VUTRA
ForumUzgajanjeVanjski uzgojPao u komsiluku
LEGACY

Pao u komsiluku

42 odgovora5,737 pregleda

jul 2013.

E ovako pozdrav svim dobrim ljudima.... Ove godine sam krenuo s prvim grow-om, ali to je sada nevazno... Ono sto je bitno jeste da su od mojih biljki u radiusu od 5km pronasli jednu osrednju plantazu marihuane, koja je zasadjena u minskom polju, tako da je pao jedan iz komsiluka kojeg poznajem. Zanima me kako su mogli doci do njega? Kako policija uopste moze doci do mjesta gdje su biljke? Pogotovo njegove su bile u minskom polju? Da li je moja plantaza sigurna, da li posmatraju iz zraka ili ? I da moje biljcice su napredovale super, objavim nove slike oko 15.08 . P.S Kako da izbjegnem da me digne policija kad idem na pllac, ima li ko neku ideju, kako da znam da su tu ?
giovanni007POZNAVALAC

jul 2013.

Prijatelju samo radi kao i ja..Idi u cik zore kad nema nikog ~ivog.Ja ustajem u 4 ujutro po mraku,bateriju u ruke,vodu pa zalivati.Mo~ea vidjeti da su veina mojih biljki slikane po mraku.Ja se vratim doma do 5.30 i rijetko da vidim neko auto na cesti a ne u aumi.E sad mo~ea kontrolirati dali ti neko dolazi na sajt recimo ovako ja.Sajt mi je na jednoj zapustenoj livadi koja je sva obrasla u ostruge i gustia,fora je u tome da ima samo jedan ulaz u tu livadu.Na ulazu u nju sam zavezao najlon ili silk za pecanje tako da se ne primjeuje a im neko udje e da ga pokida. injenica je ako nema silka zna i da je neko bio a ako je na mjestu sajt ti je siguran, al opet se uvaj.I nikad ali ama baa nikad ne idi po danu ma gdje god da se sajt nalazio pogotovo ne nave er jer sam primijetio po slikama policijskih izvjeaa da je veina na ve er pala.Sretno...
M a n d o rAMBASADOR

jul 2013.

ako ve~ea najlon za ribolov,on kakve god debljine bio ne puca lako,ato je dovoljno da kad neko zapne i zastane...ako ve to i koristia trebalo bi bit vezano za neato tanko,da kad se i zapne da ta gran ica i pukne te da se za istu ponovo nemo~e vezat,bar ne za isto mjesto.....po meni je to labava metoda a i drotovi mo~da i nisu tako glupi vjerujem da ra unaju na takve stvari,pogotovo ako su bili ovdje na forumu pa pro itali ove metode ;) jedina efikasnija metoda po meni bi bila aetnja s psom uve er kad bi te i o ekivali tamo....tad obiea sve mogue grmove oko sajta....uzmi foti slikaj prirodu....ustvari siguran si sve dok ne zaljevaa te biljke pa onda padnea,tad se nemoa izvu jer si uhva en na djelu,no aetajui oko sajta do 10 metara ne zagledajui se u biljke nemogu ti niata....nemoj imat na sajtu nikakve flaae i vre ice ili bilo ata na emu ima tvojih otisaka,ako ima nemoj ni blizu sajta dok se na neki nain ne uvjeria da ih nema... :) sretno
thc bossAMBASADOR

jul 2013.

ne ~elim govorit crnjaka, ali sjeam se bilo u novinama kod nas U HR, murja je imala eku od jutra do sutra i kad je ovaj doaao negdje pred jutro ovi njega cap. Sigurno je bilo belaja jer su murjaci morali ekat u smjenama ko budale dok nisu ovi doali, :) A ata se ti e kako su doali, da nemaju moda kakav dobar dalekozor?

jul 2013.

I do mog sajta postoji samo jedan ulaz u zapustenu livadu, po mojim procjenama prilicno je sigurno, ali ipak postoji odredjena doza straha, a finog truda sam ulozio u lutkice, a najmanje sto bi volio je da padnem, ode odma i posao i sve...
kutijeENTUZIJASTA

jul 2013.

kao sta je reka veliki Sava Kovacevic, ziva me necete uvatit, neprijatelji!
RubinstajnENTUZIJASTA

jul 2013.

LOL kralja, u minskom polju... This man has some serious balls :D :D :D
sharpLEGENDA

jul 2013.

komsija imao osrednju plantazu!!! spominjes da i ti imas plantazu,samo nisi napomenuo jel mala,osrednja ili velika? :ohno: moj prijatelj iz zagreba nedavno odlezao 3g.u Glini samo sto je,po prici koju je htio prodat muriji, navodno vozio svog prijatelja do pantaze.i da nije uopce znao da plantaza postoji.pricu potvrdio i taj prijatelj,ali nije proslo. konkretan savjet: prokrci tu plantazu,ostavi max.5 zenskih biljki i odradi grow sa sto manje posjeta sajtu.

jul 2013.

Al veli u radiusu od 5 km. Neznam di je problem jer fakticki taj radius moze biti na drugoj strani grada. Kad bih gledao na to kako drugi padaju u mom gradu sa nekim "satro" plantazama onda niti ja se nebi usudio nist posaditi. Nitko ne padne tek tako, ako je imalo pametan. Vecinom ljudi padaju zbog vlastitih gresaka a najkobnija je ona "sama usta laju". Netreba se povjeriti nikome, pa ni bratu rodjenom. Ak sadis sadis sebi i uzdas se samo u sebe, upotrijebis malo logike u tom svemu i nemas se cega bojati.
giovanni007POZNAVALAC

jul 2013.

Ma da zaboravio sam navesti da obavezno moraa postaviti tablu "bazi ribarski najlon da se ne zapletea i padnea".Da vidia kako se ja poderem na ostruge dok dodjem do biljki nebi niata rekao.Logi no je da e svezati za recimo malinu pa ako neki i zapne nee posumnjati.Svi pravimo sajt na teako dostupnom terenu i di je najmanja mogua aansa da neko posumnja da je tu sajt.
MasahikoKimuraENTUZIJASTA

jul 2013.

ja imam odli an sajt,ali su problem tragovi,uvijek idem nou poslije 10 i svaki puta neidem istom stazom nego malo zaobilazim i tako,ali svejedno postoji odreena uvaljanost u travi pa me to mo~e dovesti do onog najgoreg...

jul 2013.

jbg. bro, pa levitirati bas ne mozes, moras hodati... al nemoj ici cesto u obilazak, ja moje obidjem plafon jednom mesecno.. mada verujem da ako ides oko 22 nocu, do jutra se trava podigne, sta je tu je
BiohemicarISTRAŽIVAČ

jul 2013.

Njegov pad uopste ne treba da te sikira, ti se drzi svoga posla. Sigurnost nek ti bude na prvom nivou. -Ako ti je 'plantaza' otvorena prema nebu a biljke drzis u saksijama moras ih kamuflirat obavezno. -Sto se tice upadanja murije u sajt, to se radi mnogo profesionalnije. U obilasku te ne mogu hapsit vec samo tokom zaljevanja. Prije toga moraju uzeti dokazni materijal da bih imali osnova za hapsenje( npr. moraju te slikati, pratiti, postaviti kamere recimo i sl.) -Nista ne ostavljaj na sajtu gdje se mogu uzeti tvoji otisci.

jul 2013.

rano ujutro,prvo osmatraj 2 sata...onda neka ti je sa sreom :) gadno je kad viknu ;stoj policija i upere gan u tebe :)
kutijeENTUZIJASTA

jul 2013.

Lovac postaje lovina ? Jesu nisu, adrenalin ovo-ono. Moras bit otpuaten i normalan kad ih doem vidit, nemoj doc pod streson. Zna san da e se dogodit prije il kasnije da emitirana krivo, il sam sebe citiram. :)

jul 2013.

Samo oprezno i mudro, nemoj da te brine to sto je pao neko u komsiluku... Secam se da su prosle godine u mom kraju uhvatili lika na sajtu sa skoro 5kg, a ortaci su nekih 500m dalje odradili grow sa 3 biljke bez problema... Ali opet, plantaze su mnogo veci rizik jer se vide iz vazduha. Cak i da neko slucajno nabasa na sajt mnogo ce teze da primeti 3-4 biljke nego plantazu :) Srecno!

jul 2013.

U mene se ne moze nazvati plantazom imam 14 biljki, zadnji put su bile nak kad sam gledo, ali sad kada sam obilazio mjerio sam najmanja je 1.40, a neka ima nije normalno 1.90 s ogromnim listovima i ogromna je i u sirinu. Bacao sam djubre i tecno gnojivo, i zaljevao sam redovno...Sad me malo strah, ali ne bih odustao...

jul 2013.

pa nemoj odustajati samo redje idi i budi maximalno obazriv... jel pocelo cvetanje, obrati paznju na muske, kad njih povadis i zalijes napravi vecu pauzu, pusti prirodi da odradi svoje

jul 2013.

nisam primjetio da je pocela cvjetat, a slikat cu ja sve to kad pocne, da mi ti kazes koje je musko koje zensko :D
RubinstajnENTUZIJASTA

jul 2013.

Amarildo izvoli. Levo ti je muaka a desno ~enska biljka.

jul 2013.

Prijatelju evo me bas sa sajta, pa me brine na nekim biljkama zadnji listovi se suse i na velikim listovima pojavile su se rupice kao da ih nesto jede, molim te pomozi sta je i kako je, ja kontam da fali vode posto ovdje zeze evo neko vrijeme, a nisam zalio ima 2 sedmice i da li su napali neki insekti listove?

jul 2013.

Najvjerojatnije da su ti listove napali pro~drljivi skakavci kao i meni. Kupi u bilo kojoj ljekarni neopitroid i zapraai biljke i okolo, tako sam ih se ja rijeaio. Zadnji listovi ti ~ute zato ato im fali duaika (N). Uzmi neko gnojivo za vegetaciju i pognoji to ato prije.

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se