VUTRA
ForumUzgajanjeVanjski uzgojGuerilla Grow Pitanja/Odgovori
LEGACY

Guerilla Grow Pitanja/Odgovori

72 odgovora6,215 pregleda
HowardMarksENTUZIJASTA

dec 2021.

Dobar dan dragi ljudi , spremam se psihicki i fizi ki za guerilla grow ovu sezonu outdoora. Tako da prou ia sam neke stvari o tome , imam 2 guerilla growa u patikama , al nisu bili nesto preposebno a i to je bilo davno. Ove godine sam se odlucia na automate: Poato idem guerilla style u dalmaciji , to ce bit po nekim divljim brdima i kamenjaru , mislim se zabost ih u zemlju od starta , znam od prilike gdje cu trazit sajt. Bitno mi je da ih uklopim u okruzenje , iz tog razloga necu ih stavljat u potove. Tia bi ih trenirat al zelim to izvest sto diskretnije , posto su automati , koliko sam pro ita nevalja ih kidat jer ce im usporit rast a imaju odreen broj dana do cvata, sto znaci LST i neko airenje grana sa ~icom tj vezivanje da sunce probije u sredinu biljke da naraste vise grana i guess? Scrog nebih radia radi diskrecije a i paranoican sam sta se tice dronova itd zelim da izgleda sto prirodnije iz daljine da se neshvati. Koristit cu plantelu vege/cvijet i zeljezo to mi je dragi @Bizzzo predlozia. Tako da plan je za sada doc na poziciju na sajt (znam otprilike gdje cu) , iskopat rupe u sljedecih mjesec dva donijet neku zemlju al vjerojatno cu donijet 25kg ili nesto tako i mjesat je sa zemljom sa sajta , imamo kvalitetnu zemlju pa ce to bit okej valjda ,(bit ce posla hodanja i prenoaenja jedno 50puta gore dole) , pripremit neke kanistre sa vodom donijet ih , ostavit po grmovima da si skratim posao ,pokidat neku ~ivicu ali niata previae , cilj je da izgleda sve natural i netaknuto , mislim se , gledao sam na youtubu kako neki guerilla groweri kopaju neke malo vee rupe i stave vodonepropusni materijal (tarp na engl neznam na naaem kako se ka~e) u rupu i skupljaju kisnicu za grow (rade to zimi i guess) i onda kad dode ljeto pokriju to da ne ispari voda i to koriste za zalivanje. Stvar je sto nemam vodu blizu sajta i bit ce udaljeno jedno 2km pa onda 2km moram aetat nazad svaki put.Gleda sam sve otprilike preko google eartha i mjeria distance xD. Plan je nosit kanistar vode od 7L u torbi svaki put i glumit da sam neki sportaa - hiker vamo tamo , bit ce jebeno. Sjecam se zadnji put kad sam to radia nisam mora toliko aetat jer mi je sajt bio blizu mjesta stanovanja ali sada je drugacija situacija i moram bit viae tajnovit radi obitelji itd. Iz zadnjeg svog growa radio sam to ovako : imao sam neke kanistre vode od 7-10L. Probuaio sam ep i stavio neku tkaninu unutar kanistra i da viri vani kao fitilj okrenuo ih naopa ke i dr~ao svaki pored biljke da cijedi i zamaskirao bi ih u grm. Piljevinu sam zamjesao u zemlju da zadrzi viae vode , i stavio sam neku plastiku preko stabljike biljke u cijeli krug od pola metra tako da sunce ne isuauje zemlju na povsini.I zaljevao sam ih svako 5-6 dana nekad nebi dosao 10ak dana a i bio sam lucky sto se kiae tie to ljeto padala je svako malo.I taj zadnji grow je bio uspjesan. Sta se tice sigurnosti sajta vezivat cu koncem za aivanje travke po putevima gdje mislim da je neophodno da se proe do sajta , tako da ako netko proe razbit ce konac 100%. Ostavit cu pokoju kovanicu po zidovima i tako. Neznam koji joa trik mogu ucinit da bi saznao jel se itko kree , naravno gledat cu ima li razga~ene trave i otisaka po podu , naravno koristit cu rukavice sto god budem dirao po sajtu sve te kanistre boce itd , i uvijek cu aetat okolo sajta i provjerit jel sve safe prije nego sto uem. Plan je posadit 5test experiment automata auto cisto da se zabavljam s necim dok nemam sto radit. Sadim 5x test automata u drugi mjesec (znam da su temperature sjebane i da ce biljke bit male i da ce takve i procvjetat itd al ovo je samo for fun i da testiram sto ce se desit. Test grow bi trebao bit gotov sredinom 4tog mjeseca i tad sadim 10x auto i tad bi trebao bit gotov sredinom 6tog mj , i tada stavljam jos 10x auto i trebao bi zavrsit sa growom krajem osmog ako sve proe po planu. Pitate se cemu toliko biljaka , pa inace da sadim foto posadio bi 4-5 , al posto sadim automate koji mogu ispast po 30g svaki onda sam se odlucia za viae growova , bit ce dosta experimentiranja itd a i nakraju ovog growa nadam se da cu izvuc neku zimnicu a i dobar leg workout od pustog penjanja po brdima haha. Zadnji put nisam ima problema sa nametnicima pa se nadam da ni ovaj put necu imat tih problema. Narucen je mikroskop za trihome, plantela veg/cvijet/~eljezo , uzet cu jos nekoliko integra boost 62% moisture packova za odrzavanje vlage u budovima u teglama da se ne presuae i to je to sto mi treba za moj skromni grow.. alate za kopanje imam vec i ostalo. Mislim se uzet hidrogel ako ga ima u nekom agro shopu , nadam se da nije skup , to bi mi bilo pod obavezno da nabavim jer dosta ce mi posla umanjit! Znaci imam pitanja za vas outdoor manijaci i guerilla groweri : -Voda : koji bi bio najlaksi nacin za imat vodu na sajtu a da ne aetam svaki put sa 7L kanistrom na leima. -Koje tehnike treniranja biljke bi najvise odgovarale mojim automatima a da nekoristim mre~e itd da nebude upadljivo. -Dali je ovo uopce dobra ideja sadit 2x growa automata u 4ti mj pa u 6ti ?Jel mozda bolje prvi pravi grow u 5ti mj pa sljedeci u 7mi do 9tog? test grow u drugi mj se ne racuna kao grow :p -Svaka vasa guerilla grow iskustva su dobrodosla! Ovaj post nije dnevnik ovo je samo raspitivanje i da budem siguran da sam sve dobro zamislio. Poato imam ocd otvorit cu dnevnik zasebno kako treba sve uredno i lipo :D. PEACE OUT
dzidzoLEGENDA

dec 2021.

Potrebno je više od 2 mjeseca automatima, računaj 3 tako da to odma remeti računicu. 7 litara vode za 10 biljaka je smješno tako da i na tome moraš poraditi. Posebno u 7-8 mjesecu kad bude 40°

dec 2021.

To si gledao u UK, kako ekipa sadi izmeu autoputa:) Oni ~ive od toga, a biljke kao da su im u dvoriatu. Nisam pro itao cijeli post, ali dobra ideja :thumb: Humbolt ti ima Freak shou i super freak shou strainove. Nikako ne li e na cannabis, dok ne dobiju vrhove. A i onda, treba znat, ato je to, to no... Uguglaj si Freak show strain!
HowardMarksENTUZIJASTA

dec 2021.

wow ,nisam zna da postoji freak show strain sa liscem sto ne izgleda ko cannabis , interesantno .. i DA gledao sam UK guerilla growere ima ih par po youtubeu haha .. oni tako kopaju rupe i obla~u ih tarpom kao sa slike gore .. @dzidzo pa morat cu 2 puta ic do sajta u najgoru ruku .. zato i razmisljam kako da vodu rjesim na sajtu

dec 2021.

Imaa i frisian duck, listovi kao pa je noge. :) Isto u vegetaciji, nikako ne izgleda na cannabis, ali daje ja i high i uzgaja se i u indooru, jer je dobar strain! U UK imaju puno viae padalina, tokom ljeta. Na svakom sajtu, napravi malu baru, kao oni. Biljke zakopaa direkt u vre e i u nekoj rupi. Ovi englezi sa dronom, prvo pogledaju sajt iz zraka, jer danas ima ekipe, ato ciljano lovi sajtove. Vjerojatno si i ti uo, ne mogu se sjetiti, kako ih nazivaju. Mi bi rekli, Leainari:) Uglavnom, sretno i pazi na sebe!
Chilliman420AMBASADOR

mar 2022.

`to mislite o mal u kore bora oko biljke u outdooru?
BizzzoZMAJ

mar 2022.

Nemogu naci tocno za koru. Medjutim ocigledno ima razlike da li je suha ili svjeza. Smee borove iglice, takoe pozvani bor slama, nisu kisele. Prikupljanje starih borove iglice besmisleno je ako pokuaavate zakiseliti svoje tlo. Druga stvar je da ak i kad je svje~a, borove iglice su samo malo kiseli i stoga mogu imati ograni eni u inak na promjenu pH tla.
Chilliman420AMBASADOR

mar 2022.

Ma brate mislim na bas malc kore bora iz Lidla onaj....

mar 2022.

ma brate ako zelis kvalitetan odgovor onda napisi kvalitetno pitanje, covjek ti je lijepo objasnio, ne budi *****. napisi sta tocno zelis, kako, zasto i koja je svrha, i dobit ces informacije koje ce ti pomoc
Chilliman420AMBASADOR

mar 2022.

Moje pitanje je jasno, tra~im mialjenje i eventualna iskustva s tim u outdooru jer nikad nisam radio out ve samo indor, a vrijeanje je potpuno nepotrebno, netrazim pomo vec mialjenja/iskustva starih growera, a ne nekulturu growera s jednako godina iskustva, recimo Barba bi tu imo svasta za rec, ali vamo nema puno igra a s takvim iskustvom, zato tra~im samo savjet/mialjenje/uskustvi

mar 2022.

Nema smisla kupovati to i nositi na sajt, ako ti je to plan. Bizz te je uputio u dobrom smeru, samo nisi skontao. Mo~ea potencijalno sniziti pH zemlje sa tim. Imaa valjda na sajtu liaa, trulog drveta i sli nog za nabaciti kao mal . Ako je sajt neki pitomi u dvoriatu, ja bih pre preporu io vunu ov iju ili baa ove iglice ato Bizz spomenu ako imaa u blizini jer imaju bolji u inak ato se ti e spre avanja pu~eva.
Chilliman420AMBASADOR

mar 2022.

Ma sajt je na viksi, sad gledam sta bi mi sve trebalo za pripremu samog sajta i za zaatitu od nametnika, ina e imam tamo kruake, jabuke i tako to...
BizzzoZMAJ

mar 2022.

Mislim stvarno. Ovo je do jedne razine i mrcvarenje. Dodajes nesto u jednadjbu i trazis iskustva kao da se radi o revolucionarnoj metodi uzgoja uve~enoj iz Japana. Kupovati koru u Lidlu i nositi na viksu. Ajd molim te izgovori to jednom naglas. I probaj da ne pocinjes slijedeci post sa "MA". Da si napisao ista osim ONE KORE BORA mozda bi i dobio detaljniji odgovor. Nisam htio biti bezobrazan medjutim eto. Napisao sam. A sad, bezobrazan ili ne, i mene ce moderator moderirati ako sam nesto krivo napisao. Slikaj deklaraciju s te vrece iz Lidla pa da vidimo sta pise na njoj jel KORA OD Bora ili mozda ima i neke druge kore unutra. Ili mozda neke sintetike. Ili kojecega. Batali se corava posla i ako ti je vec Barba toliko drag i prekrasan sto mu ne posaljes privatnu poruku? Pa cekaj odgovor od njega. Ipak je on covjek s najvise iskustva u outdoor uzgoju :D
Chilliman420AMBASADOR

mar 2022.

Nisam za tebe rekao da si bezobrazan ali dobro, nema veze, drzat cu se indoora , a out kaki bude bude....
Chilliman420AMBASADOR

mar 2022.

Evo vise o kori bora...
BizzzoZMAJ

mar 2022.

im piae da ima svega,odnosno ne to no sta je unutra, znaci da je vjerovatno ima svega. Mo~ea riskirati pa dodati sta da ti ka~em. Ono sto mi nije jasno, 42% + koliko je 100%.
Chilliman420AMBASADOR

mar 2022.

Bolje pitat nego skitat, nemam bas novaca na bacanje...

maj 2022.

Kora od drveta nije baa dobra za mal ! Ja ju koristim,kao stazu uz biljke,da ne raste korov. Mada ima viae vrsti....ima kao medij za orhideje i iz njega raste svaata. Druga vrsta je ukrasni i on je duplo skuplji,ali puno bolji kao mal ! Jedino ato ti treba 200kn minimalno za 4 biljke,ako ne i viae,dok sijeno radi istu stvar,isto kao lia e,koje je po meni,joa najbolje,jer se prije zime,zakopa i pretvori u kompost!
BA-KA-LU-LAAMBASADOR

jun 2022.

Prika moja sezona prije, donesi dvije bačve od 250 litara i stavi ih u grm, poklopi ih mrežom da lišće ne upada u njih i stavi na njih komad lima kosom kosom da se zalije kišnicom to i zimi ćete imati napunjene bačve do 4 mjeseca. Tako uvijek radim i imam vodu bez vuče i rizika da me netko vidi s kantama
sukuracENTUZIJASTA

jun 2022.

Ljudovi pitanje , mozda je spam ali eto ubite me , imam sjemenke durban poison-a sativcine , da li mi ih je kasno sada staviti i je li bilo ista od tog , u pitanju je dalmacija srednja?
BadiZMAJ

jun 2022.

Nije spam, ali u onoj drugoj temi jest ;). Pa nije kasno, pogotovo ako si u Dalmaciji. Iako je Sativa dominant Durban Poison ina e cvate relativno brzo :).
PikacuAMBASADOR

jul 2022.

Evo jedna korisna info,zna i samo zatravniti sajt i netrebas zaljevat esto.
SpeedhedAMBASADOR

avg 2022.

Evo jos jedne korisne informacije za nas kojima je "mrsko" u gerili zalijevati biljke :zvezda:: ::umirem::

avg 2022.

Navui ea samo glodavce i pu~eve :D
PikacuAMBASADOR

avg 2022.

Da nekuzim ni ja kj bi lubenice bacal oko biljki ahaha,em su skupe,em uo ljive..
SpeedhedAMBASADOR

avg 2022.

A ne kontam ni ja al naao na Instagramu od nekih amera hahaha
maškaZMAJ

avg 2022.

A ko e zalijevat lubenice? :( Edit: Aha, to su "gotove" lubenice :crazyd: mozak adio
sukuracENTUZIJASTA

feb 2024.

Pozz ljudovi pitanje jedno, u vezi vrea za sadnju, da li bi mogla ii foto u 55l vreu tipa ovakvo, poato mi je problem s kopanjem , kamen na kamenu sivon, dalmacija, hvala

feb 2024.

Ja imam problema sa Chillijem,jer kad su u potovima,oko podneva kad udari sunce,korjen se skuha! Ja mislim,da bi mogao,ne uzgajam Cannabis vani,ali ako ju nekako zaatitia,da sunce ne udara direkt u pot,mo~e se...
: /ISTRAŽIVAČ

mar 2024.

Ukopaj se sto dublje u kamenje, em je stelth em ce ti malo stiti od sunca i topline. Mada zna biti zajebano u 7. mjesecu ako nemas uopce hlada, nije nemoguce ali racunaj puuuuno zalivati..
ivan333POZNAVALAC

mar 2024.

Ekipa,kako da zastitim biljke od divljih zivotinja..u kraju di ssdim ima jakk puno svinja divlji i srna

mar 2024.

Mokri po sajtu svaki put kad doea, to bi trebalo biti dovoljno. }ivotinje najviae komuniciraju mirisom, a naa im je okida za bijeg.

mar 2024.

Pozdrav,ove godine planiram outdoor. Poato biljku ~elim ato viae ukamuflirati u okolia planirao sam je posaditi direktno u zemlju, problem je tlo koje ima i kamenja. Pa zna li netko ako iskopam rupu veli ine saksije i napunim je plodnim tlom hoe li biti problema?
GroffAMBASADOR

mar 2024.

Iskopaj rupu neato veu od saksije i ubaci cijelu saksiju.

mar 2024.

I joa me zanima poato u biljku posaditi za po etak u manju saksiju vani,koliko vremena trebam da je izla~em suncu kad tek nikne iz zemlje pa dok ne bude spremna za citav dan sunca.
MeskalitoLEGENDA

mar 2024.

Posadi , nemoj da se pitas tolko :banana123:

mar 2024.

nemoj je izlagat na sunce kad tek nikne, prvih tjedan-dva je drzi unutra (blizu prozora i da ima propuha malo) u malom potu i onda kad se korijen razvije, presadi vani. sad su ionako nocne temperature pre niske za stavljat vani
RAOZA.ZMAJ

apr 2024.

Takoer od psa kakicu mo~ea ostaviti u blizini. Isto tako od psa dlaku napravia smotuljak i ostavia blizu biljke. Stara svinjska mast uzmea u krpicu stavia kaaiku masti zave~ea krpicu za neku motku u blizini. Takoer mre~icu mo~ea staviti. Vidi da nije baa bijela jer je uo ljiva imaju sive/crne.

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se