VUTRA
ForumUzgajanjeVanjski uzgojOutdoor gamad
LEGACY

Outdoor gamad

138 odgovora11,256 pregleda
BjelacAMBASADOR

apr 2010.

pozz ekipi evo mene opet, sada u vanjskim uvjetima :D imam pripremljene klonove, tek se primili, fem GHS GWS, Hawaiian snow, i DP twighlight nego zanima me s kakvim stetocinama i gamadi se mogu susret u outdooru i kako da ih ubijem... (skakavci, mravi,puzevi, srne, slonovi, susjedi, i ostala gamad sitnog zuba) hvala na pomoci, PS za one koji prate: Hawaiian snow ce bit gotov za 2 tjedna, pa vas obavjestim.
BjelacAMBASADOR

apr 2010.

pozz ekipi evo mene opet, sada u vanjskim uvjetima :D imam pripremljene klonove, tek se primili, fem GHS GWS, Hawaiian snow, i DP twighlight nego zanima me s kakvim stetocinama i gamadi se mogu susret u outdooru i kako da ih ubijem... (skakavci, mravi,puzevi, srne, slonovi, susjedi, i ostala gamad sitnog zuba) hvala na pomoci, PS za one koji prate: Hawaiian snow ce bit gotov za 2 tjedna, pa vas obavjestim.
upitnik???LEGENDA

apr 2010.

Brale disi ti nema te 100 God.... Sretno sa Out-om vidim da ka~ea kako si se opremio ljepim sortama.... Za tu gamad odi u Poljo... Apoteku i kupi praaak za mrave i ostale baje pospi u kroug oko biljki na par metara i malo bli~e isto raspi.... Upitaj ike u P.Apoteci za te preparate kao muaice itd... Ja sam takao radio oko pripreme okoline... za Out-a Slonove nisam sreo u svojo okolini kao ni srne jer njih nema otkad je Tito umro heheheh E sad komaije i to je zaj...no ali probaj na koje minsko polje bat rog ima u naaimn ljepim dr~avama bez obzira odakle si .... Sretno joa jednom i ekamo slike da vidimo !!!!!!!!!!!
upitnik???LEGENDA

apr 2010.

Brale disi ti nema te 100 God.... Sretno sa Out-om vidim da ka~ea kako si se opremio ljepim sortama.... Za tu gamad odi u Poljo... Apoteku i kupi praaak za mrave i ostale baje pospi u kroug oko biljki na par metara i malo bli~e isto raspi.... Upitaj ike u P.Apoteci za te preparate kao muaice itd... Ja sam takao radio oko pripreme okoline... za Out-a Slonove nisam sreo u svojo okolini kao ni srne jer njih nema otkad je Tito umro heheheh E sad komaije i to je zaj...no ali probaj na koje minsko polje bat rog ima u naaimn ljepim dr~avama bez obzira odakle si .... Sretno joa jednom i ekamo slike da vidimo !!!!!!!!!!!
RemusPOZNAVALAC

apr 2010.

..ocigledno da si ti planirao,ali ko nije-obavezno jer u suprotnom ga docekuje slican primer:( http://img33.imageshack.us/slideshow/webplayer.php?id=dsc02633r.jpg Ova je prosla dobro,novi izdanci vec krenuli- sad vec tretirana insekticidom,nista specijalno..videcu sta ce biti.
RemusPOZNAVALAC

apr 2010.

..ocigledno da si ti planirao,ali ko nije-obavezno jer u suprotnom ga docekuje slican primer:( http://img33.imageshack.us/slideshow/webplayer.php?id=dsc02633r.jpg Ova je prosla dobro,novi izdanci vec krenuli- sad vec tretirana insekticidom,nista specijalno..videcu sta ce biti.
BjelacAMBASADOR

apr 2010.

ok znaci mravi i ostale sitne *****rije-neopitroid,to imam s cim cu klat puzeve? oce bit puzomor dobar? cuo sam da ima neka tekucina u apoteci koju namocis u nesto pa to stavis na sajt i to onda smrdi srnama. jel to neko prabao? ima to smisla kupovat ili ne? tnx
BjelacAMBASADOR

apr 2010.

ok znaci mravi i ostale sitne *****rije-neopitroid,to imam s cim cu klat puzeve? oce bit puzomor dobar? cuo sam da ima neka tekucina u apoteci koju namocis u nesto pa to stavis na sajt i to onda smrdi srnama. jel to neko prabao? ima to smisla kupovat ili ne? tnx
Odin_of_AsgardPOZNAVALAC

apr 2010.

...mene su znali zajeb**** neki mali alien zeleni skakavci, dovodili su me do ludila, ali to sam rjeaio neopitroidom..
Odin_of_AsgardPOZNAVALAC

apr 2010.

...mene su znali zajeb**** neki mali alien zeleni skakavci, dovodili su me do ludila, ali to sam rjeaio neopitroidom..
Svirač_TrubeENTUZIJASTA

apr 2010.

ja iman jedinstven insekticid braleee poprskaj po biljci ne da ti nece bit kukaca nego ce kad prelete tvoju biljku crknut!:)
Svirač_TrubeENTUZIJASTA

apr 2010.

ja iman jedinstven insekticid braleee poprskaj po biljci ne da ti nece bit kukaca nego ce kad prelete tvoju biljku crknut!:)
TripENTUZIJASTA

maj 2010.

Jel se taj Neo. . . prska direktno na biljku ili oko nje
Cro_growISTRAŽIVAČ

jun 2010.

za pu~eve baci malo soli oko biljaka , testirano radi uspjeano :)

jun 2010.

ato se ti e srna i ze eva piaaj oko biljke
BjelacAMBASADOR

jun 2010.

puzevi-puzomor sitni kucki, skakavci, mravi-neo pitroid srne- http://img28.imageshack.us/img28/7677/pumpaq.jpg s tim da s ovime mozete prakticki rijesavat sve.. sva opcije su dugotrajne i traju 2-3mj...zadnja opcija je for ever :D

jun 2010.

jeli se neopitroid aprica direkt na biljku il kako?...bio bih zahvalan da mi netko odgovori
CAMENTUZIJASTA

jun 2010.

neopitroid se aprica kako god ~elia jer nije toksi an za tebe, samo za ribe, jako je neefikasan jer se fotodegradira brzo -u prijevodu sunce ga u par sati uniati- biokill je najbolji traje 6 tjedana kompletno razgradljiv...nemam povjerenja u neopitroid........ :ohno:
cmfsrleISTRAŽIVAČ

jun 2010.

ja koristim preparat "aktara" i pokazao se odlichno , poprskao sam josh pre 20 dana i josh uvek ne vidim nijednu bubicu a kisha je veoma chesto padala ! a stres na biljkama nisam primetio , jer rastu super !
punoglavacISTRAŽIVAČ

jun 2010.

jesu li mravi stetni po biljke.da li da ih trujem.nastanili su se u zemlji oko korijena.
BjelacAMBASADOR

jun 2010.

meni pitoid ubija sve, jeste da ga kisa opere i vjetar sjebe...al moze ga se stavit u vodu i razrijedit te prskat. tako ostaje dulje, a djelovanje je po meni OK
sknkISTRAŽIVAČ

jul 2010.

mene zanima dal biokill treba razrjedit vodom? i dal se moze biokill direktno na biljku spricat ili oko nje? treba mi hitan odgovor jer je neki namernik bio blizu....
jedno pitanje...po biljci su mi se pocele razvijati kao neke bjele niti ...mislim da je to neka gljivicna bolest al nisam siguran..dali je to opasno za biljku i dali bi mogo rijesiti kurativnim fungicidima ? ljep pozdrav rodaci.... netreba razrijedit s vodom,samo pospricas okolo biljaka i na mjestima gdije se krecu atetnici,,nemoj po biljci spricat jel je vrlo otrovan,(sve ti piae u uputstvima).
sknkISTRAŽIVAČ

jul 2010.

da,da...hvala....
SiDAMBASADOR

jul 2010.

daj sliku, od kud bi netko mogo znat o em se radi.. meni je prvo na pamet palo da ti biljka mo~da nije pokazala da je ~enska... BIJELE NITI = PISTILE daj slike za viae informacija!
RemusPOZNAVALAC

jul 2010.

verovatno je mislio od larvi musicica po liscu sto ostavljaju tragove.. u svakom slucaju preporucujem Talstar,tamani gredom :)
mega monkPOZNAVALAC

jun 2012.

ovdje ima svega o isnekticidima koji je za ata i kako ga koristit jako zanimljivo samo KLIKNI OVDJE..Herbos
prokaENTUZIJASTA

jun 2012.

Ljudi,ne bih da se pravim previse pametan,ali iz iskustva znam da su u outdoor-u,jedina opasnost puzevi,kornjace i vece zivotinje.Kakvi insekti i slicne gluposti.Vutra ,,gerilac" sam vec 12 godina i nikada mi se nije desilo da izgubim biljku zbog mrava ili nekih bubamara.Svako ko tvrdi drugacije je totalni pocetnik,koji nikada do sada nije uzgajao.Samo opusteno,citajte forum i BEZ PANIKE !:signs046::signs046:

jun 2012.

ja tvrdim drugacije, al' kad pocnem da uzgajam mozda promenim misljenje
mega monkPOZNAVALAC

jun 2012.

Proka.. meni na jednoj dolje listove jedu pu~evi.. po gornjim listovima se ae u male crne bube vjerovatno neke uai i na gornjim listovima dvije rupice od neke gamadi koja je doala malo si prigristi.. .. apricat u insekticidom kojeg sutra naem u goricama jer taman idem i njih apricat.. a sad dal e mi biljka propast zbog te gamadi neznam ali nemogu podnjeti da mi grickaju stalno listove a nedaj bo~e da po nu i stabiljku klopat pu~evi.. apricao sam otopino kopriva ali evo padaju kiae i nemogu svaki drugi dan ii nanovo apricat pa sam odlu io za dugotrajniju varijantu..neko bijelo ulje ili neem ili neo-pitroid kaj ve imam u zalihama..a brate nebi ja puaio hedove koji su puni li inka ko zna kakvih buba....a totalni po etnik jesam
sharpLEGENDA

jun 2012.

proka totalno si u pravu ....u neku ruku. onako teoretski. inace,u svom vrtu, puzeve sam vidio samo na
roowerPOZNAVALAC

apr 2013.

Da malo ozivim temu posto je pocetk sezone iima sigurno tih koji ce dobit problema sa puzevima,,,koji zbilja znaju obrstit biljku za jednu noc evo ovo ja prakticiram protiv golaca Jos jednom----boca se prereze po duzini,,dno se odstrani ,,,natakne se na biljku i pricvrsti ljepljivom trakom ,,,bas kao na mom,,super crtezu,,,he he he Puzevi se penju po stabljici prema listovima ali nailaze na nepremostivu prepreku u grlu boce,,,i padaju na pocetnu tocku svog puta,,i opet i opet,,,ha ha ha
s0vaAMBASADOR

apr 2013.

Mozes i da unutrasnjost flase poprskas slanom vodom, onda nema sanse da se popnu..
roowerPOZNAVALAC

apr 2013.

grlo boce je prakticno nemoguca misija za puzeve ako se namjesti ko na crtezu,,i omota nekom ljepljivom trakom tako da drzi bocu na odabranoj visini ,koja je preporucljivo desetak cm iznad pocetka stabiljke,,,sto se mene tice mos unutarnji dio boce sprejat ili mazat cime ti volja ,,ja sam imo *srece* jednom u Outu sa puzevima,,,naso sam cijelu koloniju..koja se naravno namrsila na moju biljku ali pomocu ove metode,,,Party je bio na dnu biljke,,,ha ha ha..vrata zatvorena za Puzeve

apr 2013.

Sorry ..
s0vaAMBASADOR

apr 2013.

Znam da mogu da predju preko ivice flase zato sam i rekao da se unutra posoli da ne ide po biljci... Ovo za bakar nizam znao odlicna informacija, sad me vise ne brinu puzevi :) Jos skakavce nekako da resim i miran sam.
nice&cleanAMBASADOR

maj 2013.

pomoc,dal je ovo delo puzeva ili neceg drugog,puzeva imam u okolini bezbroj ali me cudi jedna stvar to da imam samo na jednoj biljci od 4.inace sajt je okopan znaci zemlja je oko biljaka nema zelenila bar 1/2m oko svake a mislim da puzevi bas i ne vole da "pice" po goloj zemlji ako okolo ima zelenisa slika:
BladeZMAJ

maj 2013.

Ne zamaraj se,sve je ok
nice&cleanAMBASADOR

maj 2013.

ok,hvala
caspeZMAJ

maj 2013.

stavljajte family safe kad uplodate da nemoramo gledat nakaradne drolje ata ~deru kur** ispod slika
CreativeLEGENDA

maj 2013.

Mozes ga i normalim rijecnikom upozoriti na problem ako si ga vec uopcio. https://www.vutra.org/topic/10122-postimageorg/ Bjelac molim te skicni na ovu temu ...hvala :)
blackfoxAMBASADOR

maj 2013.

Ima li netko ili je imao slicnih problema sa ovim bubama na biljkama? Nisam siguran ali mislim da mi one rade ovo na liau i da ga jedu... jer primjetio sam samo njih i male skakavce na biljci a te crno-crvene bube isto skacu kao i skakavci... Uzeo sam ovaj preparat danas u poljoapoteci i bio poapricat pa cu vidjet za par dana jel ima kakvog ucinka. Kaze lik da je na prirodnoj bazi i da ne steti ljudima i navodno jako dobar.. i mora bit koliko kosta mamicu im.
Detox2OldLEGENDA

maj 2013.

ja sam isto snimio te crno crvene bube na C99.probao sam je roknut,no ima reflekse i odleti,pa se vrati...
blackfoxAMBASADOR

maj 2013.

Da, gamad pobjegne ali se odmah i vrati i ima ih dosta kod mene, jel i tebi ostavljaju takve tragove na liau?
Detox2OldLEGENDA

maj 2013.

hmmm,gledao sam sada sliku,nema tragova,a mislim da ih onda nije ni bilo.sutra u da vidim u kakvom su stanju
kutijeENTUZIJASTA

maj 2013.

iz mog skromnog iskustva, nevrijedi truda muku mucit sa gamadi. ako je biljka zdrava i nista joj ne fali nema ni gamadi, ako je sto sranja i problema doc ce i gamad ka 101-i.
sharpLEGENDA

maj 2013.

halelujah
reizor1990ENTUZIJASTA

maj 2013.

E imam i ja jedan problem. Pre 3 dana sam posadio 2 biljke u obliznjoj sumi. Danas sam isao da ih obidjem i imao sam sta da vidim. One napreduju, ali imaju sitne rupice po listovima kao da ih nesto jede. Nisam imao aparat da slikam jbg drugi put... Moze li mi neko reci sta da radim, cime da poprskam ili tako nesto. :kenny_revenge:

maj 2013.

https://www.vutra.org/topic/10490-crveni-mali-paukovi-mi-u-zemlji-sta-da-radim/?p=238195

jun 2013.

MESUROL granulat od Bayer-a ...granulirani mamci limacid i kontaktni insekticid..najbolja stvar koju sam koristio protiv ljigave gamadi (puzeva)..protiv ovoga nemaju sanse..provjereno
okolotarabanISTRAŽIVAČ

jun 2013.

sto se puzeva tice ja sam koristio "puzomor" http://www.agrosava.com/pesticid.php?akcija=47 i napravio sou na steku, sada sve okolo suplje skoljke... ali opet bolje to nego oskrnavljene biljke... ;) isti problem mi se javio kao kod blackfox-a http://postimg.org/image/ajo4ady6b/ prskam neki insekticid pa cemo da vidimo rezultate za koji dan, mislim da je nepopravljivo ali verujem da ce prestati da se siri....
giovanni007POZNAVALAC

jul 2013.

Neato mi je izvrailo atentat na biljke. Jedna je pregri~ena po pola a jednoj je stabljika malo oguljena.Skakavci ato se gozbe to i ne ra unam...Samo me strah da se ne osuai baa sad kad treba po et cvjetat,ja mislim da e sad samo donji budovi bolje napredovati.`ta vi mislite? http://postimg.org/gallery/c6cgbc8a/
BladeZMAJ

jul 2013.

Neopetroid nabavi i napraai kompletni sajt....
giovanni007POZNAVALAC

jul 2013.

Ja mislim da je zec ili neka druga divlja ,jer nemo~e skakavac pregristi onoliku biljku.

jul 2013.

Fazani, ili neato vee poput divlje svinje. Najbolji recept za sve ato pu~e, leti i aeta okolo sajta je Habanero papri ice ili scottch bonnet.
ante 1478ENTUZIJASTA

jul 2013.

Najbolje bi ti bilo napraviti BIO.PESTICID od koprive 1kg svjeze koprive na 10l vode i ostaviti da odstoji 24 sata ne duze.
Ena&ModelsyAMBASADOR

apr 2014.

Cao,pitala bih vas u vezi B.A.C.PLANT VITALITY PLUS ,kao organski je preparat protiv biljne vasi,pauka,musice,tripsi itd..a kao moze se koristitu i preventivno protiv stresa biljaka..ma napricase mi trista svasta,nahvalise ga bas ono..pa ja bas i neverujem sve trgovcima i to,pa reko da pitam jer neko sa foruma to koristio i da li je zadovoljan sa tim preparatom ..??
FukmondoAMBASADOR

apr 2014.

neznam za to,ali sam probao buha sprej,radi svoj posa,neko re e da je i neem oil u inkovit.
Ena&ModelsyAMBASADOR

apr 2014.

Hvala drugar..ali imam mali problem to jeste cula sam i ja da je to neem oil dobro,ali ga nikako nemogu naci jer izgleda da u Srbiji toga nema..pa probala sam naci i neopetroid jer vidim da i njega jako puno hvale na forumu,a po najvise Jack..:-)ali ni njega nisam uspela naci..posto nevredi d a lutam po gradu i trazeci ono sto nema,jer zna neko neki dobar pteparat a da ima u srbiji ?? i ako moze isto neki dobar preparat koji unistava puzeve,a da ga ovde mogu naci ??trazila sam na netu ima raznih ali svi su najbolji svi se hvale,pa reko jer ima neki ko ji je provereno dobar..:-)

apr 2014.

dobar je b.a.c ako ti nije skup. plantela ima nesto protiv puzeva, nalazio sam u merkuru... ovo http://hr.unichem.si/bio_vrt/bio_suzbijanje_stetnika/proizvod?prid=49
cocoxxxAMBASADOR

apr 2014.

ljudi pozdrav,nisam znao di da ovo stavim, pa evo da malo napisem o mojem problemu, moje biljke ce biti vani u dvoristu kuce koju ne koristimo, preciznije u boksu gdje je pas bio ali davno, posto tamo nitko ne zivi vec par godina, evo sta se desilo, nakotilo se macaka, dakle macke lutalice se setaju love stakore krtice spavaju tamo i bojim se da mi ne uniste biljku, ja imam macke kuci i sta macka radi, udje u kalj za cvijece i pocne kopati rupu i ukenja se unutra, sad ono sto najmanje zelim je da se to meni desi, da mi unisti biljku dok je mlada, mislim jel bi mi pomoglo da mozda dovedem frendovog psa da zapisa cijelo dvoriste, i takodjer sam mislio da bacim malo psecih drekova ne nesto puno, nego samo da macke prestanu dolaziti, daj recite jel to pametno ili totalna budalastina, neznam sta da radim, zadnje sto bih htio je da mi tako propadne grow kad sam sve ostalo fino isplanirao.
StipeZMAJ

apr 2014.

piaanje i kenjanje ti nebu pomoglo. jedino mozda da nekak ogradis ili kucicu ili teglu da ne mogu doc to nje :S
Ena&ModelsyAMBASADOR

apr 2014.

Pa vidi pa nabavi nekog psa zabodes deblju sajlu u zemlju i stavis lanac na nju,i tako psu odredis koliko ce da se krece pomocu lanca i ne moze da dodje do biljkica a pak macke nesmeju da pridju zbog psa...:-)
cocoxxxAMBASADOR

apr 2014.

najbolje da cu uzeti psa, ne mogu ga kasnije samo sutnuti napolje, i bezveze da ga hranim da mi trosi novac jel mi treba da neka znatizeljna baba proba uci unutra da mu baci kosti ili sto vec pa da vidi sta imam u dvoristu, nesto mi drugacije treba, bas sam mislio da ce ovo sa dlakom upaliti, neznam sta da radim ako to ne upali, jedino da pobacam otrova sutra, pa da se nadam da ce se pootrovat i misevi i macke i sve cega tamo ima, samo mi je zao, ja volim zivotinje, ali :leafblunt: volim vise.
Ena&ModelsyAMBASADOR

apr 2014.

Vidi druze taj savet sam ti mogla dati i ja ,stavi mleko unutra otrov i nema macaka vise,ili uzmes od nekog pitbula od nekog drugara. i pustis na macke , ali to je najodvratniji nacin koji mozes uciniti ali ovo je i forum gde se ne propagira nasilje ni prema ljudima ni prema zivotinjama pa tako da ti takav savet nece dati niko sa foruma...a neverujem da ce se ni moderi sloziti sa tim sto ces trovati zivotinje pa ces za djabe dobiti neku opomenu od njih za to sto si napisao...

apr 2014.

pa zatvori vrata od boxa, pregradi necim, mada sumnjam da ce ti macke kopati po posudama dok mogu obavljati "posao" napolju
TarzanZMAJ

apr 2014.

coco i ena stvarno ste gnjusni kako vam takve ideje padaju uopce napamet..sramota.. coco evo ja sam upisao u google "ma ke ne vole..." i izbacilo mi dosta toga, pa kaze "Ma ke ne vole ocat. Iskoristite to pa mjesta na koje ne ~elite da dolaze poprskajte octom - izbjei ete tako i grebanje namjeataja." "Sa uvajte dio vrta od ma aka namo ivai spu~vu octom. Ostavite je tamo gdje ih ne ~elite." EDIT: evo ti link imas tu jos hrpu toga, a mogao si se tog i sam sjetit prije nego sto krenes s trovanjem, ajmo malo mozak pocet koristit, ajd bar cu sad lakse i zaspat spasio sam valjda koju zivotinju hahhaha..ccc
Ena&ModelsyAMBASADOR

apr 2014.

Tarzane verovatno nisi dobro procitao sta sam napisala,ponovicu opet da je to najodvratniji nacin koji hoce da uradi da otruje macke..i da nepodrzavam nasilje ni prema ljudima ni prema zivotinjama..ja sam rekla da to ne radi taman posla da sam to podrzala da uradi...pa ja cak i imam svog kucnog ljubimca ,malenu civavu...:-)
StipeZMAJ

apr 2014.

oa i babu otrovat?
cocoxxxAMBASADOR

apr 2014.

ljudi vi ocito ili ste napljugani, 0/24 hehe, nadam se, jer onda je ok, ali ako niste onda neznam, lijepo sam vam napisao da volim zivotinje to je prvo, takodjer sam vam napisao da i sam imam macke, citajte ponovno, i zato sam i dosao vamo da pitam, sta i kako, jer ne zelim trovati napisao sam ako nebude druge bilo morat cu, jer mi je moja biljka ipak bitnija ot tudje macke. vidjet cemo jos kako ce sve proci, svaki dan odem tamo, mozda se razidju, ako pas bude dolazio cesce i zapisavao teritorij, ma hoce, mislim nemora znaciti ali opet razmisljam unaprijed, kazem vam da i ja imam macke, i veliko dvoriste puno zemlje, i macke same od sebe, katkada udju u kalj i iskopaju rupe i unutra se u......., probaj sam skuziti u cemu je fora, zemlja u kaljevima je rahla, lagana, meka, uzgajas sigurno duze nego ja, koliko si samo puta drzao zemlju kupovnu u ruci i gledao kakva je, macke to vole jer im je lakse iskopat rupu, svake godine kad vrt pravim, pa kad sa frezom predjemo preko vrta, stavimo rasadu, macka se pojavi kopa rupu i u........ , i moje to rade i tudje.

apr 2014.

Stavi ma kama papra ispod repa i nee ti viae nikad doi ;)

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se