VUTRA
ForumUzgajanjeVanjski uzgojPresađivanje biljke, kada to mogu uraditi najranije
LEGACY

Presađivanje biljke, kada to mogu uraditi najranije

82 odgovora5,897 pregleda
Hide on bushISTRAŽIVAČ

apr 2014.

}ivim sa starcima, posadio sam 3 komada u 3 saksije do prozora iz zajebancije, nakon 6-7 dana dolazim... 2 sjemenke probile 2-3 cm iznad, narasle... Eh sad je problem, kada mogu najranije da ju prebacim vani, jer ako naraste jos 10-15 cm stara nije glupa da ne skonta da joj je sin narkoman. Ovo 2-3 cm ato je naraslo, dal ja to mogu prebacit u aaice neke napunjene zemljom ili odma vani da prebacim. Dajte neki savjet, ovdje sam novi pa se izvinjavam, znaci imam te 2 koje su izrasle 2-3 cm i ata da radim sa njima, rizicno mi ih je cuvat u te 3 saksije. HELPP
Dream MasterPOZNAVALAC

apr 2014.

Koliko ima listova? kolike su saksije ? malo preciznije :D sto bi ih prebacivao iz saksija u case ?
Ena&ModelsyAMBASADOR

apr 2014.

Druze samo nemoj tako kako si rekao da ti stara. neskonta da joj je sin narkoman,jer ne zvuci lepo..i ja koristim isto to ali sebe nevidim ko narkomanku nedaj boze...ako ti vidis tako sebe onda je evidentno da nemislimo isto o toj biljcici...:-)
Hide on bushISTRAŽIVAČ

apr 2014.

Trenutno mi se nalazi u saksijama na prozoru pored drugog cvijeca. (znaci u istoj su posudi kao i cvijece, a ta posuda je jako airoka tako da je taman stalo) Ali ja to pod hitno moram maket sa tog mjesta da mi stara ne provali to. Trenutno mi je biljka 2 cm iznad zemlje, listovi mali, jebiga tek izaslo van xD Eh sad me interesuje, dal sad dok je tako malo mogu da ga prebacim u drugu saksiju i odnesem napolje, ili nesto tako slicno, uglavnom to moram maket sa prozora.
Dream MasterPOZNAVALAC

apr 2014.

Pa mozes samo ti nije bilo pametno stavljati u istu saksiju kolko sam skapirao imas cvece i biljku u istoj saksiji al nebitno samo pazi da joj ne ostetis koren i pazi na vreme puzevi ce napadati jednu moju su pojeli :(
TarzanZMAJ

apr 2014.

normalno da mozes, pazljivo izvadi i u casice neke i odma na sajt ako nemos nikako drugacije,,a i malo mozak upotrijebi pa kako trava raste u prirodi sama od sebe ,,nije pod obavezno da ju neko odnjeguje prvih 15-20 dana ;) samo je zastiti nekako da ih puzevi il nes sl. ne pojedu, aj sretno.. a ovo za narkomana necu ni komentirati ccc........
boss117POZNAVALAC

apr 2014.

Uzmes kasiku i sa njom prebacis biljke iz saksija i nosi na sajt. Vezano ovo za narkomana mislim da niste razumjeli torticu jednostavno bi svaka majka mislila da je njen sin narkoman, kad bi vidjela biljke cannabisa, a vi sto bjezite od rijeci narkoman vec imate problema jer i ovisnici i kokainu nece reci da su narkomani vec da je lijepa i plemenita stvar, a ne droga. Samo opusteno narode :D

apr 2014.

Niata od toga :D Drugi puta posadi negdje vani u nedoiji,no i tu bi moglo biti problema,nema mame ali ima gorih od mame. A i ako i kada bude berba,kuda sa hedovinom ? Neka se zafrkavat dok ne budea svoj na svome.
Dream MasterPOZNAVALAC

apr 2014.

Ja nisam komentarisao to jer moja keva ima takvo misljenje o meni :D kad je saznala 2 nedelje me je zvala ajde narkomane :)
Hide on bushISTRAŽIVAČ

apr 2014.

Hvala vam momci puno, evo ve idem da ih prebacim na magicni sajt, zastitim okolo i ostalo a ato se tie ovog "narkoman" tu je @boss177 sve objasnio, moja mater misli da su Nargile sa okusima mente droga a ata bi tek pomislila za vutru, huhuh ^_^ Uglavnom, hvala momci na odgovorima.
Ena&ModelsyAMBASADOR

apr 2014.

Pa ja npr nemam taj problem jer najvise se trudim da uspem da uzgojim biljcicu do kraja kako bih mogla napraviti malo ulja koje mi treba isjljucivo u zdravstvene svrhe ,jer mi je bolesna majka pa se trudim da pomognem..i neverujem da bi mi rekla nesto tako pogotovo sto gajenjem te biljcice rizikujem mnogo cega..:-) tako da ta biljcica i leci ,pa je neko na ovom forumu i zbog toga gaji..:-)
Dream MasterPOZNAVALAC

apr 2014.

Srecno u grow-u :D
giovanni007POZNAVALAC

apr 2014.

}ivim sa starcima, posadio sam 3 komada u 3 saksije do prozora iz zajebancije, nakon 6-7 dana dolazim... 2 sjemenke probile 2-3 cm iznad, narasle... Eh sad je problem, kada mogu najranije da ju prebacim vani, jer ako naraste jos 10-15 cm stara nije glupa da ne skonta da joj je sin narkoman. Ovo 2-3 cm ato je naraslo, dal ja to mogu prebacit u aaice neke napunjene zemljom ili odma vani da prebacim. Dajte neki savjet, ovdje sam novi pa se izvinjavam, znaci imam te 2 koje su izrasle 2-3 cm i ata da radim sa njima, rizicno mi ih je cuvat u te 3 saksije. HELPP
GagibaAMBASADOR

apr 2014.

Mo~ea da prebacia kad hoea, samo pazi kad je vadia iz posude u kojoj je sada da je ne oatetia! I pripremi malo mesto u koje ea da plasiraa biljke. Imaa na temi o vanskom uzgajanju sve, is itaj pa sreno za dalje. P.S. Pazi gde ih sadia i kome pri aa o tome jer ako neato zabrljaa, osim majke ceo kraj e te zvati narkomanom! ;)
FukmondoAMBASADOR

apr 2014.

neam pojma,jednostavno ih prebacis na sajt ovako u vazama pa kad malo ojacaju u zemlju,da te mama ne uvati i naziva pogrdnim rijecima :rofl:
Hide on bushISTRAŽIVAČ

apr 2014.

Nakon citanja svih vasih komentara odlucio sam da dvije biljke ubacim u dvije case, odnesem na sajt i tu presadim. Sve je islo kako treba, mama je otiala na posao a stari na jutarnju pivu, izrovario sam mami saksije i odvojio svoje 2 biljke u 2 case, ponio mali aaov, flaau vode i stajsko gnjojivo i u blizini svoj sajta naem problem, 3 bagera i neki kamion neato kopaju, e reko koji sam ja peh, a bilo je tako lijepo mjesto, u blizini potok, voda sve kad al hajde ne bitno, imao sam i rezerni spot za koji se ispostavilo da je odlican, krenuo sam prema njemu kad opet problem, ovaj put niko nije bio u blizini osim psa koji je bio ko medvjed, frajer poceo da laje na mene, izvadim aaov i ka~em mu "haaaj na meee" i nakon minutu ja njega otjeram. I sad ide jedan malo te~i dio, kako doci do sajta, sajt se nalazi na vrhu brezuljka, od kojeg me dijeli bodljikavo rastinje, metrima airoko i dugo, jedini nacin kako doci do kraja, pa tu se ni budala ne bi zavlacila osim mene, provucem se ja nekako na vrh,ljepota, 3 kvadratna metra ravnog lijepog vlaznog tla, ravna sunceva svjetlost itd... iskopam rupe, ubacim svoje biljke, vratim zemlju, stavim stajsko gnjojivo po toj zemlji oko biljki i onda ih zalijem vodom. Danas sam ih iaao obici, po njima se vidi da im je lijepo udobno. Pozzzz.
StipeZMAJ

apr 2014.

mogo si zamolit da ti bager iskopa rupe za biljke da se ne mucis sa asovom :) sretno ;)

apr 2014.

kakav trip
Ivana_zgPOZNAVALAC

apr 2014.

Kao i za sve drugo u ~ivotu, i za pravilno uzgojiti ovu biljku treba malo ozbiljnosti i osobne odgovornosti... Rei ea da grijeaim ali ne mogu zanemariti dojam da si mo~da joa premlad za sve ovo?! Znaa kako se ka~e - sve u svoje vrijeme - jedno je zapaliti tu i tamo sa ekipom, drugo je upustiti se u cijelu pri u oko uzgoja from seed to harvest, sa svim rizicima i moguim loaim ishodima koji idu ruku pod ruku uz ovaj hobi...
Hide on bushISTRAŽIVAČ

apr 2014.

Ivana, vjerovatno si upravu za sve to sto si rekla ali to ne znaci da cu ja odustat, potrudit cu, dosadilo mi je stalno zvat likove sa upadima "imaa za cenera, imaa petaka za ve eras" itd.. a bgmi nije ni jeftino svaki dan duvat. Evo par slika: 1. Kada sam ih prebacio iz saksije sa cvijecem u casu: http://imageshack.com/a/img856/3476/t5io.jpg 2. Presaena prva: http://imageshack.com/a/img703/9772/7i37.jpg Za drugu mi mrsko stavlajt sliku, ista stvar, pola metra odmaknuta.
boss117POZNAVALAC

apr 2014.

skloni ovo djubre spalit ce ti biljku
BladeZMAJ

apr 2014.

Uvijek ista prica...premalo zemlje u aai,ne ku~im zaato ali svima mrsko napunit zemlju do vrha aae...vidim i doslovno da se utapa u vodi....a i izdu~uju se....
VRTLArrrENTUZIJASTA

apr 2014.

prvo skloni te djubre , pa onda ako mozes isitni tu zemlju jos , kako mislis da ce se korjen probijat' kroz zemlju ,msm da je zemlja tvrda , ako vec zelis gajiti biljku , barem joj kvalitetnu zemlju nabavi , prije nego sto nesto uradis postavi pitanje , trazi savjet , svi ce ti pomoci , nemoj sam pocetnik si kao i ja , i ja sam na pocetku mislio da sve znam ,al qrac stari (sorry na izrazu) sve mi je propalo radi mog " iskustva " i ne slusanja iskusnijih govorim ti ovo da ti se ne dese stvari kao meni ;) Lijep pozdrav :)
Mudri MudracENTUZIJASTA

apr 2014.

Hah,pa sto nabaca ovo djubre tako oko nje,ako bas oces sa stajskim sto nisi napravio neki lepi mix pa iskopao veliku rupu i lepo popunio
Hide on bushISTRAŽIVAČ

apr 2014.

U casi je bila sat vremena, samo zbog transporta, prije toga je bila u saksijama velikim ali nisam njih mogao nosat do sajta nikako haha. U aai je humus bio, nisam ga imao previae, samo 2 aae, a mjesto na kojem je zasaeno, ispod nije tvrdo, iskopao sam prilicno duboko pa sam onda nasuo tu zemlju, a oko same biljke i korjena je humus iz aae.Biljka ima direktnu suncevu svjetlost tokom cijelog dana. Imam par pitanja: A ato se tie ovog gnjojiva, itao sam malo i neki ljudi ka~u kako je dobro staviti gnjojivo na vrh zemlje, tako da kada pada kiaa sve to ide u zemlju biljci, jel to uredu ? ili da ga maknem, mada ne vidim nista lose u tome, ipak je to prirodno i ne bi trebalo naskodit biljci, volio bih mialjenje ovih iskusiji, koliko trebam sedmicno da ju zaljevam i sa kolikim kolicinama.

apr 2014.

Ja mislim da je to malo preintenzivno za tako mladu biljku, prije da ea je spaliti s tim nego da ea joj pomoi. Uh kako izgleda meni je zasmrdilo :)

apr 2014.

Drago mi je ato si uspeo da ih presadia na sajt. Ali ovo vitlanje aaovom na kera sa "haaaj na meee" mi je ulepaalo dan,umro sam od smeha :D :D :D
sharpLEGENDA

apr 2014.

tehnicki nisi nista krivo napravio, ali daj biljci lufta nek naraste do 20-25cm i onda moze taj sistem gnojenja. ovo je ko da novorodjenoj bebi odmah dajes magarece mlijeko. sto se zaljevanja tice, pusti ju namiru, ima zemlja dovoljno vlage a i kisa ce radit svoje . miran si skoro do 1 maja.
blinkyENTUZIJASTA

apr 2014.

PowerSeed: hahahahahaha Nisi normalan brate :hehe: :facesjump:
SeaManISTRAŽIVAČ

apr 2014.

hahahaha ovo je definitivno jedna od ja ih tema na forumu,proplako sam od smijeha skoro :icon_mrgreen: ... tortica1,,stari ti si legenda na kvadrat...moj ti je savjet brale, kad si se ve toliko izj*** sa bagerima,gigantskim psom i trnjem da barem otvoria dnevnik neki pa da s vremena na vrijeme ubacia i koju sliju ako si u mogunosti..onda ti ekipa mo~e na osnovu tog dat neki savjet kako da se ophodia prema biljkama jer ovako sve to visi u zraku, a ja ti najiskrenije ~elim da ti obije bude trebe i da ti svaka da polutku suhog..dr~i se rista i sretno!!! :smoke18:
Dream MasterPOZNAVALAC

apr 2014.

Hahahaha :D stvarno si carina "haaaj na meee" legendarno :) P.S. Neam ja problema sa tim u kraju jer sam sa svima gotivan ;) Dok naprimer jednom ortaku pretio klinac da ce ga drukati mladjem burazeru xD
ManciISTRAŽIVAČ

maj 2014.

a ma de ataa upravo sam saznao da mi je mater bolji grower od mene :(
Evilmage007POZNAVALAC

maj 2014.

S starcima se lako odradi aema u vezi smrdulje,recimo moji nisu znali da imam veze s smrduljom sve do prije cca 2mj,a koristim smrdulju od svoje 13te godine(sad mi je 18 uskoro 19) i kad su moji doznali za smrdulju reko sam im otvoreno,ja travu puaim doklen god sam ~iv,to mi nemo~ete zabraniti a i uostalom ta ista trava koju vi svi zovete"drogom" nije droga nego je ljekovita i malo im pokazo videoe s HRT1(pri a o konoplji) i tu su morali popustit :) Tako da sad iako ~ivim s starcima sadim :) Uglavnom Sretno u uzgoju!
smokers charmISTRAŽIVAČ

jun 2014.

kad sam vec tu moram da pitam...imam biljku auto anubisa koja je za presadit...stara je 33 dana u vazi od 3l...u manjoj je vazi jer je bila spasavana sa sajta kad su je zivine izgrizle pa je ta bila jedina koju imam a morao sam hitno reagirat.Posto joj je tjesno stavit cu je u vazu od 7l nadopunit zemlju,pa zalit.Kontam da je pustim jos malo da se zemlja u vazi osusi jer koliko sam shvatio citajuci forume da je tako lakse presadit biljku.Jadnicka toliko je stresa prosla da je zelim sto manje dodatno stresirat.Svaki je savjet dobrodosao.
ShermanPOZNAVALAC

jun 2014.

Ja pustim da se osuai i onda polijem malo vodom tako da se lakae odvoji od ruba.

jun 2014.

Haha, ka~e Sherman eka da se osuai pa onda polije, pa emu ekati da se osuai onda? Valjda ako se slu~ia logikom e se mokra vezati za rub a suha nee. Na suho samo okrenea kao ato Cill veli i to je to ;)
ShermanPOZNAVALAC

jun 2014.

`to viae puta zalijevaa biljku u teglici, to se viae zemlja stvrdne svaki put kad se osuai, tom sam logikom iaao.
smokers charmISTRAŽIVAČ

jun 2014.

Hvala chili.Rijeseno jucer.Cini mi se da se primila Vise cu znat ovih dana
HappyGrow2014ISTRAŽIVAČ

jun 2014.

ja ih ne bi presadivo jos dok su take male nadaj se sam da puz nedode do toga ili neki drugi insekt...ja sam tako izgubio 5 komada..dodes na sajt i ono tup niko nis :D

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se