VUTRA
ForumUzgajanjeVanjski uzgojKoji Kush da zasadim?
LEGACY

Koji Kush da zasadim?

138 odgovora12,560 pregleda
Big LLEGENDA

avg 2013.

Ovako, treba mi za iducu godinu jedan Kush (3 ili 5 komada). E sad, ato sam dublje tra~io to sam ih viae naaao i molio bi sve one koji imaju neka iskustva neka ih podjele samnom. OG Kush ili Master Kush ili Afghan Kush neznam viae. Bitno da bude ni~eg grmastog rasta i velikog prinosa masnih tvrdih sabijenih vrhova koji bi i Hulka sjeli za kau da malo chilla dok mu je tijelo oduzeto haha. A ovaj opis piae za svaki Kush, i koji sad da uzmem.

avg 2013.

Od tih kusheva koje si ti naveo probao sam samo OG kad sam bio u Americi. Koliko sam sku~io da je tamo OG kush naj eaa sorta koju mo~ea nai. Meni je heben bio, baa razvaljuje, prvih par dimova onak pomalo eufori an osjeaj i onda te zabetonira, totalno opuatajue. im ga ameri toliko siau i cijene zna i da mora da valja. `to si suzio izbor samo na ta tri? Prije par godina sam imao dva bubba kusha i isto finjak do jaja, baa to, sabijeni i teaki hedovi, milina :bale

avg 2013.

Ja sam sadio 8 ball kusha od barney's farm i odusevljen sam bio tom biljkom sto se tice uroda a za rad nemogu ti bas nesto reci jer nisam kompetentan al u svakom slucaju fantasticna biljka.....mogao si je vidjet u mom zadnjem dnevniku prije nego su mi izbrisali sve slike
CikariPOZNAVALAC

avg 2013.

Ja imam trenutno u growu violator kush i mogu rec da je biljka izdrzljiva vise nego ijedna , mozes joj zaboravit dat vode nece joj nista bit , meni je pukla stabljika i nista joj nije bilo osim malo stresa , po meni taj kush je izdrzljiv .
Big LLEGENDA

avg 2013.

Ma nisam suzio na te 3, nego samo naveo bzvz 3 vrste Kusha, a ima ih milijun. Na kraju, OG ni nije Kush nego samo fenotip Chemdawga kolko sam skuzio po internetskim uglovima se pri a xD Taj master mi dobro zvu i, pa bubba kush, ma svi dobro zvu e, a opet taj OG me vu e najviae.

avg 2013.

ja ti preporu am da uzmea jedan OG iz pick 'n' mix i joa sa strane ubacia afghan kush, i joa nekoliko drugih... :) ne mo~ea pogrijeaiti nikako. ato se ti e gustih i tvrdih hedova, svaki od njih e imati takve cvjetove u normalnim uvjetima: kvalitetna zemlja, dosta hrane i ne previsoka temperatura (na visokoj temperaturi cvjetovi obi no budu prozra niji) OG od RQS mo~e progutati ekstremne koli ine hrane, ja sam ga praaio duplim dozama hesi P+ svakih 3-4 dana i nije imao ni jedne jedine to kice na listovima, nikakvo pregnojavanje... ak mo~ea uzeti jedan OG od royala, a jedan od DNA genetics-a, pa usporedia (all in the name of science)... :D
Big LLEGENDA

avg 2013.

Ma mislio sam uzet 5 komada OG Kush od DNA i 5 komada Early Skunk od Sensija, za dogodine. Sajt isti kao i ove godine, zna i direkt sunce prakti ki cijeli dan, jedino u podebljat koli inu zemlje, mislim stavit bar 30 litara Terra Magme po svakoj, i podebljat gnojenje, i dosta toppinga obavit u vege fazi. To je ukratko moj plan :D
weedoyeLEGENDA

avg 2013.

mozes da uzmes razlicite kusheve ko sto je manijak reko al ako oces bas kush uzmi neki landrace, neki sto nije ukrstavan ko avgan kush il tako nesto. RQS ima special kush1 mada ne znam dal je dobar bas al je barem jeftin 15 jura 5 fem menki...

avg 2013.

ako uzmea OG, od samog starta, tj. kod 4-5. internode napravi topping ili FIM, i nakon tjedan-dva opet zato jer OG daje velik broj jako sitnih cvjetova du~ cijelih grana, i naravno, ato viae grana ima, viae dobijea... afghan kush je majka, moj prijatelj i kolega grower ga je imao proale godine, ubrao ga je u 11. mjesecu kad je pao snijeg, bio je skroz ljubi ast ali bez trunke plijesni... :)
DomarPOZNAVALAC

avg 2013.

jesi razmialjao o purple kushu, nisam isprobao ali je na popisu zelja duze vrjeme...
Big LLEGENDA

avg 2013.

Zasto tako kasno, pa 11. mjesec je rezerviran za sative, a afghan navodno ima kratko cvjetanje.... Manjak sunca na sajtu?

avg 2013.

http://www.mernagh.ca/what-is-the-best-kush/

avg 2013.

to no, manjak sunca jer je sajt u aumi... (a dijelom i zbog eksperimenta, zanimalo ga je koliko mo~e izdr~ati)
giovanni007POZNAVALAC

avg 2013.

A da recimo uzmea mix 5 vrsta po jednu sjemenku,to sam vidio da imaju u ponudi. Ja sam mislio da uzmem dva mixa za iduu godinu,od 10 biljki jedna mi mora da odgovara.A za jedno ljeto bi mogao jako mnogo da saznaa o razli itim tipovima biljki. I ja sam mislio poja ati zemlju sa terra magmom sa bar 30l i vidio sam koliko zna e dublje rupe i viae topirati. Po meni je najbolje rjeaenje min 50cm ali mi je bio problem ato naidjem na kamen na 30-40cm.Imao sam jednu rupu od 65cm a ostale su bile oko 40-50cm kad su sve objesile list ova najdublja nije ni pokazivala znakove manjka vode.

avg 2013.

moja preporuka za out su Afghan i Hindu kush, zato jer su landrace a ne produkt svakojakvih kri~anja, iako ne tvrdim da bi OG-u bilo ato falio vani... (s tim da Hindu nikad nisam puaio, ali sam do sad pro itao samo rije i hvale o uzgoju i dimu istoga...) afghan je klasika, majka svih indica ako se mene pita, i ako ~elia vrhunski kush, s njime neea pogrijeaiti. odli an je za meditaciju, jesensko izle~avanje na terasi ili za dobar san, veina drugih aktivnosti je automatski isklju ena... :)
Big LLEGENDA

avg 2013.

Opralo mi je mozak s tim OG Kushem toliko da razmisljam i o Chemdawgu sad hahaha. Mislim da bi ak mogao 1 OG, 1 afghan i 2 early skunka (brutalno istrenirana i nagnojena jer jbg treba masu skanjare te :D) Dobra ideja xD

okt 2013.

A jesi sadio mozda orang bud nekada, ne znam ja bi voleo to da probam ili skunk lemon, kakva iskustva sa njima imas?

okt 2013.

monsteru, tema je jasna, Koji Kush da zasadim? kakve veze sad ima skunk i iskustva sa njim, imas temu iskustva sa sortama, ne spamaj

okt 2013.

HAHA :) imamo iste probleme u zivotu .Evo ja sam upravo zbog tog hajpa uzeo greenhause PURE kush sto je kao odabrani pheno OG kush-a ...Satro je trebo bit gotov pocetkom oct. a treba mu bar jos tjedan-2... recimo moj sajt isto zeza s uvjetima pa ja kontam bilo sta da ima malo jaci kick a da je cim prije gotovo ... uz pure kush su bile sweet special F1 (sto je neka fast flowering verzija kao 7 weeks flow ) i mogu rec da je to prva genetika koja je full sazrijela kod mene ...sad isto pustam kush da vidim dokle ce i kakav je taj OG :) Za sljedecu god pikiram BURMESE kush (koji je takode OG pheno i treba mu 7 tj. ) ili MK-ultra ( OG x g13
CreativeLEGENDA

okt 2013.

ja znam koji kush nemoj nikako saditi vani .....vanilla kush ....jako kasno pocinje cvjetati ,nevoli hladnocu i bojim se, dobit ces bananu na kraju .
đoksonPOZNAVALAC

okt 2013.

samo nemojte od sensija master kush uzet.

okt 2013.

a sta mu fali
đoksonPOZNAVALAC

okt 2013.

problemi sa klijavosti raste u visinu i malo popre nih grana i od 10 sjemenja 2 proklijale,i moro sam rezat ko~icu.

okt 2013.

mozda takva tura naletela, nemoj generalizovati, da si radio toping pojacao bi bocne grane
đoksonPOZNAVALAC

okt 2013.

grane iz stabljike izrastu 10 cm i odma se pravi bud,to ili je bila neka njihova loaa mutacija od sensija ili staro tj prastaro sjeme, ali je bilo regular.

okt 2013.

garant matoro seme, cim je tako kilava klijavost, desi se, ko sto rekoh, takva tura bila edit: Danny Dankos Top 10 Kush Strains Hindu Kush - Sensi Seed Bank Burmese Kush - T.H.Seeds Vanilla Kush - Barneys Farm Sour Kush (a.k.a. Headband) - DNA Genetics OG Kush - Reserva Privada Kushage - T.H.Seeds Kaia Kush - Apothecary Seeds Purple Kush - Clone Only Tahoe OG Kush - The Cali Connection Larry OG Kush - The Cali Connection
CikariPOZNAVALAC

okt 2013.

Violator Kush ;) ko stjena

okt 2013.

Super da si reko za vanillu zvucalo bas privlacno :( ... isto tako meni bilo sa barnijevim LSD ... on zadnji poceo cvast .... nikako se nije " popunio " i na kraju od 3 biljke samo jedan fenotip bio bomba ( kao zavrsio se ) ...druga dva onako :S fino al slabo Al zato vidim BURMESE tu gore :D !!! po meni to mora bit to ... fakin 7 weeks flow. Najbrzi OG , kratko i jasno :)
ⓕⓛⓔⓖⓜⓐISTRAŽIVAČ

okt 2013.

white fire(fire kush x the white) by og raskal genetics
ⓕⓛⓔⓖⓜⓐISTRAŽIVAČ

nov 2013.

[bez sadržaja]
Mudri MudracENTUZIJASTA

mar 2014.

Sta mislite od Special Kush 1 od Royal Q seedsa? Evo neki info : [*]THC 14% [*]CBD Medium [*]Yield Indoor 425-475gr m2 [*]Yield Outdoor 500-550 grams per plant dried [*]Height Indoor 60 - 100 cm [*]Height Outdoor 200 - 270 cm [*]Flowering time 7-8 weeks [*]Harvest month Late September [*]Genetic background Afghan x Kush [*]Type Sativa: 50% Indica: 50% [*]Effect Clear and energetic

mar 2014.

po meni to nije "pravi" kush, isto kao i OG, zato jer ima veliki dio sative u genetici...

mar 2014.

razvodnjeni kush ;) ne kontam samo sta je tu 50% sativa, Genetic background: Afghan x Kush

mar 2014.

bit e sljedee godine kusha, za ovu sam opet uzeo samo sativchuge. bio je afghan u planu ali sam se ipak odlu io za joa jednu sativu, a treba mi neka dobra indica jer niata od onoga ato imam nije za nave er, pogotovo pred spavanje... :)
Smokey McPuffAMBASADOR

mar 2014.

Afghan Kush, definitivno prava stvar.

apr 2014.

ja sam sadio special kush od rqs..biljka je jednostavna za posadit dobra za pocetnike.moje su bile visoke oko tri metra budovi tvrdi i puni pa ih je malo pljesan jebala pred kraj ali sam bio zadovoljan oko 180g po biljci suvog..meni se ne svida rad previse sabije nije za po danu pusit..

apr 2014.

8 ball od Barneysa :thumb:
Big LLEGENDA

apr 2014.

Hehhe gle ovu temu, to me pralo prosle godine, ali nek ostane da znam kad budem indoor radio. Odluka moja je da necu fotoperiodne sorte radit vani, samo indoor, dok mi automatici ostaju za outdoor :)

apr 2014.

i to negdje 10.5 na klijanje pa 1.6 na sajt :bale
Big LLEGENDA

apr 2014.

Pa ni nece prije 1.6. ove godine sve mi se cini a tako sam negdje i prosle.... neznam cemu zure svi kad automatiku treba max 3mjeseca da zavrsi, a udarni period sunca je upravo tad, od 6. do 9. mjeseca

apr 2014.

Jednostavnije je, da.. E vanilla kush je .. stvarno dobra indica.. !! koga zanimaju teska ... ... meni mozda br.1 ind .. ma zaledi sve doslovno..
mičurinLEGENDA

apr 2014.

Nisam neki ljubitelj iste indike,i trenutno mi je jedino aktualan Master Kush,ali ne onaj hibrid 50/50% nego 95 % indica. Odli an za betonirat se i zaspat na klupi u parku.. samo 2 litre vode sa sobom i otupia ko letva :)

apr 2014.

NL regular od Sensi Seeds-a je takva...sjecam se hladnog piva i masnog dima i tu i tamo koja ehinja u prolazu .. ;)
winergy2013AMBASADOR

maj 2014.

Inace Special Kush #1 vam je 80% indica 20% sativa, ne znam zaato piae na stranici da je 50%-50%, a na pakiranju 80%-20%, makar mi to ima viae smisla jer su ipak i Afghan i Kush indice

maj 2014.

uzme mi post iz usta....na rqs sajtu krivo piae da je 50:50 na pakiranju piae 80% indika
vigierPOZNAVALAC

jul 2014.

Vidim, neko je ozivio proslogodisnju temu. Moj doprinos bi bio da imam trenutno power kush (afgan x skunk#1) od dinafema. Ocekujem dosta od nje, za sad izgleda odlicno... Moj prvi kush
jadran-kushAMBASADOR

avg 2014.

sto mislite o peppermint kushu od barneys farms , imali netko mozda iskustva?
John KramerISTRAŽIVAČ

avg 2014.

Iskreno i mene taj famozni OG Kush privlaci i zadnjih mesec dana istrazujem o njemu,zanima me jel moze neko da napise nesto vise ko ga je ugajao kako se ponasa,sta voli itd... Trenutno razmislam da uzmem 3 fem komada od RQS-a i krenem polako da se opasno pripremam. [*]THC 19% [*]CBD Medium [*]Yield Indoor 425-475gr m2 [*]Yield Outdoor 500-550 grams per plant dried [*]Height Indoor 90 - 160 cm [*]Height Outdoor 180 - 220 cm [*]Flowering time 7-9 Weeks [*]Harvest month October [*]Genetic background Chemdawg x Lemon Thai x Pakistani Kush [*]Type Sativa: 25% Indica: 75% [*]Effect Relaxing and full of flavour
StipeZMAJ

avg 2014.

Evo pogledaj tu. Sadio se og dosta :) https://vutra.org/index.php?s=4ebb5ace9e1fb08252c3c5e45a8e6099&app=googlecse#gsc.tab=0&gsc.q=og kush A mozes i tu pogledat. I pitat ako nema sto te insteresira. https://vutra.org/topic/6807-iskustva-sa-sortama/page-27
Ena&ModelsyAMBASADOR

avg 2014.

Druze imas u dnevnicima i u indooru a i u outdooru sigurno da je neko vec uzgajao OG Kush ,i tamo je detaljno sve objasnio kako i sta je radio...tako da ti je najbolje da tamo pogledas ,tamo ti je sve detaljno objasnjeno...:-)
John KramerISTRAŽIVAČ

avg 2014.

E hvala vam nov sam pa se jos ne snalazim najbolje na sajtu

sep 2014.

Bubble Kush by Royal Queen Seeds malo brzi OG ... sa malo zvakace :D [*]THC 19% [*]CBD Low [*]Yield Indoor 550-600gr m2 [*]Yield Outdoor 600-650 grams per plant dried [*]Height Indoor 80 - 140 cm [*]Height Outdoor 160 - 200 cm [*]Flowering time 7-8 weeks [*]Harvest month Late September [*]Genetic background Bubble Gum x O.G. Kush [*]Type Sativa: 20% Indica: 80% [*]Effect Stoned, physically and mentally

sep 2014.

a ja mislio g13haze ;) :signs040:
mičurinLEGENDA

sep 2014.

Hahahahahha Power :thumb: pla em.... Neato gledam nick,pa onda post,i neato mi udno :signs053:

sep 2014.

hehe gde to 70-80 days al da ... G13 HAZE !!! Sad ozbiljno :D pitanje je bilo za kusheve . Ima par novih " fast flowering " varijanta kusha Bubble kush , Killer kush , itd ... pa recimo Burmese kush, i par drugih malo brzih og varijanta .... win za outdoor :) btw. hvala Power za Black dominu :D Do jaja hint za strain :respect:

mar 2015.

Metalmaniac,primetio sam da dosta hvalis afghan kush pa me zanima,posto sam dobio dve semenke od prijatelja koji tvrdi da je 100% cist afghan,da li mu odgovara klima na oko 900m nadmorske visine,njiva okruzena bukovom sumom dosta dobro osuncana.

mar 2015.

ne znam zasto si zapatio sa tim pitanjem oko "klime" i tih 900m nadmorske, ajd pogledaj koji su uslovi tamo odakle potice sorta, baci pogled malo na hindu kush planinu ;)

mar 2015.

Iz straha da ne bacim seme bez veze.

mar 2015.

strah je prisutan prvi put, kasnije ide lako ;)
TarzanZMAJ

mar 2015.

lol.. pa sta mozes s tim sjemenom nego posijati, sta te ima bit strah.. probaj i vjerojatno ces uspjeti ako se potrudis oko nje. da ne bacim sjeme.............. gospon darkshare da ne bacim sjeme bez veze............................................................

mar 2015.

Nadam se da ce uspeti zaista jer nemam bas puno vremena da ih obilazim. Planiram da ih onako proklijale ubacim u pripremljene rupe (50x50x40) sa mesavinom humusa ( onim u cvecari) pa sta bude.

mar 2015.

to sto bude bilo, bilo bi i da je neka druga sorta, tako bacas seme bez veze, moras ponekad obici, zaliti... tako se igraj sa domacicama, nemoj sa brendiranim

mar 2015.

Da naravno da cu ih obilaziti samo ne mogu bas cesto,mozda jedan put u 15 dana ali... To je vec moj problem

mar 2015.

kopaj dublje rupe, 40cm nije niata. kopaj barem duplo toliko pa ea imati i puno manje muke sa zalijevanjem tj. sigurno e onda pre~ivjeti i bez (iako je dobro zaliti).

mar 2015.

To je odgovor koji cekam:eek:), savet.Hvala ti. Nameravam da ih (kada mi vreme dozvoli) zalijem sa (kolicina vode???) sa po nekoliko kapi Hesi super vit-a dodatih u vodu?

mar 2015.

uz takvu pripremu dosta je 10-15 litara na tjedan dana, ostatak biljka izvu e iz dubine zemlje. uz to, mal iranje puno poma~e kod zadr~avanja vlage u zemlji (prekrijea zemlju oko biljke sijenom, slamom ili liaem).

mar 2015.

Bice za album,nadam se:o)

mar 2015.

Dimim mozda nekih 10 godina ali samo jednom ( pre dve godine) me jedan dim "ubio". Ne znam koja sorta je bila ali od ovog dima sam doziveo nesto kao nikad do tada pa ni do sada. Celo telo mi se oduzelo,imao sam utisak da se rastajem od stvarnog sveta,pa sam hteo i hitnu pomoc da zovem:o) Taman kad sam pomislio da prolazi,nakon tri sata,sve se vratilo kao i kad sam prvi dim uvukao:o) haos! Moze li mi neko reci koje sorte ovako ili slicno deluju? Ne razumem se najbolje pa bi mi pomoc dobro dosla:o)
bozgaLEGENDA

mar 2015.

Ako sadia vani, onda svakako Pakistan Chitral Kush od Cannabiogena. To nije hibrid, to je isti Kush 100% indica i milina je po rast okus i high

mar 2015.

Imam dve semenke afghan kush-a i pripremam ih za sadnju. Prijatelj sto mo je dao seme tvrdi da su fem,videcu sta ce biti od njih. Nadam se da afghan ima slican rad.

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se