sharp
LEGENDA→ Zmaj
jun 2012.

highlander-ka vulgaris,isklijala u posudi od 2l.(valjda),stara malo vise od mjesec dana.bila na jakom suncu na pocetku ali je slabo rasla.da bi dobila visinu,tjedan dana stavljena u hlad pa je krenula za suncem,narasla i iskrivila(self lst).poslije je vracena na sunce pa je opet prestala rasti i izravnala se. trenutno, prije presađivanja, visina 17-20cm,bez izraslih novih internoda, nema "mesa", prava manekenka.
kotiledoni pozutili i ispali prije dva tjedna,lagano zutilo se pocelo penjati u vis i bube su je poceli pomalo manđariti.

zemlja di je presađena je prirodni humus(valjda). iskopao rupu oko 40cm duboku i 25cm siroku.
10 min. drzao posudu u vodi i izvukao biljku
ubacio ju u ođak(rupu)
vecina rade gresku kad biljku ostave ko na ovoj slici, znaci popune sa zemljom do kud je bila u posudi. ja mislim da treba ukopati 60-70% biljke da bi joj izolirali korijen od vrucine. naime zemlja na povrsini grije i na 40-45c,ako je vanjska temp.30-35c u hladu(sesti mj.)NA DIREKTNOM SUNCU JE OD 7h. do20h. .slika ispod(eventualni napredak biljke za 5 dana) p.s. sudbina:bezbolna eutanazija za mj.dana
2) primjer:
strain:MIDGET-ka VULGARIS

stara skoro mjesec dana, isklijala u posudi od 2l. sa pol(pojeden) i jednim citavim kotiledonom. bila na suncu, nije bas pomoglo,jedva se dovukla do 10cm.kotiledoni se osusili pa sam nadodao zemlje da pokrijem sramotu. na dan presađivanja visoka 6.cm i svedski stol za muhe.
presadio u 10l. bijelu posudu .zemlja obicna(begonije bile u njoj prosle g.) u koju sam pomjesao 20% ovcjeg izmeta .
stavio bijeli papir preko zemlje da bi odbijala sunceve zrake koje bi crna zemlja upila i pretvorila u visoku temp(40-45c.)
na
od 7h do 20h.
mislim ju udomiti za kojih mjesec dana, ako prezivi naravno. da se i ja ozbiljno uhvatim indora
.
update za 5 dana.sharp
LEGENDA→ Zmaj
jun 2012.
not smoke
LEGENDA→ Zmaj
jun 2012.
Creative
LEGENDA→ Zmaj
jun 2012.
sharp
LEGENDA→ Zmaj
jun 2012.

sharp
LEGENDA→ Zmaj
jun 2012.
sharp
LEGENDA→ Zmaj
jun 2012.
danas:
otisla malo preko 20cm. zadovoljan? da i ne jer je zadrzala manekensku liniju, novih internoda ima ali tek izbile.
ovu koja je u posudi cu preskociti jer buhe joj ne daju mira.teska srca ali morao sam ju tretirat neoperoidom.sharp
LEGENDA→ Zmaj
avg 2012.

vrhovi se primjetno poceli puniti
sharp
LEGENDA→ Zmaj
avg 2012.
e da i "lubenica" prezivjela moj zadnji masakr.bile su joj ostale par grancica i.... ne znam od kud joj snaga jer ju snicim nisam prihranjiovao, mozda zato sto je prvih mjesec dana provela iznad septicke jame koja je zatrpana prije 20 godina.
sharp
LEGENDA→ Zmaj
avg 2012.
sharp
LEGENDA→ Zmaj
sep 2012.
Uploaded with ImageShack.us
usrname
AMBASADOR→ Legenda
sep 2012.
sharp
LEGENDA→ Zmaj