LEGACY
Kolicina vode...
10 odgovora1,651 pregleda
Kicho
ISTRAŽIVAČ136 REP57%
→ Entuzijasta
KichoISTRAŽIVAČ
mar 2011.
mar 2011.#1
Posto nisam vidio slicnu temu ovoj, odlucio sam da je napravim, sry mozda grijesim, ali stvarno nisam vidio... :)
Znaci da li ko moze da mi odgovori koliko je potrebno vode za zalivanje po jednoj biljci.
Posto nema nikakvog izvora u blizini, niti potocica primoran sam da vodu nosim od kuce..
Eh sad me zanima da li je tesko svaki put nositi vodu kada idemo zalivati, da li to prestavlja problem, za jedno 10-ak biljcica ???
Pozdrav svima ...
Mir !
iSensation
ZMAJ21.472 REP
Tarki
POZNAVALAC1.040 REP49%
→ Ambasador
TarkiPOZNAVALAC
mar 2011.
mar 2011.#3
Ako govoria o outdoor zaljevanju, a
ini mi se da govoria, nosi kolko mo~ea - pretjerati ne mo~ea, osim ako idea sa cisternom na sajt.
I ne moraa svaki put furati, samo kad su neke ekstremne suae, a ponekad niti tada :)
Vutra Samotnjak
ZMAJ17.570 REP
Vutra SamotnjakZMAJ
mar 2011.
mar 2011.#4
1:)da li je teako?
Pa nije teako Kicho :)
2:)da li predstavlja problem?
Ovisno o tome gdje je sajt...moraa se prilagoditi.Na
ine moraa sam smisliti.
Za 10 biljki kada se prime dosta ti je 5 l vode.Imaa ona pakovanja pitke vode od 5 l,kupia jednu,popijea vodu...i ostane ti zgodna ambala~a za transport vode do sajta.
Kad biljke porastu morat ea kupiti joa jednu flaau(5 l) vode.Kada doe ljeto,vruine i biljke narastu,poka~u spol...ostaea i dalje na 2 flaae jer ea po
upati muake biljke,ako sadia sjeme iz paketa.
Ovo sve ovisi naravno i o tipu tla gdje sadia i o vremenskim uvjetima koji nas
ekaju ovo proljee.
Samo ti zabodi a o vodi razmialjaj kad bude trebala.
Kicho
ISTRAŽIVAČ136 REP57%
→ Entuzijasta
KichoISTRAŽIVAČ
mar 2011.
mar 2011.#5
A razmisljao sam bas o tome, jbg ona flasa od 5L je malo upadljiva u uocljiva, znas, ako me slucajno ko vidi moze posumljati i tako to jbg..mada znam da mi nema druge..
Uglavnom znaci oko 5-6 litara vode na pocetku ce biti sasvim dovoljno ?? I da, sajt mi je udaljen jedno 15 min pjesacenja uz veliko brdo :) :)
Eto uglavnom hvala VenloNL na odgovoru.. uzivaj :)
Dževad
ISTRAŽIVAČ108 REP39%
→ Entuzijasta
DževadISTRAŽIVAČ
mar 2011.
mar 2011.#6
ma nee ti niko posumljat ako te vidi s bocom vode od 5 litara. ~ivimo u p.i
ki materinoj, ljudi su ignoranti i glupani sa svih strana, niko o ganji ne zna niata viae od onih lou lajf
lanaka iz 24sata i sli
nih *****rija. jedino ko mo~e da posumnja da neato 'mutia' s tolikom koli
inom vode je neki drugi vonabi grower koji e ti rado do pred ~etvu pokrast sve. ili jednostavno stavia sve u neki ruksak i jebiga predstavia se ko naturalist xd
mar 2011.
1 / 6
mar 2011.
mar 2011.