VUTRA
ForumUzgajanjeVanjski uzgojProblem s biljom, hitno!!
LEGACY

Problem s biljom, hitno!!

64 odgovora4,410 pregleda
jelenko270ISTRAŽIVAČ

sep 2014.

Hey forumaai, evo imam jedan problem s biljkom, i hitno mi treba pomo jer nemam viae na ina kako da biljki pomognem pa se nadam da u doi do nekakvog rjeaenja, jer vi znate viae o tome, pa evo da predlo~im ato je bilo: Imam biljku ( neznam sjeme ) Ima neki metar i biljka je bila uredu meutim presadio sam je na drugo mjesto ( outdoor to outdoor ) i listovi su samo odjenom spustili dolje ( sve do jednog ), i kad sam to sku~io flasho sam bilju i presadio je u saksiju i stavio na terasu da vidim oceli biti kakvih promjena stavljao sam magnezija jos i neki stvarcica da biljka bude jaca i da se oporavi ali nema rezultata evo par slikica :) Biljka je dosta pusta ( neznam zasto ), slike su dosta mutne a nadam se da vidite bar nest :P [ Ovo je bilja nakon ato je presaena outdoor to outdoor ] [ i evo napokon kad sam je presadio u saksiju mislim da je stanje joa loaije... ] Imali kakvog rjeaenja ata vi mislite hvala, zaboravio sam napomenuti ( hedovi su poceli rasti: tj nisu nesto veliki al ih ima )
StipeZMAJ

sep 2014.

Unistio si korijen prilikom presadjivanja biljke. I onda si jos jednom isao vadit. Opcenito biljka izgleda dosta jadno....kao da je rasla u tvrdoj zemlji sa malo svijetlosti. Kolko je dugo biljka u ovom stanju? Ne vidi se na slikama dal se pocela susit vec ili ne.....al nekako mislim da neces uspijet to spasit. Probaj dobro zalit pa vidi oce li dignut lisce.

sep 2014.

pa tko joa presauje biljku u cvatu :sad2:
jelenko270ISTRAŽIVAČ

sep 2014.

Biljka u predhodnom stanju bila je izgledala dobro i nije bilo nikakvih problema, sve se to desilo u jednog danu kad sam presadijo prije 1 dan ajde ljudi znam da je kriticno bar neki sugestija sta da napravim hitno je :( znam da sam budala sto sam opce presaivo, ali moro sam radi svojih uvjeta, jbg :(

sep 2014.

Nisi smio presaivati biljku u fazi cvijetanja. u vege fazi joj radi ata hoea al ne u cvatu. i onda si joa stavljao nekih stvar ica i napucao je svim i sva im i to ti je stress-overdose smrt.
StipeZMAJ

sep 2014.

Takve stvari se ne rade u ovoj fazi. Neznam sto bi ti rekao...Kupi neko mikrobiolosko gnojivo ili nesto za ukorjenjavanje pa zali i nadaj se da ce se oporavit. Nemoj odustat jos, pricekaj koji dan pa vidi dal ce dic lisce. I probaj zemlju drzat vlaznijom nego sto treba. Mozes i folijarno prskat vodu(po liscu). Ako se lisce pocne susit i otpadat....onda joj kupi svijecu i buket cvijeca i to je to.
jelenko270ISTRAŽIVAČ

sep 2014.

aj hvala, ak ima joa ko kaku sugestiju recite :(
Game_OverPOZNAVALAC

sep 2014.

Sad ti je mozda i kasno za napraviti nesto, trebao si prije (2x/3x) presadjivanja znati da se to ne radi, ali probaj sutra otici do poljo-apoteke i traziti neko gnojivo koje stimulise jacanje korijena biljke i ima dobru efikasnost ukorijenjavanja. Dodaj jos malo zemlje u saksiju i probaj da je pritisnes sto vise da nije rastresita zemlja vec da je dobro nabijena. Daj joj vode, sunca i ako ima kakvih zelja ispuni joj sta drugo mozes..:( Nemas mnogo za izgubiti jer biljka (bar po ovim losim fotkama) je svakako na izdisaju pa probaj uraditi bilo sta da je pokusas spasiti...Sretno u svakom slucaju!
Ena&ModelsyAMBASADOR

sep 2014.

Tesko da ces ti tu nesto uspeti..

sep 2014.

to je od loae izvedenog presaivanja i dodataka da bude ja a....ne znam kak dajea magnezij.....u aume im tabletama.. ;) ...da je napravljeno kak treba nebi ni primjetila da je presaena....bez obzira u cvatu ili ne.....mada se ne preporu a nakon tre eg, etvrtog tjedna cvata presaivanje ali ako postoji viaa sila....mo~e se napraviti pedantno i bez stresa ako se vrijeme proljepaa mo~da se i oporavi....najbolje da ju stavia na mjesto sa najviae svjetla i ne mi ea ju nikud....ne diraa i ne premjeataa....ispod onog ljeanjaka je u hladu bila......mada izgleda ko da je cjeli ~ivot u hladu provela.....a teglica je skromnih dimenzija ak i za ovu biljku....kakvi uvjeti takva biljka....jednostavno ko pekmez
jelenko270ISTRAŽIVAČ

sep 2014.

Ok, hvala na vaaim mialjenjima, rezultate cu postat krajem dana danas.

sep 2014.

Prvo mu savetujes da kupi neko gnojivo za jacanje korena a onda da zemlju sabije sto jace da nije rastresita da ugusi koren!? Nemoj sabijati zemlju.

sep 2014.

biljka je bila u~as i prije presaivanja tako da ... no sikiriki,nisi niata puno pokvario :D
Game_OverPOZNAVALAC

sep 2014.

Pretpostavljam da je korijen posvijetlio prilikom presadjivanja, a kako je presadjivanje uradjeno vise puta u kratkom roku vecina zemlje koja je bila oko korijena se izgubila prilikom vadjenja. Zlatno pravilo prilikom presadjivanja (bilo koje biljke) je da se korijen sto bolje spoji sa zemljom upravo zbog lakseg hranjenja iste. Ne vidim nacin da zemlja ugusi korijen ni u kom slucaju.. Savjetovao sam onako kako bih i sam uradio da imam isti problem. Prvi put zaista cujem za taj pojam da "zemlja gusi korijen" ali moguce je i da nisam u pravu i da postoje i takvi slucajevi mada jos nisam cuo za njih.?

sep 2014.

Kad zalije zemlja ce se sama sleci i onda neka dopuni. Mislim da ce vise stete napraviti ako je sabije. Ali kao sto venlo kaze tesko da ce se oporaviti jel je bas izmucena
mičurinLEGENDA

sep 2014.

Probaj je staviti u mrak,i naprskaj joj listove vodom.Ako po ne dizati liae nakon 24h,mala aansa postoji,a ako ne,piai propalo...
KirjeAMBASADOR

sep 2014.

ma brate ja se ne razumijem, ali ova ako digne liae onda sam je next Jesus :D sretno sve u svemu :/
jelenko270ISTRAŽIVAČ

sep 2014.

Biljka je osla.
OpremaPovoljnoISTRAŽIVAČ

sep 2014.

Hahahaha "od frenda je iz bugarske" :D :D :D
TarzanZMAJ

sep 2014.

Di?? :p
Ena&ModelsyAMBASADOR

sep 2014.

Verovatno na put bez povratka..:-)
amrildoooLEGENDA

sep 2014.

To u mom kraju zovu rahmetli.
jelenko270ISTRAŽIVAČ

sep 2014.

nazalost, jbg, :(
Ena&ModelsyAMBASADOR

sep 2014.

Druze za sledeci grow organizuj se malo bolje,i manje presadjuj te biljkice ..malo je nezgodno ako si pocetnik da presadjujes bilhkice u outdooru..samo napred nemoj se predati,sledeci grow ce biti OK..:-)
sharpLEGENDA

sep 2014.

Ili halali Mujo mater .

sep 2014.

Podrav dobri ljudi ! Ovo mi je prvi outdoor grow i to bas u ovakvoj godini. Presadio sam ih u 5.mjesecu i slabo su oupce narasle odtad ali muci me to sto su temperature pocele dosta padati a ja bi ih drzao sto duze jer je jedna tek sad krenila cvjetati a bojim se da se ne smrznu. Dakle pitanje je do koje temperature ih smijem drzati vani ? ( sinoc je preko noci bilo oko 8 celzija )
thc u krviENTUZIJASTA

sep 2014.

u kolike rupe si ih presadio ,koja zemlja, i koliko direktnog sunca imaju.... a one mogu i u snijeg brateuu

sep 2014.

one su bile 2 - 3 tjedna u indoru i onda sam ih preselio van ali nisam ni kopao neke rupe, samo sam ih izvadio iz aae u kojima su bile i prebacio u zemlju , onako seljacki sto bi se reklo . Sunca imaju ko u prici, od jutra do 5-6 popodne. Otici cu danas pa ce biti i fotki
Big HeadPOZNAVALAC

sep 2014.

U kofu u kojoj mi je biljka usao je mis i napravio tunele. Izgleda da je jeo koren, i na biljci zute svi veliki listovi. Ako ima neko neki savet kako da je spasim? Hvala.
Big HeadPOZNAVALAC

sep 2014.

Oterao sam ga.. Nadam se da ce se biljka oporaviti..

sep 2014.

Misevi uvek idu u paru tako da bih ja obratio ekstra paznju i postavio lepak okolo ...
Big HeadPOZNAVALAC

sep 2014.

Ma ima da postavim misolovku jeb*cu im kevu :D

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se