od biljke.
Najsigurnije ti bi bilo da kupia par termo kamerica i postavia okolo da snimaju na sve mogue prolaze do biljke, i ako uhvate kakvu toplinu spojia ih nekako da ti zvoni doma mobitel ili neato u tom stilu :D (nije science fiction! :)
ovo je dobra isto :D
18. maj 2008.#35
Weedran a kolko bi koatla takva opcija sa za snimanje...?
19. maj 2008.#37
ma dobro vi i ka~ete, postavit cu neke gluposti tak da mogu znat jel iko bia.
e samo da pitam, ju
er bia na sajtu i vidim da mi je priko biljke pao veliki komad stajskog gnjojiva koje sam stavio pored nje, a priko druge kamen
i.
ja sam ih ispravio i i vjerujem da e se oporavit.
samo me brine kako je jbote to palo po njima?
19. maj 2008.#38
odes lipo u prvu birtiju,koji gost vrti ocima livo-desno ima sigurno nagazne mine za prodat a mozda i vutru i rjesen problem
19. maj 2008.#39
`odes lipo u prvu birtiju,koji gost vrti ocima livo-desno ima sigurno nagazne mine za prodat a mozda i vutru i rjesen problem`
:icon_biggrin::icon_biggrin::icon_biggrin::icon_biggrin::icon_biggrin::thankyou:
24. maj 2008.#40
pozdrav !
ma nikako da naem na forumu ili netu, koliko
esto mogu davati gnjojivo koje imam: NPK 15-15-15? i koliko da stavim tih granulica svaki put kada gnojim?
27. maj 2008.#41
Nikako nemoj da stavljas nikakve zamke okolo,jer samo ces privuci vise paznje na skriveno mijesto.Dok bi to sve postavio i osigurao ugazio bi puteve.Nece to niko provaliti. Samo pazi ako cesto ides da ne ides stalno istim putem jer bi moglo postati ocito ljudima da ta stazica nekuda vodi. Tako je i meni. Ja prolazim kroz kupine 1,5m visoke da se nevidi put. Sretno:keepoff:
2. jun 2008.#42
Probaj da postavish ovako neshto
Ako neko prodje sigurno cesh znati,naci cesh ga ujutro na tome ; ))
Posle ga samo dokusurish nekom motkom i ostavish ga tu za primer ostalima.Problem jednostavno reshen : ))
2. jun 2008.#45
Hahhah : ))
Imamo i za manje zivotinje 15 evra po komadu,za one strpljivije lovce : )
3. jun 2008.#49
Ovo ceka onu "gamad" koja mi posjete sajt u septembru ili cak mozda pocetkom oktobra:)))
3. jun 2008.#50
hehe... dobra spravica...!!!! es kupio? oa prodat??? :rasta1:
6. jun 2008.#51
dobra idea al moze ti tu tvoj zamku uletit i neka divljac pa ces se bezveze usrat da te netko skuzio a kad ono najobicnija srna ili neka druga ~ivina!
rade unajmi jednog sokol marica nek tamo sjedi i mlati policajce :vb_smash:
21. jun 2008.#52
evo mojih bilj
ica, prije nekih 20 dana imale su 10 ak cm, a sad zbog kiae i svega imaju neke preko 60cm. samo neke listove su malo izgrizli skakavci uostalom evo pa vidite:
http://img95.imageshack.us/my.php?image=img360pw5.jpg
http://img208.imageshack.us/my.php?image=img366ki5.jpg
http://img208.imageshack.us/my.php?image=img367lf8.jpg
http://img208.imageshack.us/my.php?image=img368rz3.jpg
evo pa recite ima li potrebe za pesticidom. Hvala !
21. jun 2008.#53
Lepo izgledaju...:icon_mrgreen:
Samo tako i imace nesto za pusiti.
Pozdrav...:ludaci_lol:
24. jan 2009.#54
a sta kazes sistem kap po kap ali pod zemju.....
10. mar 2009.#55
evo ljudi ,iz dosta razmisljanja razvio sam prejaku ideju za sigurnost sitea,
dakle evo plana mooga za nadolazeci grow.
Imam zbunje i zarasli teren sa svih strana u koji se nemoze ulazit nikako nego sa sje
ivom ...
dakle uvu
i se nekako jedva u sredinu o
istit mjesto najmanje ato treba i od tog mjesta do pristupa
nijeg mjesta razvu
i crijevo...ali pod kutem...tako da dok sipam vodu kroz to crijevo da mi voda ide direktno do cura...dakle 3-4 takva crijeva vode skroz do sitea ,a ja ju sipam negdje gdje mi je najlakae doci samo do tog crijeva.
Jedino pitanje se postavlja ,dali je potrebno ,dali je nu~no dolazit uope skroz do biljke!?
Ovakim na
inom bi ja izdaleka samo zalijevao biljku i promatrao ju sa daljine od 6-7 metara.
ini mi se kao na
in poja
ane sigurnosti....ako ja neidem do tog mjesta ,ve sa udaljenog mjesta sipam vodu kroz crijevo to mi osigurava da je mjesto stvarno sigurno.
To je nekakvo moje mialjenje.
Uskoro kreem u sreivanje tog terena,i koristit u metodu udaljenog zalijevanja...
`ta vi velite na to?
Do ove ideje sam doaao ,zbog mog straha od zmija.
Jer na tom mom siteu ima tolko zmijetina ,da se nebi usuivao 2 put tjedno ulazit u sredinu te havarije !!
:)
10. mar 2009.#56
Ja isto kanim odradit nesto takvoga...Ne vidim potrebe za Crijevima,jer ako sadia usred kraa,koji je relativno neprohodan ne vidim zasto bi ko i ulazio u njega....Po mojem misljenju samo treba uzet motike,pripremit zemlju.1m okolo pocupat sav korov i to je to...
10. mar 2009.#57
Razlog su ZMIJE ,sljepii i ostala kompanija!!
Kako god ja kombiniram navodnjavanje sa crijevima ,pa nek grizu nekog drugog!! :D
10. mar 2009.#58
Neznam, ja ne mogu izdr~at da ne doem do svake biljke pa
a
kam malo gori doli, tra~im promjene i tako.Al ako dolazia 2 X tjedno, onda i nemoraa svaki put ulazit unutra,onako jednom u 2 tjedna se probijea, vidia stanje izbliza i to je ok.
10. mar 2009.#60
Heheh, znam kako je, i ja sam se do svojih bebica svakog vikenda pentrala tamo gdje se ni divokoze ne penju. Ali isplatio mi se sav ulozeni trud :sun2:
28. mar 2009.#61
citam ovo bzvz i gledam malo sta sve izmisljate. ..
nemoras sa crijevima. . puni vodene balone pa bacaj u grmlje. . . isto jebeno . .
a ako ce pandur cekat. . mos i njega pogodit :D
28. mar 2009.#62
hehe i sam pazi da biljke ne pogodi inace bi bilo problema.... :D
29. mar 2009.#63
Naletio na tekst o sigurnosti sajta.
Dakle jebga da neponavljam,rei u eto par stvar
ica koje upamtih.
Ostavljati recimo za provjeru sitea ,stvar
ice zanimljive ljudima...poput kompasa na vidljivo mjesto tog sitea ,ili kovanice na nekakav kamen postaviti.
Pa viditi dali e se u nekom razdoblju ti predmeti maknuti ili e ostati.
To mi je dosta ovako lukav na
in za saznati dali tko zalazi tim mjestom.
Pa recimo shema (ve spomenuta mislim) sa postavljanjem tzv zamki...suho drvee koje puca dok ih netko skrai ili namjerno makne sa puta.
Kako god ,zakon savjeti ...
14. apr 2009.#64
ma moj savijet je ne saditi ako niste 1000% sigurni da vas niko nece skontat... A to nekad moze znaciti na sto bliza i jednostavnija mjesta... Sadio sam jednom i posijedio sam od paranoje i pracenja... trcanja zalijevanja u 2 popodne po najvecoj ~ezi dok sam konto da su svi na kupanju ili u kuci i molio boga za kisu koja nikako nije htjela past... Mislim da je najsigurnije doma sadit a ovo ostalo vam je rizik koji kosta jako puno... Pa i godine zatvora... Nekad je ljepse kupit i bit miran...
Pozdrav i sretno svima u ovoj sezoni....
14. apr 2009.#65
Nikad nemosh bit siguran 1000% da te niko nece provalit..
Uvijek postoji ona paranojica i tripanje..
mozda su u shumi jelte
15. apr 2009.#66
ato se ti
e sigurnosti, ~ivim u divljini i bio sam siguran da postoji bezbroj mjesta gdje mogu neopa~eno uzgajati svije bilj
ice
ali kad sam krenuo u istra~ivanje (nekih tjedan dana sam pregledavao sva mogua mjesta), sku~io sam da SVUGDJE ima ljudi
ak i kad sam otiaao daleko izvan naselja do neke neprohodne aikare, pojavio se neki tip na buggyju
treba biti oprezan, jer velika je vjerojatnost da odaberete sajt koji je ne
ije zemljiate
outdoor traje dugo, tako da se mo~e dogoditi stvarno hrpa stvari
4-5 mjeseci truda mo~e propasti uzalud iz bezbroj razloga
shvatio sam da se ne isplati raditi outdoor u takvim uvjetima, pa svoje bilj
ice prebacujem u indoor. mo~da sam samo previae paranoi
an :icon_lol:
ali tko ima ~ivaca i volje, svaka
ast :sun2:
15. apr 2009.#67
bas nesto i ja gledam ovu temu,zvuci zanimljivo...!
evo i ja malo da se povalim sa svojim sajtom,ovako:
imam nekih 5-6km do njega ali jbg-a moze mi se auto i polako...
samo mjesto je po mom misljenju idealno,nalazi se u sred siprazja ima jedna mala cistina fantasticno!
al pogodite sta je zanimljivo?hahaha....nalazi se na pocetku minskog polja,naravno rizik je postojao,kazem postojao!sad imam uhodanu marsutu,a samo mjesto je obiljezeno onim crvenim tablama -zipa mine-sajt je pripremljen samo jos cekam djevojke,koje su vec izale iz zemlje!
molim vase komentare???
26. apr 2009.#68
Kralj_Djavolski stvarno imas **** kada udaras po minskim poljima. Mislim sigurnost sajta ti je 100 % ali pazi se jer te table nisu tamo bezveze.
26. apr 2009.#69
ne znam kakva bi to vutra bila da zbog nje tumaram minskim poljima :icon_lol:
a ata da ti ka~em, pazi di stajea i sretno :sun2:
27. apr 2009.#70
cuvaj se prijatelju mungosa... svi od reda su pukli na zivce (guess why) i ako ti nalete tamo, sve ce popusit, nece ti ni za solo pljugu ostat :ludaci_lol:
27. apr 2009.#71
Ako si odlucio ovo raditi, pripazi da ti svakojaka gamad ne napadne biljku jer to kad jednom navali, namnozi se u dan dva i ode sve da ne kazem sad gdje. Provjeravaj biljku kad god mozes, ili je prsci preventivno, nasao si kako se prave insekticidi, pa to i upotrijebi ili izmedu biljki posadi bosiljak i kadifice ( pitaj mamu ili baku sta je kadifa ako ne znas :icon_lol: ) pa si miran i mozes bez brige promatrati i zalijevati iz daljine :costumed-smiley-027
18. mar 2012.#72
evo da i ja dam moju ideju za osiguranje sajta:)
Posto se nalazim u dalmaciji i tu i tamo idem u ribolov, skuzio sam da sillikonski konac kojim se namota jeska (mamac) da se jako dobro pokazao kao upozorenje.Nisamga probao direktno na sajtu nego malo dalje na isto tako kozjem putu kojim nitko ne prolazi i puknuo je.
Za one koji neznaju sto je to evo objasnjenje. Izgleda kao paucina i tesko da se oze skuziti jer je prozirna. (nekada ga ni ti nemozes naci na brodu kad ti treba za omotati jesku). Uglavnom, zavezes na pa lokacija po putu i ako je puknuo ili se produzio znaci da je netko bio tamo. Razlika izmedju bakrenig zica i ovago je sto nitko nece skuziti da je zapeo o nesto, a ako i skuzi misli da je paucina.
Nadam se da sam pomogao.
18. mar 2012.#73
Ekipa nema jamstva ni kad u banku uea a kamoli kad krenea na sajt....
18. mar 2012.#74
moj je frend pao na nacin da je neki stariji lik otiso kenjat blizu sajta i eto dok je kenjao zapazio biljke i prijavio policiji haha >(
22. mar 2012.#75
sto mislite da li bi se ovo isplatilo kupiti recimo 2 komada pa ih mjenjati.
Wanscam Waterproof Night Vision Wireless IP Camera With IR 20M - US$ 56.39
22. mar 2012.#76
po meni bespotrebna investicija,najbitnije je da ti nikom ne pricas da uzgajas i pridrzavas se nekih osnovnih pravila i kamere ti nece trebati.A ako imas viska para isprobaj,tko zna,mozda se i isplati
24. mar 2012.#77
evo ja uskoro planiram da krenem prvi outdoor, moje pitanje u vezi sigurnosti je da li bi bilo bolje staviti po jednu biljku na vise mesta jer je manje vidljivo i ako neko nadje nece vam otici sve, ali opet razmisljam ako je to na vise mesta mozda su vece sanse da neko naidje na biljku?
24. mar 2012.#78
2-3 biljke na jednom mestu i sto veci razmak od sajta do sajta moj predlog, a i veoma ti je bitan izbor mjesta za sadnju. Pozdrav
24. mar 2012.#79
samo ti to razbacaj ako mozes, mani se sad teorije verovatnoce...
24. mar 2012.#80
hvala svima na odgovorima, sutra idem da trazim dobra mesta mada vec imam par dobrih i da ih sredjujem, inace da spomenem vec sam stavio 10 semenki na klijanje pre 3 dana, danas kad sam skinuo wc papir 5 semenki je proklijalo i stavljeno u saksije od litar...
1. apr 2012.#81
Ja bih vam preporucio da kupite jedan mob.koji ima memorisku karticu i pustite da snima zvuk na sajtu,meni je prosle godine spasilo tako da cu i ove tako.
1. apr 2012.#82
izvini drug ali ne mogu da se ne nasmijem,ne kuzim zasto si komplicirate zivot. Pa nije valjda toliko tesko procjeniti da li mozes posaditi ili ne,ako procjenjujes da je rizicno radije odustani nego da radis ovo. Btw reci da se zahebavas za ovo sa mobom :D
4. apr 2012.#83
takodje sam razmisljao o minskom polju i postavljanju table i trake okolo sajta...Ali onda opet dodje u glavu,sta ako vlasnik zemlje ili slucajni prolaznik vidi to,i nazove deminere :D sta onda
3. maj 2012.#85
Jel zna neko jel istina da murija snima iz zraka i kasnije da imaju software koji procesljava snimke i trazi obrise vutre? Cuo sam za to iz vise izvora pa me zanima i vase misljenje. Ja sam razmisljao u kukuruzu posaditi ali mi frka ako se snima iz zraka.
3. maj 2012.#86
ma moj sajt je siguran sto posto, 20 min hoda do po brda, a ima i poskoka pa koja bi budala iala tamo...
4. maj 2012.#88
ako je istina to sto kazete murija trazi plantaze a ne par biljkica..
4. maj 2012.#89
Nisam bas siguran, kad vidis polje kukuruza iz zraka i onda par rupa u njemu gde nesto drugacije raste, mislim da se lako provali i par biljki a ne samo plantaza.
bolja je varijanta verovatno neko siprazje.
5. maj 2012.#90
@xexe: Sad e baa netko preletavati helikopterom poviae tog kukuruza i tra~iti marihuanu... Ne vjerujem.
6. maj 2012.#91
ma kakav helikopter,nema tog kod nas.jedina stvar koju ja ne razumijem,a dosta puta sam razmialjao o tom,kakve koristi ima netko od tog da te prijavi,nikomu nisi zlo napravio :ohno:
27. maj 2012.#92
gledam sad ideje ato ste pisali za otkrivanje provale na sajt.manje viae,meni ko laiku se
ine prekomplicirane.imam ja jednu caku,kojom se slu~e lovci kad tar~e put divlja
i,naime,uzmea sat,vekericu obi
nu na minjonke baterije,i sve~ea ju za drvo.uzmea silk(najlon za pecanje) i zave~ea za bateriju i razvu
ea ga oko sajta,proziran je i tanak pa se ne primjeti,zna
i kad neko prolazi,povu
e silk,ia
upa bateriju,i sat ti stane u to vrijeme kad je neko prolazio tuda.
2. jul 2012.#93
Razmisljao sam mnogo o sigurnosti sajta i dosao do zakljucka da nijedan nije siguran. Postoji mnogo nacina da se provali biljoza, sto zbog izgleda, sto zbog mirisa.
Vjerovatno ste pored obliznje rijeke cesto primjecivali sredovjecne muskarce u setnji sa njemackim ovcarom. Vjerovatno vam je padalo na pamet da to moze biti inspektor kriminalistike sa psom obucenim za trazenje konoplje. Mene to najvise zabrinjava.
Ljudsko oko nije bas savrseno za otkrivanje razlicitog oblika lista, pogotovo na terenu obraslim raznim rastinjem i sumom (sto raznovrsnije to bolje) i nije me strah da ce neko okom uociti listove mare, ali psi i njihov njuh mi zadaju glavobolju, ipak je to biljka intenzivnog mirisa, pogotovo u cvjetanju i ne sumnjam da uz malu pomoc vjetra ne moze da promakne nekom policijskom cuki.
Jbg treba biti oprezan, kamufliran, ne nositi odjecu zivih boja i neprestano izvidjati. Sto bolje poznajete situaciju i desavanja na sajtu u vecoj ste prednosti.
Nemojte se zanostiti mislju da je sajt siguran, ma gdje se nalazio. Razmislite samo da nije dovoljno siguran cim ste vi tamo. Kako ste vi dosli do tog mjesta, tako i neko drugi iz drugih pobuda moze :-)
Pamet u glavu!
2. jul 2012.#94
"Siguran" outdoor?
Ovo je jedna od opcija. Ponijeti dobre, debele
izme, debeli kombinezon (mo~e skijaaka roba) i zaatita za lice. U aumi pronai ovee aipra~je (grmlje) kroz koje je nemogue proi, a bezrazlo~no pomisliti proi kroz njega. Paziti da na putu do njega ne utabate put. Sa sobom ponijeti ljestve.
2234
Ispred aipra~ja rasklopiti ljestve (skale, tarabe), popeti se na njih i sko
iti u sred aipra~ja. S nekakvom pilicom unutra se rijeaiti raslinja i doi do zemlje. Obraditi unutraanjost i posaditi. Kako kasnije izai iz tog prostora je malo zeznuto :), ali je izvedivo. Uz pomo nekakvog atapa prenositi ljestve unutra i van, mo~e pomoi i partner.
Ovisno o visini raslinja odabrati strain i sajt je maksimalno siguran. Naravno treba voditi ra
una o tome da se nemo~e s visine vidjeti ato je unutra (majstori dalekovoda i sl.). O helihopterima jos uvijek ne moramo brinuti.
Dodatna sigurnost se mo~e srediti uz pomo FLIR-a. Night vision nije dovoljan, neete muriju u noi sku~iti s dovoljne udaljenosti.
Thermal Vision
Flir PS32 koata 3000$, kupite zajedno s partnerom i imate finu stvar
icu koju na kraju krajeva mo~ete prodati preko Ebaya kad odslu~i svoje. U 03:00 fino se doaetate do sajta i petnaestak minuta izviate potencijalnu sa
ekuau (s 450m vidljivost
ovjeka 185 cm), naravno automobile joa lakae.
Iako kod nas takoer policija pravi sa
ekuae pored zasaenih biljaka, nekako
isto sumnjam da bi ljude dr~ali tamo i u sred noi s vlastitim thermal visionom. Jer to je u 3 smjene po 2 policajca samo zbog 5 biljaka, rekao bih sansa manja od 5%. No,
ak i da imaju ljude tamo, sve ato ti trebaa napraviti je s pristojne udaljenosti izvidjeti sajt i glumiti lovca, fotografa i sl.
2. jul 2012.#95
Au brate,ti si se bas isparanoisao....Do mog sajta postoje 3 puta,ali sve u svemu nalazi mi se na 300m od kuce.Kad ih zalivam i obilazim,samo se pravim da setam,a idem i ovim drugim putevima posto ih ima 3,gde me manje ljudi moze videti,cisto da manje budem sumljiv.Gledaj samo da te neki klinci ne prate i nemoj nikome pricati za sajt,a sto se tice murije,ako vec ides na trcanje,uvek mozes obratiti paznju kad krenes tamo, da zalijes ili sta vec.Pravi se da si krenuo na pisanje i ostalo,ako nekog zateknes tamo,pravi se lud,dosao sam da pisam.Tako da boli te uvo.
A sto se zamki tice,vezi neki koncic koji ce puci ako neko prodje,tako da ces sledeci put znati ako je neko bio itd.
Ili uradi to sa sijalicom(zaruljom),mada mislim da nemas potrebe da se cimas oko toga.
To ti je moj savet,ali ako ces se ti tako osecati sigurnije onda cepaj i bolje budi paranoican,jer znas kako kauz "BOlje spreciti nego leciti" PEACE MAN \/
2. jul 2012.#96
A slusaj, da si posadio pocetkom 4. mjeseca, pred kraj ljeta kad bi netko prosao i vidio te monstrume vjerojatno bi zvao policiju, ili bi pobrao sebi ...
Naravno da ces se praviti da samo prolazis, ali nije ni policija luda, nece ti nista dok ih ne pocnes prckati, a to ces raditi kad tad. Ako su tamo tokom dana, vjerojatno ce se udaljit koliko je god moguce i dalekozorom (dvogledom) cekati ...
2. jul 2012.#97
Brate Milutine pa neea valjda nositi ljestve i skijaako odjelo svaki put na sajt?:dog_walk2:
A drotovi mogu postaviti kamere ako su kratki s ljudstvom...:kauch
Prekombinov'o si, ako mene pitaa.
2. jul 2012.#98
Ma skijaako odijelo je za skok u grmlje da se ne izbodea :) Kasnije ne treba ...
A nosit ces ih svaki put, da. Ali zato ces zemlju dobro pripremiti da dr~i vodu, prekriti listovima da se ne suai pa da ne moras cesto dolaziti. Ako kiaa ne padne 10 dana tek onda idea i tom prilikom pognojis ako treba.
Zbog ovoga mi se cinio dobar onaj Heavy Harvest od AN ... Gnojivo sa sporim otpustanjem hranjivih tvari ...
P.S.
kamere u sumi su znanstvena fantastika ... baterije ne mogu nikako duze od dan-dva, jedino da ih spoje sa dalekovodom, a to nemoze nikako bit stealth
2. jul 2012.#99
ljudi sve te price o sigurnosti sajta su besmeslene,kao sto kaze Papa Romeo nijedan nije siguran cim ti ides do njega!a meni je sajt u velikoj sikari prilicno dobro mesto,i do njega dolazim tako sto se provlacim ispod kupina i ostalog rastinja...!sam treba da procenis da li je siguran ili ne pa tek onda sadnja...!
2. jul 2012.#100
Kako moze bit besmisleno ako niti jedan nije siguran? Bilo bi besmisleno da je svaki siguran :)
Ovako smanjujemo rizik :popworm:
2. jul 2012.#101
a jeste me nasmijali majke ti....ljestve,kombinezoni,nocna optika.....sina ti isusa pa ponesi sa sobom i ak-47 i ako se ko makne udri brate ne pitaj niata LOL....radi paranoja raznovrsnih strahova i komplikacija se najviae pada...zato ato jednostavnije i ato manje muvanja a ostalo prije toga pripremi,ne ici ko muaica bez glave 100 puta
Odgovaranje na teme dolazi uskoro.
maj 2008.
1 / 101
maj 2008.
5107d