VUTRA
ForumUzgajanjeVanjski uzgojMoj prvi outdoor grow 2011. - PITANJA -
LEGACY

Moj prvi outdoor grow 2011. - PITANJA -

130 odgovora6,486 pregleda
BJNENTUZIJASTA

okt 2011.

Zasadjena je pocetkom marta, a sredinom avgusta je pocela da baca neko semenje.. Ja sam smoren zapalio na more jer sam mislio da je musko i ostao do 5. septembra... Kada sam je obisao shvatio sam da je ipak zenka i da su krenuli mali hedovi. Porasla je preko 2m. Sada su hedovi bas porasli i sve su gusci, a ja razmisljam da odradim branje za jedno 10ak dana, posle najavljenih kisa. Medjutim, mislim da mi je neko provalio biljku jer jednom kada sam je obisao ugledam da je zalivana, a ortak i ja koji jedini znamo za nju je nismo zalivali par dana.. Da li da rizikujem i da sacekam za branjem ili da je skinem? - a i primetio sam da je neko lisce pocelo da zuti, a neko cak i da otpada (ali to sto otpada nije povezano sa hedovima, vec je onako sa strane na granama..) Evo slika: http://i451.photobucket.com/albums/qq237/bjn013/DSCI0388.jpg http://i451.photobucket.com/albums/qq237/bjn013/DSCI0380.jpg http://i451.photobucket.com/albums/qq237/bjn013/DSCI0375.jpg http://i451.photobucket.com/albums/qq237/bjn013/DSCI0379.jpg http://i451.photobucket.com/albums/qq237/bjn013/DSCI0374-1.jpg
majmun_jedanISTRAŽIVAČ

okt 2011.

Ja bi na tvom mjestu skido, jer ak ti neko zaljeva jebiga cekat ce i on svoj komad heheh, a i ne izgledaju bas nezrelo za branje, al to je samo moje misljenje, cekaj da ti neko iskusniji odgovori:vb_wave:

okt 2011.

Ja mislim da bi to trebalo bar joa 2 sedmice ( druga slika tako sugeriae) ali k'o ato majmun ka~e... Ne zalijeva je neko bezveze. Capni ti nju...

okt 2011.

Joj,joj...ima joa dosta do kraja:( Ali ako ju netko zaliva ato joa nisam do~ivio,hehe....da mi netko zalije biljku...vidit ea ato 'boli' kad doea, a nema je. Zato,ili spavaj pored nje,ili stra~ari danonono ili upaj. Mada,ako ju zalijeva onda ju i on prati.....pa se sakrijte par dana na smjenu u blizini i kad doe.....za uai i briai od moje biljke:).A pojavit e se brzo jer je sada napeto u 'kinu':icon_lol:

okt 2011.

kakva 2 tjedna? za to vrijeme nee bit biljke... kolega skidaj to u najkraem moguem roku, vidi se na njoj da je skoro pa spremna a bolje da slabije puca nego da je nema uope...

okt 2011.

jel ono krenula budj na jednom vrhu? skidaj, ne rizikuj i ne razmisljaj, ok je to
DrGreenISTRAŽIVAČ

okt 2011.

Hm ini mi se da vidim plijesan na zadnjoj slici , ovaj srednji hed...... Izgleda dosta sativasto, ja bih joa malo ostavio......................... peace kad bolje pro itam post: ja bi to brao odmah :D
BJNENTUZIJASTA

okt 2011.

Tamo je mrkli mrak, i za par stepeni je hladnije nego u urbanom mestu, svako vece je rosa.. Morao sam da slikam sa blicem, pa su slike ispale slobo fokusirane. Nije budj, juce sam je pregledao detaljno, nema budji nigde, na poslednjoj slici sto vidis je suv vrh (ne znam kako samo na tom hedu al ajde..) Izgleda da je neko izvalio tako sto je vezana motka oko nje jer je pre 20 dana bio jak vetar.. Da li da rizikujem pa da je skinem posle ovih najavljenh kisa ili sta da radim? :/
DrGreenISTRAŽIVAČ

okt 2011.

Otrgni vrh i posuai ga i probaj, pa vidi da li hoea ili neea brati, brateeee! hollar!
ChasedByDevilENTUZIJASTA

okt 2011.

Pa sta ti nije ocigledno sta da radis, Metal maniac ti je rekao, "bolje da slabije puca nego da je nema uopce"..!!!Ako nezelis nemoras to napraviti, ali onda se spremi ili na dano-nocno strazarenje ili se spremi na depresiju kad skuzis da ti nema biljke, ti odluci, a siguran sam da ce dobro pucat ako ju se odlucis ocaknut
BJNENTUZIJASTA

okt 2011.

slikacu je preko dana jos jednom pa bih zamolio za misljenja... hvala momci
MonkENTUZIJASTA

okt 2011.

Ma cupaj tebra nestat ce ti i onda ces biti tuzan..ovako ce malo slabije pucat, ali ces biti veseo i imat ces za sitpu :)
DEDEPOZNAVALAC

okt 2011.

Pozz Skini je bolje. Nemoj praviti zamke iako je neko polio znaci neko je i prati. Moze da bude bilo ko pa i policija ( ne jedan slucaj da i policija vari ). Mala je verovatnoca da bude plavac al ako napravis neku *****riju sa doticnim svasta moze da bude i da se desi. Ovo sto ti radis nije legalno i moz lako na sudu da zavrsis. Dali se tebi isplati rizikovati nesto od cega mogu ostati trajne posledice ti odluci. Interesuje me samo koliko hrabrosti ( ili ludosti ) treba da neko ko nadje u nedodjiji biljku pocne zalivati i paziti tu istu samu. Ok da je nadjes i poseces ( mislim nije OK ali bi to pre razumeo nego polivanje ) ali zalivati i cekati da sazri a gazda se moze pojaviti svakog momenta malo cudno. A da se niste komirali ti i drugar pa se nesecate da ste je zalili ;)))))).
Sensi*JanaAMBASADOR

okt 2011.

hehe, ovo prvi put cujem da neko zaliva tudju biljku, al ima nas svakih :) bez obzira na sve okolnosti,mozes ju i sad pobrati ali treba da ti bude jasno da to jos nije ni blizu gotovo. Pa ako volis mleko poberi, a ako ipak vise volis cokoladno i mozes izdrzas neizvesnost,nemoj :) Ps. ostavi kod biljoze papairic sa porukom, napisi da si ga video i pratio i da znas gde stanuje i ako nestane biloza da neces odg. za svoje eventualne postupke.A zapitaj se malo koliko si uopste siguran u drugara koji ti pomaze :) zelim ti puno srece....
ChasedByDevilENTUZIJASTA

okt 2011.

Mozda ak mu je biljka gerila posadena neko jednostavno naso mislio da je slucajno tam, neko ko nezna o growu nis, ipak je on to ostavio i otiso na more, nije nikog bilo, covjek si naso i poceo zaljevat,
BJNENTUZIJASTA

okt 2011.

mesto je takvo da mora da si lud pa da ides tuda :) a i vidi se da je neko namenski posadio biljku jer ima pored nje debela pritka zabodena za koju je biljka vezana.. http://i451.photobucket.com/albums/qq237/bjn013/DSCI0369-1.jpg
vigierPOZNAVALAC

okt 2011.

nije pitanje dana kada e je taj neko ukrasti nego pitanje sati. Znaci tvoje opcije su sljedece, a obje su bezveze i shit: 1. da je cepnes odma a da te slabije "radi", 2. da ti je neko ukrade. Biraj jedno od 2 zla. Moj glas ide jedinici!! Ja sam prje mjesec dana dobio na poklon RANO ubranog lowrydera2, ali sam ga osusio kako treba, odradio curing kako treba i opet dobio vrlo dobar rezultat iako je ranije ubran. Svakako sam dobio rezultat koji je mnogo bolji od ulicnog smeca kojeg svi mi preziremo i izmedju ostalog zbog toga i growamo. Sve u svemu ako je cepnea biti ea u manjem plusu nego sto si htio, a ako je drugi neko cepne, bices svakako u minusu. Odluka nebi trebala da bude teska
marica-maraISTRAŽIVAČ

okt 2011.

majstore cupaj to jer neznas koja je tuga kad dodjes na sajt a tamo nicega....neznas jel je smijesno ili za plakati..pola sata mi je trebalo da dodjem sebi....uzas!!!!!
sharpLEGENDA

okt 2011.

taj suhi vrh je posluzio kao hrana za gusjenice. e sad, netko ti zaljeva biljku? moguce da ju je netko "prisvojio" dok si bio na moru(skoro 1 mjesec). snimio, navratio par puta u tih mjesec dana i vidio da ju nitko ne zaljeva i prihranjuje, zabrijao je da je samonikla i poceo se brinut o njoj. i sad jbga,on misli da je njegova , ti mislis da je tvoja i ... najbolje bi bilo da se sretnete na sajtu i dogovorite se da ju zajednicki skinete i podijelite:banana_rasta:
SiDAMBASADOR

okt 2011.

skidaj... bit e to super.. nemrea fulati, radit e to fino. btw. jako lijepo izgleda :thumb: :respect:

okt 2011.

upaj dok netko drugi nije.

okt 2011.

I ja bih skinuo.
sharpLEGENDA

okt 2011.

mislim da i cevoalen prica o istoj biljci o kojoj BJN radi frku .
BJNENTUZIJASTA

okt 2011.

nije, video sam slike koje je kacio, nije to ta biljka fala bogu :P evo novih slika: http://i451.photobucket.com/albums/qq237/bjn013/D2.jpg http://i451.photobucket.com/albums/qq237/bjn013/D1.jpg

okt 2011.

nisam pametan sta reci, izuzetna je al'trebalo bi tu jos vremena da izvuces full, s druge strane riskantno je da ne ostanes bez nje, ako skines pola a pola ostavis, moguce da ce taj drugi da odmah poskida sve pa ste na lapo-lapo, ko sto sarplaninac kaze, pojma nemam, moras sam odluciti a i taj drugi razmislja o istom, zeznuta situacija (vezi sarplaninca il' rotvajlera za motku :)
GreenRyderLEGENDA

okt 2011.

.....lijepa biljka al trebalo bi to ostavit jos bar dva tjedna......al da sam u tvojoj situaciji skinuo bi......jer kako decki kazu bolje da slabije puca nego da ostanes bez nje.....sretno.....

okt 2011.

Ja jos jednom kazem: Skidaj! Plakat ces! Takve situacije gdje jos netko nesto zna su zajebane....
ExoticPOZNAVALAC

okt 2011.

baa mi je juer frend plakao kako mu je netko skinuo 5 komada himalayki... Isto je ekao joa saaaamo malo....
MonkENTUZIJASTA

okt 2011.

Trazio sam neki smile koji cupa biljku iz zemlje da coeku docaram sta treba da radi odma sad..ali neuspjesna misija..no kako sam ja snalazljiv.. Buraz cupaj to ili ce te ovaj koji zna:bananabang: ko malog macka ^^
Marley.ISTRAŽIVAČ

okt 2011.

ma cupaj dok nije kasno!
ChasedByDevilENTUZIJASTA

okt 2011.

Dobro ljudi, skuzil je vec :)

okt 2011.

i jel ia upao biljku? ekamo sljedee javljanje da vidimo oe li smajli gledati prema gore ili dolje...

okt 2011.

he, he, svi cupkaju u iscekivanju, ajde bjn, obraduj nas
KneLLeENTUZIJASTA

okt 2011.

Stari ja sam prosle godine posadio 50 komada sve iz paketica znaci neka obicna :D , nasao mjesto idealno, komad zemlje na bari, znaci ne moze presusit nikako a sunce stalno udaralo u njih i niko nije znao, ali ja budala radio sa drugarima reko neka svaki dan neko drugi pazi pa se mjenjamo tako, i dodje meni jedan lik iz osnovne skole i kaze brate prica se po gradu da si posadio da imas skriven sajt i da je dobar, ja se usrao ko stoka od straha... Odem fino i pocupam navece sve a moji drugari mene napadose sto sam uradio to ja im kazem kad znate da pricate sad ste bez nje pa duvajte ku*** a ne vutru... Zato ili je tvoj drug pricao ili je neko nasao al u svakom slucaju ja bi ju pocupao da sam na tvoj mjestu... Ipak sa srecom do kraja, pratimo te ;D
oprezENTUZIJASTA

okt 2011.

Zamisli da se sretnete usred noci, oboje s kanticama u ruci, krenuli zaliti istu biljku (TVOJU). Zanimljiva situacija... :vb_whip:
ChasedByDevilENTUZIJASTA

okt 2011.

HAhahahahhahahahahhahaha, stvarno, da mi bi bilo viditi ishod toga
BJNENTUZIJASTA

okt 2011.

ostavljam je jos neko vreme uz svakodnevno osmatranje.... rizikovacu xD

okt 2011.

daj nemoj to raditi sebi i nama! i meni upaa ~ivce, samo gledam kad e osvanut novi post u temi "Dabog da mu prisjelo!" ne mo~ea ti 24 sata motrit sajt i bit siguran da nee ovaj drugi uzet...

okt 2011.

Najja e od svega je to ato joj treba joa cca 2 tjedna da bude pun pogodak.Joa pogotovo ako je ovih dana dobila kianicu,a je sigurno..... Ma to e tek sada da nabuja:icon_lol:
BJNENTUZIJASTA

okt 2011.

juce celu noc padala kisa, a prekjuce je dobila tecnu hranu

okt 2011.

ako zatopli odma poslje kiae onda pazi na pojavu plijesni, moraa na najmanji znak intervenirat... sretno, ~elim ti da je na kraju ti uberea, a ne netko drugi!
FirstTimeISTRAŽIVAČ

okt 2011.

Skidaj to ne glupiraj se :) .Ako ti je neko provalio sajt veruj mi da ce doci po ono na kraju! :D Mada je posteno da ga sacekas sa kantama i da mu se zahvalis sto ti je pazio biljku dok si bio na moru das mu trecinu i aj cao:)
BJNENTUZIJASTA

okt 2011.

ne bi trebalo jel ima vetra, on ubrzava susenje... ali ako bude nemam sta drugo nego da secem xD
smokegreenISTRAŽIVAČ

okt 2011.

Sklopi aator pored "male" i cuvaj je ko da je zadnja na svitu. Nek si doticni trazi drugu curu ;)

okt 2011.

ha ha prvo nije ista biljka drugo ... ja sam prvo ubrao jednu da vidim po etkom meseca i radi tako da te sjebe u glavu... onda sam pri ekao jos 15 tak dana i poskidao ostalo pa e da vidimo ato je ispalo od toga... iaao sam logikom da probam i rane i one smedje a i jedna je ostala i mislim da e ostat do prvog snega ovo me nasmejalo ... ovo je jedna od ovih kasnijih... da ja vidim da je sajt provaljen odmah bi kidao... bolje vrabac u ruci nego golub na grani....
ChasedByDevilENTUZIJASTA

okt 2011.

Ima li kakvih novosti iz svijeta?
BJNENTUZIJASTA

okt 2011.

Juce sam bio u obilasku.... Primetio sam da je neko lisce pocelo vec da zuti a ono koje je na hedovima je dosta zeleno i raste. Mirise na par metara ;) Skinuo sam jedan hed da probam (sa slike), jako se lepi po prstima, prosusio na brzinu na gasnoj peci i smotao stotku sa malcice duvana.. Nas petoro se POKIDALO o.O Ima klasican sativa rad, smejes se ko kreten, jedes ko stoka i sto je najjace od svega vid mi je kasnio jedno 5 sekundi, kao da igram online Counter Strike preko dial-up 56k modema :D ne znam dal da je skidam ili da pustim jos da besni... xD

okt 2011.

ako si u nedoumici a vidim da si i sa ovim zadovoljan, idi na lapo-lapo, mislis li da joj treba jos koja nedelja, skini zrelije hedove (sto je sigurno sigurno je) a ostatak pusti jos 7 il' 10ak dana, odluka svakako mora biti tvoja. jel' ima tragova da jos neko svraca?
BJNENTUZIJASTA

okt 2011.

Nisam nikakve tragove nasao, a ortak mi kaze da je cuo kako je neki lik u tom mestu zasadio jedno 4-5 komada, mada to je tako kamuflirano da ne mozes da izvalis nista.. I jos nesto, kada sam isekao hed i tako brzo prosusio, uopste nije imao miris vutre nego nekako kao sveze pokosena trava, slatkasto... Da li je to zato sto nije susena kako treba i nije odradjen curing u tegli posle?
ChasedByDevilENTUZIJASTA

okt 2011.

Moguce zbog curinga, jer ja sam svoju domacu nedavno susio normalno i prije kjuringa je imala miris po normalnim biljkama koje su rasle oko nje, znace trave , borovi dracevi , sta ja znam, ali nakon kjuranja nekog vremena poceo se miris mijenjati, i ond anakraju , paf, miris savrsen :D Edit: zbog susenja u peci il na peci ti se miris takoder jako promijeni, i ovo kaj velim da je moja imala miris po okolnim travama nemislim da je bas zbog tih trava sta su bile oko nje imala, nego je opcenito takva sorta bila valjda koja ima takav miris, ali u kjuranju se to popravi
SiDAMBASADOR

okt 2011.

da... ...
BJNENTUZIJASTA

okt 2011.

planiram da secem sredinom sledece nedelje, nadam se da ove hladne noci nece da zajebu stvar.... a susenje na tavanu ;)
ChasedByDevilENTUZIJASTA

okt 2011.

Nece ti nis zaebat stvar, pozitivno na sve, i onda sensi party, paz na vlagu :)
BJNENTUZIJASTA

okt 2011.

Momci ja sam odradio berbu, i zadovoljan sam :) Napravio sam box za susenje od neke ogromne kutije, sada pada susenje... evo slika: http://i451.photobucket.com/albums/qq237/bjn013/m1.jpg http://i451.photobucket.com/albums/qq237/bjn013/m2.jpg http://i451.photobucket.com/albums/qq237/bjn013/m3.jpg http://i451.photobucket.com/albums/qq237/bjn013/m4.jpg http://i451.photobucket.com/albums/qq237/bjn013/m5.jpg uskoro sledi smoke report ;)

okt 2011.

ako mozes izbegavaj do ih susis jako zbijene, malo mi je tu guzva. inace, odlicno izgleda, isplatilo se cekanje :)
BJNENTUZIJASTA

okt 2011.

da, nesto ide solo na tavan po konopcima ;)

okt 2011.

na tu kutiju stavi mali 50mm PC vent da izvla i zrak van jer je gu~va pa bi moglo bit sranja zbog velike vlage...
ChasedByDevilENTUZIJASTA

okt 2011.

Il jednostavno raspodijeli to na 2 kutije, il vise

okt 2011.

mo~e tako, a mo~e i ovako... :D
BJNENTUZIJASTA

okt 2011.

Jedan sam ostavio u sobi da visi i osusio se za par dana... evo jedan sample ;) http://i451.photobucket.com/albums/qq237/bjn013/DSCI0383.jpg http://i451.photobucket.com/albums/qq237/bjn013/DSCI0384.jpg

okt 2011.

auuu... ja ou sample dima... poaalji mi u plasti noj vreici jedan ovei dim! :D
BJNENTUZIJASTA

okt 2011.

stavim manje od pola grama zajedno sa aromaticnim duvanom od jagode u nargilu, ja i jos trojica smo se IZULI :) stvorio sam cudoviste hahaahaha :))))) ^^
BJNENTUZIJASTA

okt 2011.

Pozdrav svima! Danas sa skinuo sve sa susenja, i nakon finog seckanja hedova dobio sam cisto 400g :D podelio sam sa ortakom naravno a meni je ostalo vise nego dovoljno :))) Ovo je moj deo
herb-o-logistENTUZIJASTA

okt 2011.

Fini urod na kraju. :thumb: Sad lagano u~ivaj dok ne nestane zaliha. :spliff:
BJNENTUZIJASTA

okt 2011.

da... ocekivao sam nekih 200g ukupno na kraju, a ispalo duplo vise

okt 2011.

Odlicno! :thumb: Zar ne da je super dok nadmasis sam sebe? Uzivaj!

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se