VUTRA
ForumUzgajanjeVanjski uzgojRecimo prvi grow!!
LEGACY

Recimo prvi grow!!

80 odgovora4,610 pregleda
evo, kako i naslov govori, recimo prvi grow nekih random sjemenki, nia posebno za re makar bi se dalo svaata :) ..razrasle se u aaicama, presaene prije koja dva tjedna na place, zaljevane ovisno o vremenu, bez nekakvog posebnog rasporeda, ne gnojim za sad s ni im (tu bi trebao koji savjet, htio bi da bude sve na prirodnoj bazi).. meni u~ivo izgledaju dosta ~ue, pogotovo rubovi listova, al niata straano, pa me i to zanima baa radi prije navedenog neznanja o gnojivima ! ova je nezagri~ena zasad.. ..dok je ovu neato uspjelo ulovit al niata straano nadam se.. Zahvaljujem se svima unaprijed i nadam se da svima uspijeva kako treba :)
ZOKIAMBASADOR

maj 2010.

pod hitno treba gnojiti zemlja je glina a to nije dobro al idim da si sredio malo oklo sto je ok... kupi neko organsko gnojivo i miran si.. al pognoji to jesu male biljke al vec treba gnojiti i mislim da ces se nagnojiti vremenom posto zemlja nije bas neka eto kad kupis gnojivo slobodno mozes gnojiti kako ti tamo pise pa cak i malo vise od toga al za pocetak gnoji po uputstvu kad biljke budu vece onda mozes malo pridati vise al sve u granicama ... sve u svemu gnoji cim moze pa i danas ako mozes :) bice ti zahvalne siguran sam.. pozdrav
yo, prvo da se zahvalim na brzoj reakciji :) .. kad sam presaivao, zemlju sam pomijeaao s nekom neznam to no, kupovnom za cvijee na kojoj piae da ima neznam ega sve ne baa radi te gline.. a gnojivo, pali plantella list? kolko sam upoznat, to bi trebalo biti kolko tolko organsko gnojivo...
ZOKIAMBASADOR

maj 2010.

nerazumem se u gnojiva ja sipam sta mi djodje pod ruku tj sto nabavim u radjama a na svim tim pise organik mada ja cisto sumnjam tj. neverujem u to al jbg,, sad ko bi ga znao... tako da sacekaj da ty neko odgovori aj bas nemoj puno cekati te biljke su gladne :) videces kad pognojis ja mislim da ce se mnogo brze razvijati pa cak i duplo nego do sada sto su se.... nista brate bila mi cast :)
samo da obavijestim da je sve u redu, susjed dao neko gnjojivo s kojim on zaljeva ve dulje vrijeme i zeleni se :) budem nabacil fotke, imam na mobu neke al poato je mrak obi no kad posje ujem place bljeskalica ne daje sve od sebe i dosta su mutne fotke pa se baa ne isplati uploadati ih.. pitanjce, poato mi je prvi grow, iznenaen sam intenzivnosti mirisa koji odaailju, a nisu ni blizu cvjetanja (barem nebi trebale biti), je to normalno? + jedna raste ko luda u vis, druga je za pola manja.. dali to neato govori?
BoRaiChoAMBASADOR

maj 2010.

Moze biti da je ta sto je veca (tj.da ce biti) mudonja,jer sam tako procitao negdje da je moguce tako da veca biljka bude muska,mada nemoj me za rijec drzat......
da, tako neato sam i ja uo, al mogue i da su dve razli ite "sorte" poato su sjemenke odabrane slu ajnim odabirom s im aludiram da su obje ~enke :) ma, samo neka je barem jedna bez jaja i ja zadovoljan nije kvaliteta al evo, tek tolko, friako od danas predve er :) ova je manja, i baa ju je nekakvo zelenje spigalo al sva srea njoj nista, malo sam ju podbo io da se poravna preko dana i nadam se da bude dobro, a ova je vea i to je ta koja me baca u dilemu dal sam homofob :) .. al neka samo bude, sve e se znati na vrijeme
ZOKIAMBASADOR

jun 2010.

reci ti meni koliko imas vremenski sunca na tom mestu gde su biljke .. malo mi se cine izduzene.. jednio ako ih nije trava bila zarasla pa su se borile za svetklom izduzivanjem ...
direktnog sunca ima najmanje 10 sati na dan, al mislim da je vei problem taj ato oko njih raste neko bilje i to pun kufer njega ( + kiaa koja sere ve tjednima). oko svake je o iaeno radijusno pola metra pa sad neznam dal je to dovoljno il bi trebao joa.. budem fotkal lokaciju kad bude ljepae vrijeme pa budea rekao svoje mialjenje
ZOKIAMBASADOR

jun 2010.

ma ok je to mene brine sto su tako dugacke al mozda je to onda od oblacnog vremena nadajmo se boljem vremenu ...
napokon sunce :sun2: evo, opet mali update s danjom svjetlosti little one ..a ova je duplo vea od little one i pitanje joa, ovo ato se pojavilo oko gran ica, to rastu nove gran ice il postoji mogunost da pokazuje spol, makar mi se ini da je joa rano?
BoRaiChoAMBASADOR

jun 2010.

Zadnja slika,i kod mene slican slucaj.....sve biljkle mi imaju te dlacice,nemoguce da su sve zenske :) I imam jedno pitanje.....donji listovi,su kod mene na biljkama malo "zakrzljali" (na jednoj biljci su se sasusili i skoro otpali),pa me zanima hoce li se to oporavit,posto evo od danas ce biti sunca,bit ce lepo vreme ? Ili je to potrebno poceti gnojiti polako (biljke cu stare nesto vise od 4 sedmice mislim)?
punoglavacISTRAŽIVAČ

jun 2010.

trebaju nam tanke bijele dlacice,a za donje zute listove ne brini.gnojenje mislim da treba samo pazi da ih ne izgoris,

jun 2010.

poz.ja sikno menke drito u crnicu i fino su itrasle,velike su otprilike 10 cm,dali mi reba gnojivo,koje i kada da ga pocnem stavljat??? pis!
BoRaiChoAMBASADOR

jun 2010.

E hvala na odgovoru ! Morat cu uzet neko gnojivo (mada imam neko CVETAL,znas li valja li to gnojivo?).....
meni su isto donji listovi po~utjeli i na jednoj sam ih skinuo jer nije bilo nikakvih novih izraslina, a na jednoj sam ih ostavio jer sam primjetio da su poceli bacat nove gran ice al su se spalili na vrhovima.. ja ih zaljevam s nekim univerzalnim gnojivom ato sam dobio (jedanput tjendo), al planiram uzeti plantellu list, a kasnije plantellu cvet.. vjerojatno se zovu druga ije s razlogom pa emo vidjeti ata bude
pa po mojem mialjenju i nekakvoj logici sve ata se rano forsira ne zavrai dobro (moje mialjenje), tako da i ako mislia zaljevati s nekim gnojivom kreni polako.. slobodno i neke fotke nabacia :)

jun 2010.

Ako ve idea gnojiti dok su tako male preporu io bi plantellu list,jer je to jedno od slabijih gnojiva u tekuem stanju a dobro opskrbi biljke hranjivim materijalima. :)
Pozdrav ljudi! ..evo apdejta nakon 5 dana Danas rano sam posjetio site i ostao sam jednostavno zapanjen napredkom koji su biljke ostvarile! Nakon ovih par dana sunca i laganog prignojavanja svakih tjedan dana biljke su jednostavno podivljale :) .. imam i pitanje, prije 5 dana kad sam posjetio site i postavio slike na forum pitao sam vas ato se to pojavljuje oko branchova, danas sam utvrdio da su to novi listovi ili ti ga nove grane, ali sad sam primjetio da uz to su doali i joa neki sli ni (uspravni) izdanci. Poslikao sam ih skupa s biljkama ali moj mobilni ureaj ne prikazuje baa najbolje to ato bi trebao pa ako vaae oko neato i uspije prijmetit neka vaae ruke natipkaju ato je to :) mala: velika:
evo kratko, i dalje mi nije jasno dali rastu nove gran ice, jer meni sve viae sli i na pistile, mo~da i zato jer se i njima nadam mala na kojoj nisu tako vidljivi ali se primjete pogotovo na vrhu, al to nisam fotkal.. i vea pa sad dali bi bili tolko ljubazi i razveselili me s dobrom vijesti, ili su to novi listeki :) do sljedeeg puta!
punoglavacISTRAŽIVAČ

jun 2010.

ako se do danas nisu pojavila ****(male loptice) mislim da su to 100% zenke.
tek informativno, muake, dali su vam procvjetale ve tj. pokazale cojones? ..a joa prije par danas sam pital kakve igli ice mi izbijaju al niko niata, pa onda valjda ak su muake dosta ljudi pokazale jaja onda sam lucky bastard with two fine bitches!! ;)
BoRaiChoAMBASADOR

jun 2010.

Mislim da pol jos ne pokazuju,pred kraj juna ce pokazat (21-og je okidac,kako jednom forumasi rekose).......
weed smokerISTRAŽIVAČ

jun 2010.

Hm, svako ima svoju teoriju kod muakih i ~enskih biljki... Jedni ka~u nemos znat dok ne po nu cvijetat, drugi zakljucuju da je 21.6. "okida" za pokazatelj spola, ali bez obzira na datum ja mislim da biljci treba vremena da poka~e spol... Nemoj nigdje zurit sa zakljucivanjem, to je moje misljenje, da se ne bi zeznio! Ima josh puno vremena dok one ne po nu cvijetat (dan-noc 12h-12h je tek sredinom-krajem 8. mjeseca, sto znaci da tek tad pocinju cvijetat, a do tad su u vegetaciji), iako treba bit oprezan jer navodno muake prije po nu bacat ****, da ti ne bi plodili curu/cure :D onda ces bit ljubomoran! hahah Ei da josh jedna stvar me zanima? Jesi ih sprico ikako protiv gamadi, i ako jesi sta si koristio? Puno srece zelim, lijepo to ide, samo nastavi tako, sajt posjecuj najbolje samo po noci, i cuvaj se! Pozzz
nema straha za muaku, ako i samo pomisli dirat cure, odma trgam noge ;) .. da, to je zanimljivo kako svako ima svoju teoriju o cvijetanju, a i ja sam zbunjen, frendu je pokazala spol jedna pa me i to dodatno buni, a takve dla ice kakve su kod njega su i kod mene al u manjem broju pa sad neznam... bude vrijeme sve pokazalo ...i na~alost sad opet malo govnastog vremena nam dolazi
FlipsilonENTUZIJASTA

jun 2010.

Kvalitet slika je loa, mutno je previae pa je nezahvalno za prognozu. Ali bih rekao da je na prvoj slici ~enka jer mi ovo li i na pre-flowers. Ali, ka~em opet, nisam siguran, mnogo je mutno.
..ju er bilo odvratno nevrijeme, na tvu vidio da vjetar odnio krovove i tako, pa danas ujutro hitro na site i sva srea sve uredu, niti da se spigale :) evo, mislim da se sad bolje vidi, al su se uz to razvili i dodatni listovi i biljkovika
cmfsrleISTRAŽIVAČ

jun 2010.

izgleda da si postao tata male devojchice :) mutne su slike ali mislim da je to to :) mada su to mozda nove grane oO BTW , kada si ih posadio ? nekako mi izgledaju male oO moje su sve preko metar (100-130 cm ) i pojedine imaju po 20-25 vrhica :) a one koje su visoke a mrshavije imaju po 10-ak , ne mogu da pariraju koleginicama jer nemaju previshe svetlosti :) presadjene su u prirodu 25.4. , po meni najidealnije vreme za izbacivanje u prirodu :)
dosta kasno, sredinom 4 mj sam ih posadio, jer prva tura koja je bila taman za van, sljedom okolnosti je propala, tj potrgala se radi brzog prebacivanja i skrivanja.. a van sam ih presadio dok su bile dosta male, prvi post je bio poslje presaivanja, zna i po etak 5 mj + vrijeme koje je bilo za ku*** i onda su se izdu~ile.. i ova vea je oko metar sigurno, samo ato nije popunjena radi izdu~ivanja, a sad se po ela granati fino i vidim na svakom listu nove izdanke, a za manju sam mislio da bude krepala, sva se nekako objesila, al je sad poludjela, ima oko pola metra i mislim da ako bude female da bude imala efekt metka u elo koji vas nije potpuno ubio, jer je istu situaciju imao jedan iskusniji grower i nakon trube toga vrha, jaooo ljepote :) al gle, prvi outdoor, pa bila 10ka, 10ka, ja zadovoljan i s tim samo nek roka poateno, a sljedee godine neku sortu, dvije + doma e (jer mislim kri~at ako neko od poznanika dobi "kretena") upiknut pa pametnije s njima :)
XxFiAdRoxXENTUZIJASTA

jun 2010.

:icon_lol: Stvarno ljepe biljcice....nadajmo se novim i jos ljepsim Fotkama :icon_lol: :sun2:
yo, yo, yo!! danas posjetio site i nakon iznenauju eg rasta, malo razo aranje koje nadam se mo~e ispraviti.. dakle, radi se o manjoj biljci koja sve viae izgleda kao bush ili ti ga grm :) a evo i moj brige, bijele fleke koje su pod prstima lagano hrapave, isprati se nedaju, to je prvo ato sam probao napraviti ali niata od toga.. nadam se da je netko imao isti ili sli an problem i da ga je uspio rijeaiti pa molim ljepo da mi objasni postupak s kojim bi mogao izlje iti biljku.. i vea s kojom nema nikakvih problema, listovi krasni, stabljika vrsta joa samo da poka~e dla ice ;) s njom, poato mi je prvi grow, malo eksperimentiram, jer bez vlastitog iskustva niata. nju sam jednostavno zavezao s krpicom i s nekakvom apagom u vrstio za tlo iz razloga da ne raste u vis nego da razvije nove grane koje izlaze, a napredak se vidi odma, barem se meni tako ini, fino se po ela airiti, viae nego kad je bila puatena da raste.. ljep pozdrav kolege groweri

jun 2010.

Meni izgleda dobro, lijepe su ti (nadam se) curice..A ovo zadnje ato si improvizirao s krpicom, pazi da ne pretjeraa, da je ne savinea prejako poato je ve dosta velika. Ako si je tako privezao za granu mislim da si mogao isto to napraviti i pri dnu stabiljke na kontra stranu.Da nebi pukla ako vjetar ja e zapuae ili tako neato. Samo lagano i polako... Pratim dnevnik, javljaj napredak i sretno ti!
sve je to ljepo krasno, al mene zanimaju bijele fleke po listovima tj. zanima me kako ih se rijeaiti?

jun 2010.

kopriva , eanjak i voda ....odstoji 2 dana na suncu ...poprskaj bilje . Ili kupi neem oil i razrjedi sa vodom i poprskaj , ali ako i ostavia ovako kako je nemaa frke .... Ina e bjele to ke su znakovi majtsa , ali u ovom slu aju nije to ....
SvetilistPOZNAVALAC

jun 2010.

ljepo izgledaju zdravo to te bjele flekice su od insekata i nemaa brige malo sam promatrao prvu biljku druga slika i ini mi se da je curka a vjerojatno je :)
FlipsilonENTUZIJASTA

jul 2010.

Iscimao si se oko fotki, to se ceni. Ja evo baa sad gledam i ne mogu joa tvrditi sa sigurnoau jer mi se ini da joa uvek nije pokazala pol, ali ono... po "konstituciji" bih rekao da je to to :) Ali opet aibni koju sli icu za 7-10 dana da vidimo da li e biti neke promene :)
pozdrav ina! prije 5 dana sam bio na sajtu i od onda samo sunce pr~ilo, doaao ja danas u heaven a kad ono biljke sve lue i lue, napredak previdljiv :) .. s tim ne mislim da se vidi od negdje, za to nema straha :) ova vea, od kad je zavezana, na vrhu se zagustila maksimalno, to ato sam i htio, a i ostale grane su se proairile.. sad je ona okrenuta prema dolje radi premjeatanja krpice, tak joj paae izgleda nakon toga, lijepo je zalijana i eka sutraanje sunce da se okrene :) a manja, kao ato i rekoh, imala neki problem kojeg se rijeaila i sad samo buja i buja, mogla bi i prerasti ovu veu ako nastavi tako.. a fleka sve viae i viae, a nikako da kupim taj eanjak i naberem koprive.. a taj neem oil? to je ata to no? neko univerzalno anti bug sredstvo, ima joa neka alternativa, da znam ata da tra~im..? thank you, come again ;) peace

jul 2010.

https://forums.vutra.org/threads/4946-Neem-Oil-)
i di da ja to kupim? usput sam pitao i za alternativno sredstvo koje bi se moglo nai u recimo poljoapoteci..
da se i ja malo javim nakon duljeg vremena jedna biljka mi je hermafrodit, dlakava jaja su izrasla al samo na vrhu biljke i malo ni~e tako da sam umjesto cjelu biljku, odrezao malo viae od pola, pa sad ako po nu izbijat jaja i na drugoj polovici cijepam cijelu. malo se igram, nemam kaj izgubit :) da, i tu biljku sam vezao i baa od tog spiganog dijela su po ela rast jaja tako da je vjerojatno i stresa malo pro~ivjela, i sad joa plus ato sam ju odrezao. dali je to netko probao? a druga.. neznam, ini mi se da je po ela cvjetati al ko ~enka makar se joa skoro niata niti ne primje uje al mi se ini da su prve pistile puknule van. nadam se da bude sve uredu barem s tom. obje su bile preko 2 m, ova neprocvjetala je 2 i po sigurno.. ako bude ~ena bit e mesa :) peace

sep 2010.

POgresih temu a ne znam kako da obrisem

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se