VUTRA
ForumUzgajanjeVanjski uzgojPlan za sadjenje napolju
LEGACY

Plan za sadjenje napolju

44 odgovora13,312 pregleda
MrLakiAMBASADOR

mar 2012.

Blizi se vreme za sadjenje pa sam i ja krenuo da se pripremam.Nemam kola i ne zelim da za ovo zna bilo ko,pa cu sve sam da uradim sistem pun ranac na ledja i planinarenje.Ovako imam 2 moguca sajta,na prvi bi mogao da odem na nekih desetak dana(7 km od mene),drugi je planina iznad jednog sela(30 km) daleko.Posto ima mnogo stvari koje treba da se ponesu na sajt,planiram da prvi put kad odem na sajt odnesem dve boce po pet litara vode sa kojima bi pomesao hidrogel kad dodjem sledeci put i oblozio rupe(1l smese po rupi),u drugom odlasku bih poneo 10 kg kupovne zemlje i biljke koje imaju bar 2 internode.znaci kad dodjem drugi put,kopam rupe sa asovom(imam onaj vojni mali na rasklapanje za ranac kao stvoren),stavim smesu hidrogela,pomesam pola kg kupovne zemlje sa obicnom,stavim u rupu a drugih pola kg zemlje stavim odozgo i direkt u nju presadim iz saksije biljku tako da ima hranljivu zemlju odmah oko korena.Nece imati redovno vodu i kad je budu dobijali to ce biti oko 10 litara za sve biljke,znam da je ovo malo ali drugacije ne mogu.Sta vi mislite o ovome,i dali imate neki savet ako gresim negde ili ako sam nesto preskocio?
Big LLEGENDA

mar 2012.

Meni se svia sve ato si rekao, samo mi nije jasno, ato stvarno mislia pjeaa it 30km jednom u tjedan-dva? :thumb: ako da..... :)
not smokeLEGENDA

mar 2012.

jbg daleko je al sta da se radi teraj polako.kad bi mogao pored da ukopas bure od 50l u zemlju i dovuces vode i miran si mesec dana samo dopunjavas ja sam iskopao rupe i nek cekaju
naturalmysticENTUZIJASTA

mar 2012.

ajoooj, pjesacit 30km samo zbog sadenja vutre....neznam sta bi reko, al ajde za vutru se sve da napravit......:thumb:
MrLakiAMBASADOR

mar 2012.

taj sajt sto je daleko 30 km, do 20 ide bus a 10 peske :) to bi bila neka gerila sa par odlazaka tamo jer je mnogo daleko,predost je sto na otprilike 2 km od sajta ima izvor vode pa ne bi morao da nosim vodu svih 10 km :) na ovaj blizi sajt bih isao jednom u 10,15 dana i vodio kuce sa sobom da ne skrecem previse paznje...Ne znam samo dal ce to biti dovoljno da prezive do jeseni,sta vi mislite?zato sam i uzeo hidrogel da im pomogne ali ne znam dal ce biti dovoljna pomoc

mar 2012.

pazi laki, nastavis li samo pravo zavrsices u drugoj drzavi :rofl: pa jel' moguce da nemas nista blize od onih 7 a ne ovih 30km... naravno, moz ti zasaditi tamo pa turisticki otici jednom mesecno, mislim ne vidim nikakav problem, mozes ti da zabodes pa odes tamo tek na jesen, zasto ne bi prezivele u outdooru, ne kontam uopste, pa outdoor je prirodno staniste biljke
MrLakiAMBASADOR

mar 2012.

Nemam brate,zivim u sred grada a najblize livade i njive koje se obradjuju su na 2km,kuca nema tek preko 4,5 km pa planina ali ima mesta gde ljudi seku drva pa sam veoma ogranicen.Ima brdo mesta pored reke ali ima pecarosa kupaci prolaze ne bih se bas igrao sa tim,tako da sam odlucio da to mora da bude daleko i na planini.sad za vikend su javili 20 c pa idem na 2 dana da pretrazujem teren,nadam se da cu da nadjem nesto sigurno a ipak malo blize :0
BladeZMAJ

mar 2012.

MrLarki svaka ast na trudu koji si spreman ulo~iti,moraa misliti i na to da ea kad pocijepaa biljke morati headove prebacit na sigorno suaenje (headovi smrde na vuju jako).Svaku sreu ~elim EDIT ako to stvarno tako napravia ima da ti repinu parekselans dam,ovdje ima ljudi preljenih da proitaju post dva a eto ovijek spreman kilometre i kilometre proi pijeake radi growanja. BIG respect from Blade
SocratENTUZIJASTA

mar 2012.

Dobro ti Oatrica veli! Kaj bua za vrijeme berbe? Vree za smee ti nee palit, 20km u busu, hohoho, to bu se dinstalo unutra... ljudi budu popadali s **********e na beton dok ti izaea van :evilking:
not smokeLEGENDA

mar 2012.

ice on sa svoim autobusom u zetvu hahahahaha trazi blize mesto! :bananallama::prof10:
MrLakiAMBASADOR

mar 2012.

hvala Blade hehe ne razmisljam o berbi jos je to daleko za mene ali ako bude sve kako treba i rodi najmanji problem mi je da prepesacim 30 km :) Salu na stranu ja ne ocekujem nesto specijalno od ovoga,ako bude kolicinski preko zapremine mog ranca uzecu rent-a car ako do tad ne uzmem neki auto,ima do jeseni ohoho dana svasta moz da se desi :) Posto je seme nepoznato posadicu bar 10 komada za svaki slucaj...Do sad u indoru sam imao srece od 7 biljki 5 zenskih nadam se da ce i out da me posluzi
Pocetnik_croENTUZIJASTA

mar 2012.

Laki ti si lik ludjak na dobar nacin :D hhaha sretno ti bilo mileni, a ovo sa rent a carom je odlicno, ne diras vuvu sa rukama i ako te cope u tom autu kazes "to nije moje " hhahah
derataurPOZNAVALAC

mar 2012.

zasto nedas koju kunu vise i znas na cemu si,znas da je feminizirana...tolke udaljenosti prelazit pa da bude muskih koji bi mogli nedajboze oprasiti ostale:icon_wink:

mar 2012.

Evo da se ja nadove~em, ja sam sadio vanka, obilazio sam otprilike 1 mjese no i sve je ispalo totalno ok... :ridinghorse:
MrLakiAMBASADOR

mar 2012.

Haha Pocetnik jesam lud ali u granicama normale :) Nema sanse da ih muske oprase za taj period pokazivanja pola sator spreman :P Ma bice sve ok,ove godine cu valjda i ja da omastim prste...Narucicu ja fem seme to je neizbezno,izabrao sam i sta cu,ali trenutno dajem pare da opremim sadasnji box,tempiram da mi seme stigne pred kraj indora,da odradim 7 dana vege i 4 cure napolje,u slucaju da mi dodje koverta ili da se nesto iskomplikuje ne bih da imam pun box kuci.Mora covek da misli na sve :)
SocratENTUZIJASTA

mar 2012.

Vidis kako je lepo videti da postoje ljudi koji misle unapred, skidam kapu :thumb: A ata si odabrao od fem sjemena?
MrLakiAMBASADOR

mar 2012.

fem special Kush,fem Lemon Skunk i Ak autoflower regular
PappiISTRAŽIVAČ

mar 2012.

za vodu:iskopas rupu,stavis najlon i skuplja se kisnica :)

apr 2012.

laki ako to sve odradis,brate svaka ti dala i pitala jos.. evo ti savijet ako hoces poslusaj kupi sistem infuzije koji kosta 0.50 eura i ima ga u svakoj ljekarni uz njega ti dodje regulator za kap po kap i iznad toga dodje filter(izgleda kao filter za gorivo za auto) otpilaj sam vrh filtera i on ti je sirok koliko i vrh od svake plasticne boce od 2 l,,izbusis cep i stavis ga na taj filter,obljepis malo selikonom ili sta ja znam vec sta imas i taj cep navijes na punu bocu vode i biljke su ti na infuziji brate dok tebe nema. ps.u filteru za infuziju ima neka pamuk to izvadi jer se zacepi nakon par litara http://www.cam.rs/kako-napraviti-kapljice-u-boji-2011-06/ eto pogledaj kako se to radi to isto cu ja sebi ove godine da napravim,,btw lik je fotograf i nesto slika sa vodom ali to nas nezanima :P

apr 2012.

Tako malo biljke covjece ti nece izdrzat same sta ti je. Ako to mislis napraviti, biljke ti moraju biti stare barem mjesec dana. Najmanje. Onda mozes s njima di oces
BladeZMAJ

apr 2012.

Mjesec dana si ipak malo pretjerao Vjeverice,2 tjedna je sasvim dovoljno da biljkice dovoljno ojaaju za van,outdoor je prirodno staniate biljke,ustvari vijerojatno bi mogle i bez poetnog box growanja izdr~ati vani eto svi mi radimo indoor dok biljke ne ojaaju pa ih posadimo na sajt isto iz neke sigurnosti no to nije pravilo biljke u prirodi rastu bez ljudi od kad je planeta.....
SiDAMBASADOR

apr 2012.

bah, mjesec dana, bah kupovina fem sjemena, bah kolko cjepidla enja... posadi te sjemenke i bit e bomba... ljudi ti vole filozofirat, znaa, baci to, i za 3 mjeseca doi opet, i ponovno za 3 da poberea i to je to.. u ovom prvom periodu od 3 mjeseca samo potrgaj muake i to je to... sve se to da obaviti u 2-3 posjeta sajtu... kroz cijeli period rasta.. od vege do cveta... u~ivaj!
DolfENTUZIJASTA

apr 2012.

Svaka cast na trudu isti si ko ja i ja sam svoje sajtove spremao na udaljenosti od 15 km samo ti pusti da biljkice puste po 2 para listova ili po 3 jos bolje i onda ih prebaci na sajt da ne bih previse rizikovao da im se nesto desi dok su male a ti tako daleko.poz sve najbolje zelim

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se