VUTRA
ForumUzgajanjeVanjski uzgojPremještanje biljaka do sajta
LEGACY

Premještanje biljaka do sajta

120 odgovora8,021 pregleda
LjudovišteISTRAŽIVAČ

apr 2014.

Pozdrav ljudi, mene zanima kako neprimjentno i bez oateenja prenjeti biljku do sajta... ovo mi je prvi grow i iako je tek klica niknula u salveti i sad u staviti u jogurt aae, stvarno me zanimaju vaae ideje oko prijenosna, sajt nije daleko kojih 1 kilometar od kue...

apr 2014.

sad ces svakakvih ideja cuti ;)
AnomalyISTRAŽIVAČ

apr 2014.

autom, ponoci preko tjedna, nikako vikend. postoji stotine nacina i nijedan nije 100% siguran :)
BladeZMAJ

apr 2014.

Najbolje Helikopterom...a jbt pitanja stavi u kantu kantu pokri krpom i teraj...
RolamPoKrajuENTUZIJASTA

apr 2014.

Uzmi korpu u korpu stavi neku macku, pazi na tu macku da se ne pomera mnogo pokrij macku cebetom a ispod cebeta stavi malu plasticnu posudicu i u njoj casice za rakiju sa biljcicama pa na sajtu to odradi sta vec hoces. Niko nece posumnjati u tebe kao muvatora, vec ce misliti da si senuo setas macku u korpi. Gledaj da nadjes nekog debelog macora da se ne pomera mnogo. :smoke18:

apr 2014.

za sada najbolji odgovor
PetaISTRAŽIVAČ

apr 2014.

najbolje ti je da ako imas neke dnevne rutine da to uklopis u njih i nitko nebi trebao nista posumljati isto tako ce ti mozda biti i kasnije sa zalijevanjem.. nabavi si psa bolje od macke sretno :)
početnikENTUZIJASTA

apr 2014.

e definitivo najja i :) :) :) :)
boss117POZNAVALAC

apr 2014.

lagano navece odneses biljke i ostavis ih u saksijama, sutra po danu dodjes i presadis ih, ja tako radim :D

apr 2014.

Ako imaa pripremljene rupe napunjene zemljom na sajtu nema ata, u noi oko 3 sata odfuraa i presadia, sve skupa pol sata posla. Jedan dan iskopam rupe i pripremim, drugi dan na bic, kupim si papirnatu vreicu sa tvrdim dnom onu za poklone i u nju fino posla~em 5 jogurt aaica sa biljozama. aae unaprijed razre~em skalpelom sa strana tak da ne gubim vrijeme na sajtu trgajui ih i re~ui. Imam nekih 500 metara do oba sajta, drotovi se voze samo izmeu 2 i pol 3, ja sam brz na bicu i trudim se ne izvrnuti bilj ice u vreici. Hvala bogu dizelaai imaju specifi an zvuk pa se atrumfovi uju nadaleko ako se stvore nenadano. Nisam joa imao bliskih susreta te vrste. To je najgori dio outa, selidba biljoza i kad to obavim uvjek mi padne kamen sa srca, bar do harvesta.
olidoboliLEGENDA

apr 2014.

Stavi u gepek i nikome ne staj.......
old schooll!ENTUZIJASTA

apr 2014.

Ako ~elia stru no mialjenje onda svakako napravi na sljedei nacin :) Stavi svoje klicice u te svoje e sad neznam u koje si mislio casice od vrstog ili tekueg jogurta,s casicicama direkt u kantu od 15l Jupola. Zatim obavezno s kantom naravno poklopljenom poklopcicem prije nego idea na sajt donesi ispred svoje najbli~e policijske stanice ne daleko od mijesta gdje radia odlozi kantu to no 6h i ako niko ne provali ato je to tebi ispod poklopcica budi siguran da je posle toga mozes bezbri~no odnjeti u svoje mjestasce(sajt). Na sajtu ea uvidjet ako su ti malene pre~ivjele to ogromno stresiranje budi uvijeren da su tvoje klicice spremne na promaknuce u zemlju na tvom sajtu. Sretno i dobro se pripazi jer svaka muka i ideja urodi kvalitetnim plodom kad se najmanje nadas ;)
AnomalyISTRAŽIVAČ

apr 2014.

Prije budu pomislili da je netko bombu ostavio, ak doneses poklopljenu kantu i odes :D
GagibaAMBASADOR

apr 2014.

hehehe Ma ora u korpu nego ata!!! Ja ak i ne vidim drugi na in da se prenese biljka...mislim ata je drugo uopate mogue?! :D Mo~da, ali samo mo~da, da stavia biljke u plasti ne posude (imaa ih po kui verovatno razne), u vrstia ih da se ne polome (naguraa neke stare zgu~vane novine ili neato sli no oko njih da se uauakaju), sve to stavia u ranac ili u neku neprovidnu kesu, sednea na biciklu ili proaetaa do sajta a tamo ea se ve snai... :) Mada je sa ma orom mnogo zanimljivija varijanta!! :D
TarzanZMAJ

apr 2014.

koje glupo pitanje, ako stvarno ne mozes smisliti kako prenijeti par casica jogurta napunjenih zemljom, na udaljenost od kilometra onda bolje ni ne growaj samo ces sebi nastetiti..osim ako planiras 50-100kom pa ne znas kako ces s tolko casica,,,,al nemoj toliko :D ja sam na 2 put nosio u nekoj kutiji (moze i od patika) i to stavio u ruksak i prenio, dno je ravno tako da se nisu ni pomjerale a ni ostetile.. ajd Mozak sretno ;)
MornarPopajENTUZIJASTA

apr 2014.

Ja sam prosle godine dve biljke od 20-25 cm stavio u kese, neprovidne, i po danu ih opusteno prenjeo do sajta.. tako da to nije toliko tesko uopste, samo nemoj da se zadrzavas sa nekim, ustvari najbolje uopste nemoj da stajes sa nekim da pricas.. nego svojim putem dok ih ne doneses na sigurno :)
rastarafaISTRAŽIVAČ

apr 2014.

a da odneses te sjemenke u kutiji za cipele i na sajtu sve odradis? da se ne jeb*s s tim da ih nosis kad budu vece ;)
VRTLArrrENTUZIJASTA

apr 2014.

Zasto tako gubiti vrijeme , msm otvaras glupu temu (bez uvrede) , odfuraj to na nacin da ih odneses u vrecici sa trvrdim i ravnim dnom , lijepo ih stavis u vrecicu nekad predvecer i kad se smrkne , odfuras to bez ikakvih problema , ili ako imas jos sjemena , iskopaj rupe na sajtu , stavi sjeme i zaljevaj dok ne proklijaju /krenu sa rastom , tako ti je najlakse, oko biljaka mozes staviti malo luga / ono sto ostane od uglja , ili ako vec to ne mozes nac' , poklopi ih plasnicnim flasama koje ce imati na sebi nekoliko rupa/rupica da moze zrak strujat' , eto nadam se da sam ti barem malo pomogao , LP ;)
Ivana_zgPOZNAVALAC

apr 2014.

Pa nemoj tako, ovjek lijepo pita za mialjenje, prijedloge i ideje, ljudi se potrude i napiau neato, pa se svi malo smijemo i tako prolaze nam dani :ludak

apr 2014.

ubio sam se od smeha :vb_kez:
t@maraZMAJ

apr 2014.

Ma tema je super haha,baa mi je uljepaala dan haha :icon_smile:

apr 2014.

Sva ta zajebancija oko seljakanja klasicnim metodama uzme covjeku mnogo zivaca i dragocjenih trenutaka u kojima bi mogao mnogo ljepse i kvalitetnije uzivati umjesto sto se traumira hoce li ga neko zaskociti na djelu. Zato je teleportacija najbolji i najsigurniji metod pomocu kojeg sa 100%om sigurnoscu mozemo premjestiti biljoze na sajt a da nas pri tom niko ne omete. No, to nije jedina prednost teleportacije. Naime, kada dodje vrijeme da se uberu plodovi naseg truda na isti nacin mozemo teleportirati cvjetove do stana. Podrazumijeva se da smo za zalijevanje, prihranu, plijevljenje, trimanje, scrog, mnpdne, ffrndsa, hhbeo i ostale metode za bogatije i masnije hedove, takodje primijenili metodu teleportacije. Za sve informacije u vezi teleportera javite se putem PPAUOTN-a ili na broj telefona. Vazna napomena: teleporter je strogo zabranjeno koristiti za upadanje u bankovne sefove s namjerom da se izvuce novac koji se u tim sefovima nalazi jer je novac prljav i potrebno ga je oprati prije teleportacije. Za dodatne informacije u vezi pranja novca obratite se lokalnim politicarima.
CappyAMBASADOR

apr 2014.

Drug, nista te nisam skonto, ti nudis neke usluge ?
old schooll!ENTUZIJASTA

apr 2014.

Da iz prve ruke ti nudi :D
AnomalyISTRAŽIVAČ

apr 2014.

da se mogu teleportirat, sadio bi 100km od civilizacije, na sred livade uz rijeku :D
vedranSTENTUZIJASTA

apr 2014.

nadji mister NO.a pa neka iz pajpera svoga izbaci sa padobranom casice jogurta na sajt,,,ja mislim da 100 evra ce ti uzet za to

apr 2014.

Sve se da sredit,stali ste kod teleportacije mojne mi rei da neku~ia da se papa zeza,joa samo treba da mu lajkaa post,nego bodi ti nabrija na sajt i pazi sa mjestom,neostavljaj tragove :ridinghorse: i pobrini se da biljoze budu preneaene na tvoj sajt

apr 2014.

i nema kraja....:) frcaju ideje za roman napisati haha

apr 2014.

Licno imam jos citav sijaset ideja, ali iskustvo mi ukazuje da sam i sa prethodnom pretjerao, pa ne bi imalo smisla da ih iznosim :) Inace, kad smo kod prenosenja ucini to na najuobicajeni nacin, najprirodniji, jer svako neprirodno ponasanje izaziva sumnju. Budi slobodan i nasmijesen dok ih prenosis :)

apr 2014.

Ja preneo tako ato sam krenuo na pecanje na obli~njoj reci,naravno pecaroaki atap u ruci da svi vide da idem da pecam a bilj ice fino uauakane u rancu sa sve aaov iem na rasklapanje :)

apr 2014.

sjeme u d~ep i direkt u zemlju,ko se boji nek prvo proklija pa odnese.

apr 2014.

ja uvek biciklom na takve stvari , pod punom opremom ,kaciga ,rukavice ,sprinterice ,biciklisticke i ranac na ledja . Malo off road-a ,ekspresno stignem gde sam krenuo ,podignem sebi adrenalin i spojim dobro i korisno .
Ena&ModelsyAMBASADOR

apr 2014.

Mislim da prenosenje biljcice na sajt i nije velike problem,naravno ako te biljcice nepustimo da malo vise porastu pa ih tek onda presadjujemo...mislim da je mnogo teze i komplikovanije doneti te biljke sa sajta kuci kad ih oberes...:-)
cocoxxxAMBASADOR

apr 2014.

e to i mene zanima, kakve onda se tehnike koriste, a odnijeti ih na place nije neki problem, u kantu stavis, i naravno dan unaprijed iskopas rupe, zemlju i alat unaprijed odneses tamo, a kako kad imas 3 gotove biljke, jos ako ispadnu velike, gledam ovaj dnevnik early skunk ajde neka netko kaze kako bih se on snasao da recimo nema auto, a ima tri gotove biljke koje su visoke 2 i pol metra, ja ne vidim drugi nacin nego otrimati lisce, iscupati biljku, narezati ju, sakriti u obliznji grm i na par puta po nju.
TarzanZMAJ

apr 2014.

vjeruj mi da je strah veci kad nosis te male biljcice nego kad ides ubrati, bojis se hoce te tko vidjeti i skuzit di ti je sajt ovo ono, a ovako je to vec gotova prica i mozes kako hoces :D 3 biljke od 2 i pol metra trimati na sajtu?? pa to je JAKO puno vremena heheh.. ma narezes ju na grane i u vrece za smece, i ajmooo! :ridinghorse: po meni najlaksi i najljepsi dio growa HA HA HA :)
cocoxxxAMBASADOR

apr 2014.

Da ali kad stavljas biljke van, uvijek mozes imati dva mjesta na koja sadis, pa ako vidis da te netko promatra dok zakopavas biljke u zemlju, jos ih stignes izvadit i stavit za dva dana na drugo mjesto, a ovako kad je sve gotovo rizik je to ipak, ja kakva sam paranoja kad bih stavio sve u vrecu ili torbu i krenuo prema kuci biciklom, i da slucajno murja se provoza pokraj mene mislim da bih pao istog trena sa bicikla :rofl: , po meni je veci rizik uzimanje gotovog proizvoda sa placea, nego nosat ih tamo al ajd, nismo svi isti, neko se boji jedne stvari netko drugo, a netko ni jedne
Ena&ModelsyAMBASADOR

apr 2014.

U growanju nebih trebalo imati paranoje,ali opreza svakako da treba..tako samo sam sebi sredis misli i bez paranoja i bude sve ok...:-)
old schooll!ENTUZIJASTA

apr 2014.

Gledam danas u jednom HR gradu i oni su na biciklu,nova eu furka posto je biciklistu tesko uhvatit bilo kojim motornim vozilom pogotovo nogama :D

apr 2014.

Ove godine meni je ovo prvi grow, i znam da u doi do tog dijela kad u ih prenosit na sajt(koji je udaljen od kue 3-4km), ali vjeruj mi da se nimalo ne brinem. Meni su ak malo vee saksije i prenosit u ih na sajt kada porastu 5-10cm :D Tebi je to joa puno manje, i evo ti moje mialjenje. Hladno samo, u ruksak stavia i prenesea. Smisli samo da ti se ta zemlja ne bi prosula u ruksaku. Bez emocija i nervoze prenesi to, proaetaj, sa osmijehom na lice. Ajde reci, jel bi ti nekoga zaustavio da ga pitaa ata ima u ruksaku? :D Opuateno samo :D

apr 2014.

evo moj plan je da growam 10 komada u velikim casama od pavlake i onda da prebacujem do sajta pola-pola.... a sve ti zavisi od situacije ko ti se nalazi na putu do spota... ja sam na vikendici u sumi i imam pet 5 komsija oko sebe i prakticno to mi je vikend mesto pa nisu cesto tu i sama ta okolina je cela moja ...hvala bogu pa je meni to jednostavno a bas me zanima da cujem jos prica kako je vama ? :)
Zeljko84ISTRAŽIVAČ

maj 2016.

Da li moze da se prenese na sajt biljka par km daleko u nekih pola sata vremena,a da se pre toga kuci izvadi iz posude gde je stojala i tako da se odnese tamo i stavi na mesto,mislim na nju da li ce joj nesto faliti ili mora direks iz posude u zemlju?:D

maj 2016.

Ne ku~im pitanje ali nemoj sa korijena zemlju skidati. Kolika je ta biljka uope?

maj 2016.

Direkt iz posude u zemlju je bolje naravno,zaato bi bespotrebno izlagao koren suncu i svetlosti. `ta ti teako da ponesea biljku sa sve saksijom..tj lakae je nego bez nje :fuck::upiii:

maj 2016.

Najja i su mi oni biseri ato sele biljku nakon mjesec dana u kantama jupola. Ja brate 5 biljaka u pvc tube tutnem u ruksak, na lea i pi i lagano biciklom. Biljke se sele na sajt dok su joa u malim posudama, van zdravog razuma je seliti ogromne biljke.
Zeljko84ISTRAŽIVAČ

maj 2016.

@ChiliHead @Avantura @No Joke hvala.45-50cm je esmeralda velika.Prob je brate sto nisam imao sajt nego je bio plan da se istera do kraja u kanti.Ali posto je nadjen,resio sam da prebacim i zato to radim.Inace ovo je prvi grow,pun sam ne znanja i nadam se da mi ne zamerate glupim pitanjima,jer ona meni mnogo pomazu..ako me razumete.
Zeljko84ISTRAŽIVAČ

maj 2016.

Pozz ljudi,prebacena je devojka na sajt,s tim sto mislim da kada sam je vadio iz kante da je ostalo malo korena,to sam video kada sam ostatak zemlje vadio pa primetio u kanti zile.Posto je vece,uvek se opusti pa je onako mlitava..takva je bila i sada,pa se nadam da je nisam povredio.Zalio sa 5l vode,stavio okolo puzomor i mrezicu radi bezbednosti.Okolo nje ima do metar cistine sa 2 strane a sa druge 2 po nekih pola m,da li je to dovoljno?Sve je posle zbunje,neko manje neko vislje,s tim sto je sa jedne strane stoje na nekih 20-tak metara daljine velika odnosno visoka drva pa se nadam da nece zaklanjati sunce.Cim odem sutra,jos malo cu da raskrcim mesto oko nje pa cemo videli.Hvala svima na savetima,do sada po instrukcijama svih clanova i da kazemo drugara :) sve je islo po planu,nadam se da ce i dalje tako biti.
mingAMBASADOR

maj 2016.

Lagana aetnjica bez osvrtanja dal me neko gleda jer to je neato najsumnjivije kad vidia da se ovjek paranoi no okree. Biljke po tri nosim u neprovidnoj kesi, saksije od dva litra. I tako dok hodam lafo tra~im gljive ili malo zove naberem i dok berem osmotrim svih 360 stepeni. Pred sajtom glumim da sam vidjeo neku gljivu ili sli no pa kao uberem a u stvari gledam iza da nema koga. Ako idete kroz aumu znajte da vas neko teako mo~e pratiti kroz aumu ;) Vodu kad nosim napunim one bidone dupke pune da se nebi ulo u rancu kako bukaju, to isto ako nekog sretnem usput, ali joa nikoga nisam sreo. Ako u nekoj zabiti i sretnete nekog lokalca pozdravite ovjeka, a u glavi neka vam je uvijek neka spremna pri a, jer vole ljudi zapitkivati pa ljepae je neato smisleno odgovoriti nego biti zbunjen. Uglavnom, prije obilaska znam malo isparanoisat, ali onog momenta kad dodjem do prirode-aume ja sam opuaten skroz. Razne vrste rekreativaca odlazi u prirodu pa gledajte da li ite ne njih.
putryPOZNAVALAC

maj 2016.

bas sam se nasmijo haahha frka oko malih biljcica. @No Joke Ja moram od metar biljke micat s balkona jer sam mislio da nece tolko narast i da su automatici kad ono prerasle ogradu :upiii: sad cu morat posudit caddya ili kombi hahahha
lukasAMBASADOR

jun 2016.

uzmes palice za golf,u torbu stavis dvije tri osnovne,,pored njih stavis biljoze u casama,namjestis lopticu da izvedes pocetni udarac,okrenut prema sajtu naravno,za kilometar ti treba desetak udaraca,i tako lagano do sajta,ako te neko sretne bice mu jasno da igras golf i nece nista posumnjati,kada budes patovao lagano se sagnes i posadis biljke,ja tako radim godinama i svi misle da sam pasionirani golfer:):(:)
L0oDZMAJ

jun 2016.

Hahahaahah kralju :D hahahaah:lol::lol:smiley9934:vozdra: moram pocet golf igrat :lol:smiley9934

jun 2016.

fakat, mesta tu ima :)
StipeZMAJ

jun 2016.

jun 2016.

ma puknes je iz korena, raste gde padne :D
FarmerLEGENDA

jun 2016.

Nisam citao sve i vjerovatno si dobio vec svakakvih savjeta al evo kako Monsieur Jorge to radi - zdravoseljacki :) -> premotaj na 18:06 min bA64c3jxuck

jun 2016.

premotano,uope se na njemu ne vidi da ide presaivati travu :D

jun 2016.

mene proljev uhvati od serevantesa :poop::poop::poop:

jun 2016.

Haha No Joke :D. On je tipi ni primjer amera. Sve je uvijek gledao kroz lovu. Pogledajte samo tko mu vodi marketing. Nabrijani klinci sa svojim polusavjetima na njegovim blogovima.:vozdra:
PimplariusLEGENDA

jun 2016.

Ma Jorge je bog za mene. Mo~ea jako puno nau iti o uzgoju cannabisa iz njegovih videa. To ato mu marketing vode neki drugi ljudi je neka druga pri a.

jun 2016.

Al me nasmija "nikome ne staj" ahahah

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se