VUTRA
ForumUzgajanjeVanjski uzgojpuknuta klica
LEGACY

puknuta klica

24 odgovora2,263 pregleda

jun 2011.

pozdrav svima, moja prva tema/post :) inae sam samo malo gledo lijepe sli ice na forumu i nisam se mislio registrirat al eto imam mali problem pa sam morao.... prije nekih tjedan dana imao sam dobar a dra (grass), smrdio je ko vrag i masan da se nije dao mrvit, i u njemu naao jednu veliku sjemenku. Reko to u posadit, ne bih se zahebavo al kad je tak dobar. I naem ja kod vas kaj treba da proklija, i ona nakon par dana pusti klicu. I fino ja nju stavim u zemlju. Problem je taj i to je i moja prva kritika ovom odli nom forumu, da imate razli ita upuststva za stavljanje sjemenke u zemlju. U prvom prema kojem sam ja postupio ide prema dole, ali vidim d joj treba dugo da izbije pa sam iao joa malo itat jer je jedan alan ve negdje spomenuo da piae razli ito na dva mjesta. I fakat tam u onom kratkom tutorijalu piae klica prema gore. Ko e ga sad znat i onda ja naem ovo: http://www.amsterdammarijuanaseeds.info/how-to-position-sow-cannabis-seeds-in-soil.html i vidim da treba i prema gore da korijen ima prirodan tok kak raste i da se ne mui previae, jer dugo treba da izbije i uzmem ja a kalicu da malo otkopam i okrenem sjemenku i napravio sam to ali mi je pri tome puko mali vrh klice negdje 1mm od kraja moje pitanje jel se mo~e sjemenka oporavit od toga ili da bacim :( ? klica je ina e dosta velika/debela, i ljuska se ve tre inu svukla.... hvala

jun 2011.

zezalo me neato kod postanja u exploreru 64 bitnom, sad sam preparvio u mozili pa zanemarite ovaj post... ostaje pitanje iz prethodnog
He-ManLEGENDA

jun 2011.

Trebalo bi bit sve ok, joa posebno ako su iz klice po eli izbijati maleni korjen ii. Ali u svakom slu aju ostaje ti sa ekati i viditi ato e biti.

jun 2011.

svaka ti dala :banana_rasta: bar si me razveselio ako niata drugo
SulundarAMBASADOR

jun 2011.

To je kad covek ne zna... Kako god da ubacis semenku,klica ce krenuti na kraju prema dole. Nazalost,ti si pokusao da uradis "ispravno" i okrnjio svoje prvo posejano seme. U tutorijalu se zaista pominje okretanje klice prema gore i mislim da je to cista glupost i veoma rizicno za pocetnike.Moze prilikom zalivanja ili rasusivanja zemlje klica da izviri na povrsinu i da se osusi. Zato uvek klicu na dole,sa strane,nebitno,ali nikako na gore. Ja licno napravim rupicu u zemlji 5-6mm i samo je surduknem u nju.Nezno pokrijem i blago zalijem.Za 2dana je na povrsini mladica i to je to. Ako je dublje posadis,trebace joj vise vremena da izbije na povrsinu. Mislim da nece preziveti, nisam siguran(nikad mi nije pukla klica kao tebi) a u toj fazi je najosetljivija. Naravno,ti ostavi tako kako jeste i videces za koji dan. Nadam se da gresim...javi kako je proslo! POz edit:sad vidoh da si se vec obradovao:))

jun 2011.

da sla~em se sa tobom, npr kad u prirodi padne, padne na sve mogue na ine, takoer mislim da to nije tolko bitno, mo~da samo radi malo kraeg vremena izbijanja hebiga vidjet emo, inae to sam viae radi fore stavio, mislim mo~da je i muaka i nije da sam mislio neato od nje dobit, onako viae radi ukrasa :), al sad bi mi bilo ~ao, kad je bila onako velika, i fino sam joj slo~io i stiropor i sve mislim da u ve kroz 2/3 dana vidjet kolko ju je to streslo svakak budem javio (nadam se dobre vijesti) e al nije imala tolku klicu ko ove tvoje, hebote ove kod tebe ko da zmije ide van hehe

jun 2011.

evo slike, malo je mutna jer je mobitel u pitanju, ima 3 mp ali nema auto fokus, al mislim da se vidi bitno zna i raste i dalje, skinula je ljusku, e ali ima problem, ja sum ju tolko izvrtio da brijem viae ni sama nezna kamo bi, sad se jadna zabija s listovima u zemlju nazad. da ju jednostavno pustim na miru, stavim na sunce i ona e znat da je pravi put prema gore? dal da pokrijem ovo bijelo odma ispod listia, mislim da to spada pod korijen, a negdje sam vidio da on ne bi smio vidjet svjetlo?
SulundarAMBASADOR

jun 2011.

kakva si ti srecara..bice zenska garant:) samo je ostavi,nista ne diraj,kad se zemlja osusi zalij i uzivaj! poz

jun 2011.

zbog ega mislia da e bit ~ensko, kad je tak mala? ako se nezezaa, zamisli spiku. iali ja i frend sa starom ekipom iz srednje na zabavu, i ja mu ka~em nek cobru stepe za neat za stara vremena. cobra se inae voli posladit i nikad nije smee, samo the best dobim za 3 geplju i unutra jedna jedina menka kojoj otrgnem klicu lol. I da sad pre~ivi i bude ~ensko to bi bilo epski:b_jump: u svakom slu aju ako nastavi dalje, javim se uskoro s pokojim pitanjem..... dosta sam ovih dana pro itao, od gnojiva, bolesti pa do LST (koji mi je onako 100% u planu ako doem do te faze) al sigurno u ve negdje zapet ili zatrebat kakav savijet hvala de ki, poz za sad e sku~io sam ovo prije, to si reko u smislu koje sree imam da je pre~ivjela da mora da e bit ~ensko, haha, e kad bi bilo....vidjet emo...

jun 2011.

ovak, biljka se ispravila, ali ovi dva lista koji ju dr~e u po etku, su do pola se onako stisli, ko da je neko isiso sve iz njih, druga polovica je ok, i vidim da iz sredine idu dva prav lista al se bojim da su i njima vrhovi udni, doduae to je valda 1/3 mm (listii sve skupa imaju 2 mm) i nisam siguran, sutra u vidjet ve kad joa malo izau. mislim da sam previae zaljevao, i ju er naao neko tekue cvijetno gnojivo 5+5+5, Fischer's BLUH - FIX, i malo razrijedio i nalio u casu, odma poslije joa mlo iste vode da ispere lol je mogue da su ti listii usahli jer je prije puko korijen/klica, pa mo~da nije od stresa jedno vrijem funkcionirao i listovi su se dosta troaili da odr~e billjku ili sam previae zalijevao ili opet neato tree, stabiljka se razvija ali gore je loae. ata e ta biljka sve pro~ivjet samnom, mislim ako i izraste ne gine joj da bude hermi...
LucidDreamAMBASADOR

jun 2011.

Da li je to gnojivo za vegetaciju ili cvetanje? Trebao si malo da se informises pre nego sto rasipas po biljci ko zna kakve supstance. To sto je gnojivo,ne znaci da ce odgovarati uvek.
SulundarAMBASADOR

jun 2011.

clovergreen,jesi zajebant:) Re4kao sam ti da samo zalijes jednom i opustis se. Ostavi je tako dok saksije ne bude laka kao da je prazna,tek tad zalijes ponovo cistom vodom. i tako narednih 15-20 dana. posle tog perioda ide djubrivo. Samo citaj po forumu i prati tudja iskustva. POzzop

jun 2011.

@sulundar , znam baa sam seronja, po danu ju gledam 100 puta lol, od sad ne diram dok ne bude kak si reko....., nek me grom udari ak sla~em haha @lucid dream, neu viae pr kat kak sam reko gore al napisat u sve o gnojivu, pa mo~ete re hoe li valjat za poslije, inae sam vidio na forumu da je 5+5+5 ok za vege.. zna i: ime "Fischer's BLUH - FIX" sastav 5+5+5 to nije: 1,6% nitratni duaik, 1,1% amonijev duaik, 2,3% karbomidni duaik, 5% p2o2, 5% k2o piae za sve balkonske, vrtne i sobne biljke, za zdrav i raskoaan rast, intezivne boje i raskoaan cvijet koristiti: 1 ep na 3l vode, jednom tjedno zalijevati od veljae do listopada, zimi isto ali svaka 2/3 tjedna proizvoa : Terasan House Cartenbedorf Gmbh & Co. eto, pa kad ulovite vremena mo~ete napisat jel valja kaj to gnojivo, a ako biljka ne do~ivi heart attack poslikat u ju kroz par dana s pravim fotiem pa da vidite jel ata treba.... hvala svima

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se