VUTRA
ForumUzgajanjeVanjski uzgojeo da i ja prestavim svoju jadnu biljčicu
LEGACY

eo da i ja prestavim svoju jadnu biljčicu

134 odgovora9,283 pregleda
imenjakENTUZIJASTA

avg 2011.

biljka je stara kojih mjesec dana, posadio sam je po etkom 7. mjeseca... bile su 2 al na~alost imo sam problema sa kukcima, 1 su dokraj ili, mislio sam da je i ova mrtva, al nije se dala, par dana kad sam iao malo sreivati mjesto uzgoja sku~im da se razgranala, od skoro pa potpuno uniatene biljke je uspjela opet porasti... nego da vas pitam, ata vi poduzimate u vezi kukaca, jel imate tih problema? ajde ja pretpostavljam da sam kasno zasadio pa zato me i sjebali skakavci, jer u proljee ih i nema baa tako, a sad na milijarde ih ima, a ako ve odrasliju biljku malo pojede ko ga jebe... i do kada najkasnije mora biljka pokazati spol? ja se nadam da e joa malo rasti, ojaati pa tek onda pokazati spol, jer sad nebi baa neato dobio, sitna je, visoka mo~da pol metra... a ata je to.. e da, i finalno pitanje, jel se mo~e kak upasti preko slike da se sku~i ip ovjeka, mislim ono mo~d bezvezno pitanje al ko zna, mo~da i nije baa tako bezvezno..
SenzaPietaPOZNAVALAC

avg 2011.

Pa sa obzirom da si je zasadio kasno i nemogu ce je da naraste nesto velika,al ok i ovako narasce ona jos malo. Sto se kukaca tice ne znam koji preparat da joj das,al sacekaj nekog od ekipe pa ce ti reci.Spol bi trebala ovih dana da pokaze,zavisi od i od vrste neke cvetaju malo kasnije,neke ranije. A sto se IP tice,ne mogu ga provaliti posto je Vutra.org skriptovan tako da je ok... Enjoy
herb-o-logistENTUZIJASTA

avg 2011.

Preko vutra.org ne mogu provaliti ali preko slika bi mogli kad sajt za slike nije enkriptiran. Ali od tolko slika i korisnika joa nitko nije provaljen tako da nema razloga za brigu ;)

avg 2011.

about IP bro, don't worry be happy, a malena izgleda OK, steta sto si kasno krenuo al' daj joj puno sunca i hrane i moze to da bude super na kraju p.s. otkud je u saksiji, zar nemas uslova da je zabijes tu negde napolju
imenjakENTUZIJASTA

avg 2011.

a gledaj, sunca ima, jest da je usred grmlja usred aume, al sam airoko pokr io, tak da ima baa direktnog sunca od negdje 9-10 kad se mal sunce digne sve do 5-6 sati... po meni je to dobro... zna i negdje 7-8 sati je sto posto pod direktnim suncem..:sun2: (joa ako bude visoka kojih 2 metra e onda tek bude joa viae sunca direktnog dobivala jer doe na visinu samoga grmlja, a zbog grmlja dobiva sad manje svjetla) mislia da bi mogo malo gnojit zemlju, nije pre mlada bilj ica? tej joj mjesec dana:icon_lol: a zaato nisam presadio po meni nema nekog smisla, ova posuda je od negdje odoka 30+ litara, visina odoka oko po metra, i joa je u cjeloj posudi kvalitetna zemlja, pjeska uba eno itd... ovdje u nas ti je zemlja strava ~iva, crvenica, al ku~ia ako ima zemlje si sretan, okopavat zemlju moraa krampom bez zajebancije, na metar zemlje milijarda kamenja, ovdje ti je sve isti kamen... ali ajde, da sam na du~e relacije iao sadit zna i na proljee da sam krenuo onda bi se isplatilo, a po meni ovo kratko pa biljka nee ni ovo prerasti tak da po meni joj je sasvim dovoljno a kud ima i bolju zemlju... a da bi iao presaivat onda bi isto bio onaj stres ata ne biljci, i onda bi stala neko vrijeme sa vegetacijom jer nemoa ti presaivat bez da pipnea korjen itd... ata ne.. mislim si za proljee pripremiti malo lokaciju, da sredim problem sa zemljom, jer je sve puno kamenja da to maknem ataemi kamen, da nabacam mo~da vreu-2 zemlje normalne, i imam ubriate, bacamo slamu i govna od zeeva i kokoai, dost dobro gnojivo, time se redovito polje gnoji.. pa mislim sad joj i one bo ne grane rastu, a i na dan dosta naraste, ovi gornji listovi rastu ko ludi zna centimetar-dva na dan narast... zna i za mjesec dana bi bila duplo vea... da raste ovim tempom, a duplo vea zna i i duplo viae robe..

avg 2011.

Ako je u tegli, slobodno nakon mjesec dana mozes poceti gnojiti. To je kao neko vrijeme kad bi gnojidba i trebala poceti... Samo se drzi propisanih doza i bit ce u redu. Mozes za pocetak staviti pola od propisane doze pa ces vidjeti kako ce reagirati na to, a kasnije povecas... Ne brini sto je mala (i sam si rekao da je kasno zasadjena) bit ce sigurno neceg za u rizlu staviti (naravno ako je zena) Sretno!

avg 2011.

Slatka je..:)ja sam moje djubrio kada su bile male,ono sto se kaze ISCELICIO SAM IH :Dsada su preko metar ipo. -nego hteo sam zamoliti za jedno objasnjenje..imam tri iste biljke koje su velike i pored njih jednu koja nije iste vrste-vidi se odmah po listu-e pa sad... ona mi je jos nekako mala,i ima siroke listove ono bas siroke.Sumljao sam dugo da je muzijak ali nije,pocela se lepo formirati ali ipak bas dosta zaostaje za ovima a zalivam ih isto.Dajem om prehranu preko lista i preko korena, i ove tri mi fantasticno reaguju na ta dva djubriva,napreduju extra,dok ova deluje skroz zdravo ali sporo??!?!?!? -a za jos vecuMOJU muku,na ovim tri se pojavise te zute tackice dok na njoj nista!!! -i jos nesto,sta znaci to flesovati ili ispirati??? sta tacno podrazumevate pod time? :))) -HVALA
imenjakENTUZIJASTA

avg 2011.

da ti ne zna i to mo~da ak si previae zagnojio pa da isperea tog gnojiva iz zemlje.. ajde ak naem koju kunu viaka budem malo pognojio... na~alost kasno sam se sjetio a ubrivo potroaeno, mislim da bi to domae prirodno ubrivo bilo i 100 puta bolje neg ova kupovna gnojiva... ma znam da e bit bar par grama ak je ~enka, ionako je to sad tek priprema za pravu stvar u proljee da otklonim kakve po etni ke probleme, evo recimo ovi kukci me jebu, a i do proljea stignem joa dodatno osigurat mjesto sadnje, i sad je nevidljivo na prvi pogled, al baa kad bi kreno za aparugama recimo u grmlje se ubacit, onda bi nakon metra ubijanja kroz trnje vidio put, to namjeravam dodatno maknut i zaatititi.. mo~da da po upam aparuge da ih probam iskorjenit da ih ima ato manje, i gljive da istrijebim na tom podru ju, i da posadim aipaka i kupina (toga ima tu masa.. a trnovito za popizdit..) najvei mi problem po meni predstavljaju aparugari koji bi u potrazi za aparugama sa atapovima pomaknuli moj zid trnja i sku~ili neki puteljak i na kraju oazu.. a moonelf, pretpostavljam da si ti to ranije zasadio, sigurno nisi ko ja po etkom 7. mjeseca stavio sjemenku u posudu sa vodom, pa eko 2 dana da pusti korjen dug centimetar, pa u zemlju i manju saksiju pa u veu saksiju itd...

avg 2011.

jesam batice ranije od tebe ali dosta kasnije nego sto bi trebalo,tako da smo oboje u neku ruku zakasnili,bas sada malo pre sam bio da ih zalijem-lutkice moje male :) e ova treca pocela da se ponasa kao ona bluebery! :D
imenjakENTUZIJASTA

avg 2011.

ona glupost sa piaanjem po biljci nije baa istinita, pogledam biljku i nije baa izgledala bajno, i ja reko zajebi ti to, i pro istio sam vodom cjelu posudu...

avg 2011.

ma ona je super, ima vremena do 10, 11 mjeseca, do mrazova, bude nesto za zapaliti tu sigurno...dont worry be happy :D
imenjakENTUZIJASTA

avg 2011.

ma mrazovi ovdje i ne drmaju tolko jako, ja sam tu kod mora, joa pogotovo ovdje ato je sve okolo grmlje i auma... ajde da je na otvorenom, al ovako bude dost izdr~alo.. jedino da nebude mu~jak to me jedino brine...
crookrutniENTUZIJASTA

avg 2011.

Ne ~elim te oneraspolo~it al obi no bude kuronja . Tako je bilo i meni , jednu sam mao do neki dan i ispao je kuronja .
imenjakENTUZIJASTA

avg 2011.

kak mislia obi no, obi no zbog stresa ato je pro~ivjela biljka, il?
SocratENTUZIJASTA

avg 2011.

Ne brini prijatelju, odli no izgleda... daj malo ljubavi, i vjeruj da e ti priroda vratiti!:bis: Evo aaljem vibre da bude ~enska, i to velika kak spada!:181:
imenjakENTUZIJASTA

avg 2011.

nadam se... eo proalo je neato vremena od zadnje slike.. malo sam joj usporio razvoj na ar dana jer sam napravio glupost, malo su joj rubovi listova se osuaili ali ajde, brzo se oporavila i po ela se airiti... ve 2-3 dana ju malo po malo savijam, a ove grane sa strana preusmjeravam tako da 100 posto iskoriste svjetlost... bilo kako bilo, ja sam zadovoljan, u usporedbi sa starom slikom biljka je negdje skoro pa duplo vea, prije je bila ni~a od boce... zna i stvarno je bila niska, a sad kud je vea tud se i razgranala, baa ko ato sam si i mislio... joa samo malo da oja aju te bo ne grane pa ako ispadne ~enska bude neato od toga.. -------- ja se raspiso, da upitam jel se mo~e to gnojit sa onim zrnima ato se inae po polju gnoji, il je to ipak prevelika koncentracija?

avg 2011.

nemoj sa granulama gnojiva, spalit ea je prije nego trepnea....
imenjakENTUZIJASTA

avg 2011.

a nia onda nek se ove sezone priroda potrudi, ja para nemam za gnojiva
imenjakENTUZIJASTA

avg 2011.

malo novosti, izgleda da mi se ~elja ostvarila, i da se radi o ~enci... prije 2-3 dana sam primjetio na mjestima gdje dolaze grane neke kao pupove kak da objasnim vrlo sitne, sku~io sam da se radi o po etku cvjetanja, al ko e sku~it jel sad muaka il ~enska. oao pogledat kak izgledaju cvjetovi malo sam se sasro pomislio da nije mo~da muako.. al evo poslije par dana ekanja vidim da je na 2 "pupa" izbacilo 2 dlaice nitko sretniji od mene.. ----------------- imam jedno pitanje: sad kad po ne lagano cvjetati, oe li se nastaviti barem malo razvijati, il vegetacija u potpunosti prestaje? i do kada bi trebala joa trajati vegetacija (jer vidim da mi biljka joa raste iako baca lagano te pupove) ---------- bilo kako bilo, zadovoljan sam od otvaranja teme se biljka po meni odli no razvila, nadmaaila je moja o ekivanja, bude tu ata za konzumirat

avg 2011.

rast e ona i u cvjetanju. mo~da ne puno, a mo~da naraste joa za duplo, ovisi o vrsti... samo ih pravilno prihranjuj i rast e one kolko ih bude volja...
imenjakENTUZIJASTA

avg 2011.

ako e rast barem malo to je odli no, jer se od 9. 8. do 19. 8. skoro pa poduplala, na prvoj slici je ni~a od boce, a na zadnjoj slici kud je visine boce i pol, tud je u airinu oala tako se nadam sad da kree u razvoj ovih sporednih vrhova koje mo~da isto mogu probat posavijat pa i da oni dobiju vrhove...
imenjakENTUZIJASTA

sep 2011.

bogami raste u cvjetanju skoro isto ko i kad je bila u vegetaciji... nemogu viae ni slikat iz daleka da je cjelu obuhvatim, zabio sam se u grmlje viae za iza ne ide... joa par dana pa e izletit iz objektiva

sep 2011.

dobro si je utegao, sad samo sunca-sunca i mozda jos malo tretirati sa necim za cvetanje
imenjakENTUZIJASTA

sep 2011.

proalo je 2 tjedna od zadnjih slika, po meni vrlo dobro se razvila... ja zadovoljan, neznam kolko bi to bilo grama, mo~d 20-ak (nisam dobar u procjenjivanju) al nije tolko ni bitno... eo slika..

sep 2011.

ma bude tu grama, da te iznenadi, samo ti budi strpljiv, lepo ide, cool

sep 2011.

Kakvi 20-ak kad se osuai. Ali ima kapaciteta za stotku suhog:) Koliko sam sku~io ovo je 2 tjedna cvijetanja i kad usporeujem sliku napredak izgleda maksimalan. Dok su bile male kao da su bile pod stresom, kad su se oporavile po ele su rasti i usput je vrijeme cvijetanja. Nisam itao sve a sad i teako jer taman gasim...samo da tako i ostane i bi e odli no:prof10:
SiDAMBASADOR

sep 2011.

:respect:
imenjakENTUZIJASTA

sep 2011.

a bile su pod itekakvim stresom, kad je jednu skakavac dokraj io, a drugu pojeo, samo je jedan list visio... al eto ipak sam imo sree... ma zadovoljan sam, za mjesec dana kad bude pretpostavljam vrijeme berbe bit e ata za brat... imal ko ideje di ima za nabavit one listie za ph vrijednost, u ljekarni nema ne davaju to obi nom puku mamicu im, u agrarijama takoer nema, kod veterinara nema itd.. imal na internetu za naru it? baa me interesira da o itam vodu kojom ih zaljevam, pretpostavljam da je dobra voda, inae zaljevam vodom iz bare, kad zabijem bocu uvjek bude puna onih vlaknastih algi, a ka~u da kad ima tih vlaknastih da je voda dost zdrava..

sep 2011.

Oprema za akvarije, ribice...
SiDAMBASADOR

sep 2011.

nemoj se zamarat s tim ph za sad... ako si dogurao do ovdje, voda je OK! ina e to imaa u zoo shopovima, ili se ak mo~e naru iti preko interneta.. ja sam svoje kapi za testiranje PH vrijednosti platio oko 75kn
imenjakENTUZIJASTA

okt 2011.

kakav zoo aop to ne postoji u mene, u agrariji nema, u veterinarskoj trgovini nema, iao sam u par agrarija ka~u da su bili nabavljali recimo za sezonu gro~a sa modrom galicom, al kao da im viae ne daju apoteke i nabavlja i, tak da niat od toga, a apoteke kad ih pitam ka~u da ne daju obi nom puku.. bezveze... ma nije da mi treba sad hitno, al ono da pogledam kakva je voda, i usput da pregledam druge vode ato imam koja je razlika, jer sam sad samo sa jednom, iz bare zaljevo.. mo~da se dadne joa poboljaat kvaliteta.. govorim ja za sljedeu sezonu jer sam se nakrco sjemenjem, sljedee godine idemo mal ozbiljnije, ovo je bila sam proba onak iz zajebancije, nit sam gnojio ni niat nego.. iskopo sam nekakvu leu koja se natakne na oko da se povea, probo sam okinut par slikica po biljci po meni ak i nije loaa stvar, probo sam i starim mikroskopom koji ima uveanje od 100 do 600 al niat od toga, sve neato crno bjelo slabo se vidi, ma nije bitno.. eo slika..

okt 2011.

ma izgleda ti skroz cool, u indica fazonu, bude to super, uzivaj do harvesta, onda jos vise :)
imenjakENTUZIJASTA

okt 2011.

ata mislite jel valja ovo ubrat, svo se iskrivilo nemo~e da se dr~i uspravno, il da ostavim joa 2 tjedna prva slika je prije par dana ato se malo po elo nakrivljavat, ove ostale su danas
upitnik???LEGENDA

okt 2011.

Brale moj savjet je ostavi bar joa 2 tjedna minimalno.... Zabij neku granu da se vrh nesavija ili 2 grane sa boka da bi stajalo kao u klinca od 13God... kad ugleda bradavice u mlade djevojke hehehe.... Nije jadna kao ato si naveo u naslovu ali nijje ni 100ka kako te Gren... fura Bit e pro 50gr onako od oka ti ka~em ali pusti da to napuni 2 tjedna da gusto bude nemo~ea falit sa tim ato e ostat poe sama sebe da jede po listovima to je max gubitak kojeg mo~ea imat ali zato kvaliteta je puno vea... Zadnji 5 dana nemoj joj davat vode prije branja neka se iscjedi i napati... U~ivaj u tom ato imaa ne~uri nigdje i sakrij ambala~u od zalivanja jer i mali zeleni je iz nepoznate galaksije vide...
DEDEPOZNAVALAC

okt 2011.

Pozz Super to tebi ispalo. Napravi makro fotografije za par dana pa cemo usporediti sa prvima. Koliko sam primetio tebi su jos beli i prozirni a fale jos zlatni il tamni. Sto u 13-godisnjaka ja i danaskad vidim nes mlado dobro razvijeno razvijeno neostajem ravnodusan ;)))
imenjakENTUZIJASTA

okt 2011.

ato se tie ambala~e jedino ako mislia da se iz aviona vidi... ja sam inae napravio usred grmlja tunel... prije je bilo grmlje da nemoa proi 1 metar bez da ko~u ostavia u grmlju, e tam sam napravio ma etom tunel duga ak 10.ak metara, i na kraju je ovo ato se vidi... i naravno ak se i sa aviona ne sku~i jer sam i na to pazio, i ulaz je sakriven, tak da bi neko sku~io tek kad bi se bacio u grmlje i slu ajno sku~io dio gdje je lakae se probijat kroz grmlje, i nakon 10-15 metara tog hoda kroz grmlje onda se doe na to mjesto na po etku sam znao i do lokacije i vraat se izgreban ko budala, al eto sa vremenom se nau i.. joa na prolje e kad po ne sve vegetirat opet bude deranja ubijanja, al neka bolje da se ja izgrebem, nego da neko ka~e vidi dobar puteljak baa da vidim ata ima na kraju i sku~i oazu.. a noaenje boca je strava, nemoa ti pro sa bocama, ubia se... jedino svaki dan u torbu po 2-3 komada srea pa je meni relativno blizu, al daleko od znati~eljnih o iju... joa poslije da uberem iz aume kakvo sjeme aipka il divlje kupine pa posadim da joa viae bude trnja, ma bude prva liga..
ChasedByDevilENTUZIJASTA

okt 2011.

Hahahhhahaha, ja se rjesavam divljih kupina sto vise mogu, a ti ih ides trazit pa sadit :D LOL
imenjakENTUZIJASTA

okt 2011.

ja gledam tako da ato je trnovitije nepristupa nije u~asnije to e manje bit glupih znati~eljnih ljudi slu ajnih prolaznika... to ato ja svaki put dobim koju ogrebotinu, pre~ivim.. to mi najmanji problem najviae imam strah od ludih aparugara, to kad babetine po nu rovat aparuge, pa ta nebi ostavila 1 aparugu pa makar iala kroz ~ilete... zato u blizini sve ~ive aparuge i aparu~ine imam namjeru iskorjenit da im ne padne na pamet ni pomislit da tu postoji aparuga.. eto to jedino, ovi ostali nema apsolutne aanse ni da pomisle ni na kraj pameti da bi mogo bit puteljak, a ne ak ikakva udna radnja... ku~ia, ipak ja volim da to bude 130 posto sigurno, nema tu mjesta rizicima.. kazne su kakve jesu...
vigierPOZNAVALAC

okt 2011.

Sad aparoge nema, pa nema ni aparogara. Ali mo~da ima LUDIH aparogara koji je tra~e na jesen :) Od viska opreznosti glava manje boli. Sretno
ChasedByDevilENTUZIJASTA

okt 2011.

Ma znam ja da ti je potrebno posaditi raslinje zbog sigurnosti, ali meni je samo presmijesno to jer meni kupine smetaju na sajtu, i ludim kad vidim kolko ih ima, a onda jos riovke koje vrebaju unutra, kuzis :)
imenjakENTUZIJASTA

okt 2011.

to valjda u vas ima zmija, u nas samo ovih neotrovnih od 2 metra, takvih se ne plaaim.. tu i tamo koji poskok, al baa treba nabasat na njih.. a vigier, ne sad, al ak mislia sadit u proljee mislia da se nee neko udit kakve su ovo biljke itd.. i nedaj bo~e da i sku~i neko o em se radi, ak se sadi sredinom 3. mjeseca a sezona aparuga je do kojeg 6 mjeseca tak nea, pa dost je napeto... do tad se razvije biljka dost dobro joa pogotovo ako tamo stoje boce vode... (jebiga, druga ije neznam kako, lakae mi je odjednom odnest zaliha neg svaki dan nosat..)
vigierPOZNAVALAC

okt 2011.

Mislio sam da govoris o nekakvim beracima sparoge koji sada bauljaju po aumi :) nisam te shvatio dobro.
ChasedByDevilENTUZIJASTA

okt 2011.

Vjerujem ipak da i kod tebe ima otrovnica
imenjakENTUZIJASTA

okt 2011.

pa ka~em ima, al nema na svakom uglu dost rjetko, ne straai to mene previae, ne diram ja njih ni one mene, kolko sam preaetao aume nisam na sreu imo niti jedno loae iskustvo sa njima.. nit sa drugim divljim ~ivotinjama na koje sam naiao.. al naravno treba uvjek bit oprezan a ne bauljat ko muha bez glave..
ChasedByDevilENTUZIJASTA

okt 2011.

Naravno :) i naravno nediras ti njih ni one tebe, al u kupinama su kamuflirane pa ih nevidis, al nmvz pazi se, i racunaj da kupine se razrastu ko K.... tako da nebi previse posadio dok su male jos
imenjakENTUZIJASTA

okt 2011.

evo malo sam eksperimentirao sa leom da dobijem bolje slike nego zadnji put, po meni sad je dost bolje, jest da imam 2 verzije, jednu ato sam normalno sliko drugu sam pokuaao uveat odma poato sam prou avo forum, vidim i sam da za sad nije to to... ak se nevaram sad su skoro svi ako ne i svi onako mutni, nisu prozirni... dakle kad bi sad ubro prema literaturi dobio bi takozvani energi ni high e sad, trebam na negdje da vidim to no koja je to razlika head i body high, ja nemogu da svatim koja bi mogla bit razlika, mo~da nisam do sad probo jedan i drugi, neg sam dobivo samo jednu tipu pa nemogu sku~it..
BJNENTUZIJASTA

okt 2011.

da sam na tvom mestu ja bih ubrao sada, najvise za nedelju dana... ne volim kada me rad zakuca po ocima i tera da spavam, ovako kvalitetnije provodim vreme kada sam hiperaktivan ;)
imenjakENTUZIJASTA

nov 2011.

da se mal javim, nisam imo vremena visit po internetu imam posao i obaveze... uglavnom, jedan dio sam bio ubrao oko 14-15. 10. (da, da, davnih dana je to bilo :icon_lol:) i od tog perioda do danas mi je jedan predivni dio te polovice uhvatilo plijesanj, nisam se htjeo zajebavat neg sam bacio, jako teaka srca, al eto rae to neg plu nu bolest dobit... ostatak se osuaio kolko tolko (joa je zeru vla~an, osjeti se pri degustaciji da bi bolje gorilo da je viae suho, tj ak ga zeru posuaim brzinski onda bude odli no.) i efekt je po meni dobar, bolje nego vamo nabavna roba od kurca.. a ovu drugu polovinu sam danas iao ubrat po noi, na~alost nemam slika, ali nemojte ni zamjerit, nije baa po noi sigurno blicat kamerom itd, jest da je u grmlju al ja inae ne volim previae riskirat.. uglavnom iznenadio sam se veli inom, neznam jesam mo~da zaboravio prije veli inu, al jedan vrh je veli ine ko ruksak (visinom, a ne airinom) jedva sam ga naguro u vre u, uglavnom druga polovica je prepunila mi ruksak, naravno to je sad ovako sirovo samo sitno izrezano da stane, naravno da nije ful ruksak kad se o isti... sve u svemu prezadovoljan sam za prvi put, rad ove ranije polovice je dobar, drugi dio emo tek probat za kojih mjesec-dva... jedino pazite tu plijesanj, ja sam podcjenio plijesanj i uniati mi kojih 10-20 grama (nisam dobar u procjenjivanju al preko jedne aake pune robe) al ostalo mi je brdo toga da nebi mislili da sam sve uniatio, uniatilo mi se mo~da peti ili deseti dio prve polovice.. ali mi je na srce pao kamen ogromni kad sam vidio..:ohno: ---- al sljedee sezone bude puno bolje, profesionalnije, organiziranije, i ato je najbitnije, sigurnije..

nov 2011.

drzim fige za narednu sezonu, nego gde si to susio kada se uhvatila budj, i kak samo na jedan deo?
imenjakENTUZIJASTA

nov 2011.

poato nemam di, suaio sam u sobi po posudama.. velika ve ina posuda su bile neke kartonske ili sli ne koje propuataju vlagu itd, neznam kak da objasnim, i imo sam jednu velku staklenku krastavaca.. i sve bilo 5, dokle god sam ja svaki dan stavljao suhog papira, i navee vadio vla~an papir van i nanovo ponavljao stvar, zna i navee opet suhi papir svje~, ostavit minut da se prozra i i vratit, e onda sam imo malo previae posla, nikako na vremena i tako dan-dva ostalo bez mog kontroliranja... i eto, dovoljna su 2 dana nepa~nje (suailo se preko 2-3 tjedna) i eto ti... krenem u kontrolu, kad pogledam ono bjelo kao plijesanj... kasnije malo pipam robu, baa onako pre mekano, nije dobar osje aj, odma znaa da neato nevalja... i nekakav udan miris.. prvo sam se dvoumio ata u sa time, dal da neato iskemijam, pa sam reko sebi daj ovje e nea valjda riskirat kakve boleatine plu a zbog par grama.. i onda sam sve rokno u smee... odsad za po etak suaenja jedino kartonske kutije (i one mogu popljesnjivit, samo izgleda u manjoj mjeri, tj ima veu toleranciju poato nije tolko hermeti ki zatvoreno viae diae) po kartonskim sam ak vidio takoer jedan komadiak plijesnjivog, al to se odma makne, nije ogromno, nit gram.. eto, od svega ova faza mi je najzajebanija, valjda zato jer treba tolko pa~nje, gledanja, i ato je najgore mora bit po sobi, to je ogromna opasnost od otkrivanja, nasreu pazim se, ne riskiram, ali eto pa~nja dovodi i do posljedica a to je manjkom prozra avanja itd dolazi plijesanj...

nov 2011.

da, jasno sve sto kazes i bolje sto si bacio to sto je propalo, steta sto ti finale ispade najtezi deo posla, probaj za sledeci grow naci neko mesto gde ih mozes pokaciti sa granama da se lepo luftiraju i ne guraju (neki moji stari drugari koji nisu imali gde susiti, penjali su se na drvo najblize sajtu i kacili po krosnjama ;)
$DoLaR$POZNAVALAC

nov 2011.

brate jesi vidio kako ih suai arjan iz greenhouse-a za cannabis cup.....odre~e cijelu i direktiva s njima u kartonske kutije i tako mu stoje 4 mjeseca....tako da neznam zakaj tebi pljesanj izbio...

nov 2011.

garant nisu isti uslovi, ako imas nizu temp. vise vlage i manje strujanja vazduha, ne moz da te ne strefi budj, pogotovo ako su hedovi na gomili
imenjakENTUZIJASTA

nov 2011.

a neznam ja kak je neko suaio, nit iz kojeg razloga njemu nije zapljesnjavilo se.. ja znam kako je meni bilo, i nau io sam lekciju.. drugi put malo se viae anga~irat i to je to..
damiISTRAŽIVAČ

apr 2013.

neznas ti od toga nist.bolje sadi paradajz.trava se ne susi po kartonu trava se susi u tamnom i prozirnom mjestu okrenuta da joj korijen dodje u gornju stranu i tako 14 dana...

apr 2013.

i ja sam prijaanjih godina suaio po kartonskim kutijama pa se nije uhvatila plijesan... bitno je samo da imaju cirkulaciju svje~eg zraka i da vlaga nije previsoka...
CreativeLEGENDA

apr 2013.

prije nego pocnes djeliti sarkasticne savjete provjeri svoje zanje frend...nevolimo takve ispade....dobro nam dosao ;) Pogledaj datum zadnjeg komentara ...nepotrebno je dizati stare teme ako nemas nesto pametno za reci .
imenjakENTUZIJASTA

apr 2013.

ja ti jedino mogu rei da si budala ako tako mislia... najlakae je citirati knjigu kako se to radi i ispasti pametan, praksa i teorija nije isto... uvjek treba neato improvizirati... mislia da ja ne bih htjeo bolje osuaiti, ali nisam imao uvjete i suaio sam kako sam mogao, brate mili ajde mi samo objasni gdje bi ja mogao imati mjesta za uzeti cjelu biljku visine oko pola metra, kad joj se usprave savinute grane to je metar, neznam dal si ti vidio veliinu te biljke ili si odma krenuo na pametovanje, a mogao sam se jedino osuaiti u sobi, drugdje ne... logi no da u je onda razrezati i pobacati po kutijama lako se praviti pametan, umjesto da si rekao kakav produktivan odgovor da pomognea ostalima ako imaju sli ne probleme... valjda je smisao ovoga foruma djeljenje iskustava, pomaganje drugima itd., a ne hvalisanje i pametovanje ako emo gledati, brdo stvari oko mog uzgoja nije iz knjige nego je nekakva improvizacija i kemijanje, ali, svejedno, uspio sam uzgojiti neato.... tako da ipak znam neato od toga.. :punch: usputno, reda radi da te pitam, kakvo je to tamno i PROZIRNO mjesto?

apr 2013.

Imenjace govorio si o tome da si naucio za dalje i da se bacas na grow zestoko sljedece godine (2012). Sad je 2013 pa me zanima jesi li radio sta i jesi li mozda napravio novu temu s dnevnikom toga ili tako nesto jer zanimljivo mi je bilo pratiti ovo od prije dvije godine. Mislim tako kasno zasadenjo a tako uspjesno je ispalo pa bi bilo zanimljivo jos nesto od tebe vidjet i procitat ;)
imenjakENTUZIJASTA

apr 2013.

trenutno nemam ime slikati, tako da niata od dnevnika, tek kad nabavim neki fotoaparat... bio sam u krizi radio sam loae poslove pa nisam imao novaca, sad sam tek upecao bolji posao pa se mo~e malo i zaraditi.. ove godine sam bio zasadio na vrijeme, zasadio sam po etkom 4. mjeseca ne mogu se sjetiti to nog datuma, uglavnom, naaao sam joa jebeniji sajt, napustio sam ova tadaanji, jer je za moj pojam slabo osiguran, mislim dobar je sajt, ali ovaj novi je joa sigurniji... ali, problem je bio ato mi je neka ~ivina pojela bilje,a taman je ljepo niklo i po elo se razvijati, tako da trenutno tra~im malo pametniji sajt, ve imam u vidu par komada koji su dosta nenadjebivi, a i u nedostatku sam sjemenki, ne mogu vjerovati, svi dobavlja i imaju neku kvalitetnu robu bez sjemenki, dok sam proalih godina dok uredno dobivao sve sa viae sjemenki neg vutre.. neznam ata da radim :punch: :punch: srea pa sam se ove godine malo ranije aktivirao, ak sam kvalitetniju zemlju nabavio, tako da mi jedino nedostaje nabaviti par sjemenki i fotoaparat, pa budem opet otvorio neki dnevnik.. ali i to se bude rjeailo ubrzo.. po meni i da opet posadim krajem 7. mjeseca opet e biti dobro... ako niata manje je znati~eljnih ljudi, pa ne moram biti toliko paranoi an, a i koli ina mi je sasvim dovoljna.. ova berba iz ovog dnevnika mi je trajala oko godinu dana... tako da mogu rei da sam zadovoljan, joa da nisam bacio dosta popljesnjive vutre trajalo bi i du~e.. ali dobro, ja se ne prebijam sa travom, ja to volim laganini tanku istaka srolati i kulirati, ili prije spavanja da samo sklopim o i i druge sekunde se probudim kad ono proalo 12 sati :punch: glupo mi je kad se ubijem pa samo vegetiram uokolo, rjetko kad to prakticiram :punch: tako da mi baa nije jasno kad vidim ljude koji imaju po 5 stabljika veliine sekvoje, pa ata e raditi sa tom vutrom, mo~da skupljaju ~ivotnu zalihu? ili se svakodnevno ubijaju sa 5-10 grama :punch:
sharpLEGENDA

apr 2013.

by IMENJAK: po meni i da opet posadim krajem 7. mjeseca opet e biti dobro... ako niata manje je znati~eljnih ljudi, pa ne moram biti toliko paranoi an, a i koli ina mi je sasvim dovoljna.. ova berba iz ovog dnevnika mi je trajala oko godinu dana... tako da mogu rei da sam zadovoljan, joa da nisam bacio dosta popljesnjive vutre trajalo bi i du~e.. ali dobro, ja se ne prebijam sa travom, ja to volim laganini tanku istaka srolati i kulirati, ili prije spavanja da samo sklopim o i i druge sekunde se probudim kad ono proalo 12 sati :punch: glupo mi je kad se ubijem pa samo vegetiram uokolo, rjetko kad to prakticiram :punch: tako da mi baa nije jasno kad vidim ljude koji imaju po 5 stabljika veliine sekvoje, pa ata e raditi sa tom vutrom, mo~da skupljaju ~ivotnu zalihu? ili se svakodnevno ubijaju sa 5-10 grama :punch:. JA: old school motherf....er hehehehe

apr 2013.

A da tebi kilma dozvoljava kasnu sadnju,..nama u gorju je malo drugacije ;) A sto se tice ovog sto si rekao da ti nije jasno kad vidis ljude koji imaju po 5 stabljika...e pa u tom slucaju pricas o meni pa ti mogu usput i objasniti.. imam puno vise prilika za pusiti i to jednostavno ode..prije spavanja su najjace slazem se al i tokom dana neke uobicajene stvari postaju puno zanimljivijima i boljima pod utjecajem tako da nije lose..Pod tim ne mislim na totalno unistavanje i vegetiranje okolo nego umjereno doziranje (svatko zna svoju granicu)...A nitko si nece skupit zivotnu zalihu od 5 stabljika..I da jos jedna stvar..ti si zasadio jednu i imao si srece da je cura...A sta ako ja zasadim 3 i sve tri ispadnu momci? Onda nema nista ni od ''zivotne zalihe'' ni od ocekivanog odnosno potrebnog uroda...Nadam se da sam ti uspio malo priblizit moje gledanje... Kad nabavis sjemenke i posadis zelim ti svu srecu.. Uzivaj brate ;)
:respect: Poz svima a jeli ima neka caka u sisanju doticne:) :respect: :respect:
imenjakENTUZIJASTA

apr 2013.

hahaha, ti si joa dobar, ma nisam ciljao previae na to, jer i sam mislim zasaditi viae stabljiki, normalno da ne mislim 1 zasaditi pa gledati o e li biti muaka ili ~enska, neznam ako si gledao kojim slu ajem dnevnike ne samo po ovom forumu, nego i po drugim forumima, pa ti sade cjeli vrt tih biljki pa im ispadne min. 5 ~enki po 2-3 metra, i od toga bude par kila trave... kad se osuai ostane preko 5 kila vutre.. to garant nije za osobnu upotrebu, ak i ovo moje sam komotno mogao prodavati, al mi bilo ~ao :rasta1: a mo~da i jest ako, rolaju svaki dan ovakve ointove, samo bankrotiraju kad doe ra un za vodu, jer presuae usta i od lizanja rizli, a i kasnije od vutre.... :vb_kez: http://www.youtube.com/watch?v=4Kbdnq1lNAA
marley trixENTUZIJASTA

apr 2013.

mogu li pitati koliko si tacno dobio od te jedne jer ipak je kasno zasadjena
imenjakENTUZIJASTA

apr 2013.

to no neznam, nisam nikada vagao... ali ako emo gledati da sam bubam 150-250 dana puaio po 2 grama, gram ili pola grama, ajmo rei u prosjeku 1, jer sam esto bio u druatvu, tad se nije previae atedilo, i joa sam imo par sesija gdje se znalo po 10-20 grama puaiti, i to je bilo nenormalno kad se sjetim. a treina mi je propala, mogu komotno rei da je bilo sigurno kojih minimalno po ra unici 200 grama, dakle 150 puta 1 i 50 grama za nenormalne dane... iako bi moglo biti i viae, ali ne ~elim nagaati, a i po meni nije niti toliko bitno... kad se osuailo, sve je moglo stati u par kutija od doma ice da budu krcate... hedovi su stvarno bili ogromni u usporedbi sa tako malom biljkom, pred kraj vegetacije mi se sve posavijalo od te~ine hedova, biljka nije mogla dr~ati tu te~inu... :smoke18:

apr 2013.

Uuuuu bome ovaj da to zapali potrosio bi vise vode nego normalna odoba u godini dana :P
imenjakENTUZIJASTA

avg 2013.

nisam imao mobitel sa kamerom da snimim zadnja 2 pokuaaja uzgoja, jer mi je mobitel crko, pa sam nabavio staru nokiu, evo tek sam sada nabavio neki sa kamerom da se malo moderniziram.. stavljam slike u ovu temu jer po meni nema smisla otvarati novu za polovi ni uzgoj... sadio sam negdje 2-3 tjedna ranije nego ovaj uzgoj sa teme, dakle ovaj sa teme sam zasadio negdje po etkom sedmog mjeseca, a ovaj sad ato imam sam sredinom 6. mjeseca... ovaj put nisam sadio u aae pa presaivao jer to nema baa nekakvoga smisla... napravio sam bolji mix zemlje, i viae nakrcao u saksiju, koristio kvalitetniju vodu, niata od gnojiva... i od malena sam je trenirao, stalno sam glavni vrh savijao da sporedni narastu, onda sam sporedne savijao da sporednima narastu sporedni, i tako u nedogled, na kraju sam dobio pravi grm... mogu rei da kad gledam datume svog prvog uzgoja i datume ovog uzgoja, vidi se veliko napredovanje, ovaj zadnji uzgoj je pretekao prvi, i dosta se razgranao, grane nisu toliko masivne i listovi nisu toliko veliki ko na prvom, ali ih zato ima dosta viae, dakle ko grm je gusto imao sam problema sa skakavcima na po etku, trebalo je biti viae biljki, ali na kraju je ostala samo jedna, a i ona nije bila poateena, pesticide i ostale stvari ne ~elim koristiti.. druge godine ipak budem na tek mlade biljke posuo neopitroida... http://imgur.com/YCRvQUh http://imgur.com/0FOKhoT http://imgur.com/hPIvvE1 evo i stanje moje prve biljke u to neko vrijeme prije 2 godine.... http://postimg.org/image/1g2691wjo/ dali ja jedini imam nekih problema sa uploadom slika, dali ima tko kakvu stranicu za preporu iti, ovaj post image mi ne radi ko prije..

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se