LEGACY
Direktno uzgajanje iz sjemena
52 odgovora4,567 pregleda
bozga
LEGENDA8.043 REP30%
→ Zmaj
bozgaLEGENDA
feb 2010.
feb 2010.#1
hollar!
Dok planiram outdoor za 2010 razmialjao sam o metodama klijanja koje bi dale najbolji postotak iskoristivosti sjemena...
Zanima me ato iskusni outdoor groweri misle o metodi da se sjemenke najprije proklijaju u papirnatim maramicama te da se proklijane sjemenke odnesu direktno na mjesto gdje e rasti, posade u zemlju i da se iznad svake proklijane sjemenke stavi prozirna plasti
na boca od soka, mlijeka ili cole od 2L koja e dati mali efekt staklenika.
Nakon par tjedana dok biljke razviju prvih par setova listova, boca se makne.
Takoer, zaatiene su od kiae, pu~eva i mrava.
Na boci bi trebalo takoer izbuaiti par rupica za zrak.
Naime, pitam to jer sam zadnji outdoor jednostavno bacio 20ak sjemenki u zemlju, proklijalo ih je 10ak, kiaa i pu~evi, mravi uniatili 6 komada, ostao s 4 biljke od koje su 3 bile muake. Na kraju dobio samo jednu curu.
Ove godine bi od 50 sjemenki htio najmanje 10 cura da mi potraje do sljedeeg growa.
Pa razmialjam da poboljaam iskoristivost sjemenki u samom po
etku dok su biljke osjetljive.
Da li je itko koristio ovu metodu i koliko je funkcionalna?
Peace
boz :sun2:
23 REP46%
→ Istraživač
feb 2010.
feb 2010.#2
Pozdrav!
moram ti priznati da sam i ja dosao na tu ideju i da cu da pokusam sa nekoliko biljcica tu foru.
mislim logicno je da bi joj to samo pomoglo ali ako je neko vec isprobao ovako nesto volio bih da
cujem njegovo iskustvo. pozzzz svima!
viva la marihuana
Che*
LEGENDA5.871 REP9%
→ Zmaj
Che*LEGENDA
feb 2010.
feb 2010.#3
ideja je dobra..dapace i ja cu tako ove godine jer ubi me gamad kao sto su puzevi i mravi..pojedose sve...
samo sto ti ja takodjer ostavim kuci u nekim posudicama travu prvih 10ak dana pa ju tek onda presadim u zemlju.ali ovo s bocama sljaka definitivno,samo trebas onda punoo boca i prostor gdje te iste boce nece biti u sredistu paznje :)
najgore je tih pocetih 3 tjedna kad je biljka bas mala...
Svirač_Trube
ENTUZIJASTA570 REP93%
→ Poznavalac
Svirač_TrubeENTUZIJASTA
feb 2010.
feb 2010.#4
Pa ja sam imo problema sa tim... pa sam zabo cetiri stapa okolo biljkice i prekrio sa finom mrizicom... i baj baj kukci
Che*
LEGENDA5.871 REP9%
→ Zmaj
Tarki
POZNAVALAC1.040 REP49%
→ Ambasador
TarkiPOZNAVALAC
feb 2010.
feb 2010.#6
il bacia 200 sjemenki
onda te ne jebu viae pu~evi neg veprovi
nema tu, moraju biljke umirati u prirodi.. to je tako
bozga
LEGENDA8.043 REP30%
→ Zmaj
bozgaLEGENDA
feb 2010.
feb 2010.#7
Hm, dao sam 95€ za točno 47 sjemenki i nemam sjemenka na bacanje.
Svaka sjemenka mi je bitna. Tamo gdje ja sadim teško da će baš vepar naletjeti.
Uostalom, sadim na 5 različitih lokacija. Pa valjda neće u svih 5.
Zanima me da kad stavim bocu, da li bude efekta staklenika pošto je to ipak mala boca i preko noći se temperatura spusti i ohladi se pa dođe do kondenzacije.
A preko dana, hoće li im bit prevruće ili prevlažno? Uglavnom, zaštićene su od kiše, vjetra, mrava, puževa, gusjenica...
Glavno mi je da mi svaka proklijala dođe do bar do 3-4 seta listova, onda već imaju neki korijen.
Morat ću nabavit oko 25 boca. Pa ako ih uspije 20... Od tih 20 pola muške i ostane mi 10ak žena.
To mi je taman do sljedeće godine... :D
EPace
upitnik???
LEGENDA5.189 REP2%
→ Zmaj
upitnik???LEGENDA
feb 2010.
feb 2010.#8
Jeli ti mo~ea brale da tih 20 komada stavia u 20 plasti
ni boca sa zemljom i malo pod neonsko svjetlo par nekih sijalica koej imaa dok malo neporasti itd...
Ne previae naravno i onda ih bodi van to ti je idealno joa za naredni 20-30 dana....
Ja sam tako uvjek radio dok sam Out... Grow imao joa,po mom iskustvu nebi ti trebao biti problem da tih 20 komada u takom malom i ne BOX-u na kraju dr~ia unutar sobe ili gdje ve...
A to gdje ih mislia sadit OUT uzmi Cidokor ili kako ve se zove i poprskaj ta mjesta malo sa tom mjeaavinom protiv kukaca i sli
ni baja itd...
Sa tim teglama i bocama na njima dok rastu samo pravia probleme moraa ii do njih svaki dan skoro pa i 2 puta nekad sa tim si odma uo
ljiv svima pa i ti imaa paranoje od tog da te neko sku~i .
Budi siguran da oe ako u
estaa sa odlazcima nemoj se varat to je moje pravo iskustvo !!!!
Meskalito
LEGENDA8.982 REP40%
→ Zmaj
MeskalitoLEGENDA
feb 2010.
feb 2010.#9
Bozga ,posto ti je svaka semka draga , uradi sledece : Neka proklijaju u vati (po meni je tu najveci postotak klijanja) , pa onda nek ti budu pored prozora ili neonke dve-tri nedelje dok ne ojacaju i onda svi napolje :) .
Ovo sa bocama se cini kao zanimljiv experiment pa ako neko uspe dajte update
Che*
LEGENDA5.871 REP9%
→ Zmaj
Che*LEGENDA
feb 2010.
feb 2010.#10
Meksikalito...ja sam radio upravo tako kako si rekao i prolazi bez ikakvih problema... jos sam koristio boce od 5l :) kuci 20-25 dana,stvori se 4-6 interoda i onda van...presadim ju sa minimalno litrom zemlje oko nje..da ne ostetim korijen i stavim bocu.Probusio sam par rupa da zrak prolazi i to je to...
meni sljaka :) samo sto sam to radio na 2-3 komada..ne na 50 :) cisto ono..da se ima...iako je meni taj vanji grow sjeban do jaja.pogotovo u zagrebu,svaki ribic,jebac,lutalica moze krivo skrenuti i doci do tog...
Meskalito
LEGENDA8.982 REP40%
→ Zmaj
MeskalitoLEGENDA
feb 2010.
feb 2010.#11
Super ,znaci i to radi . Dobra ideja ! Znao sam za taj fazon kod klonova ali mi nije palo na pamet kao zastita :)
Svaka cast compadre
bozga
LEGENDA8.043 REP30%
→ Zmaj
bozgaLEGENDA
feb 2010.
feb 2010.#12
Stvar je u tome da ne mogu stavljati sjemenke pod umjetno svjetlo niti ih dr~ati u kui zbog sigurnosnih razloga...
Moraju direktno u zemlju.
Zato me zanima kako da ih
im viae uspije kad ih posadim na takav na
in - zna
i klijanje u vati i onda direkt u zemlju i pokrijem ih bocama...
Meskalito
LEGENDA8.982 REP40%
→ Zmaj
MeskalitoLEGENDA
feb 2010.
feb 2010.#13
Ja sam jedared odradio isto sto i ti hoces ,samo bez boce ! Sve koje su proklijale , stavljene su u pazljivo pripremljenu zemlju ,tipa da bude malo rastresitija da bi se bolje primila , i sve su prezivele . Posteno ,obilazio sam ih dosta , ali mozda bi boca pomogla u tome ....
48 REP96%
→ Istraživač
feb 2010.
feb 2010.#14
pozz ljudi blizi se vreme outdoor setve pa me zanima da prokomentarisete moju zamisao. ja mislim da je dobra ali bolje je kad vise ljudi razmisli o tome.
planiram da krajem februara stavim 10 15 semenki best off dokmacice na klijanje, nakon toga cu da iz posadim u saksijice 1l, koje cu napuniti mesavinom kupovne zemlje za cvece ( imam par vrsta, razmisljam se koju da kupim) stiropora i perlita. u basti cu napraviti mali plastenik od pruca i najlona i staviti ih u njega, da budu npr 15 20 dana +- par dana, kako vec budu napredovale. nakon toga planiram da ih presadim u kante od poludisperzije za krecenje, 25l je svaka. imam u selu njivu koja se ne koristi, odmaram zemlju da sadim voce. oko nje je vrznina sa ostrugama visine najmanje 3m, nista zivo ne moze ni da prodje ni da preskoci, niti da vidi preko, + ima u krugu 5 km 3 kuce, zive starci, samo 1 prilazni put. na ulazu imam dobru kapiju na koju cu staviti katanac i nema prolaza bez ozbiljnog preskakanja. mislim da je solidno bezbedno od kako nezeljenih ociju tako i od zivotinja. e sada zanima me kakva je mogucnost da npr policija nadleti tuda helikopterom i da uoci moju lokaciju? imam zamisao da obojim kante u npr zeleno kako bi ih ucinio manje vidljivim posto ce biti na travi pored stare zgrade. molio bih da prolomentarisete zamisao, jer jos malo treba da otpocnem pripreme.
23 REP46%
→ Istraživač
feb 2010.
feb 2010.#15
brate weedman82 ja bi ti preporucio da iskopas rupe u zemlji i da napravis odgovarajucu mjesavinu zemlje
i da tu smjestis svoje biljcice. ono u kantama je super ali ako ih ima 10-15 to je vec sumnjivo
a policija radi prelete sumnjivih podrucija naravno u 9 i 10 mjesecu to znam iz pouzdanih izvora.
pozzz svima i sretno u sezoni 2010 :181:
viva la marihuana
Kurblaj Kan
AMBASADOR4.264 REP79%
→ Legenda
Kurblaj KanAMBASADOR
feb 2010.
feb 2010.#16
Bolje u zemlju nego u kante ako imaa tako sigurno mjesto, realno mislim da su aanse vrlo slabe da e primjetit biljke,
ak i da nadlijeu helikopterom, fino ih rasporedi, uklopi u okolinu i ne bi trebalo biti problema. Ali svakako bolje u zemlju nego u kante, korijen e imat da se airi koliko ga volja.
GanjaPower
ENTUZIJASTA381 REP45%
→ Poznavalac
GanjaPowerENTUZIJASTA
feb 2010.
feb 2010.#17
Drugar, najveca opasnost za tako male biljke je mraz(rosa) kako god.Jer kad se temperatura navece spusti a voda pred jutro prekrije stabalce, biljka garantovano propada.(sva se raspadne) Ako ces ici direkt vani onda sacekaj barem sredinu 4mj. da temperature postanu stabilnije.Iako sam svjedocio i snjegu u aprilu.... Pozz
23 REP46%
→ Istraživač
mar 2010.
mar 2010.#18
pozzzz :)
e ovako ja sam jucer stavio 25 sjemenki koje sam sakupio uvako iz panjeva na proklijavanje na klasican nacin (umotano u mokru maramicu) i kada prokliju idu van u vec pripremljenu zemlju.
znaci drito u zemlju vani i pokricu ih oni bocama od 7 litara. tako da cemo znat dali moze tako ili ne :181:.
postacu slike kad bude gotovo i izvjesticu vas kako napreduje
pozz svima :smoke18:
bozga
LEGENDA8.043 REP30%
→ Zmaj
bozgaLEGENDA
mar 2010.
mar 2010.#19
Ve sad? Ja planiram tek klijanje krajem 4. mj. po
etkom 5. ...
ajd baa me zanima ato e bit od toga.
ekamo fotke... xD
peace
boz:sun2:
44 REP88%
→ Istraživač
apr 2010.
apr 2010.#20
Bozga jel si uradio to sto si planirao?
Ja isto planiram da ih pokrijem flasom jer nemogu prvo kuci pa da ih presadjujem nego odma seme na sajt.Ali jos neznam da li mi je bolje da ih pokrijem ili ne..
Indy185 kako tebi napreduju jel su flase pomogle?
44 REP88%
→ Istraživač
apr 2010.
apr 2010.#21
Bozga jel si uradio to sto si planirao?
Ja isto planiram da ih pokrijem flasom jer nemogu prvo kuci pa da ih presadjujem nego odma seme na sajt.Ali jos neznam da li mi je bolje da ih pokrijem ili ne..
Indy185 kako tebi napreduju jel su flase pomogle?
...GoGo
ISTRAŽIVAČ114 REP43%
→ Entuzijasta
...GoGoISTRAŽIVAČ
apr 2010.
apr 2010.#22
Ja sam stavio prije par dana 46 sjemenki na klijanje, kad proklijaju idu direktno na sajt! Dok su joa male kontam ih sve natkriti najlonom (neato kao rasad) ali isto probuaitit par rupa da mogu disati. ini mi se funkcionalnije od tih boca a i lakae. Oko sajta baciti malo sumpora, tako nikakva ~ivina nee prilaziti.
Sajt mi je uz rijeku, tlo je gotovo konstantno vla~no (ne glibavo, ne suho nego taman vla~no). Mislim da e mi biljke tu imati idealne uvjete za rast i razvoj, a zato jer je vla~no neu morati ii zalijevati svakodnevno pa tako smanjivam mogunost da mi netko provali sajt. Dovoljno e mi biti da obiem bilj
ice jednom u 3-4 dana, kasnije i rijee.
...GoGo
ISTRAŽIVAČ114 REP43%
→ Entuzijasta
...GoGoISTRAŽIVAČ
apr 2010.
apr 2010.#23
Ja sam stavio prije par dana 46 sjemenki na klijanje, kad proklijaju idu direktno na sajt! Dok su joa male kontam ih sve natkriti najlonom (neato kao rasad) ali isto probuaitit par rupa da mogu disati. ini mi se funkcionalnije od tih boca a i lakae. Oko sajta baciti malo sumpora, tako nikakva ~ivina nee prilaziti.
Sajt mi je uz rijeku, tlo je gotovo konstantno vla~no (ne glibavo, ne suho nego taman vla~no). Mislim da e mi biljke tu imati idealne uvjete za rast i razvoj, a zato jer je vla~no neu morati ii zalijevati svakodnevno pa tako smanjivam mogunost da mi netko provali sajt. Dovoljno e mi biti da obiem bilj
ice jednom u 3-4 dana, kasnije i rijee.
2 REP4%
→ Istraživač
apr 2010.
apr 2010.#24
e pozdrav ljudi... ja sam ovdi novi i htio bih saznat gdi bi mogao nabavit orginalne dobre sjemenke a ne kako sam cuo da se moze izabrat one tamnje sjemenke iz hrane za papige
2 REP4%
→ Istraživač
apr 2010.
apr 2010.#25
e pozdrav ljudi... ja sam ovdi novi i htio bih saznat gdi bi mogao nabavit orginalne dobre sjemenke a ne kako sam cuo da se moze izabrat one tamnje sjemenke iz hrane za papige
bozga
LEGENDA8.043 REP30%
→ Zmaj
bozgaLEGENDA
apr 2010.
apr 2010.#26
Mama Leva upiai u google cannabis seeds i pronai ea puno stranica na kojima mo~ea kupiti sjemenke.
Jedna od tih stranica je i www.growshopalien.com
Ako ~elia growati neato iz hrane za papige - sretno!
Proklijao sam ovih dana nekoliko sjemenki i stavio ih u male plasti
ne
aaice i dok su niknule iz zemlje odnio ih na sajt - danas.
Toplo je, sun
ano je... Za nekih tjedan dana u ih presaditi u pripremljenu zemlju i zaatititi s mre~icom da niata ne mo~e do njih.
Nisam koristio flaae na kraju jer ih nemam dovoljno, a i pokazalo se neprakti
no.
bozga
LEGENDA8.043 REP30%
→ Zmaj
bozgaLEGENDA
apr 2010.
apr 2010.#27
Mama Leva upiai u google cannabis seeds i pronai ea puno stranica na kojima mo~ea kupiti sjemenke.
Jedna od tih stranica je i www.growshopalien.com
Ako ~elia growati neato iz hrane za papige - sretno!
Proklijao sam ovih dana nekoliko sjemenki i stavio ih u male plasti
ne
aaice i dok su niknule iz zemlje odnio ih na sajt - danas.
Toplo je, sun
ano je... Za nekih tjedan dana u ih presaditi u pripremljenu zemlju i zaatititi s mre~icom da niata ne mo~e do njih.
Nisam koristio flaae na kraju jer ih nemam dovoljno, a i pokazalo se neprakti
no.
feb 2010.
1 / 27
feb 2010.
apr 2010.