VUTRA
ForumUzgajanjeVanjski uzgojSadnja u šumi i potencijalna opasnost od otkrivanja
LEGACY

Sadnja u šumi i potencijalna opasnost od otkrivanja

499 odgovora44,944 pregleda

maj 2009.

E ovako dragi prijatelji, na uo sam sljedee (samo da napomenem kako sam iz RH) da policija u 9. mjesecu kree sa helikopterima pretra~ivat teren kako bi pronaala polja kanabisa... Mene zanima vaae mialjenje o tome, ponajviae jer sam ja posadio u aumi, a ne bi mi baa pasalo kad bi pronaali i po upali biljke kad trebaju cvjetat... Uglavnom ~elim uti vaae mialjenje o tome...
UNDERCOVERPOZNAVALAC

maj 2009.

kolko ja znam naai murjaci netra~e heli ima nasade.. nismo u americi
BeyondLEGENDA

maj 2009.

sumnjam da murija s heli ima nadljee tra~e i polja vutre, ali znam da su sve aume ne ije vlasniatvo, a ako nisu privatne tada su dr~avne i djelatnici aumarije ih obileze makar se one inile zapuatene. Tako da je u svakom slu aju rizik ako nisu skrivene u teakom aikarju.
PikavacISTRAŽIVAČ

maj 2009.

kolko ja znam to mogu samo bogate drzave a mi to nismo jer znas kolko stoji 5 sati leta helicem hhhmmm puno jako puno a nasa murija nema ni za uniforme i cipele .....fala bogu kaj nismo u americi...
Grasak99ENTUZIJASTA

maj 2009.

Ako nadju, nece oni pocupati nego ce zasjedu napraviti Ima nasa murja love, za ugnjetavanje nas jadnika se ima novaca i vremena. Znas koliko se vremena potrosi na pretrese, eventualno uhicenje, citav birokratski postupak oko toga? I jos koliko para ode na testiranja raznih supstanci koje su im sumnjive? I na kraju onda porezni obveznici plate ako si slabog imovinskog statusa, sud te oslobodi troskova postupka! Plus, dan u zatvoru dodje 300kn! Jedan postupak od sumnje pa do odsluzenja kazne odnese iz proracuna na desetke tisuca kuna, cak i stotine ako se dobije zatvorska kazna (3g zatvora - 328.500kn!) Zbog cega? -Jebene biljke!
PikavacISTRAŽIVAČ

maj 2009.

a neznam bas koji ce murijak cumit danima u sikari medu komarcima i na plus 30 kolko sam ja vidio u americi kad nadu unistavaju odma cupaju ....

maj 2009.

pametan buti, caval dlanom zabijam, citaj i budi pametan i sve biljke ja se nadam da su razbacane a ne na hrpi
Grasak99ENTUZIJASTA

maj 2009.

To je Amerika i u pravu si, gledao sam par dokumentaraca, oni ulaze u polje i kidaju. Ali znam za slucajeve nadzora u RH, bas mi jedan lik pricao kako su on i kolega isli u polje i usput si nabrali grozdja i putem jeli. Kad su se priblizili polju murja ih doceka, ovi se prave mutavi i govore da su isli u vinograd i tako se izvukli - spasilo ih ukradeno grozdje :))

maj 2009.

heheheh pa to je i mene udilo... prvo ato let heliem koata previae (gorivo, pilot, odr~avanje, priprema...), auma je velika i gusta tak da bi morali sam za nekih 10 km terena letit minimalno po 6 sati kroz bar 5 dana...a u americi pretra~uju IC kamerama i upaju i spale kad pronau (npr. prije par godina neko dobio ideju zasadit 7 biljaka usred kvarta...kak se ekipa neka opijala po aumi, naala i pozvala murju...murja doala, po upala i otiala)

maj 2009.

evo sto ja znam,bar za podrucje istre... 8-9 mjesec,inspektori se motaju po sumama u priobalju(trazeci male sadnice i uzivalace droga) dok u 9 mjesecu helikopteri nadlijecu veci dio suma i polja,trazeci vece sadnice... helie se lako izbjegne samo,maknite sve vrecice,vaze,boce i ostale neprirodne stvari sa sajta i nikad vise od 2 biljke zajedno....
PikavacISTRAŽIVAČ

maj 2009.

dajgle NEVER GET BUSTED* od onog murijaka par osnovnih savijeta...
FlegyPOZNAVALAC

maj 2009.

kad bi se svega i svacega bojali pa dje bi mi stigli? sve je rizik u zivotu a tako i sadnja vutre..zato sadi i ne razmisljaj o onome sta sljedi a buducnost prepusti kad dode vrijeme za to :D

jun 2009.

dobro receno,flegy,al opet pamet u glavu ipak je ovo sve jedan veliki Babylon i treba se cuvati,jer nitko od nas ne zeli u zatvor ja mislim... ako mozete uzmite vrijeme za razmisliti i pripremiti spot,a ne samo uletit negdje i sadit... ja ove informacije znam jer godinama klijam kayu,i pratim stvari koje mi prijete... svake godine u sumi iznad moje plaze panduri se setuckaju(par puta su me i uhvatili,nasrecu taman kad bi ugasio pljugu),a helikoptere vidim da prelijecu kad idem na svoj posjed odmorit se par dana... peace
tamburaENTUZIJASTA

jun 2009.

za sadnju.ako si iz hrvatske mislim.ima mjesta kolko hoces-sam moras znati gdje.:spliff:
Petar PanPOZNAVALAC

jun 2009.

Proalo ljeto su panduri iznajmili avion i pretra~ivali otoke, a nakon njih su to u inili i novinari globusa: http://www.globus.com.hr/Clanak.aspx?BrojID=280&ClanakID=7754

jun 2009.

Ha a dje drugo nego u titovu spilju
PikavacISTRAŽIVAČ

jun 2009.

a za ovo u globusu sve stoji al onaj "dr"sakoman kaj on nebuloze capri, strasno..ja poludim odma, kaze lik ... Naime, 85 posto ovisnika ka~e da su prvo probali travu", objaanjava dr. Sakoman. seljacino ti nisi doktor a tih 85 posto prvo su probali cigarete....pa alkohol...legalne stvari..samo treba rokat tog lika sakomana sa medicinsko marihuanskim brijama pa da vidimo kaj ima za rec????MEDICINSKA MARIHUANA to nam je najaci alibi koji imamo,to je istina o ovoj svetoj biljozi.....a on je placen od strane drzave da obmanjuje javnost ,sustavno namece o stetnosti trave, travi nije mijesto na tom smetlistu od droga di je HEROIN:::to je zlo #1 ...da ne nabrajam dalje....oki malo sam se dotako sakomana i to al je debos to je istina a on nek svoju energiju rade usmijeri na heroinsko coc... problem i prob alkoholizma a travu nek ne dira......zapamtio sam jednu recenicu od amera kaj pljuga legalni ljek ima lik iskaznicu jooooj ispred bijele kuce CAR...da jedva cekaju da nebude vise njih onda ce oni moc .......
Grasak99ENTUZIJASTA

jun 2009.

Kao sto sam i rekao ono o zasjedama: Sakoman je jedna jadna osoba koja ocito ne razumije bit trave i njene ucinke kada ju tako razapinje. Volio bih uletjeti u dijalog s njim :)
euforijaAMBASADOR

jun 2009.

prije par tjedana navecer sam izletio na balk0on kad sam cuo helic i vidio da imaju ic.. a prije nekih mjesec dana su 20min obljetali jedno mjesto blizu mene i cak dolazili metar do livade, neznam dal je bila neka vjezba il nes..
AFGHANISTRAŽIVAČ

jun 2009.

oni pri aju kako trava tjera ljude da se bodu u vene, mo~da je sakoman tako glup da misli da se mi s jointima i bongovima bodemo u ~ile XD
He-ManLEGENDA

jun 2009.

Ja se ne sicam kad sam zadnji put vidija helikopter, bilo kakav :icon_surprised: (Podrucije Sibenik i okolica) Tko zna jel ova tu milicija uopce i ima helic, znam da GSS ima i oni vojni helici koji sudjeluju u spasavanjima itd ... Kakve helihoptere koriste plavci u svojim potragama na planta~e ??
euforijaAMBASADOR

jun 2009.

[bez sadržaja]

jun 2009.

a ne ostaje nam nia drugo neg sadit i bit oprezni....kod mene panduri nikad nisu hodali po aumi i tra~ili nasade il tak nea, al nikad se nezna
PikavacISTRAŽIVAČ

jun 2009.

hee afgan frende izgleda da je nazalost tak....euforija kolko ja znam ic na helicu sluzi za indoor growere,a ne za out....jer sa ic leti iznad kuca po noci naravno, i tocno mu kamera pokaze kucu koja nenormalno svijetli crveno dok ostale ne svijetle tolko zbog lampi....
euforijaAMBASADOR

jun 2009.

ovo za ic sam napiso jer je neko spominjo da u americi lete s tim i samo sam htio rec da je nazalost i kod nas tak.. a ne svijetli cijela kuca neg samo dio di se sadi ili di se pumpa toplina iz prostora, i sto je toplije, vidi se bijelije a ne bas crveno..
4herbsPOZNAVALAC

jun 2009.

kod nas nema potrage za planta~ama,nemaju naai para za to ali u svijetu je to op e poznato,i da zadnje ato su izmislili za outdoor operacije je minijaturni heli na faljinsko navoenje koji mo~e "namirisati" planta~ice marihuane sa odreene daljine,kakvi jebeni pederi,rat postaje sve opasniji i samo je pitanje vremena kad e naai skupit para za to,onda e bit sranje i vani sadit!ja osobno u sve postreljat s puakom ako ikad naai kupe hehehe!

jun 2009.

gdje i kad je to slikano?
SuperAngelPOZNAVALAC

jun 2009.

Probaj u Google slike ukucati policijski helikopter i na i ea slike svih 4 vrlih helikoptera koje ima naaa policija :ohno: [*]1x Agusta-Bell 212 [*]2x Bell 206B-3 JetRanger III [*]1x Bell 206B JetRanger II Tak da se za to nemorate brinuti ve i su vam problem ljudi na tlu... Ovi gore niti nemaju s im niti iskustvo amera da bi bili neka prijetnja, samo malo raatrkaa bilje i to e to :)
euforijaAMBASADOR

jun 2009.

Ja mislim da bi trebalo malo vise paznje obratit na nebo... i nije istina da ne traze plantaze... ak ih svako malo vidim da cesljaju livade sigurno se ne vozikaju bezveze
4herbsPOZNAVALAC

jun 2009.

ako cemo tako onda uopce nije stvar da pazis na nebo,nasa vlada isto tako moz satelitom gledat ve inu ljudi dok sere u wcu pa tako moze vidjet i vecinu nas dok kopamo po livadama i grmljima da je to njima u interesu,satelitska tehnologija je zajebana stvar,ja nisam vidio murje nikad da se aee okolo niti helikoptere i nije mi to neka stvar sad je pitanje gdje ti ~ivia a gdje ja hehe...kako god samo ne ostavljaj materijalne dokaze i kupi si psa i nemaa beda za izgovore da ae ea kera ili tako neato!ina e bez dokaza mogu te uhvatit samo na tvoju rije ..ako si dovoljno glup da sam sebe odrukaa,ali svaata e ti pri at,npr snimali smo te,znamo da si ti to posadio,pratili smo te bla bla bla samko im ka~ea nabijem vas na ***** la~ljive,da ste me snimali nebi mi sad vodili razgovor ovaj,odjebite nemam ja pojma o emu pri ate i jebe ti se!

jun 2009.

Mislin da su oni siro ad da si priuate ovo.. Kako god opreza nikad dosta. Danas su kod mene napravili 3 kruga helihopterom,pitaj boga zaato:icon_lol:
ZOKIAMBASADOR

jun 2009.

traze mladica :)

jun 2009.

ja sam iz slavonije auma-auma i samo auma i teako aipra~ije (trnoviti gustia ili mlada auma) u staroj aumi nema aanse 100% garantiram ~ivotom nemo~e narast zbog hladovine jednostavno ide u vis za suncem i pukne vezo sam ih i niata zakr~ljaju i osuae se jednom mi se desilo kad sam doaao obi samo tragovi kopita ili papaka i sve izga~eno onda jedne god.bile su oko metar i jednostavno i ubila neka pauina i izgri~ene proale god neka larva svaki list je bio izbuaen kao goblen samo mi je jednom uspjelo tri biljke bile su bo~e sa uvaj izgled uz sami po etak aume u kanalu a 2m ljudi obrauju zemlju tako u i ove god a iz iskustva znam da auma ima oi murija pravi take sa ekuae bar kod mene da je to straano

jul 2009.

ma ljudi koji helici to je smesno,mi na balkanu nemamo helice ni za hitnu pomoc a kamoli za trazenje plantaza,znate sta je zajebano,idu patrole murije sa psima i njuse,tako najbrze nadju gde ima kanabisa,pazite se toga posebno u 9-10 mesecu,pre nego sto pridjete svojoj biljci obavezno obidjite malo krug i vidite da li ima pandura posto oni naprave zasebu i cekuju vas da dodjete da obidjete biljku a ako vas uhvate onda ste stvarno najebali...
Kushonja O.GAMBASADOR

jul 2009.

Vidi se da Lordi:vb_whip:ima jako puno iskustva u guerrilla outdooru ...:icon_lol::sun2:
euforijaAMBASADOR

jul 2009.

a od kud ti lordi znas kakvim sredstvima raspolaze policija? osim nagadanja da nemaju para..
LucidDreamAMBASADOR

jul 2009.

Mislim da Lordi nije u stanju da vam odgovori :D
grudvaISTRAŽIVAČ

jul 2009.

u velsu placaju komsijama da te druknu znaci ako se ne svidis komsiji najebo si http://www.police.nsw.gov.au/community_issues/drugs/related_information/cannabis_plantations
grudvaISTRAŽIVAČ

jul 2009.

sto dalje od urbanih naselja nalbolji su ruralni predeli ne saditi nista po sablonu (linija,krug,spirala) i potruditi se da ne izgleda kao vocnjak na planini. oni traze kolicinu da se time hvale na vestima zato razbacajte 2 tamo 3 ovamo i par komada preko brda. mene konkretno vise brinu lopovi koji bi hleba bez motike nego plavci jer lopuze su odlucne u nameri da sve pokupe a tebi ne ostave ni za zimu

jul 2009.

ljudi ja zivim na periferiji grada znaci bukvalno na liniji kraja jednog dela grada,iza moje kuce ide ne znam ni ja sam koliko samo livada i sumica,ja hteo na prolece sledece godine tu da posadim biljke ali vidim pre neki dan 2x helihopter proleteo blizu moje kuce,svetlo plave boje,i ide preko tih livada...ne znam da li to mogu biti panduri a i ako jesu panduri zasto bi sad trazili biljke u ovom delu godine kad je sad tek negde sazrevanje biljaka...
4herbsPOZNAVALAC

jul 2009.

Ako sadite u aumi imajte na umu da postoje aumarske slu~be i da je njihov poso da prijavljuju sve,lovci isto hodaju okolo i dobijaju bodove ako prijavljuju ilegalne radnje...svaka auma je ne ija a ve ina auma,i to ve inom one ve e su dr~avne i postoje sluabe koje ju odr~avaju tako da se ja nebi sa tim zajebavo...najbolje ako ve idete da uzmete maetu i izbodete jedan puti u minsko polje pa ste mirni,tamo ni aumari nejdu jebiga

jul 2009.

E s ovim si ve pretjera,hehe,shvatite kao aalu ako vam je ~ivot mio!
He-ManLEGENDA

jul 2009.

Ili jednostavno nabavite tablu Oprez MINE! i stavite pokraj sajta :icon_mrgreen:
PikavacISTRAŽIVAČ

jul 2009.

meni je jucer klosar provalijo sajt i cuda otkino dve na pola ,neznam valjda da osusi i popusi ..noob neki ludi. ja i frend sad idemo ga uhvatit pa ce malo po torturu dobit vidit cemo kaj ce bit ...imamo plan,presadivanje ne dolazi u obzir jer im se korijenje zaplelo..inace od pleysa zive klosari nekih 500 mi vise..nije bilo problema nikad sve do jucer ,nema ni 5 kuna kaj su mamac bili..ufff a sad soprano movie
4herbsPOZNAVALAC

jul 2009.

ovje e koje je to sranje,meni je akdoao danas kolega i pri o kako mu je brati na kavi spominjo da se masa sadi u blizini mog sajta,ja sam izvrnio od muke,pa slomit u mu noge i njemu i cijelom druatvu jebote...pa nije to zajebancija!!!ima tu truda i biljaka,ajde da je jedna nego to mi je cijela godina truda i sjemenja i para koje sam ulago,mu io se ko stoka i sad da mi neki kloaari poberu na kraj godine,pa ne e to tako...netko e se gadno prevarit kad doe brat i umjesto biljaka nalete na pendrek koji e im **********u razbit svima...jooooj kako mrzim lopov ine...ima da kupim utoku s priguaiva em i da svakog ko goe na sajt koknem i smeljem u blood meal!!!

jul 2009.

Vani je stvarno teako na i lokaciju,koliko god se inila nepristupa na uvik ima neko radoznao.I joa koliko treba biljci da vani zavrae treba biti sretnik i do ekati branje. Na privatnoj zemlji to lakae ide ali nemo~ea nekom zabraniti da se kre e aumom i livadom,i joa dobrovoljno re i ne diraj,moje je.Treba imati ono do poda!
Eva RainENTUZIJASTA

jul 2009.

Evo sta ja znam za BiH. Murija dobiva fine donacije u opremi od Amerike jer ovi zele pod kontrolu staviti potencijalne teroriste, tako da ne govorite da je murija na Balkanu beskorinsa jer se mozete zajebati. Opreza nikad dosta. Tko zna kakvih su sve pizdarija Ameri poslali, a naravno jasno vam je da nasa murija to ne koristi samo za slucajeve terorizma vec i za sve ostalo sto im padne na um. Ne zelim nikoga strasiti, no tako je kako je. Licno poznajem osobu koja je sad u cuzi zbog "droge" a prisluskivali su mu razgovore preko stakla, tj. prozora jer imaju jebeni uredaj koji prima titraje/vibracije sa stakla i prevodi ih nazad u glas, bez ikakvih mikrofona i prislusnih uredaja, samo aparat koji prima vibracije i koji moze biti udaljen sta ti ja znam koliko daleko
punoglavacISTRAŽIVAČ

avg 2009.

e to je vec uvelicano nasa rijamu nema nista sem silu kao najefikasniju tehniku a toj osobi je vjerovatno prozor bio otvoren ili mu se inspektor sakrio u ormar.

avg 2009.

jel to znaci npr. da murja nadje biljke negdje u sumi.. a imaju sumnju na nekoga.. da toj osobi na koju sumnjaju nemogu nista dok ju ne uhvate na licu mjesta?
ecoAMBASADOR

avg 2009.

a gle dobar odvjetnik i to je to.. poz..

apr 2013.

imaju IC kamere ili neku takvu opremu? i lete li viae po puli ili okolnim mjestima ?
M a n d o rAMBASADOR

apr 2013.

idu ti i pjeake s IC kamerama ......zapali i ne razmialjaj o takvim stvarima.....

maj 2013.

Ja sam stavio biljkice u sumu, al me je strah, jeste da kad ulazim i izlazim na sajt izgledam kao da sam na Kosovoskom Boju bio, alii uvek postoji onaj strah, uvek proverim u krugu 50m kros SUMETINU jel se vidi sta i onda nastavim. :) Suma je jako gusta, ima 100 prolaza, tesko je doci do sajta, al me plasi kad zasmrdi u 9-10 mesecu, oce se onda osetiti?

maj 2013.

a kome da se oseti ako zive duse nema uokolo
Moskri PajdomanISTRAŽIVAČ

maj 2013.

Ma u RH nemate brige po mojem mialjenju!! Ako prelete sa heli em imaju vje~be!! Jedino ata sam uo to je bilo u Splitu,kad je lik zasadio u sred aume 35 komada..i to su snimili satelitom koji neki K**** mjeri,,,,i pokazalio im se na kameri crveno i to su naali naravno!!. Al biljka dve ak i tri,,mo~e samo ovjek na! Lp

maj 2013.

Ja znam lika kojem je murija uletila na sajt, u biti on je sadio na privatnom napuatenom posjedu. Jedan dan vlasnik posjeda nakon godina nedola~enja odlu io uzeti trimer pa do pokositi posjed, i imao je ata za viditi, 17 cura u 50-tom danu cvijetanja. Tip je odmah pozvao muriju koja je doala i pozvala ekipu za o evid koja je uzimala otiske prstiju sa boca koje je ostavio pored u grmlju. `to je najbolje lik je biciklom taman krenu na sajt u vrijeme kad je murija radila o evid, snimio ih je i zbrisao kui. Doali su mu kui po njega tek trei dan nakon toga sa nalogom i uhitili ga. Rekli su mu poato je bio ve evidentiran da su ga prek otisaka naali i to mu potvrdili, i rekli su mu da su ga ta tri dana ekali u zasjedi na sajtu da ih doe zaliti, hahaha. On je cijelo vrijeme poricao da je to njegovo. Uglavnom puaten je bio do suenja i baa sam ga nedavno sreo pa ga priupitao kako je proaao sa time, jer ima ve par godina. Zamislite, lik je osloboen zbog nedostatka dokaza jer je murija nepravilno skladiatila dokaze i njegovi otisci su uniateni. Eto ata ti je srea u nesrei :) Iz ovoga mo~ete i izvui pouku da boce i kanistere za zalivanje nikad ne ostavljate na sajtu ili u blizini.
Naduvani_ZekoENTUZIJASTA

maj 2013.

Kapu na glavu(kacket),dobre patike ,neki stari ranac na ledja i u njega komad hljeba,malo slanine i po mogucnosti malo peke neke,malo rakije i pravac sajt. Ako te klape ,kreno na kampiranje malo u sumu xD.

maj 2013.

ako te ulove na sajtu nema sanse da ta prica pije vodu, zabole ih sta imas u rancu
roowerPOZNAVALAC

maj 2013.

I cuvajte se Lovaca u Sumi,,,kad su na Ceki,,ne vidis ih ali oni tebe,, usudio bi se tvrdit da Lovcu ni nije bed to sto Vi sadite Cannabis, (iako su mu to plus poeni ,jer pripomaze suzbijanju kriminala) vec vise jer ste u rejonu i plasite mu divljac,,rastjerali ste je svojim mirisom, flase,carape,gace,izmet,kosa,dlaka pasa,i sta sve ne ostavljate na Sajtu,, da bi ga sacuvali,i mogli se veselit bogatoj berbi,,a Lovac je samo ogorcen, jer ste prodrili u njegovo loviste,,koncesija kosta,i tjerate mu potencijalni ulov, pa je najlakse pozvat murju da vas skupi i stime donese mir u loviste. da jos nadodam ,,,nisu samo sume lovista,,,niska divljac se ganja po poljima, livadama,sumarcima,sikarama,,zapravo posvuda,,cak i blizini urbanih mjesta i naselja noci bez mjeseca,,kisa,,lose vrijeme je najbolje za posjetu biljka,,uglavnom nocu je najsigurnije.

maj 2013.

Bolje se uvati lovaca da vas ne propucaju, brijem da je to vei problem nego sve ostalo. Eto ovjek je prije par dana u HR poginuo a sin mu ozljeen. Lovac slabovidan. Znate kak se ka~e, ako se nekog ~elite rijeaiti pozovite ga u lov :)

maj 2013.

a moram razmialjat, ne ~elim baa riskirat
marley trixENTUZIJASTA

maj 2013.

jeste sve to al kad skontam kako je gotivno kad imas kucu i svoje zemljiste i u basti zajedno sa ruzama i ostalim cvijecem sadis biljku,niko ti ne moze nepozvan uci u dvoriste i nuskati.Ja npr imam oko kuce dobro imanje i sve to je puuno cvijeca(stara obozava cvijece)i kontam kako bi mi gotivno bilo zasaditi tu ehh,al ne moze,ne da mama hahahahah. Zato kad kupim sebi kucu ima da pored svakog tulipana zasadim po biljku,al valja se meni udat hahahah.
Smokey McPuffAMBASADOR

maj 2013.

Ma kakve ic kamere... ic kamere se.koriste.za.otkrivanje indoor PLANTAZA, a ne stealth boxa... Dalje, jedino moze lovac slucajno naletit na par biljaka, ako naravno ne pretjerujete sa kolicino, I koja zivina pojest... to su jedine opasnosti. Provijeriti kraj u lovackom drustvu, I dalje nemate brige...
pocetnickiLEGENDA

maj 2013.

Zbog ovih stvari zasad samo 2 servera i dovoljno za mene. Inace nije lose ko moze secret jardin i mila majka... :) barem dok outdoor nebude pristupacniji... nebih volio bas na tudjoj njivi, da imam svoj plac na njemu bi posadio, ali naravno ne vise od 3 biljke! Uvijek mozes reci sucu imao sam samo 3 biljke, a u Svicarskoj se smije imati 4. Jos ako imas papir + regulacija zakona i na konju smo! ;)
Naduvani_ZekoENTUZIJASTA

maj 2013.

Vak da se nadovezem lovaca,vidim da ih dosta spominjete. Ceke se ne prave u sumi,Vec na ivici suma i na sred poljana(ovo cesce). Ne ici na server u vrijeme lova (subota i nedelja).Vecina lovaca i nezna sta je canabis. Boj te se mladjih lovaca,a posebno lovocuvara.Ako sadis u sumi ,valjda ces prvo osmotriti teren(posmatranje vise dana) i vidjet dali ima aktivnosti.Posto svaka sekcija ili grupa ima svoj rejon na koji lovi. Npr ako lovacko udruzenje Zagreb ima 1000 clanova ,oni su podjeljeni u grupe od po mozda 20 clanova i dobili su rejon od N/N povrsine na kojoj love i zaduzeni su za njegovo obogacivanje divljacom isto tako i izlovom (bar je takav slucaj u BiH). Ako vec ides na server u lovnom vremenu moj savjet je da nosite drecavu boju da ne bi popusili metak . Jbg u svakom slucaju treba imat vise srece nego pameti.

maj 2013.

:thumb:
roowerPOZNAVALAC

maj 2013.

U Svici se smije imati kolko ja znam(a tu sam) 4.biljke po osobi ali samo u cetri vlastita zida,,,ne vani,, u sumi ,,o kojoj je ovde rijec kandrx- kaj se tice lovackih ceka,,hm, nisu samo na ivicama suma i nasred poljana,,nego i u samim sumama, pored sumskih cistina ,lovci nisu tupsoni koji neznaju kako cannabis izgleda,,ja se nebi kladio na to,, velis lov je subotom i nedeljom,,,da da za rekreativce, a kaj kad je odstrel koji traje 30.dana,? e onda je svaki dan u rejonu party,, odlazak na Sajt u lovnom vremenu,,kazes,,u krecavoj odjeci,,,:-) edit Sajt ili Server :-) ,, se ne trazi po sumi tjedan dana prije nego planiras odnesti biljke ,, Ljudi koji sade Cannabis,,u outdoor-u (blizina sume ili u njoj samoj)trebali bi radi svoje sigurnosti pronaci i drugi razlog za dolazak u sumu ,,,upoznati je,,ok ,,ne mislim sad tri put na tjedan, dolaziti i biti sumnjiv,,nego ,kroz jedan duzi period,,jesen.. u potrazi za Gljivama,,tu bi i ja preporucio narandzasti svjetlosni prsluk,Gljive se traze jako dug period u godini,,od proljeca do zime,,neku knjigu o gljivama u ruke,,fotic,,kosaru za nadzene primjerke,,dobra odjeca i obuca,i snimas sumu kolko ti je volja,,trazis Sajt,,,vidis di se krecu lovci i skupljaci gljiva i drugog sumskog bilja i plodova... da da,,znam da je to sve za mlade ljude dosadno i gubljenje vremena,,ali ,nema ti druge ako zelis sigurnost,, ja licno se planiram uclaniti u Ornitolosko drustvo hrvatske,,kako bi imao nepoderiv alibi i razlog za posjet i pristup svim sumama i sikarama,poljanama i proplancima,brdima i bla bla,,,,aj nadam se da gica ne cita sad bas ovu temu ,,ha ili ne ,,odo i ja sam u lovce,,to je jos bolje,,ili ,,uclanicu se u gljivarsko drustvo,,travarsko drustvo,,,,,,e to vec jesam...
nenashPOZNAVALAC

maj 2013.

Ne da mi se sad citirati to sve, nit' mi se da tra~iti tema s provalama, ali brat kandrax je na osnovu posta od po etni kog pogreano zaklju io da je "server" ustvari sleng za "sajt" na kojem sadia, te je "novonau enu" rije dva puta upotrijebio u svom zadnjem postu ( vidi gore). :rofl: :smoke18:
protuhaENTUZIJASTA

maj 2013.

ovako,kolko je meni poznato-IC kamere reagiraju na toplinu,a biljka ko biljka se ne razlikuje od ostalih biljki u aumu,mislim jebiga,nema veu temperaturu od topole,hrasta,bukve,ostalog raslinja i sli no.eventualno ju mogu iskoristit ako ve skontaju sajt pa onda da prate da li ko dolazi preko noi,a ovako za sam sajt-mogu se jebat.
marley trixENTUZIJASTA

maj 2013.

vecina sajtova bude otkrivena zato sto je neko prijavio,vidio vas kako dolazide il sta ja znam,a ako nadju odmah pocupaju,jer ko je lud da na 40 stepeni u sikari sa komarcima ceka da neko naidje,ne kazem da nema ali to je rijetko.

maj 2013.

Onaj tko je pla en za to.
marley trixENTUZIJASTA

maj 2013.

da da green sve to stoji,ja ne kazem da toga nema cak se neko javljao kako su ga cekali i pucali na njega u mrkloj noci(ne mogu sad trazit)a ugl pocupaju,Sve sa sobom nosi odredjeni rizik pa i ovo i mi ga prihvatamo cim se pocnemo ovim baviti svjesni sta nas sve moze zapasti.Ali zelja je veca.peace to all
GrowGrowwENTUZIJASTA

maj 2013.

2-3 biljke i siguran si
marley trixENTUZIJASTA

maj 2013.

ma ja sam na pocetku kontala 5 pa sam imala nekih problema(pojedene 2) jedna se slomila al sam je uspjela spasiti,i sad imam 3.Ja mislim da je to dovoljno al cu mozda jos jednu zasaditi.A jutros sam isla da malo pripremim sajt,vratila sam se sva mokra,tene puune vode,isla sam kroz takvu dzunglu da sam se jedva probijala,i kad sam mislila da sam napokon dosla na pravo mjesto rascistila granje itd.al na kraju sam skontala da sam skroooz fulila mjesto,tj da sam trebala ici jos dalje.A sad mi krivo pravo al sta je tu je moram opet ici samo sto je to mjesto jos vise zapusteno i imam vise raditi.moram jos vise drveca rascistit.Al tako je to mora negdje zapeti.Ha ya.
CikariPOZNAVALAC

maj 2013.

Znaci imala si avanturu rano ujutro po dzungli ;) neka neka , sretno .Na greskama se uci al ne na svojim vec na tuim ;)
marley trixENTUZIJASTA

maj 2013.

uuu i te kakvu avanturu sa macetom hahaha al stvarno smijala sam se sama sebi :icon_lol:
Mr. FrajerENTUZIJASTA

maj 2013.

Ne znam dal je ko napisao ata al' dal ovi naai u RH uzimaju otiske slu ajno ako ostane koji na outdoor opremi? kaljevi, flaae i tako to? :)
marley trixENTUZIJASTA

maj 2013.

uuu vidis ako uzimaju to bi meni bilo lose jer sadim u kantama
Mr. FrajerENTUZIJASTA

maj 2013.

O tome ti i pri am, ista stvar xD al onako, ako kiaa padne nemaa frke, voda sapere otiske :)

maj 2013.

Napisao sam ja ve o tome kako je jedan lik pao. Kad su otkrili sajt su pozvali forenzi are koji su skupljali otiske sa boca i kaljeva. Ako nisi ka~njavan nemaju evidentirane tvoje otiske i nemogu te nai, ali ako jesi nai e te bez beda. Joa sam bio i napomenuo da se boce i kanisteri za zalivanje ne ostavljaju na sajtu.
danijel999ISTRAŽIVAČ

jun 2013.

Na ovo se treba pazit: 1.lovci tamo ne smiju lovit 2.Nema gljivara 3.Nema dalekovoda i tih pizdraja kad iste 4.Nema lugara 5.Nema vodoopskrbe da iste 6.Nema kue bar 5 kilometara blizu 7.Nema ~ive duae u blizini bio sam dva dana po par sati i niko ni ne prolazi 8.Nema kradljivaca drva jer nemaju ata rezat Takav sam sajt naaao
old schooll!ENTUZIJASTA

jun 2013.

itao sam ovdje i vidim da se ne zna jos o tome kako policija otkriva zrakomlatom vaae planta~e. ako malo pratite u koje doba godine najviae growera pada to je onda zasigurno 10-11mj. ZA`TO? pa vidite nije uope stvar u tomu da oni nemaju goriva i vremena za ovakve podhvate,kojima se ini da se to radi samo u kolumbiji! naime gospoda uzlijece zrakomlatom polovicom 8 i cijeli 9 mj. Na visinu od 3000 stopa te posebnim uredjajem koji ima senzor hvata,snima pelud marice u zraku. zato i padaju veliki farmeri na naaem podrjucju. gospoda nadljecu potencijalne lokacije,snime ih,a potom s snimkom idu u kancelariju te tamo gdje se nalazi vei broj biljka jednostavno na monitoru vide ~ute mrlje. nakon ovog saznanja,a to je bilo prije nekoliko god. ja svoje biljcice nikad ne sadim na jednom mijestu,nego ih razbacujem svakih 150-200m po 2-3 u krug od jednog kilometra. da ne bude zabune,gospoda plavci posijeduju samo jedan takav uredjaj kojeg su na poklon dobili iz jedne od dr~ava sjeverne amerike.

jun 2013.

Zrakomlat :ludaci_lol: . Znam da je heli ali mi zvu i presmjeano, sorry :icon_lol:
old schooll!ENTUZIJASTA

jun 2013.

i meni je smijeana spoznaja da e moja dijeca u skoro vrijeme da u e iz novih knjiga takve uzrecice :)
hare6696ISTRAŽIVAČ

jun 2013.

Ma drotovi ti nikad ne njuskaju po sumama znam iz iskustva jedino ako te neko od graana ''ne iscinka'' pa da oni dou i jos ako te uprate da ih obilazis u problemu si drug.
marley trixENTUZIJASTA

jun 2013.

od svih napasti nisam mi sanjala da bi mi pticurine mogle unistiti grow.3 biljoze u kantama od 20-tak litara zapale za oko hebenim pticama.jucer isla na sajt i kad sam dosla imam sta i vidjeti,2 biljke su u potpunosti unistene,nema im spasa jer su polomljene,tacno se vidi i ceprkanje po zemlji,na 1 sam uradila lst ono im posluzilo kao "gnijezdo".jer se vidi udubljenje sta su radile sa njima bog zna,jer ono nije normalno.kad god dodjem jato ptica odleti sa grana.ne mogu da pisem jer me dusa boli.samo mi je jos jedna ostala. drugih problema nisam imala,ni sa kukcima ni sa bilo cim,al ovo...kao sto rekoh baksuz nad baksuzima

jun 2013.

citao sam vecinu bajki kada sam bio klinac ...ova provala da snima pelud na 3000 metara..pa jbt scim se vi drobite djeco draga ...zute mrlje.nevjerovatno ova izjava treba ici u provale na vutri ...nesto kao turbo akcelerator za teleportaciju pistila u rizlu i nazad :abducted: ...savjet...ne dimiti previse i neprovjereno........pazi ovo dobila murija uredjaj na poklon od jedne drzave sjeverne amerike a ti si vjerovatno bio tamo i to sve vidio :bolje nepisati nista po forumu nego pisasti ovakve gluposti...covjek pita (jucer ili prekjucer) dali je kasno saditi vani ..pa se svi slete na njega ..kao pita gluposti.A na ovakve pizdarije sutite
sharpLEGENDA

jun 2013.

ako neko posadi"plantazu" onda je logicno da ce uzet fem. sjem jel? a takve biljke,kolko ja znam,ne pustaju polen ili pelud(prelud} . ili ne znam dovoljno pa lupetam bezveze :signs040: .
old schooll!ENTUZIJASTA

jun 2013.

hmmmda jasno je da na danaanjem balkanu se nezna slu~it ni bestekom :) sta bi naai i.telektualci rekli da znaju da se pojedine osobe predaju toliko odredjenom poslu da bi cijeli balkan plakao na sav glas kad bi znali ato je to ISTINA,a ne sad me neko naljutio jebena iluzija. danas te iz stratosvere gledaju kakvo si to no govno posro ;) piss ina e covijek koji nema iskustva u odredjenim situacijama baca se na odgovore globalnog razmialjanja,a u globalu cijeli svijet je u iluziji.

jun 2013.

old school netreba ti pogled iz stratosfere da bi netko vidio kakvu stolicu imas tvrdu ili meku ..stvar je puno jednostavnija i jeftinija.to sa senzorima na pelud je prica koja se povlasci vec duze vremena i svi o tome znaju a policija najmanje...samo se nasmiju na ovakve dezinformacije i mole Boga da ih jos ima da se oni manje moraju trsiti..najjeftinija metoda je old school aandar ,dva po njonji kakvog lokalnog drukera i zna murija i vise nego treba bez tih supersonicnih uredaja iz sjeverne amerike....kompa mani se filozofije i manje ganje i sf-a i bit ce sve ok...paranoja je dobra ako je dozirana kako treba a ako ne onda upadas u problem i cini ti se da te prate,snimaju,cekaju sa uredajima ili bez njih...Nasa murija nema novaca da nahrani kadete na akademiji a ne da posjeduju takve uredaje koji vjeruj mi nepostoje;) znaci manje duvanja i ode paranoja kao moja bivsa u nepovrat hahah
old schooll!ENTUZIJASTA

jun 2013.

davno su mi proala vremena kad sam se slagiro,tu smo negdje s god. ni sam ne vijerujem u neke balalojke,ovo nisu dezinformacije nego baa naprotiv inf. skoro iz prve ruke. naravno da nemam namijeru plaait mladjariju,nego im ukazat na to da viae budu na oprezu kad po inje lov! znas i sam da je 11 mj. taj kada se najviae pada,pitam te da li mo~da znas navest nekoliko razloga zaato? moje tople preporuke su da kad idete na sajt neka to bude svaki put u cik zore. sretno

jun 2013.

Padaju jer nepaze kuda hodaju,potepes se na dug jezik i broj biljaka..ostavljanje kojekakvih kanistera i flasa oko sajta a dosje otvoren jos davno iz skolskih dana.Zna bivsa zna sadasnja zna bratic zna od bratica zena i sogorica...nepokazuju nikome vec samo najboljem frendu i sl.sranja .postoje pravila igre kada je outdoor u pitanju i nepostoji kompromis.Sto je teze tebi zaliti biljke i doci na sajt to je sajt kvalitetniji i sigurniji ja sam ziheras ..napustio sam do sada bar 10 outdoora zbog samo jedne slutnje da je netko bio na njemu..........mozda se ovo nece svidjeti drustvu za zastitu zivotinja,volim zivotinje ali i volim slobodu.slobodno frknem kada hocu gdje i u koje vrijeme i i bez straha se uhvatim za jaja kada vidim postara sa znackom jer imam sigurnu shemu .....povedite svog dlakavog kompica sa sobom na sajt nedajte mu jesti kod kuce i piti vode neka cetveronozac bude gladan kao pas haha...dovoljno je dva -tri puta dovest ga na sajt dat mu jesti i piti vode koliko hoce da se osjeti da se tu jede malo bolje nego doma...poslije je dovoljno doci i kilometar daleko od sajta a kompic bezglavo sleti tamo nebili pojeo i popio vode kada vidi cuda...javit ce kompic lavezom( ako ga dovoljno poznajete ) dali ima kakva neman u grmlju..opce je poznato da psi nevole uniformu i sigurno je samo ako je 100% sigurno.ruzno zvuci ono "lezi dole" Y x X =Z nema filozofije.........old school generacijo..mozda sam malo pretjerao sa tvrdnjom da nemaju te turbo sonicne akceleratore sa nano sondama montirane na helikoptere i bezpilotne letjelice,neznam ustvari.mozda je bolje misliti da imaju supermana koji to besumno obilazi i skenira i cuci sa burekom na glavi po ovoj vrucini ,nemam pojma,mozda.Povlacim tvrdnju da neposjeduju to cudo ,slobodno se plasite i treba tako.Nesadite gerile nije to paradajz.Osnovno pravilo je osobna upotreba i nema straha a sve ostalo je Boze pomozi;)..Btw mene su zajebali puzevi,ja to gledam kao nekakav znak,odnekud i nije mi zao.Strpljiv sam,cekam sljedece proljece;)
BladeZMAJ

jun 2013.

Znam masu ljudi koji su krknuli,uvijek je razlog bio isti...predug jezik..nisu izdr~ali da se ne pohvale nekome...i eto ti ga na... U mojim krajevima policija kad sazna za sajt...puste te na miru da ga odradia...na jesen te love u vrijeme bere i onda te skupe na licu mjesta. Osobno nisam nikad razmialjao o tome,zlo doe samo netreba ga zvat...oprezan sam koliko god znam i mogu,i treba bit oprezan,dobar je strah kome ga je bog dao....ali biti paranoik,to nikako,praranoja i growanje nisu prijatelji...ako si osoba sklona sam sebi stvorit odreene paranoje,ne zapoinji niata.
HalogeniISTRAŽIVAČ

jul 2013.

Imam ja jedan sajt, izuzetno dobro skriven 1km od grada(bukvalno kao seoski deo). Tu ima jedan put, on je kao uzvisen jedno 2 m od ostale zemlje, i dobro sakriven na 10m od puta. Nema SILE da se odatle prepozna. Jedino ako neko udje pa da pogleda. Put sam dobro istrazio i gledao ko tuda prolazi, po najvecoj vrucini prodju biciklom max 3 ljudi za sat vremena. Ujutru tu prolaze ljudi, rekreativci koji se setaju. Najveci strah mi je ako me neko vidi da sam dole, u tom slucaju se pravim da sam pao xD Brine me samo jos da mi neko ne udje na sajt, posto sam video neko granje tu pobacano 5m od sajta, ali ni odatle se ne vidi biljka, znaci putic koji ostavljam za sobom uvek podizem travu opet. JEDNA STVAR DA SVI ZAPAMTE jeste da kad posecujete sajt, uvek treba da imate dobar razlog sto ste tu(voznja bicikla, setnja), gledajte da sto redje dolazite sa opremom za gajenje, jer ako naidju na sajt i sacekaju te tu, onda sigurno ne bi valjalo da te vide sa zemljom za cvece! NIKAKO ne ostavljate otiske, jedino oni ce vas odati(80%, ostalo je ako je bilo svedoka ili ako se procuje da gajis tu travu, znaci jezik za zube) Znaci flasice, saksije, NISTA! Tu biljka treba direktno u zemlju da bude posadjena. Takodje trenirajte biljku da raste da ne stoji pravo, nego krivo (LST). Bolje ce biti maskirana. Isto ako sadite nemojte posaditi vise od 2 biljke na tom jednom spotu, jer ako nadju te 2, bar nece naci ostalih pitaj ti koliko.

jul 2013.

Moja sema je: - U aprilu na 2 geografske lokacije (20ak km udaljene) sadim po 30-40 klonova u radiusu od 2-3 km. - Po 2-3 klona stavljam na jedan sajt, uz siprazje i sl, pazim da ima sunca max - Brza priprema zemljista, zastita biljki stapicima za raznjice (kao vigvam) i krug puzomora oko biljki - Pocetkom jula prodjem na bajku pored biljki. Samo vizuelni kontakt iz daljine. - Krajem septemba berem sa jedne lokacije. - Pocetkom oktobra berem drugu lokaciju. - Obje lokacije berem iz 2 ili 3 puta (prvi put sam ostavio na jednoj lokaciji 15 biljki, sumnjivi neki mi neki osnovci bili) Do sada sam 2 puta sadio na ovaj nacin. Prvi put sam imao oko 150 gr neke dobro jake ulicarke (ova iz sume je bila jos jaca). Drugi put sadio ww i ubrao malo preko 600 gr. Od toga je pola bilo sa samo jedne biljke. Neopisiva je bila moja sreca kad sam je ugledao.... Sad sam se preselio i ovo ljeto upoznajem okolinu :) Inace se divim ljudima koji redovno dolaze na sajt, obilaze, zalijevaju.... Nemam ja zivaca za to, previse me paranoja pere.
HalogeniISTRAŽIVAČ

jul 2013.

http://www.youtube.com/watch?v=InJHDLNCRzc Evo jedan zanimljivi video koji govori o bezbednosti. :D NEVER GET RAIDED! Puno zanimljivih stvari koje se mogu nauciti. Jedno samo da napomenem: Helikopteri sto se koriste u Americi da ne nadju polja kanabisa i sva tqa tehnologija i organizacija...znajte da ce to stici u Srbiju uskoro, jer Americka jedinica za narkotike je pocela da saradjuje sa Srpskim policajcima, tako da oprez!!!

jul 2013.

Koliko ja znam srbija je stavila u pogon 3 cepelina za nadzor granica i pograni nih prostora, a opremljeni su najsuvremenijom tehnologijom.
okolotarabanISTRAŽIVAČ

jul 2013.

cuo sam i ja to, cak sam nesto gledao na tv-u o nekim sondama na toplotu sa kojima snimaju oko granice.... :shit: a sto se tice sajta, od jednog outdoora sam digao ruke neki dan... pet biljoza lepo trenirane sa LST-om, ne znam ni sam kako sam se provlacio do sajta, uglavnom osim mene je jos neko tamo krocio.... isao da zalijem lepojke, kada imam sta da vidim, sve pokrivljeno i polomljeno i jasno se vidi i kuda je dosao i kuda otisao, znaci doslo mi da vristim iz sveg glasa.... brze bolje sam otisao odatle i vise se nisam vracao, niti planiram... nije mi bio jasan sam cin tog divljastva, ali jbg, teraj dalje sada.... :(
HalogeniISTRAŽIVAČ

jul 2013.

Uzmes brt znak okacis i napises: Ovo je nadgledano 24h dnevno. Ako citate ovo i uradite nesto, posledice ce biti teske. Stavis kao potpis neki mafijaski nadimak i onda mozda i ne urade to. To ti je neki klinac uradio brt, svako normalan bi uzeo biljke :D
okolotarabanISTRAŽIVAČ

jul 2013.

ma da i sator da razvucem i sa lovackom jos da cekam... kakvi klinci i sta ce nekom biljke koje jos nisu ni pocele da cvetaju..... bilo kako bilo nije bio dobar stek i to je to, vise srece drugi put....

🔒 Ova tema je zaključana