VUTRA
ForumUzgajanjeVanjski uzgojCvetanje
LEGACY

Cvetanje

20 odgovora2,559 pregleda

okt 2016.

Pozdrav ljudi slu ajno sam u maju naleteo na forum itao malo i setih se da imam jednu staru menku u ateku posejah i ni e bilj ica i to ~enkica :) doduae malo sam je kasno posadio (oko sredine juna je nikla) i dugo je stajala u aai od jogurta, uspeo sam da je prenesem na sajt tek oko 1. avgusta i zbog toga i nije baa neato izrasla ato se vidi na slikama ali s' obzirom da mi je to prvi grow i da nisam koristio nikakve hemikalije niti ubriva i ostalo, jednostavno sam je posadio zalivao i niata viae (pravio sam jedino neki sok ato sam naaao ovde na forumu sa lukom i opuacima pa sam to povremeno polivao oko boljke zbog pu~eva i drugih napasti) joa je i ok. na~alost nisam imao puno vremena da visim na forumu tj na kompu uopate pa je to sve tako ispalo, do sledeeg leta u detaljnije da prelistam forum :) no da skratim pri u ini mi se da bi "mala" trebala uskoro da bude spremna (a mo~da ve i jeste) pa ako mo~e neko da mi ka~e prema ovim slikama da li da je vadim ili da ekam joa i koliko ? i kako da prepoznam kada je spremna ? brine me i to jer je od juce krenulo loaije vreme hladnije je a slabo ima i sunca smorio bih se da mi sad pred sam da odapne.. prve dve slike su od 16.09. a preostale tri 02.10. na novim slikama se vidi da su krajevi listova dobili neku braon boju a kao sto vidite pri dnu ima manje listova jer su bili po~uteli pa sam ih otkinuo.. nov sam na forumu izvinite ako sam prekraio neko pravilo hvala unapred i pozdrav ! slike nisam uspeo da ubacim pa evo link .. http://www.filedropper.com/grow

okt 2016.

Ne vidim slike jbg. Valjda se moraju skinuti prije, a to ne ~elim :cool:. Ako znaa kad su po ele cvijetati, neki datum otprilike, e na to nadodaj 55 dana i znat ea okvirno kad mo~ea skidati. Ili te slike "resize" u paintu ili nekom alatu pa ih ubaci tu dolje drito na forum. Bit e bolje do godine, kad malo prelistaa forum i bolje se pripremia ;).

okt 2016.

hmm mislim da je krajem avgusta - po etkom sept po ela da cveta, evo mislim da sad mogu da se otvore slike bez skidanja pa pogledaj , prve dve slike su od 16.09. a preostale tri 02.10. na novim slikama se vidi da su krajevi listova dobili neku braon boju a kao sto vidia pri dnu ima manje listova jer su bili po~uteli pa sam ih otkinuo.. da li da vadim ili da ekam joa i koliko odp ? i kako da prepoznam kada je spremna za vaenje ? brine me i to jer je od juce krenulo loaije vreme, hladnije je a slabo ima i sunca ne znam koliko ce to da potraje a bio bi mi problem da je prenesem na gajbu.. :zvezda:: evo i linka https://imageshack.com/a/VN4M/1 pozz :wave: PS : sajt je malo izmeaao slike prilikom uploada ali sam ti ih ozna io brojevima :joint:

okt 2016.

`ta da ti velim, rasla je u nehumanim uvjetima ato je vidljivo iz slika, a i sam si to priznao. Kad se uzme u obzir sve dobro da je doala do faze u kojoj je sad. Ne nemo~ea je premjeatati u na gajbu, to se ne radi nikako sa ukorijenjenim biljkama u cvatu. Nisi ti jedini koji nemaa sunca, nema ga nitko, cijela regija je pod oblakom. Nemoj viae kidati listove, to ato su dobili braon ili bolje rei ljubi astu boju je od malo ni~ih temperatura, to je prirodno u ovo doba u vanjskom uzgoju. Ionak ti biljka ima par listova i samim time joj je usporena fotosinteza. Liae je za biljku ko za ovjeka ruke, nemaa ruke, nemaa s im primit ~licu i vilicu da bi jeo. Tako ti je i biljka, nema liaa i nema s im primati svijetlost i sunce, nema di skladiatiti mikroelemente i umire ili ostaje neuhranjena. Tvoja je negdje na pola cvijetanja, sreom ostalo je neat listova, ali nije ni hedove oformila kak treba, a s obzirom da je i neuhranjena, s malo listova ovo vrijeme joj predstavlja najmanji problem. Sad ata je tu je, nemoj je brati nikako jer nije to ni blizu kraju, ako mo~ea nahrani je nekim gnojivom za cvijetanje, ako ne, do e ona i bez tog do kraja, znao ona ata je post :D. Kraj mo~ea o ekivati negdje 1.11. do e i ljepae vrijeme tako nek te to ne brine ;). `to se ti e toga kako biljka izgleda pred branje, to mo~ea provjeriti u bilo kojem zavraenom dnevniku vanjskog uzgoja. I nemoj viae tako mu it jadne biljkice, malo se naoru~aj znanjem za do godine, i sretno s ovim do kraja.

okt 2016.

i da mogu nemam gde.. :) sunce me i ne brine toliko koliko niske temperature ve je na samo par stepeni iznad nule ako padne joa malo i uhvati mraz ne znam da li e pre~iveti :/ jel mo~es da mi preporuis neko gnojivo i koja je cena toga odp ? ili ako mogu mo~da sam da naprivim to ? ii da li da smanjim sa zalivanjem s obzirom da su niske temperature i vla~no je. .

okt 2016.

Uzmi bo icu Plantele cvijet, to ima u veini poljoprivrednih trgovina i apoteka, vrtnih centara, agro centara, ima ih i po nekim veim trgova kim lancima za uzet. Doe ti oko 3 eura, sia brate ;). Ni nema smisla da ti preporu ujem neata skuplje za tih preostalih 20-tak dana, jer je i vrijeme zaebano. Jedan mraz mo~da i pre~ivi, ali ako se zareda par takvih jutara i ako u narednih tjedan dana maksimalne dnevne ne probiju granicu od famoznih 15 stupnjeva sumnjam da e itko od nas imat kakav napredak na bolje. Ova hladnoa e baciti biljoze u hibernaciju, ako nastavi biti ovako sumnjam da ih nakon tjedan dana hibernacije iata viae povratit u ~ivot. Nema druge nego nadat se zatopljenju, ovi meteorolozi ionak nikad nisu znali pogoditi dugoro nu prognozu pa se nadam da su i ovaj put u krivu.

okt 2016.

nije puno realno :) a bie od koristi sigurno, nadajmo se da greae kao i obi no.... a ka~i mi ato se ti e zalevanja ja sam je ina e zalevao svaki dan sa pola flaae vode (od 1,5l) osim kada je kiaa da li je to dovoljno i da li sad trebam mozda da poja am tokom cvetanja ili da smanjim mo~da zbog no~ih temperatura kontam da je preko noi i ujutru vla~no tamo od rose
Hammer 2POZNAVALAC

okt 2016.

:wave:Ako ju ne mislia hranit po meni nema potrebe niti da ju zalijevaa viae s obzirom na godianje doba u kojem su kiae normalna u estala pojava.Beri im padne prvi mraz.Moja preporuka je da ju suaia cijelu(svejedno je mala)okorenjenu naopa ke nekih dva tj,prije nemoj niti probavat puait.

okt 2016.

ljudi imali smo sree mraza nije bilo a i hladniji talas je proaao (barem kod nas :) ) malo je potamnela zbog smrzavanja al bitno da je pre~ivela zahlaenje... meni se ini da je ovo gotovo ali nisam 100% siguran pa mi treba vaae mialjenje da li da vadim ili da sa ekam joa malo , trenutno je ok vreme,ima dosta sunca dnevne temperature su od 10 do 15 stepeni prema prognozama ka~u da e tako ostati do 05.11 . pa sam kontao do tada da je dr~im da se nakupi joa malo sunca :sun2: evo slike pa pogledajte slikane su pre 4 dana, 23.10. :watch::wave: https://imageshack.com/a/xgoM/1

okt 2016.

Ostavi joa malo ako si u mogunosti dok ima sunca ali kad dnevne temperature idu ispod 10 stepeni nema viae smisla dr~ati.

okt 2016.

tako sam i kontao to je taman do 05.11 odp zna i joa maloo :)

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se