VUTRA
ForumUzgajanjeVanjski uzgojTekuce gnojivo
LEGACY

Tekuce gnojivo

484 odgovora59,842 pregleda
striko
strikoISTRAŽIVAČ

15. jun 2008.

zanima da li je ovo tekuce gnojivo dobro za outdoor uzgoj zove se FitoHorm: N - 8% P2O5 - 4% K2O - 5% kem.reakcija: pH 6,5 - 7,5 ima li kakve razlike od onoga NPK u granulama?
UNDERCOVER
UNDERCOVERPOZNAVALAC

15. jun 2008.

je dobro je!!! to ti je gnojivo za rast... a najbitnije je da je N (Azot) u veem omjeru od P i K...
striko
strikoISTRAŽIVAČ

15. jun 2008.

e super, bar to nemoram kupovat. :181: dankeschen!
Noname_
Noname_ENTUZIJASTA

28. jul 2009.

Evo ja sam kupio neko gnojivo za tekuce gnojenje. Univerzalno gnojivo za list i cvijet Vrhunsko gnojivo za tekue gnojenje svih vrsta ukrasnih biljaka, za uspjeaan rast i cvatnju. Sastav: 20% duaik, 20% vodotopivi fosfor, 20% vodotopivi kalij Na in upotrebe: Prije zalijevanja otopinu dobro promijeaajte. Jednu malu ~licu pomijeaajte sa 10 l vode, dva puta tjedno. Ako je u zemlji joa Osmocote gnojivo, gnojite 1 x na 10 dana. Evo slika: http://img33.imageshack.us/i/slhobi06.jpg/ Napiaite svoje misljenje o tome!fala
Flegy
FlegyPOZNAVALAC

28. jul 2009.

ma odlicno ti je to gnojiva a to ti govorim jer i ja takvo koristim samo malkice drugacije jer ima jos nekih dodataka prehrambenih i pise da zalijevam 1 tjedno onako kako si ti opisao i cisto sam zadovoljan...
Noname_
Noname_ENTUZIJASTA

29. jul 2009.

oke
kiloRISING420

30. apr 2014.

nezz jel moje pitanje malcice glupo mozda.. el se moze PREgnojit ? (btw organsko gnojivo je hah)
PowerSeed

1. maj 2014.

naravno da se moze PREgnojit, zasto bi inace pravili uputstvo za upotrebu
SC
smokers charmISTRAŽIVAČ

24. maj 2014.

Samo da pitam dali kada razredim tekuce mineralno gnojivo da sam o kvasim zemlju ili mogu spricat i biljke??
Tarzan
TarzanZMAJ

24. maj 2014.

ako pise na gnojivu da se moze gnojiti i folijarno s njime onda mozes..
PowerSeed

24. maj 2014.

ne kvasi se zemlja nego se biljka zalije
MA
margarinENTUZIJASTA

29. maj 2014.

Ljudi s kojim vam je gnojivom najbolji okus?
PowerSeed

29. maj 2014.

ja ne znam da neko pusi sa gnojivom
Ena&Modelsy
Ena&ModelsyAMBASADOR

29. maj 2014.

Imas od Advanced Nutrientsa Bud Candy,ali nemoj dimiti sa gnojivom :-) vec zalivati biljcice sa njime.:-)
Fukmondo
FukmondoAMBASADOR

29. maj 2014.

biobizz da se malo nadodam svako je dobro sa pravilnim omjerom N-P-K,najjveca stavka je ispiranje biljki zadnjih 15-20 dana,moze bit i plantela ili bilo sta al sto se mene tice biobizz majka ;)
aventador
aventadorPOZNAVALAC

24. jun 2014.

samo da pitam stawila sam plantelu list pa me zanima kada da po nem s plantelom cwijet
PowerSeed

24. jun 2014.

po nekoj logici, kad biljka procveta
striko
strikoISTRAŽIVAČ

30. jun 2014.

kupio sam HESI Supervit i nemogu nigdje nai frekventnost koriatenja proizvoda. prvi put sam ga stavio pred par dana; biljke su stare 3 tjedna (Think Different Auto) i upravo je obavljen LST (dostigle su 3. internodu). planiram za cvjetanje uzeti PhosphorPlus pa me zanima kada ga po eti koristiti, (piae zadnjih mjesec dana cvjetanja; da li se to odnosi i na AUTO s obzirom da krae cvjeta?) koliko esto ga koristiti i da li u jednom zalijevanju staviti i Supervit i PhosphorPlus, mogli li tako oatetiti korijen?
PowerSeed

30. jun 2014.

https://vutra.org/topic/9953-automatici-outdor/?p=300304 "2. Ne ponavljajte teme Pre nego ato postavite pitanje, proverite da li je o tome ve bilo re i na forumu! est je slu aj da novi korisnici, odmah nakon registracije, postave pitanje koje je ranije esto postavljano. Zbog toga im poruka biva obrisana, ili budu izlo~eni gnevu korisnika koji ne vole takvu vrstu poruka. Upotrebite sistem pretrage po klju nim terminima da biste proverili da li je neka tema ve obraena na Vutra.Org forumima. Proverite da li pretra~ujete ispravan forum, ili pretra~ite sve forume odjedanput. Sistem za pretra~ivanje je brz i lak za koriaenje!"
Seth_Rogen
Seth_RogenAMBASADOR

30. jun 2014.

E ovako, danas iaao malo u obilazak lokalnih trgova kih centara, ako se ovi naai uop e mogu tako nazvati i poljpivrednih trgovina u potrazi za terra magomom i plantelom. Uglavnom ne naoh ni jedno ni drugo. Sad ima puno razli itih gnojiva od kojih mi je za oko nekako najviae zapeo "cvetal" za cvatu e biljke i "flora vita" ako sam dobro zapamtio naziv, isto za cvatue biljke. Ta dva su mi najgrowerskije zvu ala haha. I onda na kraju joa skrenuo u getro, merkator ili ata je to ve jer sam tu na forumu vidio da tamo zna bit. Na kraju ni tamo niata, ali sam naaao neko gnojivo njihove robne marke. Uglavnom radi se o gnojivu proizvoa a Agroruae d.o.o iz Slovenije. Nisam imao s ime uslikati, ali boce su onako zelene s crvenim epom, vu e na plantelu ali su omjeri NPK dosta razli iti pa me zanima dali mo~e poslu~iti. 1. Tekue gnojivo za zelene biljke : NPK 8-6-6 s dodatkom bora, bakra, ~eljeza,mangana, molibdena i cinka 2. Tekue gnojivo za cvetajue biljke : NPK 5-6-7 s dodatkom bora, bakra, ~eljeza,mangana, molibdena i cinka
PowerSeed

30. jun 2014.

ako je to njihov komplet i nema sta drugo udri sa tim, to je tu, slicno planteli a slovenci i jedni i drugi ;)
Seth_Rogen
Seth_RogenAMBASADOR

30. jun 2014.

je, je komplet je... tnx budem sutra uzeo :D
nevalja
nevaljaENTUZIJASTA

1. jul 2014.

Ja planiram da kupim Fito fert pa me interesuje sta mislite o ovom za cvetanje FitoFert za brzo sazrevanje FitoFert Kristal 4:10:40+3MgO+ME A za vegetaciju koristim liquid 12:4:6
opa cupa

1. jul 2014.

4/10/40 je ok za cvjetanje..sada ovo "brzo dozrijevanje" haha koji marketing za dozrijevanje bi bio 0/52/34 npr.
MA
martiniISTRAŽIVAČ

8. jul 2014.

dali mogu stavit malo ovoga umjetnog gnojiva sta ljudi bacaju za lozu i masline.to su vree od 25kg a brojevi su 15-15-15, 10-20-30, 7-14-21.ima joa i KAN, UREA
Tarzan
TarzanZMAJ

8. jul 2014.

bolje potrazi neko provjereno gnojivo tipa plantela i sl. ,kan i ureu nemoj koristiti, prejako gnojivo..ja sam jako malo uree rastopio u vodi i ipak sprzio jednu biljku, tako da bolje ne.. vise stete nego koristi, poz
rastafarijan
rastafarijanAMBASADOR

6. avg 2014.

ekipa trebo bi savjet,..negdje sam na forumu procito da je netko tokom cvjetanja gnojio i sa plantelom list i plantelom cvijet...ako netko ima iskustva s tim nek mi da savjet...u kojem omjeru bi se trebala ta 2 gnojiva mjesat itd...zvuci mi logicno,jer po meni biljci i tokom cvjetanja treba gnojiva za vege da bi bila zdrava itd...svaki savjet je dobrodoso
Stipe
StipeZMAJ

6. avg 2014.

Nema potrebe u cvijetanju gnojit sa plantellom list. I jedna i druga imaju isti sastav, samo u drugom omjeru. Biljci u cvijetanju vise ne treba toliko dusika, treba joj vise fosfora i kalija i za to imas platellu cvijet sa vecim omjerom PK nego N.
rastafarijan
rastafarijanAMBASADOR

6. avg 2014.

stipe tnx na odgovoru...onda rokam samo sa plantelom cvijet do kraja :)
Bily
BilyISTRAŽIVAČ

7. avg 2014.

mozes ali to je dosta jako gnojivo pa stavi najvise saku po biljci
Stokula
StokulaAMBASADOR

8. avg 2014.

Terarossa jel tko koristio takvo gnojivo za cvjetanje NPK 7-4-8??
Bily
BilyISTRAŽIVAČ

11. avg 2014.

Neznan ja stavin saku NPK-15-15-15 i saku kravljek gnojiva i 100 ml plantelle i biljka to uredno popapa.. :meatballs:
Bily
BilyISTRAŽIVAČ

11. avg 2014.

Stokula Postirano 08 August 2014 - 08:41 PM Terarossa jel tko koristio takvo gnojivo za cvjetanje NPK 7-4-8?? Ne ali u gnojivu za cvijetanje treba u vecim postotcima biti P i K a N u manjem kao naprimjer NPK 6-8-8 ili 1-2-3 itd..itd..
rastafarijan
rastafarijanAMBASADOR

11. avg 2014.

ljudovi pozdrav...ajd nek mi netko da savjet...biljcice mi trebaju po drugi put dobit plantelu list...dali mogu mozda povecat dozu na 20 ili 25 ml na 2 litre...do sad sam ih gnojio sa listom i cvijetom po propisu...radi se o automaticima...(ww,superhus i tutankamon)
Stipe
StipeZMAJ

11. avg 2014.

Mozes slobodno i 30ml/2L (dupla)
Rodders
RoddersISTRAŽIVAČ

26. apr 2015.

Pozdrav ekipo u Pevecu je do 30.04.2015 Plantela na akciji crvena i zelena od 1l Cvijet crvena je 25.90 a list zelena 29.99
Miro300
Miro300ISTRAŽIVAČ

26. apr 2015.

kilogram ubranih svjezih kopriva namocite sa 10 litara odstajale vode i kisnice,neka odstoji 24 sata i sa time zaljevajte biljku svakih 3 do 4 dana...
DZ
DzparanojaLEGENDA

26. apr 2015.

Ovako kako si ti opisao Miro300 se pravi bio pesticid,od koprive off course.... gnojivo treba da stoji mjesec dana,da je zatvoreno,i da se svakodnevno mijeaa.... I pesticid i gnojivo se rastvaraju u odnosu 1: 10, pa od sada ili saopatavaj sve detalje i injenice....ili provjeri ata i koliko znaa! I na forumu imaa o ovome sve lijepo objaanjeno,poz ;)
DalmatinoMediterano

14. maj 2015.

Pozdrav , imam na 12 biljaka out , 4 su velike pribacene iz indoora vanka na sajt vecine su u prosjeku 90 cm,100 cm i od njih 4 dvije su pocele cvijetet jos u indoru i sad kad su prebacne vanka jos se nisu vratile u vege , znam da se hoce vratiti i drze se one ok ali me zanima gnjoivo za njih koje da im dajem posto su i velike i imam ih 12 pa koce dati novaca za neko skupo tipa iguano sto mi je bio u pocetku plan , jel im dobra i plantela list i kasnje i cvijet,znaci dobile su samo hesi root komplex kod presadivanja dvije su dobre sobzirom da nisu gnjoivo vidjele 10ak dana i u vegi su polako ali sigurno a ove druge dvije mi jos malo cvijetaju i listovi su malo se posusili.a ostalih 8 su raznorazne koje u uglavnom sve u vege 1 candy kush odlican je i netrazi puno nicega napreduje odlicno dva NL auto su tek pocela dva vec cvijetaju samo me te 4 velike brinu zasad najvise nezelim da propadnu . znaci ukratko dali ce posluzizi plantela list ili da se fokuriam na skuplja i ucikovitija tekuca gnjojiva tipa iguano?
Bizzzo
BizzzoZMAJ

14. maj 2015.

Tekst ti je drama. Postoje to ke ali re enice su ti toliko duga ke da u se morati vratiti kasnije opet pro itati ata si napisao. Izgubio sam se u tvom postu :let: Btw, ja nikad cuo za iguano gnojivo. Planetal zelena vege, crvena cvijet.
DalmatinoMediterano

14. maj 2015.

a jbg nisan inace od ovih foruma i gramatika i toga haha skuzaj,ma znan za plantelu koja je vege koja je cvit nego neznan jeli kavalitetno to gnjoivo jeli valja cemu to jer ocu dobar proizvod a previse biljaka je tu za gnjojit sa skupim gnjovima ,tipa iguano (ona sismisova govna i to)pa san tija samo pitat vas tu jeli valja cemu ta plantela list i cvijet i koju cu dozu davat biljaka koje u indoru vegetirale skoro 2 miseca i pribacene su u outdoor 20. 4. znaci ima tu i 5 mjeseci vegetacije koja doza te plantele jer ne nikad nisam koristio , uvijek sam hessi ali je em preskup em je za indoor dobar ima i boljih za outdoor po toj cijeni.
PowerSeed

14. maj 2015.

vidi frend, kazu koliko para toliko i muzike :) u nasem slucaju mozes se ti naslusati muzike i za manje para. pogledaj temu https://www.vutra.org/threads/koja-gnojiva-koristite.5200/ pa nadji nesto sto ti odgovara finansijski jedno je guano, to sto pricas sismis i sl. a ima i iguana juice grow & bloom od AN, to je nesto drugo. a ti zapravo trazis nesto trece, puno srece i pogledaj temu
DalmatinoMediterano

14. maj 2015.

e power fala na linku ja nisan ni vidija tu temu mislio sam da je ovo ovdije sve o gnjoivima sta se pricalo na forumu pro akat cu pa cu prova iskombinirat nesto ;)
Mota43

19. maj 2015.

Baba mi rekla da uzem Fito Fert 12-4-6, N -12%, P2O5 - 4%, K2O - 6%, da dva cepa sipam u 10l vode i da zalijem biljke svaki drugi treci dan s tim. Ona to koristi za cvece, vocke u basti... Pa me zanima da l je to dobro gnoivo i da li treba toliko cesto, mene brine da ne sprzim biljke s cestim zalivanjem?? Hvala unapred
Tarzan
TarzanZMAJ

19. maj 2015.

ako nemas drugo bit ce dobro i to, svako trece zalijevanje gnoji, znaci voda-voda-gnojivo (naravno razmuceno u vodi :) )
matejSb

20. maj 2015.

PISE DA JE ZA RAST.. JEL VALJA TO?? :rasta:
zelenko420
zelenko420ENTUZIJASTA

25. maj 2015.

Jel tko probao univerzalno tekue gnojivo VALENTIN?
L0oD
L0oDZMAJ

25. maj 2015.

Blade ga je koristio,zadovoljan je sa njim,cak tvrdi da je bolje od plantele...
JO

29. maj 2015.

kako i je li moguce nekim gnojivom produljit vegetaciju
opa cupa

29. maj 2015.

Nije moguce !
Degustator
DegustatorLEGENDA

29. maj 2015.

..... ko ce ga znati
opa cupa

29. maj 2015.

Znam ja ..nije moguce ;)
Degustator
DegustatorLEGENDA

29. maj 2015.

kao sto rekoh prethodno,kod mene se ispostavilo da je vrlo moguce ;) Ja verujem da je coveku to u struci ,ali ja sam morao izneti svoje zapazanje. Lincujte me ako sam pogresio,ali za sebe svakako znam da nikad necu dodavati djubrivo za vege pred cvetanje kako ne bih ponovo brao biljke sredinom 11. meseca na jednom sajtu a krajem 10. na drugom gde to nisam radio.
Stipe
StipeZMAJ

29. maj 2015.

Po cemu si to zakljucio da si sa gnojivom produzio vegetaciju??? Pocetak cvjetanja aktivira hormon kojega aktivira mrak odn. trajanje mraka u ondnosu na trajanje svijetla. 2 su hormona koji se "natjecu" koji ce prevagnuti a kontrolira ih trajanje dana ili mraka. Gnojivo i nutrijenti nemaju nikakve veze.
opa cupa

29. maj 2015.

Deguistator Izolirati Azot ili ga davati u vecim ili manjim kolicinama! To je vec pitanje za Agronome..odnosno kod nekih kultura je moguce..berbom i obrezivanjem produziti vijek vegetacije tako da si donekle u pravu .Ganja nespada u tu grupu. Ako imas iskustva u tome slobodno pisi ;)
Degustator
DegustatorLEGENDA

29. maj 2015.

Zakljucio sam ,a vec sam gore napisao da sam klonove sa iste majke posadio na dva razlicita mesta i u razlicitim uslovima. Tamo gde sam djubrio biljke samo sa djubrivom za vege ,mnogo kasnije su pocele cvetati od onih koje nisam djubrio uopste ili sam koristio djubrivo za cvet,odnosno sa manje azota...nevezano za dan/noc. Razlika postoji,zao mi je sto nemam strucno objasnjenje,to je moje zapazanje. A kome treba da se produzi vege,sigurno da ce bar pokusati to sa dodavanjem djubriva sa vise azota. nije kasno da se odradi test,ali naravno da to niko nece pokusavati,ali ja jesam jer nisam imao drugo djubrivo na tom mestu kad god sam obilazio,a kontao sam,bolje i to nego bez,al nikako nije mogla sazreti. To je u jednom slucaju,sad se prisecam,a u drugom sam djubrio biljke za vege konstantno jer nikako nisu izbacivale pol...to se oduzilo i na kraju su kasno i procvetale a neverovatno kasno zavrsile,i to ne do kraja cini mi se,ko ce ga popamtiti vise!
L0oD
L0oDZMAJ

29. maj 2015.

Drugar,kad vec tako gledas,obrati paznju zemlje,jeli ista zemlja gde si sadio ta dva klona,jesi li pogledao ili merio kolilo je bogata zemlja? Sad imas tu mnostvo faktora zasto si imao berbu pre a ovamo kasnije... kad bi znao sve cinjenice o kojima pricas,onda bi znao odgovor... ali sa tvrdnjom kazem da gnojivo ne moze da promeni vegetaciju ili ti cvetanje... ako je tako kako ti pricas onda bi mogli da pozurimo sa cvetanjem,da pocemo vec od sad koristit neko gnojivo za cvat... al ok je to sto si izneo svoje misljenje... Al kad vec tako nesto radis,odradi sa istim uslovima za oba klona,a ne kao sto si ti naveo... peace
Degustator
DegustatorLEGENDA

30. maj 2015.

Evo ovako cemo/ kao sto ti sa sigurnoscu tvrdis da ne moze da se utice na produzetak ili skracenje vegetacije,tako i ja tvrdim da moze s'tim da napominjem da sam svedok tome...jedino ako je razlog da je jedna grupa biljaka kasnije procvetala to sto su se pojavili neidentifikovani leteci objekti a ne sto sam ih duze prihranjivao djubrivom za vegetaciju.:confused: Pominjes razlicitost zemlje,naravno da utice,ona koja ima manje hranljivosti ranije ce zavrsiti dok ce obogacena zemlja duze odrzavati biljku u zivotu,kao i vremenske prilike,temperatura,vlaznost i sta sve jos. Odlaganje cvetanja se ne moze raditi u nedogled. Po slobodnoj proceni,nekih 15-30 dana bi trebalo da moze. Ma i 7 dana je dovoljno da pobije tvoje/vase sumnje. Nemam sad mogucnost da izvrsim zvanicno testiranje i poredjenje,pa u manjini mozda zvucim umisljeno,ali vreme ce pokazati sta je zaista tacno i onda ce se preko ovoga pretrcavati kao preko spamova. *Vecinu sam stvari naucio na forumu i time sam se vodio tokom uzgajanja,ali razlicitost se isticala kod pojedinih situacija... Jednostavno,normalno je promeniti misljenje,iskustvo je neprocenjivo bogatstvo. Trose se ogromna sredstva kako ne bismo ziveli u zabludi ili naprotiv,jos vise truda u dezinformacije. Nemam razloga da izmisljam,ja sam prvi koji uci na osnovu iskustva. Ne kazem,moze da se desi da nesto pogresno shvatim i time se vodim dok ne ukapiram da sam omanuo,ali greske brzo izadju na videlo. Ako se ispostavi da sam istripovao,pojescu :poop: pred svima,a do tad neka smrdi ovde u temi !
L0oD
L0oDZMAJ

30. maj 2015.

Drugar,nisam ni u jednom trenutku rekao da gresis,to je tvoje misljenje i tvoje iskustvo,ja to stvarno postujem... i drago mi je da si to izneo ovde,evo ja imam 6 streinova na sajtu i bas cu zrtvovat dva,da vidim sta se desava sa tim ;) al sto se tice gnojiva,njih sam stvarno doktoriro ako se tako moze reci,bar sto se tice organskih,velike razlike postoje u tecnim gnojivima,na kvalitet i kvantitet,prosle godine sam koristio plantelu list i ovcije u vegi,na 2 biljke,ova sa ovcijim je bila monstrum,s rastom je bezala 70cm duzine,sa sirinom nznm tacno... a cvetanje je pocelo u 1-2 dana razlike... Dok sam na druge dve radio trening,normalna(bez treninga) pocela je da cveta 23 dana pre od ove koju sam trenirao... koristile isto gnojivo tokom vege... tako da mslm da se moze produzit vegetacija samo ako je biljka pod stresom ili nekim jacim treningom :) zelim ti srecu sa tim experimentom i drago mi je sto to radis,da mozemo delit iskustva i komentarisat o tome... budi dobar i peace :spliff:
Degustator
DegustatorLEGENDA

30. maj 2015.

Ne znam zasto bi bilo ko produzavao vegetaciju i zrenje i nepovoljno uticao na sam prihod i kvalitet,ali ako si bas resio da testiras zarad mog obroka,onda samo hrabro napred i pored mog upozorenja kojim se resavam odgovornosti za posledice prouzrokovane nepropisnim odgojem. Srecno lave,trebace ti :) Ali svakako sve cestitke i veliki respekt na odvaznosti:clap::
Stankowsky

9. jun 2015.

Kopriva se upotrebljava protiv usiju.Vecinom je koriste farmeri za rajcicu. Da bi dobio gnojivo,nakon 24 sata maknes vodu,te koorivu ostavis nekih mjesec dana u hladu,sa jako malo vide(da se razgradi). Kada se kopriva razgradi didas vodu i time zaljevas biljke.
Pauk007

10. jun 2015.

Dali je neko koristio plantelino organsko gnojivo,te dali se moze koristit umjesto plantel list i cvat?
DZ
DzparanojaLEGENDA

10. jun 2015.

Ne mo~e se koristiti... Plantela Vrt je idealna za prehranu biljke u ranoj fazi njenoga ~ivota ! Dakle, onda kada biljka ima i crpi sve potrebne nutrijente iz zemlje, Pl Vrt dobro dodje kao dodatak... kao luk uz evape kako mudro primijeti mentor opa cupa ;) Kasnije, ukoliko ~elia malo bolje rezultate, moraa dodavati adekvatan NPK sadr~aj.... u vegetaciji zelena, u cvetanju crvena Plantela ;) Ili u vidu nekog adekvatnog substituta Vege faza NPK 6-4-4; 6-5-4; 8-6-6 itd.... Cvijet faza NPK 6-8-8; 6-7-8 itd itd...
Pauk007

10. jun 2015.

Ako sam dobro svatio k mogu je koristit u pocetku kasnije ovo dvoje ,naravno svojim redosljedom.
DZ
DzparanojaLEGENDA

10. jun 2015.

Tako je... mada ti mo~ea nju koristiti do kraja, ali samo kao prilog glavnom jelu ;) Npr Plantela List (Cvijet) 30ml+Plantela Vrt 20 ml rastvoreno sa 5 L vode.... Vidi da nadjea Slavol, pa njega dodaji umjesto Plantele Vrt, tada ti je pri a o prihrani zaokru~enija ;)
SteMara33
SteMara33ENTUZIJASTA

5. jul 2016.

Pozzz, kupio sam bio bizz (top max, bio heaven o bio bloom) posto su mi nedavno procvetali automatici zanima me kako da zalivam sa tim i na koliko dana i je l treba da zalivam sa sva tri u isto vreme tj da kombinujem, ako bi mogao neko malo detaljnije da me uputi u to jer ne razumem se bas najbolje a ne bih voleo da izgorim biljku.
Himalaya

5. jul 2016.

Evo ti tablica pa ako ne skuzis iz nje kako se prihranjuje javi se ponovo, iako sam prilicno siguran da ces skuziti kako ide
SteMara33
SteMara33ENTUZIJASTA

6. jul 2016.

Kako sam razumeo treba da promesam za prvi put 1 ml bio bloom 2 ml bio heaven 1 ml top max ali sa koliko litara vode jel to sve u 1 litar ili u 3 litra tj svaku posebno?
Felt
FeltLEGENDA

6. jul 2016.

Sve u jedan,miksa se sve zajedno!
the Dreamer

6. jul 2016.

Moram ispraviti ovaj recept: U jednu posudu (npr. kantu od 15 litara) nasjeckati svje~e koprive im sitnije. Bitno je da je kanta plasti na ili drvena, nikako metalna. Napuniti do vrha vodom i ostaviti nepokriveno na suncu (prektiri samo mre~icom da se ne utapaju insekti, smee i sl.) Svaki dan bar 2 puta dobro promijeaati i ostaviti da stoji minimalno dva tjedna, a po~eljno i viae - dok se sav biljni materijal ne razgradi. Nakon toga procijediti i spremiti gnojivo u npr. plasti ne kanistre. Prilikom zalijevanja dragih bilj ica pomijeaati s vodom u omjeru 1:10. OPREZ...miris je dosta jak, kao gnojnica :)
SteMara33
SteMara33ENTUZIJASTA

6. jul 2016.

znaci na svakih sedam dana 1 litar zalivam sa preporucenom dozom.
Felt
FeltLEGENDA

6. jul 2016.

To ti je mjera za 1 litar vode,a ako ti mislis da ti je biljkama dosta 1 litar vode onda se varas. Racunas na jedan litar ide x ml onda na 5 litara ide xx .ml.Kuzis
SteMara33
SteMara33ENTUZIJASTA

6. jul 2016.

Saksije su od 15 litara, koliko bi smeo najvise da im dam da ih ne unistim?
L0oD
L0oDZMAJ

7. jul 2016.

Sipas 2l vode... pa onda napravis na 2l gnojivo i udri... to bi trebalo bit ok na volumen te posude... kako biljka raste, zahteva vise hrane, to jes jace doze i ucestalije (gnojiva) al prati biljku i prema njoj se orjentisi za prihranu... stej haj
SteMara33
SteMara33ENTUZIJASTA

10. jul 2016.

S obzirom na to da radim outdoor u saksijama od 15 l nadam se da nece biti nikakvih problema sa bio bizzom, direktnu suncevu svetlost imaju nekih 8 sati i u fazi cvetanja su.
Vutra Samotnjak

10. jul 2016.

SteMara33 Bio Bizz je kao kamilica :D Ja ga koristim zadnja 2 growa. Bio Bloom i Top Max. Svako zalijevanje. Na 15 l posudu,kad dobro posude olakaaju ... zna i,mo~e zalijevanje,sipam svakoj 3 litre vode sa gnojivom. Preko 3 litre procuri a to je onda bacanje gnojiva. Dal' e to biti za 3 ili za 5 dana,nebitno ... stavim u po etku 2-3 ml na litru vode i jednog i drugog. Uglavnom ne prelazim do kraja 5 ml po litri vode.
ivan8
ivan8AMBASADOR

16. jul 2016.

Jel dobra ova plantella za nasu biljku?? Dosad sam koristio samo crvenu pa bi molio nekoga da mi odgovori...95764
PowerSeed

16. jul 2016.

vidis da je nesto novo, test faza, isto sto i crvena samo sa vitaminima i algama. drzi se uputstva pa "testiraj" :)
SteMara33
SteMara33ENTUZIJASTA

17. jul 2016.

Zalio sam samo jednom bio bizom sa po 2 litara vode sa preporucenom dozom. (na 1 litar vode bio bloom 1 ml, bio heaven 2 ml i top max 1 ml) pistili su poceli da se suse na vrhovima da li je mozda problem do djubriva tj bio bizz-a? inace biljka je u 23 danu cvetanja na slici mozete videti o cemu se radi,
Pii
PiiAMBASADOR

26. jul 2016.

drugari, trebao bi mi brz i jednostavan odgovor, juce sam djubrio, al je pala jako velika kisa nocas, a danas idem na more i nece me biti mesec dana, dal da djubrim ponovo danas? automatici su u pitanju, u zemlji su dakle nisu u saksiji. da/ne?
Stipe
StipeZMAJ

26. jul 2016.

Pognoji sa normalnom dozom i sve ok.
MI
mingAMBASADOR

26. jul 2016.

Ljudi ja odraslim automatima u cvjetanju, posaenim u zemlju, dajem i po 40 do 50 ml i niata se ne bune, ak mislim da im odgovora. Kontam ipak je plantela ubrivo za cvjee, a odrasle biljke mare su bli~e drvetu nego cvjetu.
Stipe
StipeZMAJ

26. jul 2016.

Na kolko vode? Obicaj je reci puna, dupla, pola doze itd..... ovak nitko ne zna koja plantella ni koliki omjer. Autosi mogu biti razlicitih velicina pa se prema tome i gnoji. Nema smisla autosu od 30cm davat duplu dozu. Opet...moze bit autos od 1.5m koji divlja....e njemu bi mogao duple doze rokat bez griznje savjesti :)
MI
mingAMBASADOR

26. jul 2016.

Mislio sam na plantelu cvjet, onu klasi nu koju ovde veina koristi, ini mi se da je omjer NPK 6-8-8. Nekada u 5 litara vode a nekada 2-3 l zavisno od predhodnih padavina. Da u pravu si da bi bilo previae za manje autose, ovi moji su oko 120 - 150 cm i na njih sam mislio.
lukas
lukasAMBASADOR

27. jul 2016.

nadjem u apoteci fitofert liquid 12-4-6,,pise za intenzivnu vegetaciju,a to je bas pravo vrijeme za moje biljoze,,medjutim na ambalazi pise da se koristi folijarno,,moze li se to i zaljevanjem koristiti,,da probam jednu litru pa sta bude,,jel neko koristio
Stipe
StipeZMAJ

27. jul 2016.

Kolko vidim pise da je takodjer pogodan za folijarno. Koristi ga normalno u omjeru sa vodom. Probaj pa vidi. vidi ak tu sto ima https://www.vutra.org/search/2503364/?q=fitofert&o=relevance
IV
ivan333POZNAVALAC

1. sep 2016.

Biljku sam prvi put gnojio u utorak i planiram u subotu opet pa dali preporucujete duplu dozu gnojiva za cvjetanje?
huana.meri

1. sep 2016.

pa nemoj bas odma duplo ako je druga tura, digni za 50 posto, pa onda dupla, iako je vani i nebi smjelo bit frke, out je druga ije...iako nisi spomenuo s im hrania, opet bolje polako di~i tempo, ata da ja tebi od sutra za ru ak naguram 4 anicle umjesto 2, 2 puta juha, 4 anite kruha, tanjur krumpira, hm??? postepeno, ;)
IV
ivan333POZNAVALAC

2. sep 2016.

hunana.meri...gnojena je sa cvetin cvet gnojivom stavio sam za biljku 1 litru na 1 ipo cep...i mozes li mi rec kako da kombiniram tu gnojidbu sa gnojidbom od gnoja koprve stavim u 2-3 litre vode koprve ostoji neko vrijeme i onda zalivam i apricam..a sad mi je problem od kad sam poceo gnojiti za cvijet strah me je da nebi jedno drugo poremetilo pa mozes li mi reci kako da kombiniram to zalijevanje
PowerSeed

2. sep 2016.

baci pogled malo na ovu temu https://www.vutra.org/threads/gnojivo-od-koprive-izrada-i-namjena.12531/
huana.meri

2. sep 2016.

ja neznam nikoga tko je sa koprivom pregnojio, ona ti nadopunjuje duaik i magnezij, oboje jako bitno za rast, zdravlje same biljke....ja sam kombinirao standardne i duple mjere kupovnog mineralnog gnojiva sa ajem od koprive, i nije bilo problema... dobro pogledaj kako se aj od koprive pravi i kad ga imaa zgotovljenog u njeg krknra joa kupovnog koliko ide ili duplo, zavisi od tebe, i nahrania ih... zapamti da kad si u out-u, ako neato sjebea, nemogue je skoro isprati biljke, ako si negdje u gerili, zavu en, zato bolje polako dok nepokop aa sam kako izgleda kad je jela, kad je gladna, kad je pomalo previae i kad je skurena jer pretjerujea, ~ivot je isti svuda, vjeverica, biljka, slon, gusjenica...no treba nam vremena da odreeni ~ivot po nemo razumjeti, kad to pokop aa netrebaju ti nikakvi instrumenti...ja indor growam recimo bez ikakvih mjera a, tajmera, isto iz guata, itam i gledam da joj dam ato voli i treba...ako u fazi cvijetanja daa previae duaika ( N ) dolazi do mladih izrasta, to je kad na tamno zelenoj biljci dobia mladi svijetlo zeleni izrast, on je ok, ali ako su biljane recimo u cvat fazi, ti s tim duaikom nareujem maltene da ona energiju koju sada usmjeruje u cvijetanje prepolovi, ili smanji i krene koristiti neato energije za izrast... kad na cvijetu koji ve lui thc po ne rast zelenilo, ono je bez thc-a, pove ao si masu cvijeta, ali sad joa moraa ekati da taj novi dio po ne i lu iti thc, ima tu jako puno detalja koje samo studiranjem i analizom mo~ea skop ati...sretno ;) poweru, opet rano rania, tko rano rani cijeli dan je umoran, ko rano mota cijeli dan je sretan, :rasta:
IV
ivan333POZNAVALAC

2. sep 2016.

Hvala puno na detaljnom odgovoru..cijenim to....
NE

21. jan 2017.

Pozdrav Novi sam u ovom i zanima me da li su ova gnojiva ok? Radi se o vanjskom uzgajanju auto sorte. Asef npk:8-4-4 i 6-4-6
Felt
FeltLEGENDA

21. jan 2017.

Ima lanova koji su koristili baa to gnojivo,ovo prvo ti je za vege pa ti za automatike nije ni potrebno. Plantela ti je bolja ako je mo~ea pronai kod sebe no i ovo mo~e poslu~iti :thumb:
NE

21. jan 2017.

Znaci prvo nista a drugo da koristim u fazi cvjetanja
Felt
FeltLEGENDA

21. jan 2017.

U principu ako koristia kupovnu zemlju u njoj imaa dovoljno nutrijenata za tih metar dana koliko traje vega kod autosa.
NE

21. jan 2017.

Felt hvala na info.
Snuff
SnuffAMBASADOR

4. jun 2017.

Dali je neko ima iskustva sa Advanced Nutrients Jungle Juice BLOOM, 150938 kosristi bih ga za automatike van...
Stipe
StipeZMAJ

4. jun 2017.

Radije odi na jednokomponentno gnojivo za outdoor, tipa plantella. Ovakva dedicated gnojiva dolaze u setu od cijele hrpe boca ak oces da to bude kako treba, a i AN je pre skupo gnojivo za out.

Odgovaranje na teme dolazi uskoro.