VUTRA
ForumUzgajanjeVanjski uzgojpobacao sjeme vani - Savet...?
LEGACY

pobacao sjeme vani - Savet...?

30 odgovora1,873 pregleda
NikolicaISTRAŽIVAČ

apr 2010.

Jedno pitanje... Danas sam naaao neki atek i pobacao 20-ak semenki. E sad, okolo ima mnogo mahovine. Predpostavljam da to ne valja, sa obzirom da mahovina uzima mnogo vode. Ja sam je razgrnuo malo, ali bojim se, savladae ona lako taj deo... Baa sam se smorio, ali ne vredi nisam mogao bolji atek da naem. Imate li neki savet, tipa da obilazim eae, da nosim sa sobom vodu da zalivam dosta...? Ovo mi je prvi pokuaaj ina e i gledao sam da se pridr~im onoga ato ste napisali. Vreme je danas kiaovito, predpostavljam da to samo mo~e pozitivno da uti e, mada i nije baa toplo... P.S. Za koliko u da znam je li je dobra ili loaa investicija? :) Hvala unapred...
BoRaiChoAMBASADOR

apr 2010.

Jbg,trebao si barem malo prekopat tu zemlju (ja sam danas prekopao zemlju,nekih 30cm dubine,i onako sa strana po 30-40 cm otprilike)....I ja sam u jednu rupu stavio oko 20-ak sjemenki neke sative a u drugu rupu isto oko 20-ak sjemenki nekog skanka,malo preko toga nabacio te prekopane zemlje,malko zalio (posto je zemlja vec bila mokra) i ostavio....vidjet cemo sta ce da bude,otvorit cu vjerovatno temu dok to pocne malo,pa cu stavljat update.... Klijanje mozes ocekivat cak i sutra,a moze potrajat i par dana (4-5 dana) koliko sam ja citao ovjde po forumu.....Steta sto ni ti ni ja nismo bili u mogucnosti stavit to u vatu fino pa kad proklija u neku saksijicu pa drzat kuci dok ne odraste malo,pa onda u zemlju na sajt,al opet i to ima (moguce) posljedice da bude muska ili hermafrodit,ali bogami ima i prednosti (da je ne pojedu puzevi ili ne sjebu kojekakvi organizmi)....al opet,samo se treba nadat da ce sve to da bude ok,a i ako ne bude,opet pokusat...mada realno mislim,da od tih 20-ak sjemneki barem ce 10 izaci,od tog nek bude pola muskih,nek uspiju 3 zenske i odlicno ! uglavnom,sretno s growomi obavjestavaj kako ide ! God bless ya....Peace
NikolicaISTRAŽIVAČ

apr 2010.

Hvala... `ta znam, bedak, ali nadajmo se da e uroditi plodom bar neato. Neka majka priroda u ini svoje... :)
KrejzyPOZNAVALAC

apr 2010.

ne znam kako je kod vas al kod mene je jos prehladno za sadit vani :/
Svirač_TrubeENTUZIJASTA

apr 2010.

ljudi vrijeme je da se za dva tri dana nadu sve biljke vani!!! idemooooo djecaci moti ice u ru ice ...
BoRaiChoAMBASADOR

apr 2010.

Jbg,temperatura ne pada (preko noci) ispod 10 stepeni mislim.....
KrejzyPOZNAVALAC

apr 2010.

kod mene je jos blizu nule po noci, nebi htio ih stavit van prerano pa da se smrznu :/
NikolicaISTRAŽIVAČ

apr 2010.

Pa dobro, joa ne verujem da su proklijale semen ice...
KrejzyPOZNAVALAC

apr 2010.

aha, sad vidim da si posadio direktno sjemenke :/ gle, da sjemenka proklija treba joj vlaga i toplina ( cca 21 stupanj tj sobna temperatura ) koliko sam uspio zapamtiti od toga sto sam procitao ovdje na forumu. tako da jedino sto ti mogu reci jest sretno, nadam se da ce ti uspjet, ja radje doma drzim neko vrijeme, a tek onda van kad je dovoljno lijepo vrijeme :sun2:
BoRaiChoAMBASADOR

apr 2010.

Hvala druze.....i ja bih drzao kuci,ali ne mogu jbg.....
NikolicaISTRAŽIVAČ

apr 2010.

Evo proe nedelju dana, obiaao sam mesto, ali niata se nije dogodilo... :(
NikolicaISTRAŽIVAČ

apr 2010.

Evo proe nedelju dana, obiaao sam mesto, ali niata se nije dogodilo... :(
NikolicaISTRAŽIVAČ

apr 2010.

A i ovo vreme u kurcu je, nee mi se niata primiti...
NikolicaISTRAŽIVAČ

apr 2010.

A i ovo vreme u kurcu je, nee mi se niata primiti...
SiDAMBASADOR

apr 2010.

primit e se kad doe vrijeme za to... ako si ubacio sjemenje u zemlju, ona e izai kada e joj biti najbolje, pri ekaj joa malo, strpljiv budi i vidjet ea da e izai.. uglavnom ono kaj o u re je to da se nemoraa brinuti ako NIJE izaala, izai e kad tad, brini se radije onda kada izae da ju o uvaa i da ne umre ....
SiDAMBASADOR

apr 2010.

primit e se kad doe vrijeme za to... ako si ubacio sjemenje u zemlju, ona e izai kada e joj biti najbolje, pri ekaj joa malo, strpljiv budi i vidjet ea da e izai.. uglavnom ono kaj o u re je to da se nemoraa brinuti ako NIJE izaala, izai e kad tad, brini se radije onda kada izae da ju o uvaa i da ne umre ....

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se