LEGACY
Smeta li im kiša pred kraj cvjetanja?
62 odgovora8,240 pregleda
27 REP54%
→ Istraživač
okt 2013.
okt 2013.#1
imam nekoliko komada koje su skoro gotove sa cvijetanjem,par ih se vec moze ubrat ali sam ostavio jos par dana jer drugima treba jos koji dan..medjutim danas je pocela kisa i po prognozama ce padat jos par dana sa velikim nevremenima(bar tako kazu)..zanima me da li da ih idem odmah sad iz ovih stopa ubrat ili da pricekam dok ne prodju kise ???ima li tko iskustva?
6 REP12%
→ Istraživač
okt 2013.
okt 2013.#2
brate kiaa im niata ne smeta slobodno kad budea imao vremena kad prestane kiaa onda idi uberi
27 REP54%
→ Istraživač
okt 2013.
okt 2013.#3
ovima sta su vec gotove nece bit nista ako ostanu jos par dana? nece ih vlaga sjebat,a i temperatura nocu padne do 10??
to je samo zadnjih tjedan dana,takvo vrijeme hladno
S m a k
ZMAJ41.712 REP
S m a kZMAJ
okt 2013.
okt 2013.#4
Kiaa smeta zrelim budovima! nikako ne brati mokru ganju...
ako je zrela, uberi ju (trihomi, barem dla
ice..), a ako nije, najbolje bi bilo da ju poslije svake kiae jaaako dobro otresea da viaak vode padne iz budova.
Govorim iz iskustva, jer mi je tako upropaaten jedan harvest. Ubrao nakon jakih kiaa, ulovio ih plijesan, i istrunule su mi iznutra
0 REP0%
→ Istraživač
27 REP54%
→ Istraživač
Sativa Diva
ZMAJ19.032 REP
Sativa DivaZMAJ
okt 2013.
okt 2013.#7
kao bilo bi bolje
ekati da se zemlja malo osuai pred harvest..
pitanje je, jeli ih vlaga ve uvatila.. ili neato.. vidit ea dok budea mrvia..
27 REP54%
→ Istraživač
okt 2013.
okt 2013.#8
a ako ih ostavim jos par dana na kisi pa par dana jos da se prosuse neznam hoce li PREcvijetat..znam da ne valja ni kad predugo ostanu..evo ova slika na mom avataru je slikano prije mozda 4-5 dana,a cvijetaju vec negdje 6-7 tjedana,ovisi kako koja u par dana je razlika
ovo je slikano 26.9.
S m a k
ZMAJ41.712 REP
S m a kZMAJ
okt 2013.
okt 2013.#9
Uh...sativuaa neka... jos bi to kao trebalo se debljat..i to dosta
neznam...trihomi ce ti sve reci..
mazni dva pove
ala ili kao moj drug sa dalekozorom gledaj trihome (male te to
kice po listu bijele)..
http://www.420magazine.com/gallery/data/500/when-to-harvest_1_.jpg
27 REP54%
→ Istraživač
S m a k
ZMAJ41.712 REP
S m a kZMAJ
okt 2013.
okt 2013.#11
Koliko vidim to je u posudama?
pa pokusaj ih negdje zbuksat kad krene kiaa..
...ako mo~ea naravno
P.S. daj po
upaj te osuaene listove dolje
đokson
POZNAVALAC1.482 REP98%
→ Ambasador
2 REP4%
→ Istraživač
okt 2013.
okt 2013.#13
KAKO DA SKONTAM STA JE TAJ PLISANJ AMTER SAM CISTI,,ALI MI JE BILJKA USPJELA I NA SUSENJU JE ALI SAM CITAO OVUDA PA ME ZANIMA MOZEL KAKVA SLICICA ILI STA DA VIDIM SKONTAM STA JE TO HEHEHE MALO SAM UBLEKAN HAHAA
PowerSeed
ZMAJ189.950 REP
PowerSeedZMAJ
okt 2013.
okt 2013.#15
ne moz biti bolji primer :thumb:
edit:
evo ti i od mene, rana faza
i ne pisi post velikim slovima bio ublekan ili ne
noobina
ISTRAŽIVAČ170 REP80%
→ Entuzijasta
noobinaISTRAŽIVAČ
okt 2013.
okt 2013.#16
Danas sam primjetio trule~ na nekoliko cvjetova, prokleta kiaa ne misli stati u narednih nekoliko dana. Vidio sam po forumu da se mo~e tretirati sa sodom bikarbonom pa sam tako i napravio. Kako sam ve spomenuo, kiae e na mom podru
ju biti barem joa 7 dana, a biljka je u fazi da se mo~e brati. Mo~e li koja preporuka ata da radim dalje? Kako obaviti berbu u ovakvim uvjetima?
p.s. planiram raditi water curing.
đokson
POZNAVALAC1.482 REP98%
→ Ambasador
đoksonPOZNAVALAC
okt 2013.
okt 2013.#17
i ja sam naaao a bu, ali poetke i unato tome ato sam koristio teldor 500 pojavila se,jednostavno je to u genetici ja mislim i mislim da nepostoji sredstvo koje je mo~e sprijeit.
noobina
ISTRAŽIVAČ170 REP80%
→ Entuzijasta
noobinaISTRAŽIVAČ
okt 2013.
okt 2013.#18
Da li da je skidam? Kiaa nije padala zadnjih 6 sati ali tijekom noi se o
ekuju nove padaline...
PowerSeed
ZMAJ189.950 REP
PowerSeedZMAJ
okt 2013.
okt 2013.#19
pa naravno da treba da je skidas, i to cim je ugledas a ne da cekas ovde odgovor. il ti je u planu da se s*ebe cela biljka
noobina
ISTRAŽIVAČ170 REP80%
→ Entuzijasta
noobinaISTRAŽIVAČ
okt 2013.
okt 2013.#20
@Bogeyman, sad sam vidio ato si napisao ;) Nakon ato sam postao pitanje nisam mogao
ekati odgovor pa sam iaao obaviti posao.
Uglavnom, odvojio sam cjvetove koji su bili zdravi i stavio pod vodu, za 8 dana u znati rezulat...
PowerSeed
ZMAJ189.950 REP
PowerSeedZMAJ
okt 2013.
okt 2013.#21
ne zaboravi samo da menjas vodu, inace rezultat nece biti prijatan ;)
noobina
ISTRAŽIVAČ170 REP80%
→ Entuzijasta
noobinaISTRAŽIVAČ
okt 2013.
okt 2013.#22
Znam, radio sam water curing proale godine i bio izuzetno zadovoljan (kao i svi koji su probali). Nego, razmialjao sam staviti malo H202 u vodu, mo~da prva dva dana,
isto iz preventive. Mislia li da je to ok?
PowerSeed
ZMAJ189.950 REP
PowerSeedZMAJ
okt 2013.
okt 2013.#23
ne znam frend, ja to nisam radio nikada, moras cekati da ti neko drugi odgovori po tom pitanju ;)
noobina
ISTRAŽIVAČ170 REP80%
→ Entuzijasta
noobinaISTRAŽIVAČ
okt 2013.
okt 2013.#24
Uglavnom, odgovor na pitanje u naslovu teme je:
Dugotrajna i viaednevna kiaa DEFINITIVNO smeta i stvara atetu na urodu. Noobina ovu greaku viae nee ponoviti, harvest pod svaku cijenu ako je najavljeno loae vrijeme. ;)
vigier
POZNAVALAC1.017 REP46%
→ Ambasador
vigierPOZNAVALAC
okt 2013.
okt 2013.#25
i ja sam imao problem sa trule~i. Mu
i me to ato kod onih zdravih hedova, pod mikroskopom vidim da su vrhovi trihoma pod mikroskopom potpuno crne boje i ne znam da li je to trule~ i da li je za upotrebu. Zna
i pod mikroskopom trihome su mlje
ne boje osim one glavice koja nije ilibarske boje ili boje meda nego baa kao katran. Molim nekoga ko se razumje, Bogeyman?
PowerSeed
ZMAJ189.950 REP
PowerSeedZMAJ
okt 2013.
okt 2013.#26
ne bih komentarisao bez jasne fotke, licno trihome boje katrana nisam video ali sumnjam da je trulez u trihomu, ni to nisam video... trebala bi fotka definitivno, budj kad krene vidi se i bez mikroskopa ;)
27 REP54%
→ Istraživač
okt 2013.
okt 2013.#27
pozdrav svima, nisam bio odavno, ali u medjuvremenu dok su padale puste kise nesto sam obrao nesto nisam..prvi put kad sam postao u ovoj temi, dan nakon sam ipak po toj kisi otisao i ubrao jednu biljku, nju trenutno sad pusim dok pisem ovo i iznimno sam zadovoljan.nije bilo ni plijesni niti se dugo susila,5-6 dana je visila u podrumu i 6-7 dana u teglici..medjutim nakon par dana kise sam u obilasku polja na nekoliko biljaka primjetio malo plijesni,koju sam odmah sanirao,i ostavio tako jos par dana da vidim hoce li se plijesan pojaviti opet...kroz zadnjih dva tjedna temperatura u noci dodje do 7 stupnjeva a dan drzi i do 25. na jednoj biljci su listovi poceli zutiti sa crnim,trulim flekama od rubova put unutra.koliko sam uspio skuzit to je ybog niskih temperatura nocu, tako da smo nju prije par dana malo posisali od tog zutog lisca i poslali je na ljetovanje u stan.malo se je popravila i pistile su pocele narancastit i smedjit ali jos uvijek lagano zuti..ima li tu kakve pomoci ili da je drzim dok trihomi ne budu dosli do stadija za branje(nabavio sam mali prijenosni mikroskop pa pratim situaciju)???
dvije su jos ubrane prije 4 dana i na nekoliko budova je bilo malo plijesni ali je odstranjena i ti budovi se suse odvojeno od zdravih i provjeravam svaki dan da li se plijesan vraca.
4 su jos u prirodi i cekaju rasplet situacije.
http://www.image-share.com/ijpg-2311-184.html
http://www.image-share.com/ijpg-2311-185.html
http://www.image-share.com/ijpg-2311-186.html
PowerSeed
ZMAJ189.950 REP
PowerSeedZMAJ
okt 2013.
okt 2013.#28
mrsavo, zgoljavo, nedozrelo... kilavo si vodio grow ili ti je losa lokacija... sledece godine vise srece uz vise znanja, no bitno je da se preko zime ima sta zapaliti ;)
27 REP54%
→ Istraživač
okt 2013.
okt 2013.#29
lokacija je dobra,kilavost je bila mozda na 20-30%...ova je biljka je ostala u malom pitaru zato je jadna ali za prvi put da mi je uspio grow od pocetka do kraja ja sam prezadovoljan..od 20 sjemenki bilo je 11 zenskih, 8 ih je docekalo kraj haha....sljedece godine ozbiljnije pametnije i sa fem.sjemenom
PowerSeed
ZMAJ189.950 REP
PowerSeedZMAJ
okt 2013.
okt 2013.#30
ako je lokacija dobra, sadi u zemlju, kog ce ti pitari, samo sputavas biljke
27 REP54%
→ Istraživač
okt 2013.
okt 2013.#31
to cemo sljedecu sezonu sigurno,sad treba jos pricekat ove 4 zadnje da vidimo kako ce bit i uzivat u plodovima...
Velicanstveni
LEGENDA6.524 REP15%
→ Zmaj
VelicanstveniLEGENDA
okt 2013.
okt 2013.#32
Dovoljno je da je tri-
etiri dana vla~no vrijeme i da pada kiaa u ovim mjesecima pa da vam ode urod od gljivica i plijesnji
okt 2013.
1 / 32
okt 2013.
okt 2013.