VUTRA
ForumUzgajanjeVanjski uzgojdoba dana/noci preporucljivo za "branje" biljke?
LEGACY

doba dana/noci preporucljivo za "branje" biljke?

35 odgovora7,035 pregleda

sep 2012.

potreban mi je savet,logican,precizan,tacan..znaci ne rekla kazala,nego neko vase licno zapazanje..u koje doba obrati biljku..da li neko zna koje doba donosi najbolje rezultate?u pitanju je outdoor biljka.skoro spremna za harvest..ja cu je obrati kad je uzrije do kraja,samo me zanima u koje doba.. opisacu vam proces nakon branja,vi recite da li to ima nekog efekta na ukupan kvalitet robe.. odseci stabljiku blizu korena,pod uglom od 45* staviti je u posudu,bocu,balon sa cistom vodom..u cilju pranja ostataka prihrana raznih iz njenog sistema..zatim u mracnu,sa dobrim protokom svezeg vazduha,prostoriju..da popije minimun par litara vode,znaci par dana..nakom toga kacenje naglavacke i susenje..ali nedoumica mi je u kojm dobu dana/noci je otseci? po nekoj mojoj logici,posle noci provedene u basti,sacekati da svane,da vidi malo sunca,jedan dva sata ne vise..otseci i vratiti je u mrak..moze da zivi danima u mraku i vodi,to sam probao i dobre rezultate,tj ukus i efekat sam dobio..
BladeZMAJ

sep 2012.

Kompliciraa odjseci je kad je gotova i suai brate mili...i svakako odsjeci pod kutem 45.7 stupnjeva...

sep 2012.

jbs me Blade.. :(
nenashPOZNAVALAC

sep 2012.

A ato komplikujea sa tim water-kjuranjem?Dobro je izaperi ako ne bude ozbiljnijih kiaa i to je to.Pro itaj iskustva ljudi s foruma o takvoj vrsti suaenja. Malo ih je oduaevljeno. Sreno.
BladeZMAJ

sep 2012.

........:dada
TarkiPOZNAVALAC

sep 2012.

Po najja em suncu uberi biljku. Ovo water kjuranje je super, dr~i dok ti voda ne bude skroz bijela, ista, pa onda na suaenje, ne gubi potenciju. I Blade se zaebo, kut je od 47 stupnjeva :D

sep 2012.

https://forums.vutra.org/unutra%9Anje-uzgajanje/1737-water-curing-iliti-vodeno-stvrdnjavanje.html Sretno , i nemoj jebat s time kada ju ubrat , uberi ju kad budea imo vremena i volje za aljaku , a kut rezanja o ito nitko ne zna , morA biti pod 51* :ludak
usrnameAMBASADOR

sep 2012.

Ka~u da je jutro pametnije od ve eri. U dosta knjiga o uzgoju savjetuju branje nakon noi-u zoru, jer navodno nakon nonog perioda biljka u smoli ima najviae akumuliranog THC-a. Izmeu ostalog, i zato u indoru imamo preporuku brati nakon produ~enog perioda mraka. A tu je i injenica ato je u cik zore najmanja vjerojatnost da ea naletiti na atrumpfove na sajtu ;)

okt 2012.

hvala za savet..to ce biti metoda ovaj put..samo mi je i dalje nedoumica..kad je odseci..koje doba dana/noci..

okt 2012.

E moraa je ubrati to no u pono i 10 sekundi, ako fulaa vrijeme samo koju sekundu moa je slobodno baciti, naravno samo nam reci di si je bacio :icon_mrgreen: Eto kakvo pitanje takav i odgovor.

okt 2012.

Ako je outdor ja bi je uvijek ubrao pred kraj dana kad je dobro ispr~i sunce. Praksa je obi no da se odsje e ponoi da nas se manje vidi. Unutra ea brati kad je lampa upaljena da vidia. Ovo za stupnjeve nemam rije i.

okt 2012.

ja mislim da je najbolje brati biljke za vrijeme punog mjeseca jer travari tvrde da su svi biljni sokovi u vrhovima bilja za vrjeme punog mjeseca...

okt 2012.

Ludaci :p ovo sa stepenima..tj.kosinom ima veze za povecanjem povrsine dela koji moze upijati..kad je ukoso,bolje je nego ravno..da li je to 43 ili 59 who gives a fuck! Kao I kada je "klonirate" ne secete je pravo,takodje kosina pre umakanja u "slavol"npr..
GewindENTUZIJASTA

okt 2012.

Ne znam usudim li se pitati... ... `ta da upija? o.O

okt 2012.

neki kazhu da je npr. Lavandu-za ulje- najbolje brati oko podneva..tj.kada dnevna temperatura josh lagano raste..dodushe..polja lavande su ogromna..i berba traje danima...ali..kazhu da je najbolja pona koja se pobrala za najvishe temperature..pa eto..mozhda da se vodish tim primjerom.. (kako god..mislim da razlika neche biti bash "nebo i zemlja".."dan i noch"....)
naturaPOZNAVALAC

okt 2012.

bilje sa etericnim uljima i trihomima uopste navodno se beru pre nego ih sprzi sunce, da ta ulja ne izlape iz njih za taj dan, tako da je dopodne pravi period, odnosno do podneva.. ali kao sto neko rece, za out preporucujemo mrkli mrak, hehe

okt 2012.

Aahahahahahah , pa zar stvarno mislia da smo ozbiljni kada spominjemo kut rezanja biljke?? Pa to je sarkazam stari moj . WTF !! Kako umakanje u slavol , jesi ti normalan bre !! Nabavi si gel ili praaak za kloniranje , nemoj umakat klonove u makro elemente i bakterije :rofl:

jun 2013.

Bo~e svasta :ludaci_lol: :ludaci_lol: :ludaci_lol:

avg 2015.

Pozdrav ljudi. Treba mi pomoc oko Automatic La Diva. Bila je unutra,i pre par dana je izbacio napolje. Ako neko zna odprilike koliko jos do susenja? Cini mi se mnogo mala za dva meseca. Evo i slika.

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se