VUTRA
ForumUzgajanjeVanjski uzgojTehnika navodnjavanja - Drevnih naroda
LEGACY

Tehnika navodnjavanja - Drevnih naroda

18 odgovora1,974 pregleda
FujznemDzigiliENTUZIJASTA

mar 2016.

Neznam jel ima slicna tema, al skoro sam naletio na dobar video u vezi navodnjavanja, pa reko da podijelim mozda kome i posluzi :) Sa ovim nacinom odlazak na sajt bi se mogao svesti na minimum sto je perfektno za gorila growere :D qkNxACJ9vPI
lukasAMBASADOR

mar 2016.

ovo bi moglo biti korisno,mislim ako je suditi po crtezima sa videa,ako si vec otvorio novu temu mogao si se bar malo potruditi oko prevoda,tj da nam pojasnis nacin na koji funkcionise,od cega su vrcevi,kako biljka dobija vodu,zapremina,intervali dosipanja itd,ovako,posto sam tele za engleski mogu samo da blejim,nekako mi lici na pricu o lisici i rodi,:zvezda:::thumb:
xcxAMBASADOR

mar 2016.

Koliko sam ja razumio, tip ka~e da ih puni svaki ili svaki drugi dan, al ovjek ~ivi u polupustinji... Poanta je u tome da treba manje vode, ata zna i manje teglenja vode do sajta.

mar 2016.

Dan ili dva ce izdrzati obicna flasa sa rubicom na sebi, a ovdje se radi o tome da glina provodi vlagu tako kada je zemlja suha fakti ki ona siae tu vlagu i cim se zemlja okolo dovoljno navlazi prestaje sa tim takozvanim sisanjem :D Tako da prakticno nemas gubitka vode zemlja uzima tacno onoliko koliko njoj treba i kosto sam kazes automatski treba manje vode i automatski imas novu poentu da ako prvi put donesea malo vise vode sledeci put nemoras nikako :D
SquerlzLEGENDA

mar 2016.

A malo ste zaboravili da bi vam trebao omanji kombi da se to odnese na sajt :D

mar 2016.

Mislim da bi jadna ovakva posuda bilia vise nego dovoljna za dvije biljke. Jednostavno i jeftino za napraviti a ucinkovito :) Evo slika kako jednostavno napraviti jedanu ovakavu posudu. - Kupite dvije glinene loncanice u lokalnoj cvjecari il slicno. - Zalijepite ih lepilom ili silikonom jednu za drugu (kao na slici) - Dno jedne loncanice za epite a drugu ostavite otvorenu za dosipanje vode i to je to :)

mar 2016.

nisam znao da ovaj loncic propusta vodu :D ja sam nabavio nesto slicno od kineza na isti princip radi siae 1litar vode dnevno u autu kad je ljeto

mar 2016.

Dzaba ti kad nisi podijeli sa nama :D nema efekta :D
EkserterAMBASADOR

apr 2016.

@amneziaHaze reci sto si to kupio od kineza... treba paziti ako ce ovo netko raditi da ne uzme glazirane posude

apr 2016.

ve sam negdje objavljivao, http://www.ebay.co.uk/itm/2X-Automatic-Drip-Watering-System-Water-Irrigation-Spike-Houseplant-Plant-Indoor-/262309168816 jedna ova mo~e do 1L dnevno vode pustit ako je susa velika inace radi kao to vaae.mozda je cak i od istog materijala veoma je tvrdo imaa osjeaj kao da je kamen pod prstima u outdooru sam imao 2 ova zabijena pored biljke a pored kanta od 20L i zemlja bi uvjek bila vla~na na dodir,samo se zna nekad za epit (od 8 njih jedna se za epila 2 puta)

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se