LEGACY
Tehnika navodnjavanja - Drevnih naroda
18 odgovora1,974 pregleda
FujznemDzigili
ENTUZIJASTA428 REP57%
→ Poznavalac
FujznemDzigiliENTUZIJASTA
mar 2016.
mar 2016.#1
Neznam jel ima slicna tema, al skoro sam naletio na dobar video u vezi navodnjavanja, pa reko da podijelim mozda kome i posluzi :) Sa ovim nacinom odlazak na sajt bi se mogao svesti na minimum sto je perfektno za gorila growere :D
qkNxACJ9vPI
lukas
AMBASADOR2.202 REP20%
→ Legenda
lukasAMBASADOR
mar 2016.
mar 2016.#2
ovo bi moglo biti korisno,mislim ako je suditi po crtezima sa videa,ako si vec otvorio novu temu mogao si se bar malo potruditi oko prevoda,tj da nam pojasnis nacin na koji funkcionise,od cega su vrcevi,kako biljka dobija vodu,zapremina,intervali dosipanja itd,ovako,posto sam tele za engleski mogu samo da blejim,nekako mi lici na pricu o lisici i rodi,:zvezda:::thumb:
FujznemDzigili
ENTUZIJASTA428 REP57%
→ Poznavalac
mar 2016.
mar 2016.#4
Dan ili dva ce izdrzati obicna flasa sa rubicom na sebi, a ovdje se radi o tome da glina provodi vlagu tako kada je zemlja suha fakti
ki ona siae tu vlagu i cim se zemlja okolo dovoljno navlazi prestaje sa tim takozvanim sisanjem :D Tako da prakticno nemas gubitka vode zemlja uzima tacno onoliko koliko njoj treba i kosto sam kazes automatski treba manje vode i automatski imas novu poentu da ako prvi put donesea malo vise vode sledeci put nemoras nikako :D
FujznemDzigili
ENTUZIJASTA428 REP57%
→ Poznavalac
mar 2016.
mar 2016.#6
Mislim da bi jadna ovakva posuda bilia vise nego dovoljna za dvije biljke. Jednostavno i jeftino za napraviti a ucinkovito :)
Evo slika kako jednostavno napraviti jedanu ovakavu posudu.
- Kupite dvije glinene loncanice u lokalnoj cvjecari il slicno.
- Zalijepite ih lepilom ili silikonom jednu za drugu (kao na slici)
- Dno jedne loncanice za
epite a drugu ostavite otvorenu za dosipanje vode i to je to :)
amneziaHaze
ZMAJ16.932 REP
amneziaHazeZMAJ
mar 2016.
mar 2016.#7
nisam znao da ovaj loncic propusta vodu :D
ja sam nabavio nesto slicno od kineza na isti princip radi siae 1litar vode dnevno u autu kad je ljeto
FujznemDzigili
ENTUZIJASTA428 REP57%
→ Poznavalac
amneziaHaze
ZMAJ16.932 REP
amneziaHazeZMAJ
apr 2016.
apr 2016.#10
ve sam negdje objavljivao,
http://www.ebay.co.uk/itm/2X-Automatic-Drip-Watering-System-Water-Irrigation-Spike-Houseplant-Plant-Indoor-/262309168816
jedna ova mo~e do 1L dnevno vode pustit ako je susa velika inace radi kao to vaae.mozda je cak i od istog materijala veoma je tvrdo imaa osjeaj kao da je kamen pod prstima
u outdooru sam imao 2 ova zabijena pored biljke a pored kanta od 20L i zemlja bi uvjek bila vla~na na dodir,samo se zna nekad za
epit (od 8 njih jedna se za
epila 2 puta)
mar 2016.
1 / 10
mar 2016.
apr 2016.