VUTRA
ForumUzgajanjeVanjski uzgojSigurnost - il' ti da ne padnes !
LEGACY

Sigurnost - il' ti da ne padnes !

266 odgovora8,304 pregleda
Pocetnik_croENTUZIJASTA

mar 2012.

Lijep pozdrav svima, citam po forumu postoje vec 2 teme na ovu ali je u tim temama sve razbacano te su se javili i neki ljudi sa pitanjima nevezano uz temu i kako to vec ide. Pa predla~em da pomognemo jedni drugima sa savjetima, iskustvima ... Puno ljudi pere paranoja kada rade outdoor, da i ja sam meu njima, stoga ~elim napraviti listu stvari kako se sajt moze bolje osigurati, citao sam uokolo te cu napisati sto ja znam. Dakle prilikom "stvaranja" sajta za outdoor ja pratim neke korake: 1.ODLAZAK: idem sa psom i aetam po sumi te trazim moguce sajtove (tesko dostupne, sa minimalno 10tak sati direktne svjetlosti) kada naidem na takvo mjesto (dakle jako tesko dostupno, uz puno probijanja ili penjaja) ostavim na vidljivom mjestu 5 kn i postavljam one ribarske vezice tako da vidim ako netko prode 2.ODLAZAK opet idem u setnju nakon 2-3 tjedna te provjeravam je li neko uzeo kovanice i jesu li vezice na mjestu, ako je sve ok to potvrdujem kao sajt. 3.ODLAZAK u ranu zoru dakle oko 4 ujutro dok svi ljudi jos spavaju odnosim alat i zemlju na site i pripremam zemlju za grow 4.ODLAZAK opet u ranu zoru nosim biljcice te ih posadujem Ovo je moja tehnika, molim da se svi nadovezete kako vi pazite na sigurnost, vasi nacini, trikovi itd.
not smokeLEGENDA

mar 2012.

extra tema. nebi se ovih tehnika nikad setio ja moje pratim dvogledom vidim ih sa krova

mar 2012.

brate otkin'o si me od smeha a nisam ni dun'o danas, da nemas i spremljen snajper pri ruci nije losa tema samo to da ako nekog nema s proleca 2-3 nedelje jos uvek ne znaci da nece biti tokom narednih 2~3 meseca, al' opet uliva neku sigurnost u svakom slucaju, vredi da se iznesu vlastita iskustva i "tehnike"
H2O888LEGENDA

mar 2012.

sve je to lipo,veca stopa sigurnosti sto se tice pasa najvise..samo ti budi sam u temu s psom...i sritno,imam tehika i ja al nemogu od njima trenutno
HighBadgerPOZNAVALAC

mar 2012.

Ovo sa kovanicama je mnogo jaka fora! :thumb:

mar 2012.

ovo sa psom je dobra ideja i kada ides zalijevati opcenito tijekom svih faza outdoor rasta npr. (ako te neka osoba vidi samog kako izlazis iz sume moze posumnjati a ovako kada setas psa nece se puno ni obazirati) .. bravo majstore :)
Big LLEGENDA

mar 2012.

Ma ni netreba ti pas... samo kupia onu vezicu za psa, 15kn, i ae ea po aumi s tim, ako te ko ata pita, tra~ia psa sav ljut i zabrinut..... :rofl:
BizzzoZMAJ

mar 2012.

Nadodao bih samo par stvari na ovo tvoje. U svakom slucaju nikada na siteu ne pusim cigarete niti ostavljam bilo kakav oblik smeca...Cak pokusavam kada dodjem tamo pratiti svoje tragove stopa tako da ako se pojave novi tragovi znam da nemam zasto da se vracam vise :) Hvala ti za ideju sa 5 kn!!

mar 2012.

Ma treba jedino saznat cija je to zemlja...Ako je od nekog bogatog njemca koji ni nezna da ima tu zemlju onda je odlicno, ali ako je to od nekih dida onda je zajebano jer dida ka dida nema nista radit nego oko zemlje nesta a kako tek vole kad se nadu u interakciji sa policijom pa prepricavaju...Onda bi najbolje bilo u pitare stavit pa da mozes premjestat, dobra metoda se iskazala na krov neke stare kuce ili rusevine koja nije nicija :D
proGrowerAMBASADOR

mar 2012.

nego, daj ti meni reci gdje ostavljas te novce.. samo bi njih pokupila, biljke nebum dirala, imam dosta i svojih.. hehe pustimo salu, danas idem gledat mjesto za outdoor, isto sa psom kojeg posudujem od frenda.. hihi
SocratENTUZIJASTA

mar 2012.

Ahahahha, "posuujem od frenda".......ahahahhahaha, odkad se to pesi posuuju :evilking: Nego, sajt mora biti tamo gdje realno gledajui nitko nema ata tra~iti, zna i nema nikakvog razloga (osim trave) da netko obilazi to mjesto. Nema poljoprivrede, nema velikih drva (koja bi netko po~elio sjei) ili pak stazica u krugu od 50-100m s kojih bi netko mogao skrenuti samo da bi obavio nu~du (ima ih svakakvih, netko za tak nekaj ode i 100m u aumu :kackepieksen: ) itd...

mar 2012.

Ja na sait uvijek idem sa komadom (naravno uvijek istim), samo ja i ona znamo za njega """"SAMO JA I ONAAAA"""" niata drugo, proteklih godina sve ok, eto to je to. p.s groweru pazi da taj pas ne proae e tebe ::-)
SiDAMBASADOR

mar 2012.

:ohno: outdoor u pitarima :ohno: nisam nikad sadio guerilla style, selo moje malo, dvoriate, jezik za zubima... ne diram tuu zemlju jer znam kako bih se ja osjeao da netko plazi i kopa na mojem imanju... kopajte tamo gdje je ni ije.. ina e pazim na biljke tako da nikome ne pri am o tome ato mi se sve nalazi u baati.. i vjerujte, to je najbolji po etak stealtha :thumb:
DEDEPOZNAVALAC

mar 2012.

Prije izvesnog vremena javio se tip u temi "ljudi pao sam". Ukratko, zenska "komad" ga prevarila sa nekim drugim nepoznatim. Dobija telefonski poziv i ostaje zaptrepascen tip je bio pandur ;)))). Toliko o sigurnosti "komada". Tema je super moz nesto i nauciti. A pozamljivanje psa eee za to i ja jos nisam cuo ;))))

mar 2012.

a jbga sad,zvisss, ima tko psa za posudit??? :)))
proGrowerAMBASADOR

mar 2012.

cool sad ako murja ovo cita bude super.. svakog setaca psa ce zaustavljat... haha malo OFFTOPIC
SiDAMBASADOR

mar 2012.

^^ pa iji je prijedlog bio... bitno da su se svi javno raspri ali o tajnim stvarima,.. hehehe-... koje li ironije, mozak "loading please wait"... :rofl:

mar 2012.

ma e baa i da netko nekome posudi psa, pse... svaki pas ima samo jedoga gazdu tak da mo~e i on da te sjeb..:punch: bilo kakva aema za sadnu po aumi, poljima i sli no nema aanse, viae nije sve 100% sigurno tako da ostaje na raspolaganju moja baata i dvoriate al ni to nije.... uvjek se nae budala koja gura nosinu di netreaba
Nisam jaENTUZIJASTA

mar 2012.

Ja od prosle godine vise ne "sakrivam" odnosno ne trudim se da idem u pm.. Cak stovise,prosle god dosta kasno odradio,ali s namjerom kasno.. 30-tak metara od zgrade,svi prolaze,pokraj ~bunja.. Proslo sve kako treba ;) ljudi ne ocekuju tako nesto blizu.. al puno ljudi se pocelo na to vatat,zato oprezno..
BladeZMAJ

mar 2012.

Ja imam sreu pa mi je sajt bogu iza nogu ni struje tamo nema ni stanovnika,tek nekoliko zapuatenih vinograda,nemoram se jako skrivati,tek nekolio sitnica na koje pazim,ne nosim mob sa sobom,i trudim se pratiti ima li kakvih tragova drugih ljudi,osvrnem se nekoliko puta oko sebe i to je to. Smatram da je najbitnije ne kraiti vlastita pravila i ne opustiti se previae.
Pocetnik_croENTUZIJASTA

mar 2012.

1938 Njema ka je napravila jedan avion koji je trebao ostati tajna, posto je bilo dvostrukih agenata u njemackoj morali su smisliti nacin kako sakriti nesto od tolike vaznosti. Ucinili su to tako da su taj "tajni" avion stavili na izlozbu, dakle pred cijeli svijet i nitko nije posumnjao u njega vec su svi istrazivali nesto sto se ne vidi i cega nema. Poslije su psihijatri pisali knjiga i knjiga o tome slucaju, procitao sam par njih i svi dolaze do istog zakljucka: ako nesto zelimo sakriti onda je najbolje to svima staviti pred nos jer nitko ne sumnja u ono vidljivo. Evo citat iz knjige "Komitet 300" John Colemana: "U obavjeatajnoj zajednici ljude uce kako se nesto moze najbolje sakriti tako sto to stavis svima pred o i. Evo jednog primjera: kad je Njema ka 1938. ~eljela sakriti svoj novi borbeni zrakoplov Messerschmidt, izlo~ila ga je na tadaanjoj Pariakoj izlozbi zrakoplovstva. Dok su tajni agenti i apijui tra~ili podatke po rupama u stabila i iza klimavih cigla u zidovima podatak koji su trazili cerio im se u lice."
BladeZMAJ

mar 2012.

Neznam baa Poetnik Cro...
Pocetnik_croENTUZIJASTA

mar 2012.

Ma smijeh, samo dajem primjer ne kazem da sada svi pocmemo saditi na vidljiva mjesta, ali je zanimljivo kako covjekov glupi mozak radi .
DJFlyHighLEGENDA

mar 2012.

pocetnik je sasvim u pravu.... jer ljudi to ne ocekuju, tj. nemoguce im je.... normalno da neces nekome rec, ja sadim tu i tu, i jos mu pokazes biljku... nije to to, onda ta osoba zna da sadis tu i tu, i vidi biljku... ali naprimjer ako sadis onako 30 metara od zgrade u nekom zbunju ko sta je netko u ovoj temu napisao (nemogu se sjetit tko a i neda mi se vrtit stranicu nazad) sasvim je moguce izdrzat do kraja, iako je period rasta i svega toga malo dugacak, moguce je, ja ne govorim da nije sigurnije imat to doma i nikome ni rijec, ali isto tako kazem da nije nemoguce sadit ljudima ispred nosa a da ni ne posumnjaju, jednostavno njima u glavi je : ma nitko nije lud da tu sadi, zato nema ni potrebe da idu provjeravat, i ni ne sazna se xD a normalno budala ima koliko oces, doci ce jedna osoba, i vidjet i eto ti ga xD ali sto je je, u nekim jako krajnjim i pametnim slucajevima, ovo je jako moguce... peace out!
andre linogeISTRAŽIVAČ

mar 2012.

OMG!!! Umro sam od smijeha!!! Prejako,prejako!! LOL
not smokeLEGENDA

mar 2012.

ajde da vidim ko ce posaditi pred zgradom i zalivati ps:"OVO STO MI SADIMO TO SE MORA STROGO SAKRIVATI"
Nisam jaENTUZIJASTA

mar 2012.

Pa kolega smoke,ja sam to radio jbg.. Gle svako ima svoje.. Al budimo realni,ovisi kakvo,ko i ostalo ti je okruzenje.. Znaci ne mozes to napravit pored zgrade di je prometna jako ulica.. Puno ljudi seta i sve ostalo sto ubrojimo u to.. Ovom relacijom znaju ljudi prosetat nave er,a tad ve je kasno da skontaju ista.. u mojoj zgradi 4 stana imaju,stariji ljudi.. ima samo jedna baba koja zna sta je to,~ena je radila odjecu od lana :) hahahah Btw-ne ispred nego okolo zgrade,i reko sam pored ~bunja gdje ljudi prolaze.. Ja pokuao,to proalo.. i jbg..
BladeZMAJ

mar 2012.

Naravno da je mogue,daleko od toga da nije, filozofska i psiholoaka shranja sad pustite,hitlera isto tako,ono pravo pitanje se postavlja jel doista vrijedno riskirat na takav nain,ja mislim da nije isto tako mislim da ljudi koji se na takav nain zahebavaju nahebat e prije ili poslje (savijet porazgovrajte sa ljudima koji su proali "pad" jako cool momci i frajerine su plakali i doslovno kenjali u gae od ~ivaca,straha..takvo shranje te prati cijeli ~ivot,kazneni dosije,danas za svaki posal moraa donjeti potvrdu o neka~njavanju,ako imaa sree ostatak ~ivota provest ea na bauateli,poaten posao ali jako naporan i premalo plaen...) Mala tona ljudi koji padnu padnu upravo radi takvih gluposti,razbahate se i growanje im postane zahebancija. Neka nitko ovaj post ne shvati kao osobnu kritiku,to je samo moje mialjenje. Dobronamjeran savijet-deki nemojte radit takve stvari tim viae ato ovdje dolaze mladi deki koji nemaju pojma o niemu i probat e tako neato
pero123POZNAVALAC

mar 2012.

nije istina .. imao sam 6 komada 4 m od ~upanijske ceste.. nitko vidio nitko nije obracao paznju .. ;) mozda mi se potrefilo al eto .. nije da se mora strogo sakrivat .. sve zavisi kakva su ti muda.. :D
BladeZMAJ

mar 2012.

Eto upravo o tome priam....:ohno: Nisu to "muda" nego glupost !
Nisam jaENTUZIJASTA

mar 2012.

Definitivno blade imas pravo.. Vjerojatno ovdje i ima djece dosta.. Ali eto,ja kazem za sebe sta sam probo i samo tvrdim da je moguce,ko sto si i reko zasto ne bi bilo.. A svako sebi bira.. Da ne spominjem moje uslove ovdje i zasto sam bas to napravio.. Recimo da ja nema sanse da idem negdje u "setnju" nebitno makar lava vuko za sobom a ne psa.. A da te neko gleda,proviruje,trazi... i ~eli znat zasto ti ides,sta nosis,di nosis.. pa zasto ovako,zasto onako.. I doso sam na ideju,idem u no presadit balkonuau i sta bi bi,na kraju meni je ok bilo.. Naravno,govorim u svoje ime..
Pocetnik_croENTUZIJASTA

mar 2012.

Ljudi moji 30 odgovora na ovu temu a mo~da ih je pet pou no. Prestanite se prepirat, samo sam iznio jedno razmisljanje ne trebamo sada debatu napraviti od toga. MOLIM VAS POST-ajte AKO IMA VEZE SA POCETNOM TEMOM A TO JE KAKO DA SVI BUDEMO SIGURNIJI U OVOM NASEM HOBIJU !!!! HVALA ! Da se vratim na temu, psa koristim kao prvo da ne budem sumnjiv a kao drugo ako provodnik zakona i sjedi u grmu, te me ceka, pas ce ga osjetiti na dosta velikoj udaljenosti i po et lajat, rezat ili se udno ponaaat, zato ljudi prvo prosecite sa psom okolo naokolo svog sajta .
Nisam jaENTUZIJASTA

mar 2012.

Prijatelju niko se ne prepire :) ovo je forum,naravno da se u temama piae,o svemu i sva emu :) Samo opusteno,naice ljudi i dobri su ti savjeti.. Cekam jos ljudi bas me interesuje :)
BladeZMAJ

mar 2012.

Sla~em se sa Nisam ja.Tema u kojoj se piae,normalna stvar.
Nisam jaENTUZIJASTA

mar 2012.

Evo samo da ka~em bez da odlazim s teme.. Stvar,ako ste primjetili tragove,ili vam je nesto sumnjivo.. Naravno to se osjeti kad si na istom mjestu vise puta.. Definitivno i znajte da vas policija pusta dok ne uberete plod.. Ili da se slucajno zaletite onako sretni,e danas berem.. super fino,lijepo.. Policija nece vas hvatat dok god ne uberete svoje plodove,al isto vjerujte da i oni znaju kad se bere.. Zato i tu dosta opreza.. Nemojte se zanet ;) Btw-papar jako kara uku drota,vjeruj mi :)
Pocetnik_croENTUZIJASTA

mar 2012.

Ma sve ok, ali volio bi da kada netko bude itao ne mora prelistavati 22 stranice i citati 200 postova :D "papar jako kara uku drota,vjeruj mi :)" ne kuzim, pojasni se molim te :D
Nisam jaENTUZIJASTA

mar 2012.

Zamee trag.. Ili takvo nesto,u slucaju da pas proe tim putem i udahne papar,on je za mirovinu :) Ne radi njuh kao prije.. Frend odradio na pretresu :) a ja se samo vatam da bi mo~da moglo pro u outdooru? ili mo~da ne.. hm.. :) da ne oduzujemo cak mislim da ne,al ako bi se uspilo da danas pospes,a on nave e naleti mislim da je to to :) nije nemogue al mislim iskreno da nebi pomoglo.. zajeb moj na to :)
BizzzoZMAJ

mar 2012.

Samo kratka misao Bladeu. Kaznjavam sam vise puta ali zadnjih 3 puta nisam imao uopce problema dobiti potvrdu o nekaznjavanju. Nadam se da ti je sve jasno :) Sto se tice same sigurnost, najvise cete sami sebi pomoci tako da rijesite bulettproof mjesto na kojemu ce se akcija odvijati...A moguce je i to 100 % samo je pitanje koliko ste lijeni :)
not smokeLEGENDA

mar 2012.

i sta je uradio sa paprom to mi nejasno. ja cu moje uvaliti u trsku retku mesto je lepo samo se tresem da mi se ne oprase od neznam ni ja cega verovatno industrija s obzirom da prosle god.nisam znao sta je hermi i da cu ici sa psima u setnju i u krugu od 5km unistavati sve industriske biljke sto vidim!
Nisam jaENTUZIJASTA

mar 2012.

Na pretresu stana za "osnovanu sumnju" su dosli u pretres.. Ali momak je znao da dolaze,imo je shemu.. kaze da je dobru kolicinu metno ispod tepiha,i kad je pas ulazio on je slucajno bacio papar na pod i vreica pukla.. Kaze kad je pas to udahnuo,da je poco cvilit i samo htjeo izac van.. Dogodilo se "Slucajno" ne znam jel bio tuzen ili nesto,mada i cisto sumnjam.. Pas je umirovljen nakon samo par dana.. Njuh vise ne radi.. Al nije tema to ovdje,sory ljudi na offtopi arenju,ne vjerujem da se slicno da izvest vani.. Btw- imam ja kazneno dijelo,pa mogu izvadit potvrdu o neka~njavanju.. Radi se o tome ako se o tebi vodi postupak kaznenog zakona,da tad ne mozes izvadit potvrdu.. Ako je sud zavrsio,kriv ti ili ne,mozes dobiti potvrdu.
BladeZMAJ

mar 2012.

U kom smislu si ka~njavan? Pojasni malo. Ako si ka~njavan ili kazneno gonjen krvino a tvrdia da dobijea "potvrdu o neka~njavanju" u RH (ne tvrdim za ostale dr~ave u regiji ) onda ti ka~em u oi da ti pria ne dr~i vodu (makar dobio karton svijestan sam da je ovo offtopic) Ako si ka~njavan prekraajno to nije ka~njavanje,ne ulazi u sudski registar i policiski dosije i nepriam o tome.

mar 2012.

imao sam jedno sjajno mjesto ali sam cuo da je to podrucje lovaca pa sam odustao ... sada sam u potrazi

mar 2012.

Blade potvrdu nemozes dobiti samo ako se vodi postupak dobro ti je rekao,ja sam dobio 3 godine uvjetno i najnormalnije sam izvadio potvrdu(pricam o RH) pardon na off-u
BladeZMAJ

mar 2012.

Ako vi tako ka~ete ko sam ja da tvrdim suprotno...
Pocetnik_croENTUZIJASTA

mar 2012.

Ovo sto vi decki pricate ni meni nema smisla, da mozes izvuci potvrdu o nekaznjavanju a krivicno si kaznjen ... no brain ...
PappiISTRAŽIVAČ

mar 2012.

po celom forumu pise lepo..najbitnije je da sto manje ljudi zna i da pazis kad ides na lokaciju,da te neko ne prati i slicno..i obracati paznju na to da li tu dolazi neko ko za to ne zna..jednostavno.. a dobra je tema,ima dosta ideja :)

mar 2012.

zasto ti to nema smisla,po tvome ako si kaznjen i nemres izvadit potvrdu nebi trebo radit do kraja zivota jer danas svi traze tu potvrdu,nemres zbog jedne gluposti koju napravis ispastat cijeli zivot

mar 2012.

Stize proljece...Sad je vrijeme sparoga (ovisi gdje zivite) i ljudi kopaju posvuda :D najbolje da pricekate koji dan da sparoge zavrse i onda posadite, jer masline nisu sada napete a i ima zmija tako da niko nece setat kroz sikaru...
SpongeBongENTUZIJASTA

mar 2012.

a kad zavrse sparoge,da nije prekasno onda?

mar 2012.

ako si kaznjeno osudjen mozes izvaditi potvrdu o nekaznjavanju pet godina nakon pravomocnosti presude, pod uvjetom da se protiv tebe ne vodi novi posupak i da u medjuvremenu nisi ponovio djelo... tak nekak to funkcionira ... a kaj se tice sigurnosti najvaznije je drzat jezik za zubima, imat uvjerljiv razlog zasto se kreces tuda i nemres biti kriv za nista, osim ako na sajtu imas flasa, teglica i sl. sa svojim otiscima...
Pocetnik_croENTUZIJASTA

mar 2012.

Istina to i ja mislim, uzmes psa i aeea, ak ote uhvate nemas veze sa tim osim ako te ne cimnu kada berea :D
Big LLEGENDA

mar 2012.

Ka~ea da si bio vani sinoc i da si se napio ko svinja, pa ti treba puno vode.... Razumijet e svinja to... :D
Pocetnik_croENTUZIJASTA

mar 2012.

Bilo bi dobro kada bi se javio netko tko je pao u vanjskom uzgoju ili skoro pao ili imao nekakvih neugodnih iskustva sa ekuae i sli no tome.

mar 2012.

najpametnije je sa svojim psom to kako ja predla~em kada ste vi na sajtu,jer bolje pas uje tko netko naie i laje kada ste u opasnosti i sli no,jer onda znate da je netko tu i kada i gdje,po meni je najbolji na in i svaki dan vodim ga za sobom i manje ste paranoi ni,pas po noi vidi 5 puta bolje nego ovjek kao i sluh...

mar 2012.

vec se javio :vb_devil: mene su prije nekih 7 godina cekali ali nisu docekali, i zaustavili su frenda i mene nedaleko od lokacije i vidjeli karnistere s vodom u autu i motike i kaj ti ja znam kaj sve ne (isli smo baki vrt okapat)..... znali su da je plantaza negdje u tom krugu od cca 10 km ali je nisu nasli, i stvarno mi je bilo zao tog growa jer je bio filmski.... taj sam dan odlucio da vise nikada necu growat za prodaju i nisam..... i da na kraju smo (u jesen) na trkaca po noci pobrali kolko smo mogli nosit i to je bilo to..... murija nema novaca da drzi detektive i alfe na lokaciji da dezuraju dan i noc dok neko ne naleti a i vise od 90% padova se je desilo na neciju prijavu i obicno taj koji prijavljuje zna i cije je jer je tog nekog vidjao cesto da se tuda mota....
H2O888LEGENDA

mar 2012.

ma ponit curu jednom tjedno u sumu sendvice 3l vina i udri po poslu:rofl:

mar 2012.

Majko mila pa ne zivite u Iranu pa di je diktatura...To kad bi bio dijete pa te uhvati caca sa flasom pive i onda nema muljanja, ali kad te policija uvati pa onda mozes sve moguce smuljat.Kazes naso na podu itd.Ugl da se vratim temi, ides s 5 litara vode i masklinom...Kazes ja vam strasno ozednim a i malo sam retardiran pa ce mi motika da malo poletim do kamena onog gore... :P
crunkisiLEGENDA

nov 2012.

Zao mi je sto temu dizem iz mrtvih ali jedna stvar vrlo korisna za sve koji stavljaju slike na forum... Vecina novijih fotoaparata (ili oni koji slikaju mobitelom) geo-tagga sliku (znaci na slici budu zabiljezene uz osnovne informacije i koordinate gdje je slikano). Malo pripazite na to kada stavljate slike na forum, nemojmo olaksavati sluzbenicima nepotrebno posao. Da bi bili sigurni najlakse je slike upload-at na imgur.com (on provjereno automatski brise sve dodatne nepotrebne informacije sa fotografija prije nego ih hosta na serveru). Nemam nikakve koristi od stranice (ako netko zna slicne koje isto to rade slobodno ih stavite), jednostavno zelim upozoriti
BladeZMAJ

nov 2012.

uo sa za to..navodno androidi spadaju u te rizike
macedoniaENTUZIJASTA

nov 2012.

najjednostavnije ti je da slika kopiras u paintu onda sacuvas kao jpg i ta nova slika ubacis na forum p.s mislim na printscreen:)))
crunkisiLEGENDA

dec 2012.

zar nije jednostavnije staviti na imgur... automatski sve brise bez brige ;)
crunkisiLEGENDA

dec 2012.

Kako me jebe nesanica jer sam presusio :banghead: Jedan odlican video s jako puno dobrih informacija https://www.youtube.com/watch?v=InJHDLNCRzc&feature=youtube_gdata_player
nebitnoISTRAŽIVAČ

jan 2013.

cao, odabrao sam "sajt" al nezz dali je siguran. nalazi se pored sume u paprati, paprat je na podrucju od nekih 100-150 m2, a pored ima livada na kojoj sam naisao na brabonjke, ovcija govna xD bojim se jebenih cobana xD volio bih cuti vase misljenje :D
Sasha.ENTUZIJASTA

jan 2013.

ma bje~ od tamo gdje se ak i ~ivotinje pribli~e nai sajt gdje ti se ini da si prvi koji je doaao tamo u zadnjih 10 god
imenjakENTUZIJASTA

jan 2013.

najbolji sajt je tamo gdje ni budala nebi iaao, e tamo ti idi... nai neko grmlje kroz koje ea se razderat ko budala i kojem nebi palo na pamet ni onim babama i ako vide 1 aparogu kapitalca, i usred svega toga posadi biljke... ako imaa volje moa ak razgrnut grmlje, izradit neki ajmo re put tako ato grmlju probaa grane savit da napravia prolaz da se ipak ne razderea maksimalno, i kad budea odlazio onda vratia grane kako su bile.. al opet, ogrebotine su skoro pa neizbje~ne, ajde ja sam tad znao aetat onako iz "hobija" aumom pa nije bilo sumnjivo.. bio sam ak iaao sa starom u aparuge jer me "uhvatila zanimacija" i namjerno odveo pored puta, da vidim dal se ku~i taj moj put, i niata, nije sku~en put, ja sretan... najzeznutije je po meni u visokoj travi zakamufulirat put koji napravia kad hodaa po travi, ja sam svaki put travu ealjao i namjeatao da bude uspravna, da ne izgleda kao da je neko hodao... a i sa druge strane ja sku~im ako je ko prolazio tim putem... naravno nisam to radio kilometrima, neg sam hvatao fore da ne idem kroz travu, ako ima kamenja po kamenjaru se pentram i tako to.. mo~da sam previae paranoi an, al ako niata siguran sam..

mar 2013.

Imam pitanje kakvi su to ribarski vorovi i kako se oni postavljaju ?
giovanni007POZNAVALAC

apr 2013.

A gdje lovci ne hodaju da mi je znati.
Orange14ISTRAŽIVAČ

apr 2013.

Ma samo jezik za zube,bez hvalenja i kad radis pametno tesko da se zajebes :D samo napred da se skupim malo gandze za leto I ZIMUUU!!!:D
giovanni007POZNAVALAC

apr 2013.

Potpuno se sla~em s tobom. Moja je taktika da ujutro prije nego idem na posao oko 5h kad teako nekoga mo~ea sresti i na ulici a ne u aumi obilazim sajt. Nikada ali ama baa nikada ne idem tamo po danu. Sve radove,zalivanja...obavljam rano ujutro kad je mala mogunost da me itko vidi. Sajt uvijek pravim u velikom raslinju(aikari) iz razloga jer nema ko tamo ata da tra~i i jako je nepristupa no.(a na primorju imaa na hektre nepreglednih raslinja da u po etku jedva i ja nadjem) Na takvom mjestu uvijek e da ima dovoljno sunca. Zalivam po sistemu kap po kap,uzmem kanister od vode 5l probusim malu rupicu i stavim da lagano kapa.
StuporovskiISTRAŽIVAČ

apr 2013.

Poaao ja danas da tra~im neki malo sigurnij site i probijam se kroz gustu aikaru i logi ki idem kuda je prohodnij put kad mi se na putu nae apaga zavezana izmeu dvije grane, s jedne strane vrsto zavezana, a s druge strane onako labavo kako bi se mogla odvezat ako bi neko proaao tuda.. Nije mi trebalo puno da skontam da netko misli sadit tu u blizini, pogotovo jer sam prije toga vidio joa neke tragove kretanja.
nox1cousENTUZIJASTA

apr 2013.

Mene zanima detaljnost pretresa kad te vani startaju. Znaci kad te pretrazuje koliko daleko smije ic? Imam frenda koji uvijek nosi u gacama pakete i startali su ga dosta puta, a nisu pretrazivali gace. Sad me zanima dali ti smiju skidat gace(po logici ne), a opet onda se cini pre lagano da jednostavno stavis u gace a nesmiju ti dirat privatne djelove. Znaci ko ima iskustva sa pretrazivanjem, dokle su isli?
StuporovskiISTRAŽIVAČ

apr 2013.

Ne znam za vani, nikad me nisu vani zaistavljali al me zato svako drugi put kad idem preko granice (a idem esto) pretresaju jer sam im sumnjiv zbog duge kose, brade i starog auta al nisu mi nikad gae pretresali ali mislim da ti oni mogu skidati gae i pretresat te ako imaju osnovanu sumnju da imaa neato, zato je najbitnije biti 100% pribran, reagirat onako kako bi reagirao da nemaa niata kod sebe i to je to, jer ako im poka~ea neke znakove nervoze i sl. onda oni mogu da posumnjaju u tebe, da te vode u stanicu i sl. Mada ovo je neko moje logi no mialjenje, nisam 100% siguran, volio bi da neko ko 100% zna napiae. Ali provjereno znam da oni prilikom pretresa najviae blefiraju i da e pokuaat na sve na ine navest da te ispepadaju i navedu da poka~ea neke znakove nervoze ato im onda govori da vjerovatno imaa neato.
ceebeedeebeedooISTRAŽIVAČ

apr 2013.

"duge kose, brade i starog auta" :]
marley trixENTUZIJASTA

apr 2013.

i ja na sajt idem sa psom,samo sto je moj zlatni retriver a taj bi se i provalniku obradovao :vb_wave: hahahah jedva ceka da neko naie,tako da mi je on samo izgovor a ne i zastita.
giovanni007POZNAVALAC

maj 2013.

Za malo viae para mo~ete si osigurati sigurnost a to je i najva~nije. Jedan od na ina a po meni i najbolji su kamere za praenje divlja i.. http://www.google.hr/imgres?imgurl=http://www.njuskalo.hr/image-bigger/ostalo-oruzje/trail-kamera-mms-gprs-email-0.05kn-slici-slika-21995577.jpg&imgrefurl=http://www.njuskalo.hr/ostalo-oruzje/trail-kamera-mms-gprs-email-0.05kn-slici-oglas-7779119&h=463&w=463&sz=35&tbnid=bSh--V0W8hW90M&tbnh=225&tbnw=225&zoom=1&usg=__US55-WBU516nNMQZx3Fjn5mkMGo=&sa=X&ei=PpmOUbzUBomu4ASwkIDADw&ved=0CHQQ8g0

maj 2013.

da, ko ima preko 300 eura za investirat...
giovanni007POZNAVALAC

maj 2013.

Onaj ko nee da sjedi 5g u orci.Za sve se nabave pare al samo za sigurnost mnogima je puno, jednom daa i miran si godinama. im neko zakora i na 20m od biljke tebi sti~e slika mms i mail,snima noi (ir) pali se na pokret tako da baterija traje 40-45 dana.
M a n d o rAMBASADOR

maj 2013.

to bi bilo isplativo ako ekam prinos od 2000-3000 tisue eura onda da,ovako na par raatrkanih biljaka nema smisla,radije kupim bolesnu opremu i doma grow-am u miru pod nazorom,naravno ako ste u mogunosti, i to joa s kusurom od opreme kupia set za pedikuru i manikuru biljki.... ;)
giovanni007POZNAVALAC

maj 2013.

Nije ni box baa jeftin i moraa imati sigurno mjesto za njega,a to nema svako.Da zavraia u zatvoru 5-6 godina onda bi se kajao ato nisi kupio.Meni je tek prvi grow ali ako budem idue godine posijao obavezno kupujem,nebi se igrao s tim da padnem.Svako ima svoje mialjenje...ja vaae poatujem.

maj 2013.

Jedna dobra taktika koju preporu ujem je ako posjedujete zra nu puaku (zra nicu), nosite je sa sobom, svatko tko vas vidi e skrenuti sva razmisljanja o tome zaato lutate po aumi. Jednostavno iz zabave, ubijate ~abe, vje~bate gaanje i takve gluposti. :)
KefaloENTUZIJASTA

maj 2013.

kako si ti lud :dada

maj 2013.

Ja skupljam gliste za pecanje, berem koprive ili bazgu koje je na pretek u zadnje vrijeme. Netreba mi puaka :)
rKj420ZMAJ

maj 2013.

koji ste vi ludaci :violent018:

maj 2013.

Desio se jedan problem izgleda da je neko provalio sajt i samo je ubrao par listova to sam tek primijetio sada kada sa bilje ponovo vratio kuci da se oporave sad me interesuje dali ce se listovi povrati ili ce doci do susenja ???

maj 2013.

koji listovi treba da se povrate, ne kontam??? i usput, ovo nije tema o problemima sa listovima. ako je nesto problematicno sa biljkom imas temu problemi tokom uzgoja
marley trixENTUZIJASTA

maj 2013.

kako je neko bio fin pa ti pocupao samo par listova kao ono da znas da ti ga je neko nasao i da se sklanjas odatle. Ja kad bi nasla neciji sajt(al da je onako malo ofiran) samo bih mu napisala-maske odatle procu krozate :ludaci_lol:
crunkisiLEGENDA

maj 2013.

lik mu lollipopao biljku a on ne zna cijeniti :D
giovanni007POZNAVALAC

jun 2013.

Mu i me problem i moram ga podijeliti s vama.Da bi me najbolje razumjeli moram krenuti od po etka! Moj sajt se nalazi na teako prohodnom terenu koji sam jako dugo istra~ivao.Budui da se nalazim na obali jadrana dobro je poznato da ima jako puno kamenih suhozida i gustiaa. U jednom takvom gustiau u kojem niko nije bio godinama sam ja naaao pogodno mjesto za sajt. Tu je nekada bila obradiva livada ali je sad sve obraslo u ostruge,i grmlje do kojeg postoji samo jedan put kojim se mo~ea probiti,u blizini nema polja i slabo da itko tu prolazi.Tu imam 7 biljki koje su stare mjesec i po i sve su oko 10 do 20cm. Medjutim kako je sve zaraslo probijajui se kroz taj gustia vremenom se napravio mali puti.Moj najvei strah je bio da me lovci ne otkriju ato se mo~da prije dva dana i dogodilo. Bio sam na sajtu i vidio psee aape oko biljki i tragove po livadi,budui da je tu trava visoka oko 1m mo~da nisu ni otkrivene. Znam po tragovima da je bio jedan lovac sa psom,biljke nisu dirane a nema ni tragova na zemlji da je neko bio blizu. E sad me mu i dali da biljke presadim na neku novu lokaciju ili da ih pustim na promatranje. Mislio sam postaviti ribarski najlon za pecanje na puti da vidim dali e neko opet doi.Problem je ato nema mjesta koje ne obilaze lovci i sajt ima cijeli dan sunca.`ta vi mislite????

jun 2013.

probaj prvo foru sa najlonskom niti i onda djeluj sukladno tome...
jesamZMAJ

jun 2013.

Gle, ako si vidio psee aape, sigurno je da je netko bio. Jesi vidio ljudske tragove? U tom slu aju, taj netko e se kad tad vratit jer je sigurno sku~io biljke, ako ne koje, onda je ziher sku~io da to nije djelo prirode, mislim, razlikuje se okolia od sajta, . O ito ga je zanimao taj puti, trebao si mo~da ii s raznih strana. Mislim da na tvom mjestu ne bih neko vrijeme iala tamo, a onda nekad bi ih presadila, ako bi to bilo mogue. Onaj ko je bio jako je znati~eljan i mogao bi se vrlo lako vratiti, a i proairiti pri u okolo. Sretno ti bilo :)
giovanni007POZNAVALAC

jun 2013.

Psee aape sam vidio na zemlji oko biljki ali ljudskih tragova nije bilo vidljivih ni blizu.To je dosta veliko i ja sam radio baa to da dolazim sa razli itih strana da u slu aju neko udje u tu njivu put ga odvede ravno do biljki.Mo~da sam i uspio jer po tragovima se vidi da nije hodao po putiu ve okolo po visokoj travi.Ve eras sam kasno bio postavio najlonsku nit na ulaz u njivu ako neko opet udje znau i.Da se mo~e ui sa viae strana ja bi sa svake po malo ali ima samo jedan jedini ulaz.Ve eras sam zamaskirao biljke,stavio sam travu preko zemlje da je manje uo ljivo,imao sam nekih ateto ina ali sam ih ve eras poapricao nekim insekticidom ato sam dobio u poljoapoteci.Sad viae ne moram da idem esto jer biljke imaju sve ato im je potrebno,samo povremeno u kontrolu.
jesamZMAJ

jun 2013.

A emu onda panika? }ivotinje ne pri aju.

jun 2013.

mene isto paranoje peru..nez kakve su sad to akcije full mi je cudno kad su biljke jos male...al rija tud po aumama aee cuo sam neki dan vidli ih tu ljudi u blizini i pro ulo se brzo po selu, brijem da sam se malo previse opustil kad sam ih obilazil sred bijela dana i presaival i sve a sajt je dost nepristupacan al opet blizu mog sela, moguce da me neko vidio..imam konac al opet...nezz dal da idem vise dolje ili da se samo zaletim u 10-om mj. - ee ful me zanima dal oni ak otkriju sajt mogu neku kamericu postavit ili kaj uopce naprave ak otkriju sajt :thumbsdown:
marley trixENTUZIJASTA

jun 2013.

pa zasto ides tamo u sred bijela dana,mogao te vidjeti bilo ko,a kakvi su ljudi brzo ce se procuti.ako ti nadju sajt nece nikakve kamere postavljati,vec ce ih pocupati ili ce te sacekati.ma nezz vise ni ja tek sam ustala ne mogu razisljati.ugl sretno ti bilo
giovanni007POZNAVALAC

jun 2013.

Budi sretan sve dok ih neko ne nadje.Meni je neko hodao 10m od biljki al su na njivi gdje je trava visoka a one su joa male pa ih mo~da joa nije ni vidio.Uglavnom nisam vidio tragove da je hodao oko biljki a sve su joa na mjestu. Mogunost u mom slu aju da ih je vidio je 50:50 nadam se da nije jer e mi zadati joa muke i glavobolje.
danijel999ISTRAŽIVAČ

jun 2013.

Pozdrav ekipa. Puno provedem vremena na ovom forumu i stvarno svaata nau im (od onog ato nisam znao ) al nisam naletio koja je optimalna to nije re eno tolerantna veli ina sajta da se ne uo ava iz zraka.Naima sajt je u aumarku mali dio od nekih 3x2 metra je kao proplan i,to nije ima svijetla po cijeli dan i sad koliko je to vidljivo iz zraka? Radio sam davno prije indoor i u to se ku~im al mi je ovo novo.
BladeZMAJ

jun 2013.

3x2 je solidan sajti uz okolnu vegetaciju gotovo nemoguce je iz zraka uocit grow sajt...
danijel999ISTRAŽIVAČ

jun 2013.

Znam da nije tema al kad sam ve tu dobio odgovor i tnx Sparrow,tamo sam zasadio 20 stabljika,e sad nije optimalno skroz pa me interesira da li uope valja podrezivat sa strane da mi ne budu grmovi koji bi zakr ili jedan drugog il bolje samo vrh gornji pa nek gore ide na duplo a ostalo ostavit?
marina55ISTRAŽIVAČ

jun 2013.

Ljudi ja kroz sat idem sa biljcicom u vanjsku okolinu i malo me je strah...u torbi mi je sve spremno, a za protiv kukaca i stetocina napravio sam mrezicu koju cu postaviti oko nje pred par dana frendu pojeo skakavac.. :D biljka na tom mjestu bi imala svjetlosti od 7 pa do 15h.. da vam budem iskren nisam siguran na kojem cu je tocno dijelu posaditi a probati cu naci neko mesto di se ne vidi sa sumskog puta...sta mislite o tome?
BladeZMAJ

jun 2013.

Danijel...ako cea resuckati biljke ce se siriti..inace imaa previae biljaka za sajt 3x2...pusti ih prirodno i ovako cea imat problema sa gu~vom

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se