LEGACY
Suaenje
230 odgovora21,176 pregleda
8. sep 2010.#1
Ovako malo sam trazio po forumu i nasao sam neke odgovore ali nemogu to izvest tako... naime problem je u susenju, nemogu susit indor nego moram outdoor, vidio sam da su neki rekli da se napravi box prekrije najlonom ili necim da se zastiti od vlage i nametnika, ali to je meni neizvedivo jer nemam box i nemam di stavit taj box vani....
sad mene zanima di bi ja to mogao stavit dal postoji jos koji alternativni nacin susenja???
mislio sam u vrecu stavit i nekako u neko granje zabit tu vrecu ali da je biljka preokrenuta ali onda nema zraka,a ako napravim rupice bit ce i vlage....
moze mali help ili neki link da procitam nesto...
8. sep 2010.#2
neznam koja panika.bitno da se polako osuai i da se vlaga iz hedova nekako lufta.Na momenat mi je zazvu
alo kao da pitaa di sakriti dim,ali to bi bilo suludo misliti:icon_lol:
O suaenju ima dovoljno pisano,samo ovisi di mo~ea
9. sep 2010.#3
aha,ma dobro....znam da ima neke teme o susenju i procitao sam,ali nisu mi dovoljni ti odgovori...
9. sep 2010.#4
ne mozes nikak vani susit a da si bar djelomicno ne unistis robu
10. sep 2010.#5
sta bas nikako?
ja sam mislio posto su posadjene polovicom sestog mjeseca,nisu toliko velike pa ih mogu komotno stavit u vrecu za smece onu crnu, zavezat da nema ni vlage ni zraka. Preokrenut i susit vani u prirodi...
11. sep 2010.#8
pa ni nece se osusit ako je atvoreno u vrecu,odnosno nema zraka,mozesamo strunut..
11. sep 2010.#10
To sa vrecom definitivno nije dobar nacin,unutra ce ti se skupljati vlaga
11. sep 2010.#11
a dal ima ko ovdje da zna neki nacin... molim vas help....
11. sep 2010.#12
Ima nacin.Registrovo sam se striktno da tebi pomognem ali cu se zadrzat na forumu.Kosto sam ja shvatio mozes da uzmes kartonsku kutiju napravis velike rupe na njoj i jos neke male rupice i izmedju malih rupica stavis zicu i na zicu okacis kao na strik za ves,odozgo pokrijes najlonom da u slucaju kise berba ne propadne.Sa takvim necim imas protok zraka i zastitu.Iako nisam sadio do sad mislim da bi ovo upalilo
11. sep 2010.#13
vidis dobra ideja, nisam se toga sjetio.... hvala ti na odgovoru...
e i jos jedno ptanje kad se biljka bere dal je bolje ju iscupat sa korjenom van i maknut zemlju sa korjena i stavit ju susit ili je bolje ju pri dnu sa nozem odrezat i stavit susit???
12. sep 2010.#14
E to ti neznam.Ma sve jedno je kako ces je iscupat ha odjesko ha iscupo biljka opet zavrsi osusena.Mozda ima razlike ja neznam,poceo sam duvat prosli mjesec i jako mi se svidjelo.
12. sep 2010.#15
ma samo re~i, trgaj, vadi, gazi nogom, nije bitno kako ju pocepaa bitno da ju izvadia :icon_lol:
ajd sretno do kraja... ako nemaa baa nikakve mogunosti suaenja onda si probaj sklepat neki boksi... stavi ga negdje di niko nema pristupa... bitno je da ti je na tamnom i suhom mjestu i gdje ima zraka... ostalo te nema kaj brinut
vani NIKAKO, vlaga e ih pojest, plasti
na vre
a neka ti ne pada na pamet, takoer ea sve uniatit... zna
i bitno je ZRAK, TAMNO, SUHO!
pozdrav!
15. sep 2010.#17
eee sory kaj prekidam :)...dal mo~e ko staviti link od teme o kojoj se pri
a kako se suai preko vode???
15. sep 2010.#18
https://forums.vutra.org/threads/1737-Water-Curing-iliti-Vodeno-Stvrdnjavanje-)
22. sep 2010.#19
evo imam jednu alternativnu metodu susenja pa bi molio za komentare, kritike itd....
smislio sam nacin kako susit biljku vani a da ima zraka,nema vlage i temperatura je ok, tj kako je vani tako je vjerovatno i unutra mozda je malo toplije unutra...
Ovako treba vam zeljezna ili limena bacva velika, nesto za izbusit rupe na toj bacvi, spga i malo volje....
Bacvi treba napraviti rupe za zrak, ne prevelike rupe da vlaga ne ulazi ali onako male rupe, i tako po cjeloj bacvi. Zatim uzet spagu, zavezat biljku za kraj i zavezat ju na vrh bacve ti je poklopac, a drugi dio bacve mora biti bez poklopca, naci da je gornji dio bacve otvoren a donji zatvoren. Nakon sta to zavezete i provezete biljka mora stajat naopako a bacvu morate okrenut da bude bijka zasticena od kise, naci strana sa poklopcem mora biti gore....
Da vam ne duljim previse evo vam slika koju sam nacrtao u paintu...
http://img215.imageshack.us/i/bacva.png/
e sada molim vas da mi kritizirate, hvalite davate savjete dal je to dobar nacin susenja??
23. sep 2010.#20
sva sreca da vlaga "ne ulazi" kroz rupice :D jer je prevelika !
ali za sun
ano vrijeme, heavy metal izvedba + kreativnost.
ja svoje biljke odre~em, oaiaam, izdvojim hedove. hedove natrpam u ladicu u sobi izmeu nekih kutija u kutiju i sli
no.
jednom dnevno izvadim da se prolufaju i vracam natrag. nakon 7 dana se i presuha, a onda tek ide u staklenku i nakon jos desetak dana je TO TO. miris + okus +
23. sep 2010.#21
naci nije dobra ideja???
nisam skuzio ovo, naci ti otkines hedove i stavis ih u ladicu itd....
naci nema veze sta ona nije okrenuta? ona moze bit cjela pocupana i stavljena u ladicu, kutiju? Nemora visit jel tako ili?
ako sam dobro skuzio onda si mi stvarno puno pomogao.
Onda moja ideja je sljedeca pocupam hedove, pobacam ih po ladici,kutijama itd.... i na jedno sat dva ih stavim van da se malo provjetre, nakon 7-10 dana ih stavim u kartonske vrecice? moze koja zamjena za staklenku, imam obicnu staklenku ali nemam onakvu kakva treba bit?
23. sep 2010.#22
gle ovako xD. posadio sam biljku sve super medjutim bili smo ljeni preko ljeta ja i frend previse se brinut a posto ne zivim u gradu kamoli kupovat one otrove za puzeve i to... mislili smo da je biljka gotova jer se stabljika bila osusila al proso sam nekidan iz znatizelje i na vrhu je procvjetala xD sad, tamo ce bit max 2 grama od oka al ono posto je prvi put i to svejedno bi htjeli probat paaaa kako da to susim jako brzo? neki frendovi strpaju to u foliju i griju upaljacem, neki griju lampom ... molim vas?
3. okt 2010.#23
samo da pitam... ja sam svoju obijesio na tavan! tamno je, suho je i ima zraka, a posto vi pisete da nebi trebala biti vani, molim vas reci te dal da ju maknem ili..?
3. okt 2010.#24
madafuka i ja susim na tavani i za sad nemam nikakvih problema, stavio sam ih u kutiju u koju sam provuko spage i objesio badove
3. okt 2010.#27
ae super onda, to mi je drago za cuti! nikako na "zelenu granu" doci... hehhehehehe
4. okt 2010.#28
hmmm, ja nemam pojma o
em ti pri
aa?? kakvih 2 grama??
a ovo suaenje sa upalja
em u foliji ti je dobro ako moraa podhitno osuaiti i zapalitit... tako smo mi u akoli znali suaiti kada je bila malo mokra, ali ipak prije pravilno posuaena!
a realno gledajui takva metoda suaenja ti je pre loaa i nebih ju preporu
io... nema niata do prirodnog suaenja i pripremanje biljaka za puaenje onako kako spada
ne brini se, dobra je i ta staklenka kakvu ti imaa, nemora bit neka ultra posebna, bitno da ima poklopac s kojim ea "zadihtat" vutru unutra!
12. sep 2011.#30
JOj ljudi, tj sknk, najbolje ako nemozes unutra, uzmes kutiju od cipela, ona vec ima taman rupe provedi zicu i objesi hedove koje si odrezo taman da mogu visiti sa zice, ove male kaj nemres objesit sam hiti n adno kutije, pazi da ti je temp. vani topla, i gledaj samo da nebu palo kise, ako padne prekri to sve dobro onom vrecom za smece, i to duplo, premda ako je vani vlaga najbolje bi bilo da unutra stavis al buduci da nemozes, dobro se pobrini da ne poplijesne, ja sam tako susio jednom kad nisam mogao drukcije i sve je oke ispalo, za 3 dana gotovo bilo, premda naravno unutra je uvijek bolje, ali ako nemozes, ovo je super zamjena :)
18. sep 2011.#31
ovako,zelim i ja nesto pitat u vezi suaenja,koliko dugo bi trebao suait listove,jer zelim napravit kolace s njima poslje,da ih susim isto dugo ko i hedove ili manje,jer ne ~elim da dodju suhi ko barut :D
18. sep 2011.#32
ako ih budes susio kao hedove upravo ces dobiti da budu ko barut, samo malo razmisli i probaj da uocis razliku izmedju lista i heda i odgovor ce ti se sam javiti :) po ovom vremenu, listovi (ako nisu u buntu i na gomili) budu suvi za 1 do 2 dana, zavisi od uslova (iskljucujem upotrebu rerne i sl)
18. sep 2011.#33
hvala na odgovoru,a di da ih spremim nakon tih 1-2 dana,da ih zamjesim i u vazu ili?nece zaplijesnit?
sory na glupim odgovorima ali ovo mi je prvi grow,i imam malu biljku tako da ju zelim svu iskoristit :D
18. sep 2011.#34
spuzva bobe, nesto ipak verujem da ces prepoznati kada je list suv, ajd opusteno
25. sep 2011.#35
Spu~vo, upravo to ato reko PowerSeed, uopce nerazumijem cemu kod ikoga tolka briga, ako se brines previse, fejlat ces, samo opusteno, susenja su tako jednostavne stvari, samo trebas osjecaj, a svi imaju osjecaj za to, mozda misle da nemaju, ali imaju, svi mogu po osjecaju procijenit jel dobro il nije :) pogle u prirodi suhih listova nornalnih, zamisli da je to priroda i samo ih pusti nek se osuse i znat ces sto posto sam siguran kad je gotovo taman :D
I Da, kakve kola
e radia, koj recept?
25. sep 2011.#36
iskreno neznam,naci cu neki da nije prezahtjevan posto nisam bas neki kuhar,ako uopce budem imao liaa,poato mi ovo iz dna sve otpadat po
elo a biljka je mala,ma glavno da su joj se hedovi poceli punit napokon :icon_mrgreen:
26. sep 2011.#37
MA Cuvaj i te listove s dna(ak nisu resuho smedi), ja kad sam radio sisha ove godine koristil sam sve od biljke, osim hedova, cak pa tu i tamo neki hed, tak i ti za kola
e :)
19. avg 2015.#38
pozdrav je mi moze ko rec sd bi trebo susit a mislio sam stavit pod krov temperatura je dobra zraka ima i sa strane ventilator od kompa mali jel dobro kak sam slozio? hvala
25. avg 2015.#40
Pozz svima. Hvala na ovoj temi.
Ja iman isti problem, morat u suaiti vani kad doe vrijeme berbe.
Jako mi se svia ova ideja sa kartonskom kutijom i nekom ceradom preko, sa izbuaenim rupama.
Ja isto tako zamialjam da osuaim,samo ja mislim suaiti u nekoj mini apilji, uvu
ena je mo~da 1 metar.
Zato me zanima me kolika bi trebala biti idealna temperatura za suaenje?,
ini mi da je mozda vea temperatura u apilji nego vani.
Ali za nekih 50 tek dana bih temperatura trebala biti idealna.
25. avg 2015.#41
Ali ovi koji misle suaiti vani u kartonskim kutijama i najlonom pokriti znati da kada bude malo ja
a kiaa padala vlaga se uvu
e kroz rupice. Mo~da na sajtu napraviti mali krovic od dasaka ili nekakve ploce i spod tog ici sa kutijom da bude odmaknuto od zemlje hmm
25. avg 2015.#42
susim u sobi vlaga 55% temperatura 21C da li zadovoljava uvjete i koliko dugo pod tim uvjetima bi joj trebalo oko prilike jeli dosta 7-10 dana?
1. okt 2015.#43
itam predhodne poruke i pitam se dali se ovi ljudi zajebaju ili su mrtvi ozbiljni ??? Iskreno bi preporu
ia da se manu uzgoja svi oni koji imaju problem sa starcima svojim i oni a se kruju od stare i strarog kad hoe uzet po koji dim !! ;) Cvjetovi se divno suae doma u sobama i malim i velikim bez crnih akova za akovace i kartonskih kutija zaka
enih na vrh stabla !!! Ljudi sve se mo~e kad se hoe i kad se ne preteruje u maati...
1. okt 2015.#44
zanima me jel mogu hedovi da se suse u ormanu tj da bude zatvoren orman. i zanima me miris jer ne zelim da se oseca po celom stanu.
1. okt 2015.#45
Pazi u principu mogu , ali ono ato je bitno to je da su idealni uslovi da stoje u tami na propuhu ! Zna
i , mora imat prostor di bi to suaia propuh ili ti protok vazduha !!! I za do 5 dana imaa suhe svjetove onda staklenke
ine pravu stvar naravno sa povremenim vaenjem i ponovnim luftiranjem na nekih 10 do 15 dana na po uru vrimena i tako dobijaa pravu aromu za nekih misec dana i dulje jbg sve je to proces da bi bilo ono pravo ! :banana_rasta: ;) P.S. Zavisnosti od koli
ine suaenih cvjetova e se airit miris po stanu , ali iz nekog ranijeg iskustva hoe i to baa :) pa nije zgoreg uzet neki osvje~ivec , malo po stanu naapricat zbog ukuana ! :)
1. okt 2015.#47
Ja sam jednom prilikom i suaila u ormaru.
Posla~ea otrimane grane sa cvijetovima na vjeaalice,pazia da to nije sve nabijeno tj.da se cvjetovi ne dodiruju.
I par puta dnevno otvoria i onako vratima zamahnea da se zrak promijeni u ormaru i to je to :)
A miris se osjeti....i to dosta u po
etku ;)
1. okt 2015.#48
Eh miris je problem ne verujem da neki osvezivac moze to da prikrije, a i da moze verovatno mora mnogo da se naprska pa onda da se gusim u osvezivacu :D. Ako ima jos neko neki predlog za susenje tj stealth susenje ili za prikrivanje mirisa dobro bi doslo.
P.s. Jel bi mogao ventilator i otvoren prozor u toj sobi da otera miris.
2. okt 2015.#50
a da samo povjesis u boksu u kojem si sadio?upalis vent sa filterom i ugasis lampu
2. okt 2015.#51
`ta mislite o suaenju u ovom ureaju http://www.biodar.hr/Ure%C4%91aji/Dehidratori/132-Dehidrator-Sedona-SD-P9000.html ???
2. okt 2015.#53
@showtek Sigirno bi je to
udo osuailo ali mislim da bi izostala kvaliteta :)
2. okt 2015.#54
Dati 3k kuna(cca 400 eura) za dehidrator koji bi suaio par biljaka sa upitnim rezultatom ??????
Meni to viae vu
e na komercijalan uzgoj...
2. okt 2015.#55
zasto bi izostala kvaliteta, temperatura se podesava koliko vidim moze se na laganoj temperaturi fino osusit.
a da je komercijala cisto sumnjam uredaj je veoma mal ne bi moglo stati unutra puno.
2. okt 2015.#56
ureaj ve imam,starci su koristili za suaenje aljiva i jabuka.
2. okt 2015.#57
Zato jel nevjerujem da iata na brzinu mo~e valjati pa tako i to.
`ta se u tom slu
aju deaava sa klorofilom ako svije~e ubrani cvijet stavia na suaenje i za par sati ga imaa gotovog?
Ali mo~da i grijeaim,nisam tako neato koristila.
To je samo moje mialjenje ;)
2. okt 2015.#58
pise na masini da susi za 150h to je 4-5 dana ako se ne varam?
ovo ti je isto kao kartonska kutija puse ventilator u nju samo sto je zrak to
no 20-30C
2. okt 2015.#59
Moje isprike.
@amneziaHaze
Ako je kao ata ti ka~ea, onda bi se isplatilo probati kad ve
ovjek ima dehidrator. Mo~e
ak i neke suaiti normalno
isto da se vidi razlika ako postoji :)
2. okt 2015.#60
minimalna temperatura je malo iznad idealne samo ne znam kakva je vlaga u njeme da li se moze to podesit ne mogu se sjetit kolika je idealna vlaga zraka za sporo susenje.
2. okt 2015.#61
I mene brine ta vlaga,ne znam dal bi smio stavit posudicu s vodom unutra...svakako cu probat danas ubaciti da se suae.
2. okt 2015.#63
ne vidim zasto ne bi smeo staviti posudu sa vodom, sto kaze tamara, kad vec imas probaj manju kolicinu pa javi, mada sumnjam da ce to neko od clanova kupovati da bi osusio par biljaka. slicno mozes dobiti i u pecnici ako je ukljucis na 50C ;)
6. jun 2016.#64
Ajd neka neko napiae neku brzu metodu suaenja za one koji se ne mogu suzdr~at :)
Prelistao sam celu temu i nijedan post nije posveen tome. Ono, ata ste vi radili, ata je po vama bolje itd... JEst, da je najbolja kad odle~i dva tri meseca aliiii nestrpljenje
ini
uda
ak i u ladnoj vodi :let:
6. jun 2016.#65
Zamisli da ti je cvetala jos 10 dana, da su trihomi prozirni :D:D:D
Kazes sebi necuuuuu:popcorn:::thumb::rasta::lol:
Uvek mozes mali cvetic osusiti, ali vele nije to to
I sam sam to ustanovio
Strpljenje je majka svih mudrosti:razvaljen:::razvaljen::
2. jul 2016.#66
Posto su ovih dana paklene vrucine a ja imam opciju da osusim biljku na tavanu na kojem je temperatura sigurno oko 35 40 stepeni,protok vazduha je dobar samo me zanima jer bi ta temperatura skodila krajnjem proizvodu???Probao sam sa 1 granom osusila se za 3 dana a to mi je nesto prebrzo,ako moze objasnjenje oko toga :rolleyes::rolleyes::rolleyes: fala
2. jul 2016.#67
a sta je cudno sto se 1 grana osusila za 3 dana na 40C uz dobro strujanje vazduha. neces ocekivati da se ubudja u takvim uslovima :) probaj taj suvi krajnji proizvod pa proceni jel ok il da susis na nesto nizoj temp
2. jul 2016.#68
Na takav tavan jedan-dva dana, i onda u tegle koje dr~ia joa poluotvorene 10-tak dana i bude to taman ;). Dobro je da ima tavana sa 35-40 stupnjeva, ja sam ju
er izmjerio 57 na svom.
2. jul 2016.#69
Za nestrpljive kao sto sam i sam evo nekih prjedloga. Dakle biljka jos nije sazrila, stare kuke s foruma savjetuju
ekanje a mi nemamo nic za dimit, skidam lisce (skroz zuto baciti a ono koje bi "sutra moglo poceti zutjeti" posusi na radijatoru, pojacalu, pecnica na najmanjoj temp, na tavi, skarnicl pa fenom upuhivati vrui zrak...). Jel pametno, nije, a dal radi, radi ako si cistog daha, pro
iaen apstinencijom, imas vjeru i nadu a predrasudi su pozitivni.
Svakako se suzdr~ati od rezanja grana ili gran
ica, biljka moze pohermat za dan dva od stresa a u tom slucaju ne moras se ni pogledati u ogledalo,osjecaj te ne vara, dokazao si sam sebi da si magarac. (jako tesko iskustvo)
5. jul 2016.#71
Pozz ekipo,da li je dobra ideja stavit hedove u kutiju od cipela i probusit par rupa na njoj i stavit u ormar? :))
20. avg 2016.#73
bok! Imam jedno pitanje, koje je glupo,mozda skrecem sa teme..Postoji li neko srestvo koje mogu koristit tokom susenja da se pojaca kvaliteta?
20. avg 2016.#76
haha...ako nije problem mozes mi ti dati odgovor na to pitanje? Hvalaa
13. sep 2016.#77
ako susim curu u prosotru wcja gdje sam napravio mrak i ima negdje 23 stupnjeva, bude sta napoako? jednom na dan otvorim malo prozor da izlazi malo zrak i ulazi novi i ponovno zatvorim i par puta dnevno upalim za 10 min vent. a izobesio sam jih u veliku karton box velicinu pcja(jer je do sada jos auto iso pod noz) i napravimo negdje 20x10cm i jos neke manje rupe za zrak , zbog sigruanja vlage da malo karton vu
e na sebe. jel je dobro ili bolje da izobesim gore u atali gdje ima oko 30 stupnjeva kroz dan i puse malo malo vjetar? hvala vam puno jer imam ja taj problem vec sto samo sve procito u susenju :) smiley9934smiley9934:fuck::fuck:
15. sep 2016.#78
hmm da se ubacim malo..:) ja imam 3 biljke i koliko sam upucen jos malo bi se mogle susiti, stoje mi u dvoristu i juce otsekao par cvetica za probu, naravno hteo sam da susim duze ali drug navalio da probamo tako zeleno :puuuh:: stavimo mi u tiganj i na slaboj vatri prosusimo samo.. Ja mislio nema nista od toga kad ono medjutim, zveknula nas momacki:zvezda:::lol: znan da to nije tema ali sam morao da ispricam smiley9934 kada bude vreme za sunje stavicu je u kutiju neku vecu dole izbusiti rupice, a od gore ventilator koji ce izvlaciti vazduh iz kutije, ubacim koju kesicu onih kuglica koje sluze za vlagu, dobijaju se skoro u svim proizvodima, recimo sa patikama, valjda znate na sta mislim..:D cisto da budem siguran da nema vlage, nadam se da je to ok..?:)
16. sep 2016.#79
nema potrebe ubacivati taj silikon, a ako vec hoces nesto tako onda stavi pirinac, ali o5 nista ne dobijas time osim brzeg susenja.
17. sep 2016.#80
aham, vazi, necu nista onda ubacivati, ostavim u sobi i to je to :)
19. sep 2016.#81
Imam nekih 30ak grama od hermafrodita, susen na tavanu nekih 15ak dana ali nije jos suv.. Kako vam se ovo cini? Kuler od kompa ubacuje vazduh pomesan aromom limuna, malo eksperimentisem :D
107004
19. sep 2016.#82
jedno pitanje nakon sto osusim biljku da li mogu poslje toga odradit water curring? znam da se radi prije ali me zanima moze li poslje
19. sep 2016.#83
ahahahahah limun hermi. samo ne razumem kako nije suv posle 15 dana, a i sa ovim izumom mu kao nesto donekle produzavas susenje, mislim, ipak je valjda taj limunski vazduh vlazan?
20. sep 2016.#84
Ja sam jednom radija water curing nakon suaenja jer mi se bila vutra malo ubuavila u tegli.
I nakon water curing izgubila je oduran miris. Joa sam ja samo 1 dan dr~ao u vodi, moja preporuka minimalno 3 dana u vodi i minjaj vodu svaki dan prva 3 dana , kasnije nemoraa minjati.
21. sep 2016.#85
Treba mi pomoc, da li je ova biljcica spremna za susenje ili jos da ostavim..? bilo je 2 dana bas hladno, oko 9 stepeni ujutru, bez sunca, a i naredni dani nece biti nesto bas pretopli, tako da ne znam da li vredi jos drzati ili seckati?:makaze:
Pustila je smolu neku na par mesta(slika 2), sta to znaci? Evo nekih slicica, mozda nije bog zna kakva dama ali bolje ista nego nista.. :)
107455 107454107456
21. sep 2016.#86
ja bi to jos pustia, oktobar je tvoj mjesec, ako imas priliko ujutro otresi maglo i roso sa headov i bice ok. :bocni:::sun2:;):spliff:pozdrav :vutra:
21. sep 2016.#87
znaci nece joj smetati hladno.. :banana123: vazi cekacu jos malko.. :thumb:
21. sep 2016.#88
.
ma da... imam i ja kod mene tako, sinoc kazu da bude kroz noc i rano ujutro isto 6-7 stupnjeva. ne brini malo otresi curu prije sto izlazi :sun2: na ful i bit ce sve 5.:cool23:
21. sep 2016.#89
:ljubav:
Prerano mi je u 6 da otresem "curu"
malo mi je preranu u 6 sati da otresem "curu" :ljubav: haha salim se, otrescu je pre posla ako ima mraza..:)
21. sep 2016.#90
Znaci dobio sam oko 90g "suhe" pasti ce jos za 10-20 dole ali nije to toliko ni bitno, zanima me sad jer sam ju skinio u 3-em tjednu cvatnje jer je netko turio nos u sajt. Klepa me znaci kao da mi stisce glavu i oci cudnog osjecaja. Samo kao korisnik nama drage biljke nije to, to jednostavno. Imali kakve sanse da stoji u tegli i poboljsa sta jer ovo mi nije nesto bajno...
22. sep 2016.#91
pozdrav momci.. ovako imam jedno pitanjce. drugi mi je grow i uskoro ce doc trenutak branja trimanja i susenja.. ovak stoje stvari..imam doma atalu gdje drzim slamu i sijeno i taj prostor jos ima kao i "tavan" neki i prostor je otvoren znaci ima cirkulacije zraka ali isto tako i nije bas taman.. znaci nema direktnog sunca al je osvijetljen onako... e sad ja sam prosle godine tamo susio i nije bilo lose.. jel zbog okoline to je relativno suho mjesto jedino sto su mi budovi malo povukli taj miris slame jel.. e da vas upitam sad, po vasem misljenju dali je bolje da i ove godine tako susim ili da ove godine probam u kuci posto imam na katu nedovrsen wc i prostor je uglavnom suh ima nekih stvari ovak tamo al to nebi trebalo smetat al ono glavno je sto je i taman prostor.. e sad nmg se odlucit pa eto da pitam vas sto vi misliste o tome.. znaci stala sa slamom ili "nedovrseni wc"??
22. sep 2016.#92
bolje je na tamnijem mestu, da se razgradi hlorofil. tada ti nece mirisati na "seno" il "slamu" ;)
22. sep 2016.#93
onda ce tako i biti.. vj. ce cjela kuca zaudarat po vutri al ko ga hebe :D
danke PowaaaSeed :):thumb:
29. sep 2016.#94
108900
Ako nije problem da neko proceni da li je vreme za susenje ove biljke.. Listovi vec zute i otpadaju, ako treba stavicu jos slika samo da budem siguran da li je vreme ili jos malko ostaviti..? :)
29. sep 2016.#95
Nije to joa gotovo. Normalno je da pri kraju listovi ~ute i otpadaju. Ja bi to joa ostavija.
29. sep 2016.#96
biljke naopako u tamnu prostoriju,t,avan drvarnicu 10 dana. poslje po ~elji, mo~ea u staklenke ili vakumirati. pozdrav
29. sep 2016.#97
joa jedno dobro zalivanje , nek sve iscrpi ,liae nek po~uti i kroz 15 dana u ku
u. pozdrav-
30. sep 2016.#98
Znaci ostavljam jos jedno 2 nedelje, danas jos zalijem i onda ne zalivam 15 dana..? da sve vreme bude na suncu? inace vec sada ima jako dobar rad, i to sam probao juce par suvih cvetica koje su mi pojele gusenice :mad: susilo se tako na suncu i jako dobro radi, barem mene.. :D pozdrav
30. sep 2016.#99
Zalivaj do kraja, samo nemoj gnojiti zadnjih 10 tek dana.
Moraa flushat recimo 10 tek dana prije, ato znaci da je zalijea sa veom koli
inom vode da isprere sve gnojivo, tako kad zapalia da nema ni
ega loaeg u njoj.
Recimo zalijea sa barem 20-30 litara .
30. sep 2016.#100
Pozdrav,da li se moze susiti u kutiji od patika ili sli
no? ne znam kako da osusim i gde? pomoc
30. sep 2016.#101
@Sarica94 ako nemaa druge mo~e i kutija od patika, probodi je sa par atapia za ra~njie i povjeaaj cvjetove, ako mo~e da se ne dodiruju meusobno, provjetravaj par puta na dan da se ne pojavi pljesanj, pro
itaj i ovo https://www.vutra.org/threads/susenje-i-curing-metoda.1424/
Odgovaranje na teme dolazi uskoro.
sep 2010.
1 / 101
sep 2010.
3556d