VUTRA
ForumUzgajanjeVanjski uzgojVideonadzor sajta
LEGACY

Videonadzor sajta

212 odgovora17,215 pregleda
UNDERCOVER
UNDERCOVERPOZNAVALAC

10. okt 2008.

ovako... poato sam zainteresiran za ovaj pokus,:icon_cool: a i tema je interesantna htjeo bi saznati ato viae informacija u vezi videonadzora mjesta na kojem sadite i kolko sajt mo~e bit najviae udaljen (dali mo~e bit udaljen 3-4 km?).. kolko novaca sve to mo~e koatati?...itd. sve informacije su dobro doale... Pozz svim vutraaima!
UNDERCOVER
UNDERCOVERPOZNAVALAC

10. okt 2008.

evo nabavio sam i link za prokomentirat http://www.videonadzor.com.hr/pdf/F312A.pdf :thewave:
bongash
bongashLEGENDA

10. okt 2008.

Ako mene pitaa, to je totalna glupost, ali ako si baa odlu io nabavi wireless IP cameru, mo~ea je gledati od bilo kud di imaa pristup netu. Jedino moraa osigurat nekakvo napajanje na tome stablu ili di je ve ka ia, zna i baterija ili struja. Cifra je oko 500njak kuna.
UNDERCOVER
UNDERCOVERPOZNAVALAC

10. okt 2008.

zaato glupost?? pa ak si neko ~eli osigurati svoj sajt od potencionalnih lopova ili murje da vidi ata mu jede biljke i u kakvom je sve to stanju TRENUTNO da du~i period se isplati.. di se to mo~e nabavit?
FĿ

10. okt 2008.

poparo sam se od smjeha kad sam si zamislio tu kameru oka enu o stablo na nekoj pustopoljini di nema ~iwe duae... al fora je to stwar ako ti Pseta drotovska misle sa ekuau isfurat(a ti ih zentaa na malom screenu:)
Casper
CasperENTUZIJASTA

10. okt 2008.

pa to nije glupost, dosta outdoor growera (oni ve i uglavnom) se sluzi kamerom kako bi osiguralo sajt... mislim da je to odli na ideja... sljedece godine mozda i ja budem to napravio ako budem imo para. sigurnost na 1. mjestu
bongash
bongashLEGENDA

10. okt 2008.

Ako imaa kameru da ti snima sajt neko vrlo lako mo~e uo iti istu i poveden znati~eljom e sigurno pogledati ata ta kamera snima. Druga stvar, ako radia gerilla outdoor onda vjerovatno znaa da nije preporu ljivo sve staviti na isti plejs i nikako viae od 2-3 biljke zajedno ... Anyway, radite kako oete, ja stojim pri tome da je glupo ... @casper Ma di si to vidio, imaa neki link, zbilja me zanima ?
Casper
CasperENTUZIJASTA

10. okt 2008.

citao sam o gerilla growingu i pisalo je da je postavljanje kamere dobra opcija sta se ti e sigurnost sajta. link sad nemogu trazit ali kad naletim sigurno budem ostavio ovdje... znaci wireless kameru visoko na kroanju drveta i snima se sajt. neznam sad tocno kako to treba sve isfurat ali namjeravam skuzit to pa druge godine nabacim jednu na sajt posto zivim u dosta naseljenom prostoru sa ograni enim i rizi nim mjestima za uzgoj .
UNDERCOVER
UNDERCOVERPOZNAVALAC

10. okt 2008.

pa i ja ~ivim u gradu... tako da ono.... de mi reci kolku odprilike najveu udaljenost hvata signal!
Zabljak 1992
Zabljak 1992POZNAVALAC

10. okt 2008.

to je sjajna fora ali pitanje je kako to izvest najjeftinije i najkvalitetnije...
ZonoM
ZonoMAMBASADOR

10. okt 2008.

ljudi samo mi nije jasno sta ce da napaja tu kameru.Akumulator bi malo drzao,tako da mi to nije jasno.AL nije losa zamisao.
ZOKI
ZOKIAMBASADOR

10. okt 2008.

Mislimda je to ok zamisao.... Ja licno imam iskustva sa kradjom biljaka.... Ja zivim tj. Ziveo sam na selu, na kojem se svi poznajemo cak i znamo da svako sadi i za dve godine od pet biljaka nestalo mi je cetiri.. I bio sam u jako depresivnom stanju zbog toga stalno mi se po glavi motalo ,, da kako moze neko da bude takav i da kako moze neko biti toliko nesposoban zasaditi nesto i morati krasti .. Uvek sam zeleo samo videti ko je to uradio.. Cak i nebi otisao po vutru sam da znam ko je.. I dok sam prico ljudima da su mi pokrali biljke verovatno su bili oni neki od njih.. I dosao sam na ideu da imakamere koje se pale na senzor tj.kad se urade neki pokreti isto tako da se moze podesiti koliki pokret upali kameru sto je za ustedu energije jako dobro .. Preporucujem ty to iako ja nisam nikada sproveo takvo nesto u delo.. Pozdrav za zamisao u jako dobrom pravcu gledas ipuno se moze nauciti posmatranjem rasta biljke u prirodi ...
UNDERCOVER
UNDERCOVERPOZNAVALAC

10. okt 2008.

eto zoki je upravo sve rekao.... meni i kolegi je proale godne nestalo 12 biljaka... fino promatraa razvoj biljke iz fotelje... ako imaa i spreman si riskirati novce.. zaato je? samo mi trebaju sve informacije koje mogu pomoi ne samo meni ve i svima sa foruma koje zanima jer takva tema na vutri nepostoji!
mr.skunk
mr.skunkAMBASADOR

10. okt 2008.

e a protupjeaadijske nagazne mine ne bi bile lose rjeaenje ne trebaju napajanje:cool44:
balcan_smoke

10. okt 2008.

jedino da ti kamera snima itav jedan dio brda ili e ve i da se pali na pokret mo~e i da ti aalje poruke na mob ili preko 3g sliku samo ako je vjetrovito treba ti masa velik hard i solarne plo e ima program koji u besplatnoj verziji podr~ava jednu web kameru i sve to radi samo ti treba net na odreenoj geografskoj airini i du~ini i biea prvi grower na ovim prostorima koji je pao na kameru jer e sateliti da ti snime konstrukciju i plo e a ako hoea bez neta onda kada ti kamere snime koje ti ga nai ili zovi policiju vidia kakve su gluposti savjeti ovi e zato fino sledei put znaj samo ti i nema greake kapiraa me
TA
TarkiPOZNAVALAC

11. okt 2008.

Ma lik! Sao moras zajkopat kolko 3-4 km zice u zemlju i kupit je jjos tu zicu i opala kamara u kuci hehe D:
deda
dedaZMAJ

11. okt 2008.

ovako, nije neizvodivo, naprotiv, izvodivo je skroz da kamera snima i da ti gledaa to ato snima imaa ak onih poe kamera koje struju dobijaju preko mre~nog kabela ako neea wireless, a ako ea wireless onda misli na struju! (signal ti baca i par kilometara ako antenom poja aa signal sa rutera i vidljivost do kamere bude neometana aumom i zgradama,ali ra unaj na max par stotina metara) ali s obzirom na to za ato ti treba, ja bi se ipak odlu io za mine, i to ne nagazne nego one mrud mine rasprskavajue usmjerenog djelovanja tako da naatelia da ako bere liae da dobije po nogama a ako takne top ode glava! a ako mrud skombiniraa sa kamerom, eto para jer ujem da su snuff filmovi na cijeni! nastranu aalu na stranu, kad ti se troai na kamere i akumulatore i dsl pristupe po vukojebinama, a ato ne kupia hps i balaste i startere i ovo i ono i ventilatore i tajmere i sve i posadia na sigurnom? ali mami i tati vjerovatno ne bi bilo drago?
3ananasa2
3ananasa2ENTUZIJASTA

11. okt 2008.

lud je deda :D
UNDERCOVER
UNDERCOVERPOZNAVALAC

11. okt 2008.

deki malo ste se previae zaletjeli... nisam ja reko da u stavit... ve sam pito dali je to izvedivo i koja je cijena.... mislio sam na one kamere koje se pale na pokret i javlja mi na komp ili mobitel live streaming. tako da baterija mo~e sto dulje izdurat... pare nisu problem.. Naravno da starcima nebi bilo drago
mr. Gucho
mr. GuchoAMBASADOR

11. okt 2008.

bila je prije 1-2 god nokiina mislim, takva kamera, samostalno napajanje kartica i aalje poruke i slike na mob... raspitaj se
choki123
choki123POZNAVALAC

12. okt 2008.

Ako oea jebi se s tim,al samo da ti ka~em ovako kad se otkriju biljke,murjaci ekaju i potrudit e se puno da uhvate uzgajiva a,al ato je joa gore na plac dolazi njih petoro aestoro ko ata si gledo CSI miami i ny,i sve ljepo gledaju okolo mjesta tra~e,rove,gledaju tragove,al opet ti ka~em svojom glavom razmisli dobro A kad smo ve kod kamera samo da ispri am neato,ove godine je jedan moj poznanik sadio na jednom mjestu meutim nije znao da na tom mjestu imaju kamere za po~are koje su ga snimile i to su ga joa ubrad prije poar mjeseci vidili i tek sad kad su biljke bile u pola cvjetanja hapsili njega i sve koje su vidili na kameri da se oko biljki motaju,de ko je ina e punoljetan a izgleda da e dobit 2 GODINE zatvora mada se radi o dvije biljke za koje je naglasio da su striktno za osobne potrebe i bile gajene bez namjere za prodaju,ne vjeruju ma da je istina,al opet ponavljam 2 godine,a ja u upratit ako bude po novinama ili internet vijestima....
zelenikawasaki

13. okt 2008.

mialjenja saam ko i vecina vas... taj video nadzor se cini ko zanimljivo rjesenje al sto vise razmisljas o tome to sam vise protiv... ak te frka da te pokradu (mene jesu) fino posadis na 5-6 (kak bi tu rjesio video?) plejsova po par biljcica i boli te k.... bi e na proljece sijanje po slavoniji....al ne paenice.... posijat cu kontam si 2oo-3oo stabljika (zavis kolko sjemenki budem imo) i ostavit op e ih nepogledat do 9 mj a onda sta ostane pokupit sebi naj vrhove a ovo ostalo ostavit nek se razmnozava ili podjelit raji (bacat s nebodera) to bi bilo bolesssst hehehhehe...
ZonoM
ZonoMAMBASADOR

13. okt 2008.

Choki bas lose za tog lika.Pretpostavljam da nisi iz Srbije,jer ovde 99 posto nebi dobio nista.Ako nemaju dokaze da je prodavao, i ako kaze da je za njegovu uoptrebu,nemogu ti nista.Tako pise u zakoniku i to je to.Neznam kako je to regulisano u zemljama u okolini,ali opet ponavljam uz malo boljeg advokata ovde izlazis sigurno,pod uslovom da stvarno nisi diler i da nemas neku istoriju u policiji. Ovde kod nas u Srbiji dobar advokat vadi dilere heroina koji padnu sa pola kile i vise,a ne dve biljke. E to je njesra.
TA
TarkiPOZNAVALAC

14. okt 2008.

Bravo fakat si pametan sad ak te cita rijak ici ce ti nac 200 300 biljaka ujesen pa ce te u 9. mjesecu uz hedove docekat i jazavci ma na klko god ti mjesta to zasadio pad ti je upisan bro svasta
zelenikawasaki

14. okt 2008.

krivo si me skonto... mislim outdoor posadit 3-4 biljke (do kojih ce mi bit stalo):watchplant: i koje ce imat pravi plejs brigu i sve to..(ako i to) a sto se tice ovog ostalog pobacat sjemenja po gradu selu puteljcima livadama proplancima (ono di god da odes bacis 10tak sjemena ili vec kolko imas) nemislim ja uzgajat sad 1oo biljaka..mislim ih pustit nek rastu nek se razmnozava prepustit ih njihovoj sudbini:sadbanana:... pa ono ako volis prirodu i cesto si u njoj tak vamo tamo bacis koje sjeme pa sta bude bit ce (bolje to neg sjeme bacit u kantu)..... tko zna mozd za par godina budu cijele livade kanabisa...:blah:
Zabljak 1992
Zabljak 1992POZNAVALAC

14. okt 2008.

sve je to super kawasaki ali da ne idemo u off ima li neko konkretni prijedlog koja oprema bi mogla da se iskoristi za nadzor?
TA
TarkiPOZNAVALAC

14. okt 2008.

mislim da bi kamera bila sasvim ok stvar za imat :D aj necu tu vise vas zaebavat vise :2flip:
Zabljak 1992
Zabljak 1992POZNAVALAC

14. okt 2008.

ovako neshto ali bog zna koliko ovo koshta http://www.technofield.co.uk/proddetail.asp?prod=230201
Meskalito
MeskalitoLEGENDA

14. okt 2008.

Ej ,kawasaki nemoj da ih bacas bez nadzora .Onda do godine ocekuj da tvoje biljke budu pune semena sto ne verujem da zelis ali pohvala za ideju .Ja sam ih dosta video pored puta po vojvodini tako da je tamo uvek nezgodno ici outdoor . Mine nisu neka ideja jer ako eksplodiraju neko ce cuti i bice zrtava .Klopke za vukove su druga stvar ,hehe . Za wireless kameru ti je neophodna opticka vidljivost(ide lepo i do nekoliko kilometara) sa tvojom antenom odakle hoces da gledas .Kabast projekat ali ostvariv . Naravno , moras da je dobro kamufliras da je ne bi neko ladno skinuo . Ako je bas udaljena od svega najbolje bi bilo da se napaja preko solarne energije,ipak jos uvek se svi pale na kablove
zelenikawasaki

14. okt 2008.

sry na off-u nis ti mene skonto. ja cu mozd 2-3 biljke imat negdi koje ce bit sensi a ove ostale je i cilj da bude sto vise sjemenja pa da nagodinu bude jos vise biljaka i tako iz godine u godinu.... da ih ima toliko da se nemogu istrijebit! to je meni cilj! @zabljak sve je to divno i krasno tehnologija al jeb. ti to kad ti je ta kamera i sve to deset puta vece vrijednosti nego wu koja je na plejsu??? tu jednostavno nema ekonomske racunice :vb_smash:
Meskalito
MeskalitoLEGENDA

15. okt 2008.

Polen ove biljke ide i po nekliko desetina kilometara ,pa sa tim oprez ! Ali nema veze ,pozovi za nekoliko godina da svi svratimo u tvoj kraj da vidimo slobodne biljke :)
Groower

5. nov 2008.

Pise na dnu 29.99 funti...
Groower

5. nov 2008.

To sa kamerama bi bas bila super fora :) Mislim da je svako od nas to pomislio bar 1 put. Ipak mislim da je to jos uvek HI TECK za outdoor. Ima i drugih resenja za taj problem. Probaj da ostavis samo tebi poznate orjentire i oznake koje ako neko pomeri znas da si provaljen. Dascica od sper ploce sa zakucanim ekserom i postavljena na verovatnu putanju (Vise komada) ce ti pokazati ko je bio na sajtu (taj je u najmanju ruku u zavojima) i obicno su to likkovi iz blize okoline koji su te nanjusili ili znaju za sajt. takodje ima tu jos homemaid spravica koje cu postovati da vidis okvirno kako naj bolje da se osiguras.
ZOKI
ZOKIAMBASADOR

5. nov 2008.

ma nije u tome fora ja bi postavio mitraljez za takve ljude jebes kamere ..... licno bi mu ruke posekao,, sta ima da dira nesto sto nije ni zasluzio , a ni ljubavi pruzio nek otkine jedan cvet a ne celu biljku a najgore jos onu koja nije ni procvetala... ja verujem da takvi ljudi kad bi bile bve biljke,, jedna muska jedna zenska poneli bi kuci onu musku i smrkali polen posto nemaju pojma nista o uzgoju..
Petar Pan
Petar PanPOZNAVALAC

8. nov 2008.

jel netko mo~da naletio na ovakav ureaj ali s malo veom udaljenoau kamere od prijemnika? 100m je stvarno malo za moje potrebe, treba mi bar kilometar. A cijena od 29.99 funti za ovakvo neato zbilja nije puno, pa kome odgovara daljina... p.s. uffff otkad nisam bio na vutri.org. Veliki pozdrav svima!!!
Noname_
Noname_ENTUZIJASTA

14. nov 2009.

Ovako, momak je otvorio temu samo da se prokomentira ta stvar za kamere...naravno ima tu svega...razlicitu ljudi i razlicina misljenja! zato tko kako zeli,inace ja to i nebi koristio bas! .Ko nemozes pratit sajt i obilazit normalno ta kamera ce mu sam napravit sranja...radim neke stvari s kamerama raznoraznim i znam nesta o tome i nebi bila najbolje opcija stavit kameru,mada se moze i nije problem.Postoje senzoti be~i ni,znaci bez kabla.On se moze stavit bilo di i dosta je praktican(recimo da je velik kao manja jabuka)i kad smo ga stavili na drvo parsto metara ostavi se uredaj(prijemnik)na koji javlja da je netko doso do vaseg sajta i stoji i gleda i nevjeruje sta je nasao!uopce nije problem u taj uredaj napisat i vise brojeva mobitela i javi vam na mob.Da napomenem senzor je jedno a kamera drugo.Senzor razlikuje nesto sto se mice od onog sto se nemice,pa tako cim se nesta pomaklo on javi,dok kamera snima.uvjek postoji opcija da naleti ptica i stane pred njega i l par il vepar i on zove vas na mob,na vamaa je dal idete vidit ili ne...uglavnom ima tog svega i svacega.. ipak ostajem na misljenju mani se kamera i budi vrijedan i obidi sajt...ko voli nek izvoli
Bjelac
BjelacAMBASADOR

15. nov 2009.

evo ovak, ja kao Microsoft inzinjer i Cisco ccna kazem ti da je to glupost. kao prvo: da bi dobio prijenos od 3-4 km moras imat jebeno usmjereno antenu sa bar 48 dB...-jebeno skupo htio ti ili ne moras na to postavit neki switch, jer ti to bez toga nece radit.- UBER skupo Drgo: Antena, kamera, konverteri,itd trose enormnu sumu struje. sve u svemu totalna glupost imas za kupit cijelih kompleta naso sam ti shemu za spajanje za 1.5 km http://2008.telfor.rs/files/radovi/02_38.pdf cijena ti se krece oko 3-4k eura jesi siguran da ces ulozit tolko? i jesi siguran da ti to neko nece maznut?
Avantura

15. nov 2009.

Za 100-200€ se bez problema napravi wireless prijenos na čistini i do 20km,još ako se napravi homemade antena cijena je zanemariva.Ruter se nađe za 50€ pa nadalje,neki stari pentium 3 za spojiti ruter,solarna ploča i baterija za napajati to... Može se svašta skrpati ali ne vidim smisla opčenito te investicije i truda... Priroda i tehnika neidu baš zajedno :)
Bjelac
BjelacAMBASADOR

15. nov 2009.

ako sve to napravis za 500e ja ti dajem jos tolko na to. opce nema problema...
He-Man
He-ManLEGENDA

15. nov 2009.

PC, Web Cam i Web'n'Walk stick Slozi se da svakih 10ak min okida slike ili streaming video (nepotrebno imho). I spajas se lagano na remote. Jedini problem je struja za pc.
Bjelac
BjelacAMBASADOR

15. nov 2009.

ovak da. super ideja, nabavit neki mali e-pc li HP-ov ultra slim pc koji trosi max. jos bolja ideja ako imate neki stari laptop- trosi max 45w struje a mislim da je to sa nekim manjim panelom totalno izvedivo! samo ja to svejedno nebi radio ako za 3-4 biljke a o stotinama ne zelim ni pricat...
Kimi89Srb
Kimi89SrbAMBASADOR

15. feb 2016.

aj da ozivimo temu :p kamionski akumulator zakopas plitko u zemlju(oblozis,zastitis) kamera na 20-30 m od biljki, senzor spojen sa kamerom na 4-5 m od biljki dobro kamuflirani, externa memorija 80 giga (i vise nego dovoljno) pored kamere... sve i da kupujes novo ne bi preslo 300 evra u vrh glave(polovno sklepas i za 150 evra). nemas direktan prenos ali moze da snima opusteno mesec dana... dodjes sa smart fonom prebacis preko USB-a podatke, pregledas kod kuce sta ti se desavalo sa stekom. ne mozes spreciti kradju ili prirodne nepogode, ali da vidis lopova stvarno neprocenjivo. Napredovala tehnologija a cene pale :D
Stipe
StipeZMAJ

15. feb 2016.

Mislim da za te novce mozes sklepat i neko gsm slanje snapshota prilikom aktivacije kamere (senzor pokreta) Ima ih vec dost jeftinih sa sim karticom.
Kimi89Srb
Kimi89SrbAMBASADOR

15. feb 2016.

malo sam izlupetao na brzaka ne znam ni gde nadjoh temu, a u tehniku se ne razumem toliko :D kad malo bolje razmislim, uzmes prenosni USB internet (nzm kako se tacno zove) al dodje ti ko mob, ili ko je bas strucnjak nabudzi bolji fon uplati kredu na karticu i programira da mu se salju snapshotovi na mob. zanimljiva tema u svakom slucaju, pogotovo zrtvama kradje biljaka.
Stipe
StipeZMAJ

15. feb 2016.

Ma ne trebas toliko komplicirati. Postoje vec lova ke kamere koje ti salju sms i/ili sliku na mobitel/komp svaki put kad se aktivira. Plug n Play ;)
Kimi89Srb
Kimi89SrbAMBASADOR

15. feb 2016.

ee sad si me nas'o.... nisam imao pojma da to postoji, kolko kosta ??? hahahah
Stipe
StipeZMAJ

15. feb 2016.

od $100 sa ebaya pa na dalje.
belivitez
belivitezPOZNAVALAC

1. mar 2016.

Ima ko kakva iskustva sa ovimi kamerami iz ebaya? Imao sam jedno kinesko al nije radila dobro... :( ove godine trebam nekvo koja aalje mms ili email. Netrebam top kvalitete slike... samo da znam da me ne eka murija na sajtu :D
publicenemy

1. mar 2016.

`to se ti e bilo kakvih sa ekuaa na sajtu dronovi mila majka ;)
belivitez
belivitezPOZNAVALAC

1. mar 2016.

Ma da ali sa dronom trebaa u bli~ino sajta... ak imaa kamero sa mms funkciju aaljea od ku e sms komado za sliku i je toto :)
Carlos Irwin Estévez

1. mar 2016.

Jedino pravo rijeaenje su lova ke kamere sa MMS-om,sve drugo je preskupo i prekomplicirano za sajt bez struje.Jedan akumulator od motora ili UPS-a mo~e bez problema pogoniti kameru (zavisno od broja slika koje namjestite da ispuca kad se upali senzor) otprilike mjesec dana.Ako stavite i solarni panel (mali do 40W) onda mo~e raditi u nedogled...ako ~ivite na jugu kao ja.Trenutno nas par nadgledamo 15-tak takvih kamera i stvar radi bez problema.Pogotovo ako imate jedan kozji puteljak do sajta na koji namjestite kameru mo~ete prili no mirno grow-ati i dolaziti do sajta.Malo se treba ispraksirati u pronala~enju najboljeg polo~aja za monta~u i urediti samo okru~enje oko kamere da vam se ne desi da jednu no zapuae malo vjetra pa ujutro imate 500 slika na mobu zbog grane koja je hvatala senzor.I onda ispadne da viae troaite na karticu u kameri nego na onu u svom telefonu.Slike se mogu slati i na mail i mob ili oboje,i samo konfiguriranje je obi no "prili no"jednostavno. P.S. Ove kamere ato sam naveo da ih nadgledamo nisu postavljene u svrhu grow-a,ve kontrole i broja divlja i u mom kraju,ali sistem ugradnje i upravljanja je isti.
Space_Lulu
Space_LuluLEGENDA

1. mar 2016.

Nikada ovako neato nisam radila, ali ajde da bacim ideju. :) Na ovim kineskim sajtovima postoje da se kupe jeftine IP kamere (oko 30 dolara), koje imaju mogunost snimanja na SD karticu, imaju ono infrared osvetljenje (ili kako se ve zove da bi se videlo u mraku) i imaju senzor pokreta. Li no sam kupila jednu i iznenadila sam se odnosom cena/kvalitet. Pored toga bi bio potreban neki jeftini smart telefon koji bi mogao da deli internet sa tom kamerom. I bilo bi potrebno napajanje za ta 2. Mo~da bi mogle one eksterne baterije ili neato tome sli no, nisam sigurna koja bi potroanja bila. Za ovakve kamere postoje i aplikacije, koje te obaveste kada senzor detektuje neato, plus mo~ete u svakom trenutku da pristupite kameri putem telefona ili ra unara. I uz sve to mo~e da snima na SD karticu (gde mo~ete da podesite koliko dugo, kad i sl). Ako se sve ovo iskombinuje sa nekim sakrivanjem u drvo i sl. mislim da bi mogao pristojan sistem da se napravi za relativno male novce. Ali bi trebalo istra~iti potroanju struje i interneta. Mada mislim da neki prepaid broj sa 1Gb interneta bi zavraio posao ato se toga ti e.
BobiMan
BobiManLEGENDA

1. mar 2016.

O kamerama za nadzor je mnogo toga vec receno u temi sigurnost sajta. @carlos daj neki savet koju konkretno kameru uzeti. Koja je se pokazala kao najbolja kod vas? a da cena nije veca od prosecne plate :)
Carlos Irwin Estévez

2. mar 2016.

Uglavnom imamo Acorn,Bushnell,Moultrie i vjerojatno joa neke samo se sad nemogu sjetiti...Uzimali smo ih na svakakve na ine,iz raznih zemalja (Maarska,Austrija,Italija,Slova ka,Njema ka...) i to bi nam esto ljudi kupili gore i donosili kad bi dolazili na svoje drage "brodie":makaze:.I to su bile negdje od 30 do 50 % jeftinije nego kod nas. U po etku su ove obi ne kamere bile skupe,a ove sa GSM funkciom sam gledao ko da je Ferrari u izlogu(pogledaj i nastavi hodati).Zadnje ato smo uzimali su bile okolo 300 eura,mo~da malo manje negdje prije 10-tak mjeseci.Sve su kamere imale mogunost spajanja externe baterije tako da mislim da je to ve standardno kod sviju.I sve su nam spojene na akumulatore jer baterije u kamerama nee dugo.Njih viae zamislite kao backup akumulatoru. None slike su viae-manje kod svih prili no zadovoljavajue,ato viae IR dioda na kameri to je bolja slika po noi.Joa bolje je ako su te diode crne pa se uop e ne primjete u mraku dok kod ostalih se ipak primjeti(bar ~ivotinje nekad znaju primjetiti).Preko dana slika dosta ovisi o polo~aju kamere,sunca,dijelu dana,vremenskim prilikama i neprilikama.Uglavnom je formula poznata:Viae para viae muzike,tj.pixela. `to se ti e dostupnosti domaih mre~a na kamerama za HR nema problema,VIP i T-Com su bili tu i prije par godina a sad su i ostali u ponudi. Ne bi trebalo biti nekih problema ni kod ostalih(osim ako niste stvarno negdje na vrhu planine sa nekim ljevim pokrajinskim provajderom). Nekad je trebalo napraviti firmware update da bi se pokazale nove mre~e koje su dostupne,nekad i nove opcije u menijima ili samo ispravljanje nekih bug-ova. Teako je rei konkretno koju kameru uzeti (baa taj i taj model)jer veina ovih koje imamo nema viae meu ponudom jer izbacuju svi nove modele prebrzo. Ovo je slika sa neta Acorna,neznam jeli isti model ko ovih par naaih,ali je po slici isti... 67890
belivitez
belivitezPOZNAVALAC

2. mar 2016.

Interesantno! Al 300€ je dosta visoka cjena. Kakvi je triger? Ima i kakvih problema sa mms? Ak imaš tačno najbolju kamero pa moguče ju je nekdje na netu nači al? Ajd reci mi koja je najbolja za tebe (cjena/performance). Hvala ti ;)
Carlos Irwin Estévez

2. mar 2016.

Je,cijena je relativno visoka,najvjerojatnije zato jer smo uzimali uglavnom kamere poznatijih proizvođača (pogotovo ove sa GPRS funkciom) baš zbog toga da izbjegnemo probleme sa konfiguriranjem ili nemogučnošću konfiguracije zbog nepostojanja lokalnih mobilnih provajdera u samom software-u kamere. I to je znao biti problem uglavnom samo na početku kupovanja takvih kamera od prije par godina,sad svi (bar ovi poznatiji) proizvođači imaju bar par ako ne i sve mobilne provajdere (HR). Konfiguracija samog MMS-a je kod svih slična i okvirno jednostavna a probleme možete očekivati sigurno,pogotovo kad to radite prvi puta. Postoji program kojim se konfiguracija napravi na PC-u,sejva se u obliku datoteke koja se onda kopira na SD karticu od kamere.Onda testiranje-pa skužiš da nešto ne šljaka kako treba,pa ponovo konfiguracija...i tako nakon par puta uđeš u štos pa kasnije ide puno lakše. Nekad kod neke kamere ne možeš izkonfigurirati MMS nikako,jednostavno ne ide i onda nakon pola dana zajebancije i nervoze probaš umjesto VIP-ove kartice sa T-Mobile i sve proradi za 5 minuta(ili obrnuto T-Mobile-Vip). Zadnje smo kamere uzimali skoro prije godinu dana pa je i zbog toga cijena takva.Sad gledam malo po njuškalu i ima ih za 180 €,12 MP slika,1080P snimanje,32Gb kartica ide u utor,Black IR diode,samo je kamera "no name" i zato je vjerojatno i takva cijena. I sad ako nemaš baš istu takvu kameru doma,teško je reći valja li ili ne. Ova sa njuškala je na papiru prva liga,bolja od pola ovih koje smo mi uzimali,e sad koliko će dugo raditi i kako... Senzor za okidanje radi ok,samo treba urediti malo prostor oko kamere da nema nikakvih opstrukcija oko senzora u obliku grana ili visoke trave baš u samoj blizini ili direktno ispred same kamere. Ja sam za neke radio i kućišta od šperploče da ih dodatno zaštitim od vremenskih prilika/neprilika. Ako kupujete preko domaćih oglasnika onda je najbolji način da se telefonski kontaktira prodavatelj i on može dati točne odgovore koji se tiču baš te i te kamere za koju ste zainteresirani.Stvarno je teško dati preporuku za kupnju ako baš tu kameru nemaš doma pa znaš njene prednosti i eventualne nedostatke,a da ne govorim o tome da je za godinu dana više vjerojatno nema u ponudi.Znači netko ko je kupio nedavno neki model i zadovoljan je s kamerom može reći:E,to je to! Svi ostali se mogu voditi po cijeni ili imenu poznatijih proizvođača...
Sasko420
Sasko420ISTRAŽIVAČ

2. mar 2016.

Ali opet...slo~it drone je i posao i cijena.Pogotovo FPV.Za neki ait drone,FPV,kameru i radio prijemnik treba ti jeba ka plaa i odli no znanje. Nije to sam tak vjeruj mi.U lanjen sam u jedan HR aeroklub i razumijem se. Sve u svemu prek 5 tisua kuna/750e + carina 25% I to za neki odvratno loa dron www.hobbyking.com i evo ti sajt pa si malo gledaj cijene Peace :thumb:
publicenemy

2. mar 2016.

Ne znam, ja imam kinesko smee od drona za 700 kuna, sa obi nom kamerom, i radio bi posao ja mislim, pod uvjetom da se nekome da vu i laptop sa sobom, ali FPV je naravno puno bolji, a mo~e se nai ve za 1100 kuna kod nas u jednom duanu...
Sasko420
Sasko420ISTRAŽIVAČ

2. mar 2016.

Mo~e se nai FPV sistem za 1100kn.Sa krumpir kamerom.Ali moja cijena uklju uje drone koji si sam moraa slo~i,ali si siguran da nee riknut.I ja sam mislio na FPV sa lcd ekranom montiranom na rc stanicu.Imam doma turnigy 9xr sa fpv LCD-om i vozam ga na polu avionu polu jedrilici(FPV platform na eng.)(PS. Drone sla~em ali ne za grow).Ali ako bi iali na soluciju FPV aviona nebi ispalo baa sjajno i bajno ako je mjesto za grow okru~enom drveem ili bilo kakvim visokim objektima. Ps. Drone prozvodi ogroomnu buku od elisa.Ako rija eka.Znat e da si oko njih u krugu od par km (sa pravim FPV-om).A sa tim dronom moraa se i dosta pribli~it mjestu tako da ti je jednostavnije proaetat.
Carlos Irwin Estévez

2. mar 2016.

Zas 500/1000 eura kupia amaterski dron tipa phantom 2/3, ini mi se da je oko 500-tinjak eura bila phantom trica ali gola,bez stabilizatora i kamere. Poluprofesionalni se kreu negdje od 2500/5000 a profi dronovi koji slu~e za snimanje filmova itd.su od 5 kila oira pa gore...za 1000kuna ne mo~ea kupiti dron ve igra ku. Frend mi ima phantom 3 i go-pro kameru,super zabava tih 20-tak minuta leta i sad gleda uzeti Inspire isto od dji-a kao i phantom.Inspire se vodi kao polu-profesionalni dron(mada bi ja prije rekao advance amateur) i doe negdje od 2500 pa negdje do 5000 eura ovisno o opremi. I to je razlog zaato ga nisam joa nabavio...skup sport ako mislia uzeti i amatersku stvar icu...
Stipe
StipeZMAJ

2. mar 2016.

Mene zanima bilo sto sto ce odletit 100-200m i vidjet dal ima ljudi ili auti sparkiranih. Znaci 3 minute leta dovoljno. Jel mogu dobit to za 100€ :D
publicenemy

3. mar 2016.

@Sasko420 @Carlos Irwin Estévez , vi sada pričate o profi dronovima koji su totalni overkill za naše potrebe u svemu. Nitko ne treba riskirati drona od par soma ojra da ti zapne u krošnji ili padne u blato, za par biljkica, plus ne treba ti ni profi kamera, jer ne zanima te baš koliko bora na licu ima netko tko bi moguće mogao biti pored ili na sajtu. Nadalje, što se tiče buke, mali dronovi "igračke" ne proizvode baš "ogroomnu" buku, ovo moje smeće je začuđujuće tiho, mislim naravno da ćeš ga čuti, ali duplo je tiši uživo nego kada sam ga gledao po YTu na snimkama. A što se tiče rije, ne znam, meni se čini nekako bolje dignut beštiju u zrak i pustit ju neka prozuji okolo, nego šuljat se i riskirat oči u oči susret. Najveća je u biti stvar teren na kojem ste, ako ste u šumi negdje trebat će pro vještina između drveća i grana, ali recimo sajtovi koje sam ja viđao do sada u životu svaki dušu dao (pogotovo u Dalmaciji) za drona uz osnovne vještine. @Stipe može se naći: http://www.ebay.com/itm/JJRC-H8D-6Axis-Gyro-RC-Quadcopter-Drone-FPV-5-8G-HD-Camera-Monitor-2-Batteries-/291644617178?hash=item43e75fb1da:g:KSkAAOSwHjNV7-A6 samo ne znam koliko je pametno to uzimat tak prek ebaya, ovaj koji sam ja kupio kod nas je bio odmah u startu pokvaren, pa sam otišao u dućan i odmah su mi dali novi. A i nije bio baš nešto jeftiniji prek neta... Ovo mi je slijedeća želja trenutno :D http://team-blacksheep.com/products/prod:gemini
Squerlz
SquerlzLEGENDA

3. mar 2016.

Iskreno mislim da je dron bolja opcija od kamere za 100 e imas sigurnost da te niko ne ceka na sajtu sto je mala cena za to :) Nisam imao pojma da su ovako "jeftini"
Lazarus Led

3. mar 2016.

Ljudi nemojte zamjerite ali totalno sam napuaen, itam ovo i smijem se evo 15 minuta.:lol: Stigli smo i do dronova. Povratak u budunost. Ono, ata je slijedee? `aljemo mala vozila gusjeni are-robote na sajt da zaljevaju, topiraju i obave harvest.:thumb:
publicenemy

3. mar 2016.

Moraa ii u korak s tehnologijom :P Ali nadam se da je idui korak legalizacija, pa da nas boli ona stvar za ovakve stvari :D
Squerlz
SquerlzLEGENDA

3. mar 2016.

Svidja mi se kako razmisljas :)
Sasko420
Sasko420ISTRAŽIVAČ

3. mar 2016.

Ja iskreno mislim da su bolja opcija lovačke kamere mozes.Ali i rija bude vidjela di bude taj dron odletio kad ga budes vracao i ici ce za njim pa dok ga ti vratis i sve to oni policajci koji te budu cekali budu dobili dojavu di si
belivitez
belivitezPOZNAVALAC

3. mar 2016.

Mogu ko staviti kakve linke (eu) za nabavo kamera sa funkciju mms? Ak se nesmije ovde privatna poruka molim :) sad ve par dana surfam na internetu i ne pronadjem pametnega shopa :)
Avantura

3. mar 2016.

Ne zna i da su od vlasnika drona biljke, trebaju te uhvatiti na djelu.
Sasko420
Sasko420ISTRAŽIVAČ

3. mar 2016.

Istina Ali ako nema oni nemaju dokaza jeli tvoj dron onda nemaju dokaza ni da su tvoje biljke ako odes pjeske vidjet.Logika Ne pisati post za postom, ima opcija EDIT.
Squerlz
SquerlzLEGENDA

3. mar 2016.

Valjda si do sada shvatio da logika i :murija: nemaju dodirnih tacaka :) Preletis dronom brdo vidis i cao ;)
amneziaHaze

3. mar 2016.

ma zakaci bocu vode na drona sleti ga pored prosipi snimi kamerom sta treba trimat propelerom prodi i jos kuku nabaci da mozes lst radit :D
Squerlz
SquerlzLEGENDA

3. mar 2016.

Ili umesto vode zakacis malo tecnog pticijeg i opaaaa :D
Stipe
StipeZMAJ

3. mar 2016.

Tak mi je svejedno sto ce se desit sa dronom ako vidim npr policiju. Mogu ga i srusit sto se mene tice. Jer ako je kompromitiran sajt onda je najmanji problem dal ce ili dal nece vidjet drona. Ni ja ni dron nejdemo tamo vise. Uglavnom. Opcije postoje. Lovacka kamera sa gsm karticom i salje slike na trigger ili jeftini dron tek toliko da vidis sto se dogadja prije nego krenes :)
we_educate
we_educatePOZNAVALAC

8. mar 2016.

Jednostavno i poprilicno jeftino... http://www.ebay.com/itm/HC-300M-Hunting-Trail-Camera-Video-Scouting-Infrared-Game-HD-12MP-MMS-GPRS-FT-/321831436813?hash=item4aeea6020d:g:-fsAAOSwDNdV0p7Q
wuvuzela
wuvuzelaAMBASADOR

9. mar 2016.

Tiha patnja http://www.olx.ba/artikal/21017821/dji-phantom-2-vision-plus/
Triptank
TriptankLEGENDA

9. mar 2016.

Lova ke kamere su legendarna stvar Nou snimaju infrared, pale se na senzor pokreta.. udo jedno :) ali kvalitetne koataju dosta
belivitez
belivitezPOZNAVALAC

13. mar 2016.

Ako ima ko termo cam dobro je rjeaenje, vidjet ako te ko eka na sajtu.... cjena pa :( @we_educate pogledaj reporte za ovu kamero.... niata ne vrijedi ova kamera :/
nevalja
nevaljaENTUZIJASTA

22. mar 2016.

Ovo je super stvar http://www.ebay.com/bhp/hunting-camera-mms kad neko ti nagazi sajt tebi stigne mms i cao
kinkla

2. apr 2016.

I sam sam zagrizo za kamere sa mogunoau slanja na email/mms. Za gorespomenutu, HC300M , koja je najjeftijina, sam po rewievovima na amazonu shvatio da je sranje i odustao od naru ivanja. Ukratko puno problema s postavkama i slab prijem signala ak i tamo gdje bi ga moralo bit. Odlu io sam tra~iti dalje. Od poznanika sam od prve ruke uo da se ova kamera pokazala jako dobra. http://www.spyshop.hr/skrivene-kamere-i-snimaci/127-hd-lovacka-kamera.html Dakle mo~ete ju naru iti iz hrvatske za 2250kn ili sa ebaya za 1000kn, klju ne rije i za search: AcornGuard Hunting Camera AG-680M. Poznanik mi je rekao da je podesio slanje emailova na novi email ali na svoj mobitel. Vjerojatno ima prepaid pa se ne brine. Ja sam ipak malo viae oprezan (paranoi an) pa u nabaviti novi mobitel sa novom karticom i otvorit novi email i mirno spavat. Nekako ra unam da je bolje imat novi mob i novi broj, poato mi je postojei broj registriran na moje ime i prezime. Sretno!
kinkla

6. apr 2016.

Ajmo geekovi! Pitanje vezano na moj gornji post: da li je pametno koristiti mobitel koji je registriran na moje ime za provjeravanje e-maila na koji bi mi stizale slike sa nadzorne kamere, pogotovo ako znamo ato kamera nadzire.. Nebi snimala direktno na biljke, ve na put koji vodi do istih. U slu aju da panduri otkriju kameru, mogu li preko nje doi do mene? Zna i slike bi isle na neki novootvoreni mail, a mene zanima mo~e li se preko IP adrese i sli no povezati s kojeg broja mobitela je vraena provjera maila. Hvala.
sbcjeceo
sbcjeceoLEGENDA

6. apr 2016.

Pa sto ne uradis kako si napisao prvi put i ne razmisljas? Kupi telefon i karticu i ne razmisljas?
kinkla

11. apr 2016.

Odgovor na moje pitanje može pomoći drugima koji budu u sličnoj dilemi, a meni može uštediti minimalmo 100€. Da ne ponavljam pitanje postavit ću slično.. Dali je pametno provjerat sadržaj novootvorenog maila na klasičan način iz browsera, (mozilla, chrome i sl) ili se preporuča provjeravat na sigurnije načine, preko Tor browsera ili na javnim mjestima... Nisam siguran u sposobnosti naše policije pa nisam siguran do koje razine bi trebao dignuti razinu opreza (paranoje). Vjerujem da bi neki hipersposobni CSI majami policajci mogli preko gps-a upratit svaki moj korak nakon što bi vidjeli na koji email ili mms odlaze slike.. Molim savjet
sbcjeceo
sbcjeceoLEGENDA

11. apr 2016.

Potpuno si omasio temu a sto se tice otkrivanja, nece policija ganjati nekog ko ima biljku dve tri, ovaj forum se svakako kontrolise, ali ne isplati se ulagati ljude i sredstva u nekoga ko se ne bavi komercijalnim uzgojem, da imas laboratoriju verovatno bi te nasli preko cega god hoces, ali ako se ponasas pametno nemas nikakv problem :)
Avantura

11. apr 2016.

Nikad ne bih da mi SIM kartica "snima" biljke, okolia da ali biljke ne pa makar viae kamera trebalo. Razlog donesite sami.
Degustator
DegustatorLEGENDA

11. apr 2016.

Stvarcica prva liga:thumb: waterproff;hd video;8Mpx foto;motion sensor;timelaps;nightvision;memory card edit: temperatura,datum,vreme,multi option..
kizo123
kizo123POZNAVALAC

12. apr 2016.

Prvo ako misliš da provjeravaš email tako da ga samo čitaš ne triba ti nikakva zaštita ali NE klikajte na nikakve linkove u email ako nisu poslati od nekoga koga znate, use google " phishing email" Hoćeš anonimnost ? Evo ti je https://www.qubes-os.org/ https://www.whonix.org/ Introduction Whonix aims at preserving your privacy and anonymity by helping you use your applications anonymously. Aweb browser,IRC client word processor, and more come pre-configured with security in mind. It is a complete operating system designed to be used inside a host operating system[. It is Free Software and based on Tor, Debian GNU/Linux and security by isolation. Security by Isolation Whonix is divided into two parts: Whonix-Workstation for your work and Whonix-Gateway for automatically routing all internet traffic through Tor. This is security by isolation, and it averts many threats posed by malware, misbehaving applications, and user error. Anonymity online through Tor Whonix relies on the Tor network to protect your anonymity online: all connections are either forced through it or blocked. Tor protects you by bouncing your communications around a distributed network of relays run by volunteers all around the world. Anybody watching your Internet connection can't see what sites you visit, and the sites you visit can't learn your physical location. https://www.whonix.org/wiki/Other_Operating_Systems#Security_Comparison:_Whonix-Download-Workstation_vs._Whonix-Custom-Workstation What is Qubes OS? Qubes is a security-oriented operating system (OS). The OS is the software which runs all the other programs on a computer. Some examples of popular OSes are Microsoft Windows, Mac OS X, Android, and iOS. Qubes is free and open-source software (FOSS). This means that everyone is free to use, copy, and change the software in any way. It also means that the source code is openly available so others can contribute to and audit it. Why is OS security important? Most people use an operating system like Windows or OS X on their desktop and laptop computers. These OSes are popular because they tend to be easy to use and usually come pre-installed on the computers people buy. However, they present problems when it comes to security. For example, you might open an innocent-looking email attachment or website, not realizing that you’re actually allowing malware (malicious software) to run on your computer. Depending on what kind of malware it is, it might do anything from showing you unwanted advertisements to logging your keystrokes to taking over your entire computer. This could jeopardize all the information stored on or accessed by this computer, such as health records, confidential communications, or thoughts written in a private journal. Malware can also interfere with the activities you perform with your computer. For example, if you use your computer to conduct financial transactions, the malware might allow its creator to make fraudulent transactions in your name. Aren’t antivirus programs and firewalls enough? Unfortunately, conventional security approaches like antivirus programs and (software and/or hardware) firewalls are no longer enough to keep out sophisticated attackers. For example, nowadays it’s common for malware creators to check to see if their malware is recognized by any popular antivirus programs. If it’s recognized, they scramble their code until it’s no longer recognizable by the antivirus programs, then send it out. The best antivirus programs will subsequently get updated once the antivirus programmers discover the new threat, but this usually occurs at least a few days after the new attacks start to appear in the wild. By then, it’s typically too late for those who have already been compromised. In addition, bugs are inevitably discovered in the common software we all use (such as our web browsers), and no antivirus program or firewall can prevent all of these bugs from being exploited. How does Qubes OS provide security? Qubes takes an approach called security by compartmentalization, which allows you to compartmentalize the various parts of your digital life into securely isolated virtual machines (VMs). A VM is basically a simulated computer with its own OS which runs as software on your physical computer. You can think of a VM as a computer within a computer. This approach allows you to keep the different things you do on your computer securely separated from each other in isolated VMs so that one VM getting compromised won’t affect the others. For example, you might have one VM for visiting untrusted websites and a different VM for doing online banking. This way, if your untrusted browsing VM gets compromised by a malware-laden website, your online banking activities won’t be at risk. Similarly, if you’re concerned about malicious email attachments, Qubes can make it so that every attachment gets opened in its own single-use, “disposable” VM. In this way, Qubes allows you to do everything on the same physical computer without having to worry about a single successful cyberattack taking down your entire digital life in one fell swoop. How does Qubes OS compare to using a “live CD” OS? Booting your computer from a live CD (or DVD) when you need to perform sensitive activities can certainly be more secure than simply using your main OS, but this method still preserves many of the risks of conventional OSes. For example, popular live OSes (such as Tails and other Linux distributions) are still monolithic in the sense that all software is still running in the same OS. This means, once again, that if your session is compromised, then all the data and activities performed within that same session are also potentially compromised. How does Qubes OS compare to running VMs in a conventional OS? Not all virtual machine software is equal when it comes to security. You may have used or heard of VMs in relation to software like VirtualBox or VMware Workstation. These are known as “Type 2” or “hosted” hypervisors. (The hypervisor is the software, firmware, or hardware that creates and runs virtual machines.) These programs are popular because they’re designed primarily to be easy to use and run under popular OSes like Windows (which is called the host OS, since it “hosts” the VMs). However, the fact that Type 2 hypervisors run under the host OS means that they’re really only as secure as the host OS itself. If the host OS is ever compromised, then any VMs it hosts are also effectively compromised. By contrast, Qubes uses a “Type 1” or “bare metal” hypervisor called Xen. Instead of running inside an OS, Type 1 hypervisors run directly on the “bare metal” of the hardware. This means that an attacker must be capable of subverting the hypervisor itself in order to compromise the entire system, which is vastly more difficult. Qubes makes it so that multiple VMs running under a Type 1 hypervisor can be securely used as an integrated OS. For example, it puts all of your application windows on the same desktop with special colored borders indicating the trust levels of their respective VMs. It also allows for things like secure copy/paste operations between VMs, securely copying and transferring files between VMs, and secure networking between VMs and the Internet. How does Qubes OS compare to using a separate physical machine? Using a separate physical computer for sensitive activities can certainly be more secure than using one computer with a conventional OS for everything, but there are still risks to consider. Nema anonimnosti i privatnosti ako koristite Windows OS i google
kinkla

14. apr 2016.

Ok, zna i bolje se isprsit joa malo i za novi mob i bit sigurniji (da ne ka~em siguran). Ina e, ja osobno razmialjam o nabavci kamere prvenstveno zbog lupe~a koji me je proale i pretproale godine fino zajebo. Ove godine mijenjam sajt ali i (vjerojatno) uvodim video nadzor kad ve nemogu stra~arit 6 mjeseci. Triba neko i radit, ae!
BIG DEVIL
BIG DEVILAMBASADOR

18. apr 2016.

Vrh ! https://militaryshop.rs/shop/fotoklopke-za-lov-lovacka-oprema/fotoklopka-acorn-6210-mg-gsm-maskirna/
KI

6. jun 2016.

Lovačka IP kamera s opcijom slanja MMS poruke tj slike direktno na mob -znaci kad neko ili nesto prode ispred senzora na kameri ona se pali automatski slika i salje ti na mob poruku,pomogucnosit nemoj stavit svoj broj da ti salje na njega nego kupi 2 nove karitce jednu za u mob(neki) a drugu za u kameru. 100€ na e-bayu a u hr 2000Kn kolko sam vidio ;) Ebay Ne pisati post za postom!
BIG DEVIL
BIG DEVILAMBASADOR

6. jun 2016.

Kamera sa SIM k Ne bih rekao da ima za taj novac da se kupi kvalitet sa MMS funkcijom. Vidim ima na ebay za neku sitnu lovu ali koliko je to dobro i kvalitetno pitanje je. ;) Nista ispod 350e
KI

8. jun 2016.

A ja nemogu garantirat za to jer nisam isprobo,al cini mi se da bi trebalo funkcionira,barem ti za sajtove poput nasih netreba kamera kvalitete kao u banci,vec moze proc i neka amaterska.
BIG DEVIL
BIG DEVILAMBASADOR

8. jun 2016.

Ne treba ti kvalitet slike ali treba ti kvalitet samog njenog mehanizma, treba da izdrzi temperature od preko 50 stepeni na direktnom suncu i da joj se nista ne desi. A takodje i vodu (kisu) ne sme da propusta. ;)
KI

9. jun 2016.

Evo ja cu ti dati link ove kamera na koju sam ja tocno mislio jer izgleda da se nismo razumili,prodavac tvrdi da je vodootporna i ima 12 mp to bi bila neka ,,Amaterska'' i cjena joj je 110$ eto vidis da se da kupit,a to kakva je ona to nemogu rec jer ju nisam isprobao..Ali cini se okei ;) http://www.ebay.com/itm/HC-300M-HD-Hunting-Trail-Digital-IR-Camera-Scouting-Infrared-Video-MMS-GPRS-GSM-/321727939906?hash=item4ae87ac542:g:1SgAAOSwYmZXLDyc
BIG DEVIL
BIG DEVILAMBASADOR

9. jun 2016.

Da, cini se ok. :) Ovo je dosta jeftina kamera a ima sve sto imaju i ove kod nas (srbija, hrvatska) razlika u ceni je ogromna i mozes je uzeti. Platices carinu ne znam koliko ali ponovo bice ogromna razlika u ceni ;)
MI
mingAMBASADOR

10. jun 2016.

Vjerujem da su sve te kamere vodootporne po defaultu i dizajnirane da izdr~e vanjeske uslove. Bitna karakteristika je i domet motion sensora, koji ne vidim na ovom ebay linku. @kiajzma12 provjeri do koje daljine okida senzor.
boscco
bosccoAMBASADOR

10. jun 2016.

Imam ovu kameru 3 godine i joa radi bez problema. ALI PA}NJA!!! Priporu ujem odmah kad je kupite, da stavite silikonon po rubovima ekrana i po spoju antene sa kamerom :) kineska roba de ki :) Meni kad je bila prvi put velika kiaa ekran se itav iz unutra orosio. Kontaktirao sam kineza, a on mi aalje upute kako zasilikonirati ekran i antenu :lol: Ina e sve radi kako treba...
LA
LakijevicISTRAŽIVAČ

17. jun 2016.

Koliko baterije izdr~e ili imaa li neki savjet po pitanju istih. i cca domet i koliko potroaia na mms-ove? :) hvala
boscco
bosccoAMBASADOR

20. jun 2016.

Život baterija zavisi od načina programiranja kamere (broj slika, veličina slika, kvaliteta i dužina videa) Ako je programiraš na 16sati (kad je noč kod mene je izključena - ko če da ti šeče noču kroz šumu) i slanje mmsa izdržat če tri tjedna možda i više, zavisi kolko če slikati i slati mms-e. Kameri treba 8 baterija, ja kupujem varta. Na mms-e se potroši malo, jer obično se ne događa ništa, zaluta koja srna, divlje prase i druge životinje, 10€ stavim i nikad ne potrošim. Lokacija kamere je vrlo bitna, da ima čisti domet-razgled, ako ima blizu ispred ( do 3m) kakve grane ili nešto slično što se miče ona če vam slati sliku grane koja se miče u vjetru :) Maximalni domet nisam testirao, ali meni radi do cca 8m.
LA
LakijevicISTRAŽIVAČ

7. jul 2016.

Super, hvala ti na odgovorima :) Ti si dakle zadovoljan? Zanima me joa mo~e li se u opcijama recimo isklju it slanje mms-a, ve da recimo pri posjeti sajtu iskontroliram memorijsku karticu nekim ita em (ili ato ve ima-?). Takoer bi me zanimalo na kojoj ju visini dr~ia, dali glasno akljocne prilikom okidanja i imaa li mo~da kakvu pejza~nu sliku za podijelit :) Hvala ti unaprijed na odgovorima :)
Minja3
Minja3LEGENDA

24. feb 2017.

Da li ste nekad obratili pa~nju na stabla du~ stazice kojom idete do biljaka ? Mo~da baa vas uslika ovako neato zdrveta dok zvi~duete nepostojeim putem ??? Cheeeese :) Ja sam proalog leta bila neprijatno iznenaena postavljenim soliatem za srne na terenu gde obi no idem u pe urke . Lovci postavljaju ove sada ve jefitne i pristupa ne kamere oko soliata ili gde bacaju zrna kukuruza za ptice u toku zime ali i kad je lovna sezona . Leti se ini mi se lovi jelenska divlja , ze evi krajem oktobra , jedan mesec samo .. zato je dobro dru~iti se s lovcima i baviti se lovnom fotografijom foto - safari - pa dodatno dobijea info - zlu ne trebalo .. hhahahha . Lovci i gljivari u aumi , ribolovci du~ reke , svuda kamere i sateliti ne mo~e poaten ovek da nae tri kvadrata na miru ... Ipak umesto svih ovih skalmerija , infraredova esemesova dronova , ini mi se da je najbolja fora da bacia u travu blizu sajta nov anicu , bilo koju - ako je nema sledei put velika je aansa da je tu neko proao , bacia tako da vetar ne mo~e da je odnese daleko, ili stari nov anik sa kintom - shodno nalazu - prazan ili nedirut imaa inormaciju o ne~eljenom prisustvu . Ili razvu ea ribolova ku strunu na metar visine , ko god da proe mora da je pomeri i pomisli da je neka lijana ili sli no ..u svakom slu aju nee je ponovo zatezati da se ne primeti ...

Odgovaranje na teme dolazi uskoro.