VUTRA
ForumUzgajanjeVanjski uzgojDa li je moguce pojedinacno brati hedove ?
LEGACY

Da li je moguce pojedinacno brati hedove ?

78 odgovora11,147 pregleda
GoranmasterISTRAŽIVAČ

sep 2011.

Posto mi je ovo prva biljka i nisam bas iskusan sto se tice prakse, da li je moguce brati hedove pojedinacno i susiti, zato sto su mi na biljci neki hedovi poceli da dobijaju smedju boju dok drugi tek nastaju...pa bi mi bilo steta da na osnovu ovih "zrelih" unistim i one male. Evo slika jednog koji je poceo da smedji, a za ove male mislim da netreba posto znate o cemu je rec :) ImageShack® - Online Photo and Video Hosting

sep 2011.

jos to nije zrelo, ne zuri.... a mozes skidati kako ti je volja, samo nemoj ako nisi siguran da je zrelo, mnogo ces tako izgubiti bez potrebe
GoranmasterISTRAŽIVAČ

sep 2011.

Drug, hvala ti. Ma za svaki slucaj cu ja svremena na vreme kaciti slike, pa nek mi neko javi kad je to gotovo posto nemam nekog iskustva :) Jel hed mora biti sav smedj kada je spreman za branje ?
BladeZMAJ

sep 2011.

Ovisi o sorti.Ovo tvoje joa na mljeko miriae samo ostavi i guraj dalje

sep 2011.

gledaj malo fotke po forumu, no imas jos mesec dana minimum, dovoljno je da okacis fotke jednom nedeljno (ili u 10 dana), i strpljivo
Z&NZMAJ

sep 2011.

Zeleno :) Rekoae ti momci i u pravu su :) Treba to joa pri ekati. Nego, jesi ti to prihranjivao? Slika je loaa, ali vidim da je to nekako sitno...
GoranmasterISTRAŽIVAČ

sep 2011.

Nista brato, ovo sam drzo u kuci par sedmica i kasnije preneo u prirodu...nista nisam dodavo sto se tice prihrane, samo sam par puta poprsko nekim insekticidom...s'obzirom da mi je ovo prvi GROW, zadovoljan sam sto je uopste ikako uspelo a kamoli sto je zensko :D Sledece godine, ako Bog da vise truda pa cu se i nadati necemu vecem. Da mi je od ove izvuc 20 grama cistaka, procveto bih :)

sep 2011.

fotka je takva da se ne vidi cela biljka, al' imaj strpljenja i eventualno mozes zaliti necim za cvet ako nadjes, obzirom da do branja ima bar mesec dana jos nije prekasno da je malo nahranis
GoranmasterISTRAŽIVAČ

sep 2011.

Dobro bi bilo kad bi mi rek'o naziv neke slicne hrane, posto imam u blizini poljo-apoteku pa bih mogao da skoknem ... A inace, ovako izgleda za sada http://imageshack.us/photo/my-images/692/fotografija0154r.jpg/.
mattkgISTRAŽIVAČ

sep 2011.

Uzmi PLANTELU CVET,ona ti je u crvenom pakovanju.stavljas jedan cep na 5L vode i svakih 7 dana je gnoji...nemoj ni slucajno da skidas posto ima jos mnogo do kraja cvetanja...ako je budes hranio do kraja imaces lepe i masne hedove :))))

sep 2011.

previae je jedan ep plantelle na 5 litara, to je 50 ml na 5l a u preporuci stoji da ide 15ml na 2 litre vode... neka stavi za po etak 30 ml na 5 litara, malo bla~u dozu da ne spali biljku poato je joa nikad nije gnojio. samo polako, da vidia kako e biljka reagirat pa onda dalje... ako bude dobro reagirala mo~ea sljedei puta stavit i punu dozu... ja svoje sada gnojim i sa veom dozom od propisane i niata im ne fali, gutaju gnojivo ko lude (loaa zemlja, a i u dubokom su cvjetanju pa im treba...)
mattkgISTRAŽIVAČ

sep 2011.

jesi upravu za prvi put,stavi pola doze pa posle celu dozu...bice to kako treba :))))
GoranmasterISTRAŽIVAČ

sep 2011.

Znaci, ako mi je ostalo jos nekih 5 sedmica do berbe, prve dve sedmice da stavim po pola doze a ostale 3 po celu dozu...to je 5 doza, svake sedmice po jedna :D
GoranmasterISTRAŽIVAČ

sep 2011.

Kupio sam plantelu.Mislio sam da je skuplja kad ono pola litre samo 3 marke (1.5e).Pomjeso sam 15ml sa 2 litra vode i zalio je. E sad, sobzirom da ce ubrzo nekad branje, bil ja mogo da nastavljam da joj dajem istu ovu dozu samo malo cesce? Odnosno, umesto da povecavam kolicinski dozu iz sedmice u sedmicu, da povecavam vremenski dozu, npr. juce sam joj dao, pa opet za 7 dana pa posle toga za 5 dana i tako dalje. Dal bi joj to sprzilo korjen, posto mislim da ce ona biti spremna za branje za nekih 20 dana, a zadnjih 5 dana je netreba hranit i zalevat ?
tinitusENTUZIJASTA

sep 2011.

nempj cesce jer ce bit kontraproduktivno, a gledaj da prodje bar 10 dana od zadnjeg gnojenja do berbe, a tih 10ak dana zalivaj s puno vecom kolicinom vode, inace ce ti imat gadan kemijski okus.
GoranmasterISTRAŽIVAČ

sep 2011.

Danas je dobila 35ml sa 4l vode. Samo mislim da sam se zajebo sto sam malo te mjesavine posuo po listovima biljke, posto imam obicaj da je tako malo polijem posle zaljevanja. Moze li to biti opasno ? Bas me kopka ...

sep 2011.

neces je ubiti, ne brini, mozda koji list fasuje, al'...
KneLLeENTUZIJASTA

sep 2011.

Samo ce brze uzeti hranjive elemente u sebe xD uglavnom to se i radi ali u vege fazi... Ali sa prskalicom, ajd okaci slike da ju vidimo... pozdrav xD
GoranmasterISTRAŽIVAČ

sep 2011.

Evo jedna najnovija, od pre nekih 6 dana ImageShack® - Online Photo and Video Hosting Jbg, sliko sam samo jedan head, ali mislim da je dovoljno da se vidi dokle je dosla sa cvetanjem. Ako je zumiras, vidices malo kristalcice koji su se poceli formirat. Dobila je neki jak miris slican menti. Bas bi mi bilo drago kad bih dogur'o do kraja sa ovim mojim prvim izazovom. Da li bi sad bilo dobro kada bih joj cupao ove velike listove da bi dobijala vise vode i hrane ? Mislim, kad su vec poceli da se suse. I cuo sam da je odlicno zadnjih dana prije berbe da se zaljeva mlijekom, da bi se osobodila ove hemije cime je prskana ... sad, kolko je to tacno ....
GreenRyderLEGENDA

sep 2011.

.....zaboravi mljeko, s njim mozes samo unistit biljku, i pusti ju nek jos raste bar 2 tjedna nije to jos gotovo......
GoranmasterISTRAŽIVAČ

okt 2011.

Evo i najnovija slika ImageShack® - Online Photo and Video Hosting. Znam da je mutna slika, ali nemam bolje jbg... Ovi veci listovi se poceli susiti, a pre nekoliko dana sam otkinuo jedan head, osusio i probo (jbg, samo da vidim jel sarelo :) To je bila najljepsa stvarka koju sam ikada probao, fin svjez miris, gust dim, dobar rad-drzi na istom (ni ti je high niti stoned), ma savrsenstvo ... Ali mi zao ubrati sada biljku, posto ima jos par malnjih hedica a primjetio sam da su sada posle ovih kisa fino poceli da rastu...Mozda da poberem ove velike, tako ce mali dobijati vise vode i hrane i bolje ce uspjeti ? Da, zaboravih...primjetio sam da ovih dana kako je zahladnilo ima i manje kristala po njoj....
DrGreenISTRAŽIVAČ

okt 2011.

beri poslije punog mjeseca ili poslije prvog mraza...... i btw. spalio si biljku s gnojivom......jebiga dru~e.
GoranmasterISTRAŽIVAČ

okt 2011.

U jbt...znaci da je sto prije uberem dok nije skroz propala ?
DrGreenISTRAŽIVAČ

okt 2011.

Ionako si pretjerao s gnojivom i vidia da se sva sfrkala i da su vrhovi listova po eli smeiti i to zna i da si je skurio s gnojivom i viae nemoa niata napraviti...... To se nije po ela suaiti zato ato je zrela, nego zato ato je shebana. Sad mo~ea cepnut ju kad hoea, ali vrlo vjerojatno e ti ta trava imat gadan okus......take it easy peace

okt 2011.

Kakvo gnojivo koristis(NPK)? Ph vode? I ovo nisu toliko zafrkani listovi da bi bilo od gnojiva, a mozda se i varam. Ovo se nekad zna desiti ako biljci fali kalija. pogledaj slike tu pa usporedi: https://forums.vutra.org/uzgoj-faq/9123-raspored-hranjenja-ph-nutrijenti-voda-flora-feeding-schedule-soil.html
GoranmasterISTRAŽIVAČ

okt 2011.

Jedino gnjojivo koje sam koristio je plantela-cvet. Ono ima najmanji procenat kalija pa ce najpre biti da je do toga. A i po slikama mogu zakljucit da je do toga. Nevjerujem da sam je previse gnojio, zato sto nisam ni dosao do pune doze da joj dam. Najvise sto sam joj dao, a i poslednje, je 40ml plantele u 4l vode. Pobrao sam ove najvece hedove, osuseni su, a ove male sam ostavio mozda i imaju neke sanse da jos malo narastu. Inace, zadovoljan sam kvaliltetom ali nisam kvantitetom :) Ali, kao sto kazu : "Kako sijes, tako i zenjes". Nisam na samu biljku obracao puno paznje, osim kad je dosla u cvjetajuci period. Onda sam se vise njoj posvetio, ali tada je vec bilo kasno. Dobio sam od ovih velikih hedova sto sam pobrao, mozda nekih 20 gr, a od ovih manjih se nadam barem 10... Ima fin rad i zadovoljan sam sto sam izvuko ista od nje, stim sto sam samo nju posadio, tako da mi i nije krivo sto se ovako zavrsilo :)
DrGreenISTRAŽIVAČ

okt 2011.

plantella cvet nije baa neko super gnojivo za cvjetanje jer ima malo previae duaika 6-8-8 ...... ako ti je gadan okus napravi water curing i to je to.... peace btw. ful doza je 15mL na dvije litre vode zna i 30mL na 4 litre - ti si preaao punu dozu s 40mL na 4L vode.
GoranmasterISTRAŽIVAČ

okt 2011.

Ova "druga ruka" sto mi je ostala od hedova i dalje fino napreduje, listovi su sada fino tamnije zeleleni, znaci da sam je ipak malo zaljevao...No sad sam nekad konto ubrat cijelu biljku zbog ovih mrazeva.
..:Flok:..ISTRAŽIVAČ

okt 2011.

Nerazumijem jedino to zasto? ali zasto ljudi kidaju hedove za probu? nemoj to brate vise radit,jebeni stres! Ali ono bas nemoj!bez obzira kolko ti nemozes docekat nemoj to radit,a i taj hed je mogo mozda bit duplo vei nego sad.. I kad ju rukne prvi mraz,moze prezivit,2 ju mozes brat,jer mraz je ubija.. Ako je bio mraz trebo si ju ubrat,i zapamti ako je mraz ispred tvoje kue,nemora bit da je na tom mjestu gdje ti je biljka! piss :)

okt 2011.

Neki kidaju vrhic da probaju ako je zrelo jer nemaju svi potrebnu opremu da to utvrde.
..:Flok:..ISTRAŽIVAČ

okt 2011.

Znam born,al ovo se vidi da nije zrelo?! I nema potrebe da se cupkaju hedici,stvarno nema.. Al u pravu si sto se tice toga,da se odredi,al kolko tolko moze se skontat po biljci kad je otprilike zrela!

okt 2011.

Istina, moze se, ali ja nekad berem prije kraja jer mi se kod nekih svidja da nisu do kraja zrele. Ostavljam da trihomi budu mlijecni a ne zlatni (ne vidim ih al sam se nacitao kako rade mlijecni, a kako zlatni)... Neznam, nekako mi vise kod nekih sorti odgovara raniji harvest. Svak po svom. :-)
Svirač_TrubeENTUZIJASTA

okt 2011.

Ovako zanima me dali se moze pobrati biljka postupno?! Da prvo poberem ono manje cvijece a topove pustim ?

okt 2011.

naravno da moze, ali majku mu, pa beri prvo zrelije
Svirač_TrubeENTUZIJASTA

okt 2011.

Prvo sve pohvale za brzu uslugu brzi ste od isdn a :) Ma sve mi je vec zrelo ali je pustam da jos se przi:)

okt 2011.

Trubo ti ko da si od ju e ovde!

okt 2011.

ako je sigurno zrelo skidaj, zajeb**** a i nema onda vise nekog efekta, ne komplikuj
GoranmasterISTRAŽIVAČ

nov 2011.

Prva "tura" mi se pravo svidila zbog ukusa i radila je vise high. Ova druga, odnosno zadnja, tura mi je imala nesto gorci ukus al je zato bila nesto jaca, vise strondirala....No, obe su mi podjednake.Svaka ima prednosti i mane, i evo jos uvjek uzivam u poslednjim zalihama. Nisam se nadao da ce mi ovoliko potrajat :banana_rasta: HVALA SAJTU STO ME JE EDUKOV'O I SVIMA KOJI SU MI POMOGLI ZA MOJ PRVI GROW ! ! ! :banana:
vigierPOZNAVALAC

sep 2013.

imam jednu veliku (veneno) koja je skoro spremna za branje a zelim je ubrati iz 2 puta da bi donji hedovi jos malo dozreli. Da li je trebam otkinuti cijelu na pola ili samo grane i vrh a da ne diram glavnu stabljiku ili je svejedno. Po forumu vidim da se preporuciva branje iz 2 puta ali ne kaze se kako. pozz

sep 2013.

Ja sam skidao vrhove sa svih grana koji su mi izgledali ok,znaci svaku granu za sebe procens dokle zelis da je capnes i cap

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se