VUTRA
ForumUzgajanjeVanjski uzgojMiris Gandze Naspram Ostalih Biljaka?
LEGACY

Miris Gandze Naspram Ostalih Biljaka?

44 odgovora6,374 pregleda
FirstTimeISTRAŽIVAČ

okt 2011.

E pa ovako,iako svi misle da je sada tek sve obrano,za mene sada tek pocinje nova sezona sadjenja,tacnije razrada tehnika za sadjenje prolece je jako blizu :D. Pa da vidimo,posto ima mnogo suma oko mene to je pogodno,ali ljudi u selu gde ja imam vikendicu su bezobrazni i seku tudje sume,a ja ne zelim da neko naleti na moju biljcicu,jer kada vide da se neka biljka razlikuje od ostalih a ne kontaju sta je oseku je i stave kuci u vazu da mirise -.-... Tako da sam ja razmisljao da napravim moj mali vrt u dvoristu,ali to opet nije pogodno zbog kamuflaze ja sam razmisljao da zasadim dve biljcice, ali da okolo bude paradajz tako da brat nebi posumnjao sta zlivam.Ali tu se javlja problem,osetice miris marihuane normalno,prolece,malo otoplilo,ajde da otvorim prozor i u sobu mi bije miris gandze,e ja sam smislio da okolo zasadim nanu nana ima jak miris,ali ja ne znam koliko daleko miris gandze moze da dopre,i da li nana moze da mi osteti biljku,i da li gandza moze da se oseca pored nane ?Eto to bi bilo sve. Da obrazlozim : ovo pitam jer do sadjenja ima jos samo par meseci,treba razraditi gde sta ide,gde seme da nadjem,dok ja kupim seme,dok ja nadjem odredjeni deo dvorista u koji ne ide niko ihhh jos milion stvari :)
GreenRyderLEGENDA

okt 2011.

....stari ne da ce se samo osjetit nego i vidjet pa tu ti zivis......kakve vam sve stvari padaju na pamet.......mani se ti prijatelju corava posla.......
Big LLEGENDA

okt 2011.

rae naimjesto u aumi di se vidi da ne idu ljudi, negdje gdje je jako zaraslo, di nema tragova hodanja, a guma od auta ne smije se vidit ni blizu.... nemoj doma ako boga znas hahahaha

okt 2011.

jel ova tema neka zajebancija ili?
FirstTimeISTRAŽIVAČ

okt 2011.

Ma nece videti..On ti je fazon kuca-poso.. Ozbiljan sam..Bolje u kuci da lepo to kamufliram nego da me gledaju kako svaki drugi,treci dan idem u neku vukjebinu da bih zaslio biljke.Pa selo je to,znatizeljni su ljudi,tracare izvalice me neko....Jedino ako otvori prozor ne znam hoce li osetiti :/
Z&NZMAJ

okt 2011.

:cow_yellow: Nemam rje i...stvarno, kakve vam sve ideje nee pasti na pamet :ohno: Edit: Jel idea ti kad na pecanje?
FirstTimeISTRAŽIVAČ

okt 2011.

Okej je alo samo sam pitao jer nisam siguran,kuca mi je zabacena tako da mi niko ne dolazi XD Stari nemam ti ja vremena za pecanje ..xD a nemam ni stapove :D isao sam kao mali sa dedom i jedino cega se secam jeste da sam upao u jezero :x

okt 2011.

Ma mani se corava posla stari, kakav crni vrt. Bolje 100g u sumi, nego 100kg iza kuce. Kao kladionica samo sto je ovde ulog zivot, igraj samo na sigurno.
FirstTimeISTRAŽIVAČ

okt 2011.

Ok,ja sam samo pitao za misljenje :D znaci sadim u sumadiji xD a ovako,da li voda kojom zalivam biljke ima neke veze?Posto bi mi to bilo extra jer tamo blizu ima neka izvorcina pa mogu kao da napravim vrt sa nanom i ..hej pa nana u dvoristu je u svkaom slucaju dobra!Idem do izvora da zalivam ,nana se susi i biljke se suse :D tako da mogu da stavim moju prirodu na isto mesto gde cu susiti nanu :D

okt 2011.

Voda je bitna, imas tekst na forumu o tome https://forums.vutra.org/unutra%9Anje-uzgajanje/2184-kvaliteta-vode-i-koliko-je-bitna.html, bitna je pH vrednost vode, kisnica je najbolja, ta izvorska voda moze sadrzati neke minerale, metale koji mozda budu nepovoljni za biljku, a bilje ces lako osusiti nemoj da ti to bude briga stari

okt 2011.

e to ti je dobra ideja,auma, a ne da si u dvoriatu sadia i izazivaa vraga... to je kao da si sam sebi pozvao policiju... ako baa ~ivia da si jedina kua u 10 km onda mo~ea u dvoriatu, i to ako ne dolazi poatar... :D

okt 2011.

nema sanse da ne otkrije, ne znam da je jos neko uspeo da prikriva vuvu paradajzom i nanom tokom tih 6 meseci koliko joj min. treba u outdooru, zaboravi i nadji neki dobar stek, vremena imas da pripremis zemlju, a kada zasadis ne moras je obilaziti i tamo visiti svaki dan, jednom nedeljno i previse

okt 2011.

Definitivno si 'mirniji' kad je sajt daleko od kue,ali i to je isto kao i ovo drugo.Ljudska noga tokom tih 6 mjeseci out-a staje na puno mjesta.... U tvome slu aju radi brata nemoj,a ina e 2 biljke doma u posudama bez problema uspiju negdje od po etka 6 d sredine 10.U posudama,zaato....jer ih mo~ea sakriti ako baa treba dan,dva.... A miris,to te ne treba brinuti jer ne miriai to baa toliko out,jbg...a pogotovo od 2.Ali naravno, neka indica:),koja e biti max 1.50m ili koji cent viaa.
Big LLEGENDA

okt 2011.

netko je spomenuo pecanje.... to je to... ako dosad nisi pecao, onda ti je vrijeme da po mea.... ako me kuzis... hehehe
FirstTimeISTRAŽIVAČ

okt 2011.

Et,sa vodom i sajtom sam zavrsio ostaje mi jos par stvari pa na prolece da se sadi :D Hvala svima :D
SmehENTUZIJASTA

okt 2011.

haha lik :D
smokegreenISTRAŽIVAČ

nov 2011.

kazes mnogo auma ima oko tebe?! eh da je meni tako,ovdje sve kamenja,jedino tu i tamo koji grm pa moram trazit sajt 30km od kuce... a ti se mislia,ma pravac u aumu!

nov 2011.

hahahah... pa ti najbolje znas kakvo ti je stanje doma... jesi siguran da ti brat nece 3 mjeseca izac iz kuce? ako jesi - sadi.. isto kao pitanja "oce li mi doma skuzit da imam pc-box?" - valjda znas kako bi ti reagirali da doneses doma neko kuciste.. ako ti soba slici na neki kompjuter servis sa 10 kucista, 5 maticnih na stolu i slicno, vjerovatno nece :) ako neznas upalit komp, valjda ce bit cudno :D za outdoor isto nemoj trazit savjete, ti najbolje znas da li ko ide na to mjesto, koliko je sigurno itd... ako nisi siguran - bolje nemoj. ako si siguran - lud si :D jbg, ne mozes vjerovat da je mjesto sigurno ako ti neko na netu rece "ma sadi, niko ti ne ide tamo" ili ako vidis na dnevnicima po 10 biljaka od 3 metra na sajtu pa "to prolazi"

nov 2011.

nisam cito sve sam vidio ono sa paradajzom buraz ovo ti je biljka kraj paradajza u vrtu znaci 3 4 reda paradajza biljka je tocno izmedu 4 parazajzica pa si ti sad misli kolko ti je to kamuflaza EDIT: sto se tice zalijevanja ne moras ju zaljevat ona ce rast ko i svaka druga biljka u sumi. nadi plejs posadi, pocetkom osmog dodi pokidaj mudonje i u 10om dodi pobrat
GoranmasterISTRAŽIVAČ

nov 2011.

U pravu je Zlikovac....priroda se inace za sve pobrine sama. A sto se tice susenja prijatelju, lako ti je za to. Ubro biljku, pokido hedove sa nje i hedove stavio u vrecicu od paradajza i sve to okacio na tavanu. Uopste se ne primjeti, vazduh cirkulise-neosjeca se i to je to. Imas milion mjesta za susenje.

nov 2011.

moje osobno mialjenje je da za outdoor ovjek mora ispuniti viae uvjeta nego indor, i to zato jer u indoru, koji kao nesmije postojati, mo~ea pasti od uku ana, a vani, kad te klepe, nema razgovora i ~ao mi je, odma sud, buksa, kazne, policija... Ruku na srce, nije sadnja za svakog, pa tako mo~da ni za mene, no osobno mislim da je vani najbolje saditi onima koji su u prirodi doma, ili da ka~em onima koji su esto u prirodi, pecaju, love, gljivare... Nebi ovijek vjerovao koliko te puta netko vidi kad se amucaa po divljini, i to te vidi neki rambo kojeg baa zanima kamo ea, ato radia i sl., pa zato mislim da je outdoor najbolje ruknuti na mjesto koje je stvarno nepristupa no. Ako bubnea viae komada na 3-4 mjesta, pa ih i prepustia prirodi, dobit ea neato a neea riskirati hodanjima, zaljevanjima... ovo je hobi za mudre...

nov 2011.

kakva vreca od paprike. nie pametno susit vrhove da se dodiriju. mislim ne da nie pametno vec nie pozeljno. jedan pljesnivi vrh sje*at ce ti sve. misim ne mora bit, al je lako moguce.

feb 2012.

Bu se lako odstrani a hedovi se curaju zajedno:wtf

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se