VUTRA
ForumUzgajanjeVanjski uzgojpocetnik molim par savjeta
LEGACY

pocetnik molim par savjeta

20 odgovora1,624 pregleda

apr 2011.

Dobar dan dragi forumasi nezelim se predstavljati :) jer nije mi naj pametnije Stari sam konzumator trave i jako dugo nisam uzgajao svoj vlastiti urod zbog zenidbe itd... Sada sam nasao idealno mjesto za vanjsko sadjenju nije daleko od mene,jako tesko da se dodje do tog mjesta(zabaceno,puno trnja,zare,siprazja...) tako da mi je to idealno mjesto bilo,sunca dosta dopire pogotovo taj jedan dio koji mi je naj idealniji jer je daleko,puno sunca,i fino je tlo.Isao sam par dana da izvidim mjesto iz vlasiste sigurnosti i bilo je odlicno,malo zemlju obradio,pomjesao malo gnojiva i to je to....Eh sada je dosao taj 4 mj u mom mjestu stanovanja 4mj je jako udobar,sitna kisica navecer ujutro fino udobno sunce a sto je blize 6mj sve manje padavina a vise sunca.sto ja mislim da je super kao klima.Sto se tice smjenja nemam nekog izbora...tu di sam ja Siptar-albanac je jedina skoro vrsta koja ima i skoro jedina koja se uzima,pa sam izvadio sjeme iz naj boljg Heda koji je poprilicno veliki-odnosno vise manjih izvadio sam 10 sjemenja i sad,ja bih otisao na to mjesto,malo zemlju razkrcio,jos malo obradio uzeo 5 sjemenki i zasatio na jedno mjesto a 5 na drugo dako da nebude ocito a da budu mi vece sanse uroda,i nista uzeo sjeme zabo u zemlju malo zalio i 2 puta tjedno obilazio da vidim kako Ljepotice idu.....To mi je zamisao,sad vas molim za pomoc da mi kazete kolike su mi samse sa ovakvim procesom i molim vas nadopunite me ako mi nesto fali ili bi mi nesto savjetovali :)
Z&NZMAJ

apr 2011.

Puno bolja opcija je prvo odgojit male bilj ice u kui,vee su im aanse. Ako ipak idea ovako,direkt na sajt,moj savjet ti je da ih zaatitia dok ne porastu sa nekom mre~om. Toliko od mene,poato nisam outdoorac :) Ovako neato :)

apr 2011.

hvala na savjetu svakako dobro dosao :)
SvetilistPOZNAVALAC

apr 2011.

pozzz, ako ve mislia da direkt sjeme piknea u zemlju onda bi bilo po~eljno da uzmea vre u kupvne zemlje i malo izmjeaaa s tom istom s sajta, zabodea ih u zemlju nekih 1, 2 cm i ne viae. zemlju nemoj nabijati da lakae niknu i provire iz zemlje a kaj zlo ka~e mre~a itd. to nije loaa ideja al ja ne bih tako zbog sam sigurnosti jer nikad se ne zna tko mo~e naleti pa e uo i mre~u pa ti je moj savjet da fino zabodea granje, tj aibe kakve u krug oko biljaka da nebi kakva divlja to uniatila. evo za sad toliko a ako mi neato sine u tintaru:rofl: u da istipkam :icon_lol: sretno:sun2:

apr 2011.

hvala i tebi an savjetu...sad jedno pitanjce,kao sto sma naveo samo mi ej Siptar-Albanac dostupan tako da me interesuje dali znate koliko u visinu ide i dali mu je nesto posebno potrebno ?
bozgaLEGENDA

apr 2011.

Moj sistem je uzeti plasti ne aae od tri dcl ili pola litre i napuniti ih dobrom zemljom, u svaku aau zabiti po jednu sjemenku , izbuaiti rupe na dnu aae da se voda ne zadr~ava i tako klijati sjemenke. Ostavia aae blizu mjesta gdje ih mislia presaditi u zemlju. Kad im naraste trei- etvrti set listova presaditi ih u zemlju. Meni se to pokazalo zgodno jer dobro klijaju u aai i koliko-toliko su zaatiene od svega ato hoda/gmi~e/puza po zemlji. Obi no 35% posaenih menki nahebe, ili ih neato pojede ili ne proklijaju ili se dogodi neki zaeb. peace boz :sun2:

apr 2011.

evo napokon mi je moj covjek donio set od 10 sjemenki svjezih starih 1tjedan i sad sam uzeo case plasticne one bjele probusio rupice nsuo zemlje i stavio po 1 sjemenku u svaku odnosno zasadio sam 5 sjemenki i zalio ih....stim da mi je ovo prva sadnja nadam se da ce biti nesto od toga :) i onda kad vidim da su nikle pustim da mi malo narastu zatim izvadim iz case i presadim u zemlju...sad jos jedno pitanje nadam se nisam postao dosadan sa pitanjima ali zelim da mi koliko toliko uspije...ja mislim drzati te case u podrumu e a posto trebaju svjetlosti u podrumu su ona zamucena stakla pa me interesuje oce li im biti dovoljno svjetlosti dok su u casama dok ih nepresadim,jer kad ih presatim imati ce sunce od izlaska do zalaska,jednostavno savrsena je lokacija
ZOKIAMBASADOR

apr 2011.

ne ne ne :) u podrumu mogu dok neniknu onda moraju na sunce ... a i za klijanje je potrebno da budu na toplom ali vkaznom mestu .... trebao si semenke prvo zamotati u neku vlaznu maramicu dok nepusti klicu.... citaj forum malo vise ....

apr 2011.

jesam procitao sam da klijaju zato zato sam ostavio jos 5 sjemenki,eh sad stavio sam ih u kutijcu od bombona i sad klica ona bjela jel ide prema gore ili prema dolje ?
walter23ISTRAŽIVAČ

apr 2011.

Uvijek bijela klica ide prema dolje, lagano pincetom nemoj prstima! https://forums.vutra.org/threads/567-Vodic-za-pocetnike tu stavrno imaa sve, od tud sam ja u io!
Dr GrowENTUZIJASTA

apr 2011.

Proitaj moj Blog UZGOJ ZAGARANTIRAN i blog od bokya UZGOJ ZAGARANTIRAN

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se