VUTRA
ForumUzgajanjeVanjski uzgojiskusni,pomozite!!novom groweru
LEGACY

iskusni,pomozite!!novom groweru

132 odgovora6,875 pregleda

jul 2008.

posadio sam sam 20 stabljiki pocetkom 5. mjeseca prezivilo ih je 12 visine su izmedu 20-40cm. lisce im nije najrazvijenije (nisam ih pretjerano zaljevao kisa je padala u inetrvalima cca svakih 5 dana-gerila groving!) dali bi moglo biti sta od njih,i kako im mogu pomoci u tome (ako nije kasno)?! AJDE ZNALCI OCEKUJEM POMOC p.s.unaprjed hvala :respect:
ZonoMAMBASADOR

jul 2008.

Daj ako mozes neke slike.Male su ,pogotovo za outdoor.Probaj malo da ih djubris,ako su u cvetanju sa vise P i K,a manje N,ako se uopste razumes u djubriva.Jel imaju dovoljno sunca,kakva im je zemlja,jel si je spreamo malo pre nego sto si posadio.Moras malo detaljnije da opises,zato bi slike pomogle.

jul 2008.

kupio sam danas gnojivo p n k 11-11-35, to je najbolje sto sam mogao nac(oce to odgovarati?) prije sadenja sam ocisti to podrucje di je posadeno,ali to je uz sumu pa sam ceso morao cistiti sikaru oko toga,izravnog sunca ima od nekih 12.00 pa sve do 7 pol 8 a zemlja je vjerujem kvalitetna zato jer je na tom mjestu prije bila suma pa je nastalo kliziste,tlo bi trebalo bit ok p.s. probati cu danas to poslikat pa cu aploudat fotke

jul 2008.

i kada outdor najkasnije pocne cvjetati,a kad se najkasnije moze brati (koj mjesec)??
ZonoMAMBASADOR

jul 2008.

Djubrivo je ok.Cvetanje bi trebalo ako vec nije krenuti sada,ovih dana.A bere se od septembra pa do oktobra mozda cak i malo kasnije ponekad,zavisi od vrste.

jul 2008.

nekaj mi se desilo sa starim usernameom pa sam sad ecoone007 imam one slike al neznam kako da ih stavim gore

jul 2008.

C:\Documents and Settings\Korisnik\Desktop\SLIKE\Photo-0062.jpg

jul 2008.

C:\Documents and Settings\Korisnik\Desktop\SLIKE\Photo-0070.jpg

jul 2008.

[bez sadržaja]

jul 2008.

[bez sadržaja]

jul 2008.

[bez sadržaja]

jul 2008.

EVO IH!! :)

jul 2008.

ata si reko kolko su stare??

jul 2008.

od 5. mjeseca

jul 2008.

ljepo su ti narasle...samo su odvojene jako ili mi se ini... jel znaa kolko ima muakih kolko zenskih??

jul 2008.

sadene su svaki pol metra nisu pocele cvjetati
GreenManAMBASADOR

jul 2008.

Sa ovih slika ja mogu da ti kazem da su ti biljke ocajne,i da je ocigledno da im fali svetlosti,da je zemlja verovatno losa,a i genetika je pitanje.Nemoj da ocekujes previse,sta god da bude dobro je.A sledeci put se malo vise potrudi pa ce i rezultati biti bolji. p.s. I ne postavlja sto puta isto pitanje nisi jedini na svetu pa da svi samo tebe cekaju sa pitanjem.
GreenManAMBASADOR

jul 2008.

Molim da ubuduce ne dajete komentare ovog tipa bilo iz zezanja bilo da ste ozbiljni.Za ove biljke se moze reci sve samo ne da su lepo narasle.Nemojte to da radite jer se samo pravi zbrka i lako dodje do zabune.Jos ce neko da pomisli da biljka posle 2 meseca rasta treba da izgleda tako.U buduce moze da se desi da i ovakve stvari budu sankcionisane.Nista licno,iskljucivo je u pitanju kvalitet informacija na forumu.
GreenManAMBASADOR

jul 2008.

Da li je moguce da si posadio 20 biljki a da neces da procitas ni uputstvo za pocetnike u kom ti sve lepo pise?!?! Dakle ja nemam reci.
dedaZMAJ

avg 2008.

ja imam!koliko si truda ulo~io, toliko ti se i vratilo!nema tu padala je kiaa pa neu zalivat i tako to.puno mladih growera ne konta da je to jebena obaveza koja se mora izvraavat gotovo svakodnevno. Po fotkama vidim da su stavljene direktno u zemlju?a biljke vole okorjenjivanje i vole kad je zemlja u kojoj su samo njihova, a ne da se bore sa svim ostalim raslinjem. Vidi kako ti odbacuju donje liae, pri~ivit e ti samo topovi koji e bit siromaani do bola. biljke posaene u 5 misecu danas trebaju bit visoke bar metar i po (ovisno o genetici i te spike) i trebaju bit pune cilom svojom stabljikom a ne da ko sladoled cici mici na palici izgledaju. nije dobro!!! evo ti jedna glupa usporedba ali to opisuje ovaj tvoj pokuaaj: ovo ti je isto kao da se ~elia bavit padobranstvom pa za po etak uzmea suncobran i ska ea sa zagrade. obuka i oprema. ali na grakama se u i a? i to nikad na tuima, samo na svojima, na~alost
choki123POZNAVALAC

avg 2008.

Je je dida,ata ka~ea stoji, samo ne znam kakva ti je to zemlja da moraa svaki dan zaljevat?

avg 2008.

nije samo tu zemlja u pitanju vec i briga o tome ali ako ne stanes sada sljedece godine bi moglo bit bolje
dedaZMAJ

avg 2008.

ma mislilo se na obavezu, ne samo na zalivanje ali sad kad itam ispalo je da treba zalivat svaki dan. moje loae slaganje re enica. mada, po ovim vruinama i na mistu na kojem ja i one ~ive to i nije daleko od istine. a zemlja kupovna, za cvijee, ona ato kao ne treba gnjojenja 6 miseci ali isto joj dodaa tu i tamo.

avg 2008.

od kad sam prije koj dan stavio pnk 11-11-35, narasle su sad su oko pola metra,razlistele se-lisce je tamnije ,da ju nastavim zaljevati tim gnojivom???!(sta jos mogu kupit da ako to jos mogu napumpam cvjetove do kud mogu ic ? ) p.s.nagodinu cu se vise potrudit i vise ulozit u zemlju i sjeme..al plejs cu zadrzat jel je pre brutalan p.p.s. hvala na iskrenim odgovorima :)

avg 2008.

a dzaba ti sve kad niata nisi nau io opet tra~ia na tacni pro itaj neato !!!!! ako nastavia sa tim gnojivom stalno da zalivaa jer ti rastu ima brzo da blacky vunu predea a jel znaa zaato ?
dedaZMAJ

avg 2008.

dobro ti balkan smoke govori, neea bit ni prvi a na~alost ni zadnji koji je u iskrenoj ~elji da u ini dobro, u inio qovno!kako pjeva hladno pivo?ako je jednom premalo, zajebi ih, uzmi duplo?.mladi groweri, ako piae na gnojivu pola epa na dvije litre, to ne zna i dva deca direkt pod biljku.ovo sad nema veze direktno s tobom ali kako je krenulo to je to...
NoTrippinAMBASADOR

avg 2008.

Puno si mi neato pametan deda,nego reci mi kako to da ne vidimo tvoje pametne biljke plodovite nigdje,a? Ne mislim niata loae al ne volim kad neko po me da pametuje bez barem par slikica iza sebe.

avg 2008.

neznam,pretpostavljam! AL TI MI SIGURNO NECES RECI-zasto? zato jel hoces da proucim sve na forumu jel je to prije spomenuto........jesam bar sad u pravu??! al ja stvarno nisam nis lose mislio samo sam htjeo olaksat stvar sori!

avg 2008.

1. u postovima prije pise da N(treba biti nizi) P(treba biti nizi ) , a K(treba biti visok) u fazi cvjetanja ja imam npk 11-11-35, u cem je roblem onda kad je N,P nizi od K???????????????????????????????? 2.sta sam i se ja balcan_smoker-u tak zamjerio?-kad namjere nije bilo!

avg 2008.

stvar je u tome da ne mo~ea da igraa aah ako znaa samo sa konjem
Weed KillahPOZNAVALAC

avg 2008.

rotflmao :))) dobro ti balcan kaze... Ima stvarno jako puno toga lijepo objasnjeno.. takodjer nemoj pisati nebuloze tipa "narasle su pola metra otkad sam ih zalio prije par dana" kao sto si vec napisao :) imaj strpljenja, procitaj vecinu toga sto ovdje pise i to primjeni i rezultati nece izostati, makar apeliram na tebe posto sam zakljucio (mozda pogresno) da si mladji od 20, okani se tog posla.. barem zasad

avg 2008.

narasle su sad su oko pola metra..................sto bi znacilo da su narasle u koj dan 10cm sad ti nisi cito sve,na pocetku pise da su oko 40cm!!!!!!! a boze kakveveze imaju moje godine,a da i fulo si!!

avg 2008.

a balcane... pa mora sa necim pocet! jel?

avg 2008.

to nije niata ja sam posadio 250 semenki pa isto nisam znao niata, do sad sam se nau io puno i slede e godine idem sa pravim znanjem u botaniku

avg 2008.

................................eto!

avg 2008.

ti da si posadio 250 semenki,ne bi sedeo ovde i razmenjivao znanje i iskustvo,nego bi imao pun*urac posla oko njih i bio bi neki zesci lerdi i pun kesha pa bi te bolelo uvo za nas ovde koji se patimo da dokazemo da smo sasvim normalni ljudi,samo sto smo obelezeni sa velikom manom u drustvu,imamo veliku strast za kanabisom(neko voli vino,pivo,rakiju,gudre raznih sorti,ja(mi) volim(o) kanabis...a ova tvoja(vasa) izjava mi lici na provokaciju sa namerom da se dileri i strastveni kanabis lover-i stave u isti kos..e tako!!!

avg 2008.

a joj nisam kao prvu znao za ovu stranicu. dobijo sam abe semenke kao prvo. i sa prijateljem sva dala pola pola u jednu ve u akatlu samo za tako bezveze. nisam tu niata loae mislimo prema forumu ili lanovima i od njih mi jih je uspelo samo 40. pojeli so jih neki pu~evi neato uauailo i tako, i nisam nikaka diler.jedino ato sam voli jest da kad bi uao u onaj dio aume je da bi video svugde travu:D. druk ije namam pojma o travi .sve sam nau ijo na tom forumu

avg 2008.

prvo prestani post za postom da piaea drugo ne mo~ea da po nea na polovini posla da razmialjaa i od polovine da u ia kapiram vas ja ka~u vam korov raste e ba ia pa jel tako ??? mirda svjecki mega care svaka ti ast oe e od 250 40 uspjelo aj sad re ite jel bi vam bolje bilo da ste pro itali vodi za po etnike nego tako da se smarate bili bi godinu napredniji ovako kaskate i svi vam se smiju :facesjump:u ta ta u ta ta :hehe: a balcan babaroga ka i uvjek jel

avg 2008.

nisi balcane babaroga ....a ovi koji se smiju ,pa nek se smiju,ja to radim sebi ne njima... a sljedece sezone cu se vise potrudit ,brinut od pocetka ovo je bio prvi ne najslavniji pokusaj al ne i zadnji!! covjek uci dok je ziv..aj!
4herbsPOZNAVALAC

avg 2008.

Ja sam isto kad sam po eo sadio masu sjemenja,znao sam se udit kakve sam onda imo sree...nisam pojma imo o saenju ali skoro sve je uspjelo od sjemenja! Sjeam se jedne godine da sam imo masu sjemenja,i sve posadio u zemlju u baai i otiao sa starcima na more na nekih mjesec dana! Zamislite sliku kad sam se vratio...dolazim u baau i bio je mrak i svijetlio sam s mobitelom kad odjednom primjetim biljke na sve strane,bilo ih je preko 100 komada,ali kad su narasle nekih pola metra stari je kosio baau s kosom pa ih je sve posjeko Sjeam se ko ju er kako sam skuplju stabljike u nadi da u se napuait jer nisam imo pojma o dimu pa sam mislio da se i onake mlade mogu puait...a je... to su bili dani!!!
dedaZMAJ

avg 2008.

nestrpljivost, neznanje i megalomanija, ludilo kombinacija. bacit sime u zemlju ne zna i posadit.nije to kukuruz i paenica.to ti viae doe bit ko maslina. tebi od gnojiva trenutno treba: N-au i (100%) P-rimjeni (70%) pa ako se bude i srie neato ea i K-oristit (postotak ovisi o tooolikooo faktora)

avg 2008.

i za kukuruz ide priprema kao i za paenicu samo i se sije a ne zabada ili presauje ovo za malsline pravim se da ne vidim kako to da deda a ne dida baca sime

avg 2008.

a neznam sta bi vam reko,ove godine kako bude...bit ce sljedece :vise truda ,znanja... pa ce valjda i rezultat bit bolji (a gotovo sam siguran da je problem bio u NEpripremi zemlje prije stavljanja sjemena u istu!! i da je to odigralo najvecu ulogu u njihovoj "velicini")
UNDERCOVERPOZNAVALAC

avg 2008.

cestitam!!! pogodio si!! :vb_kez: priprema zemlje prije sadnje igra veliku ulogu!! u razvoju biljke!! mo~ea kupit kakva god skupa i kvalitetna gnojiva ali ako zemlja nije dobro pripremljena rezultat e bit vidljivo slabiji!! pozz
dedaZMAJ

avg 2008.

kako to da deda a ne dida baca sime dobro berea, deda jer je to nadimak joa od vojske (falkutetlije uvik malo okasne). a ato se lokacije ti e, dida je pravilno i jedino mogue u ovim krajevima.

avg 2008.

eeto mene..bila je gadna tuca po hrvatskoj.. jel vam tuca sjebala biljke,meni je bila neka sitna steta par lisova... inace biljke su pocele licit na nesta,al sam se jebacki namucio da se stanje poboljsa

sep 2008.

eto nakon duljeg izbivanja..problemi sa kompom,bolestima i manjkom vremena evo slika mojih ljepotica iz kojih se uz malo truda vidi bitna raylika od onog na pocetku,tak da sam yadovoljan postignutim! :)

sep 2008.

[bez sadržaja]

sep 2008.

[bez sadržaja]

sep 2008.

oce im ovo usrano vrjeme ubrzat fayu cvjetanja,il ce ih sje..

sep 2008.

ata lupaa ?

sep 2008.

?? pitam oce ih ovo sjebano vrjeme sjebat il ce samo ubrzat doyrjevanje biljke!?

sep 2008.

a to lupaa pa ako ti ne znaa a gajia ato gajia kada ne znaa vazda je lijepo viet kako neko krene u neato a ni osnove ne kapira
GanjaPowerENTUZIJASTA

sep 2008.

Ako ima puno kise dok ti biljka cvjeta odmah ce ti sazrjeti - to je 100%. A ako nakon sto pokisnu dosta,ostavis jos koji dan onda ti na hedovima izraste hashish smotan u rizle i mali cajni kolutici.Tako da ce ti ovo vrijeme samo dobro uciniti.Eto nadam se da sam ti pomogao. :balls:
LucidDreamAMBASADOR

sep 2008.

GanjaPower...Ae ne lupaj...Odakle biljci kisha... :)

sep 2008.

nisam to pitao da bi vi iz tog radili zajebanciju,nego mi je bilo logicno posto ima manje svjetla(sunca),i ne pada stalno kisa!!! vecinom je samo oblacno,pa da joj to majka priroda govori da je skoro njen kraj,zima.... a procito sam puno o uzgoju..profesore balcane

sep 2008.

mene interesuje jesi li pripremao/asovio zemlju ili si samo iskopao rupu pa biljku bubno unutra? Jer korenu treba rastresita zemlja da moze da se razvija. Nemoj cesto da gnojis i vise zalivaj.
gloss_zelenkyAMBASADOR

sep 2008.

A ja jedva ekam zimu da se odrade sve te outdoor debilane pa e biti lakae posvetiti se unutraanjem uzgajanju i brisanju gluposti kojih e NADAM se biti u manjem broju nego proale godine :thankyou: :maryjane:
LucidDreamAMBASADOR

sep 2008.

@EcoonE Mogao si ti procitati i biblioteku,ako nisi nista zapamtio,foto aparat te ceka...

sep 2008.

:) i njime se treba znat koristit..ble

sep 2008.

mislia o suncu a temperatura ato pada nema veze? niska temperatura sporiji napredak kolega ecoone

sep 2008.

vidis po meni i to joj govori da joj je blize kraj,nece puno bit vrhova ,al ce prije docvast..brijem..

sep 2008.

obri to dobro

nov 2008.

Gdje mogu kupit sjeme za posadit

nov 2008.

nai teme "naru ivanje sjemenja" i sli no...tamo ti sva procedura piae
krasta-zgPOZNAVALAC

nov 2008.

imas broja na ovoj steranici http://www.mup.hr/ nazovi reci da ti trebaju sjemenke i daj adresu,doci ce ti doma za 15 minuta.
greenmengaceENTUZIJASTA

dec 2008.

druze ...stivi slike ...pa cu ti dam pomoc :)))oks :))

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se