LEGACY
Napavio sam problem
50 odgovora3,656 pregleda
mattkg
ISTRAŽIVAČ103 REP35%
→ Entuzijasta
mattkgISTRAŽIVAČ
maj 2011.
maj 2011.#1
Napravio sam problem i ne znam sta da radim dalje?
Imam vikendicu jedno 20 km od grada.Posadio sam dve lowryder u dvoriste koje je zapusteno odmah pored moje vikendice i sa tim sam napravio sranje.Videle su me komsije,slikali su te male biljcice preko mob. i pozvali policiju.Ja sam preko majke saznao da su me videli i da su pozvali policiju,ona je to slucajno saznala.Cim sam cuo to otisao sam i izvadio sam ih iz zemlje.mislim da policija nije videla biljcice ali je videla kod tih ljudi na telefonu i videli su rupe gde su bile.Klinac tu iz sela je rekao mojoj majci da je video kako je dolazila policija.Komsije su rekle da sam ja to posadio.tako da policija zna da sam ja posadio to i znaju moj auto...e sada imam sajt jedno 3 km od sela u sumi.tu imam jedno 5 biljcica koje sam posadio.ne znam sta da radim,frka mi je da idem tamo da ih polivam i obliazim.ne znam da li me policija prati,dal da ostavim taj sajt i da ne idem vise tamo?jel mogu da me privedu dok su male ili ce da cekaju dok porastu?stvarno sam u dilemi sta da radim.policija ne zna za taj sajt ali ako me prate mogu da saznaju gde idem.
jel imao neko iskustva sa ovakvim problemom???
zamolio bih vas za vasa misljenja,sta bi ste vi uradili na mom mestu?
Ako tema nije za ovu oblast premesti te je
iSensation
ZMAJ21.472 REP
iSensationZMAJ
maj 2011.
maj 2011.#2
Na tvom mjestu bi me uhvatila panika na pocetku, a onda bih dobro razmislio... Vjerojatno bi dosao do zakljucka da se ne isplati najebati ako nije sigurno. A po tvom postu NIJE sigurno raditi nista sto ima veze s kanabisom! Ostavi ih, povuci se i zaboravi da su tamo di jesu. Pogledaj za mjesec dana kad se situacija malo smiri... Tako bih ja napravio i definitivno ne bih isao autom vise nikada do sajta, pa ni blizu istoga.
mattkg
ISTRAŽIVAČ103 REP35%
→ Entuzijasta
mattkgISTRAŽIVAČ
maj 2011.
maj 2011.#3
Nisam mislio vise da idem mojim kolim nikada tamo.mislim da ce se osusiti cim pocne malo toplije,a i treba da se gnoje.razmisaljao sam samo nocu da idem samo mi je problem da li me prate ili ne. a to ne mogu nikako znati :((((((
herb-o-logist
ENTUZIJASTA444 REP61%
→ Poznavalac
herb-o-logistENTUZIJASTA
maj 2011.
maj 2011.#4
Ne moraa u outdooru obavezno gnojiti, tako da s tim nemaa frke. Ja bi na tvom mjestu napravio kako ti je poru
io born_to_be_green. Ako ve mislia riskirati, mogao bi se po noi iauljati van da ih zalijea. Ako ea tako raditi, nemoj NIKADA nositi sa sobom mobitel ili sli
ne ureaje da te ne lociraju.
He-Man
LEGENDA9.657 REP47%
→ Zmaj
He-ManLEGENDA
maj 2011.
maj 2011.#5
Kakvo lociranje preko mobitela :icon_lol: ne pri
ajte gluposti.
mattkg
Dok si joa u prednosti ja ti preporu
am da zaboravia na uzgoj za ovu sezonu.
Trenutno ti ne mogu niata na osnovu slika s ne
ijeg mobitela, a i ka~ea da si se rjeaio
tih biljki gdje je policija bila.
Sada je jedino pitanje dali oni mogu dobiti nalog za pretragu kue na osnovu tih slika.
Oko toga bi se ja najviae zabrinuo, u slu
aju da imaa vutre i u kui.
Ako te privedu i krenu ispitivati i tla
iti oko ovih biljki koje su susjedi slikali, ti samo
sve negiraj ili joa bolje brani se autnjom.
Jer ne mogu te osuditi za niata na osnovu rekla-kazala.
Barem ja tako mislim.
A mo~ea i postaviti ovo isto pitanje na legalis.hr forumu, bez spominjanja ovog drugog sajta.
Pozdrav i pamet u glavu. ;)
herb-o-logist
ENTUZIJASTA444 REP61%
→ Poznavalac
herb-o-logistENTUZIJASTA
maj 2011.
maj 2011.#6
A gle, moj frend je imao gadnih problema kad su ga preko mobitela
opili. Iskreno, sumnjam da te prate, ali ako prate ne treba isklju
iti ovu opciju sa mobitelom.
Kao ato ti ka~e He-Man najbolje da se brania autnjom. A ako doma neato imaa, rjeaavaj se za svaki slu
aj.
mattkg
ISTRAŽIVAČ103 REP35%
→ Entuzijasta
mattkgISTRAŽIVAČ
maj 2011.
maj 2011.#7
Hvala na savetima...
Sto se tice kuce nemam nista u njoj,ne plasim se da ce da me privedu zbog te dve male biljcice.bas su male bile tek 3 par listova su pustile.ne brinem se ni zbog slika sto su te komsije napravile za to mi ne mogu nista.posto ti biljcica nema vise tako da to nisu nikakvi dokazi...nego me brine to sta da radim sa tim drugim sajtom,razmisljam kako mogu da odradim to a da me ne provale.kako nositi vodu a da me ne uhvate.ne verujem da bi me uhapsili odmah mislim da bi me cekali da skinem te biljke tamo na jesen pa bi me onda priveli.razmisljam samo kako da se osiguram da me niko ne prati...mislim da cu jedno 2 nedelje da iskuliram da ne idem tamo,ali mislim da ce da se osuse za to vreme ako kise ne bude bilo.bas sam se smorio :((((
iSensation
ZMAJ21.472 REP
iSensationZMAJ
maj 2011.
maj 2011.#8
Jbg druze. Takav je zivot. Sljedeci put jos vise opreza i nemas beda. A do sajta probaj nekim duuuuuuuuugim putem kojim jos nisi isao. I PAZI!!
mattkg
ISTRAŽIVAČ103 REP35%
→ Entuzijasta
mattkgISTRAŽIVAČ
maj 2011.
maj 2011.#9
pazi druze meni je vikendica udaljena od sajta jedno 3 -4 km ja NE prolazim pored moje vikendice da bih dosao do sajta i nikako ne bih isao preko dana samo nocu.i nikada ne bih isao mojim kolima.samo me brine to da li oni mene prate i jel hoce oni mene da prate na osnovu ovih cinjenica i iskaza ti komsija.a sto se tice vikendice necu da idem jedno mesec dana ako ne i vise.
metalmaniac
ZMAJ28.110 REP
metalmaniacZMAJ
maj 2011.
maj 2011.#10
a ato si pametan sadio u susjedno dvoriate? sam si izazivao zlo, pa si tako i dobio... morao si pustit ovih 5 u aumi i ne riskirat... jbg kolega, sam si kriv, sam si se sje...
0 REP0%
→ Istraživač
He-Man
LEGENDA9.657 REP47%
→ Zmaj
He-ManLEGENDA
maj 2011.
maj 2011.#12
Mogu te locirati, ali ne baa precizno, posebno ato mu se site i vikendica nalaze 20km od grada.
Tako da tamo sigurno nema milion baznih stanica pa onda ni triangulacija nije u
inkovita ili uope mogua.
A nalozi za prisluakivanje/lociranje se ne dobivaju samo tako.
Malo infoa o mobitelima ;) - https://forums.vutra.org/content/119-Malo-o-mobitelima
GreenGO
POZNAVALAC1.008 REP45%
→ Ambasador
GreenGOPOZNAVALAC
maj 2011.
maj 2011.#13
a gledaj ne mogu te pratit po mraku, trebali bi imati svijetla, ako ih ugase ti samo stani i okreni se sa autom prema njima. ako ih ne vidis iza onda te ne prate. pa nisu ludi da te prate 0-24
Bob _Marley
ENTUZIJASTA366 REP42%
→ Poznavalac
Bob _MarleyENTUZIJASTA
maj 2011.
maj 2011.#14
Ako te skuze vjv vise neces moc cikarit bolje to ostavi gdje je i za mjesec-dva kad se sve smiri nastani pljugati...
8 REP16%
→ Istraživač
maj 2011.
maj 2011.#15
da odea sa nekim drugom tamo, kao samo da prodjete blizu vikendice, tebe ostavi blizu i pjeske odes, ili da nekog posaljes u koga imas povjerenja? ono, bar dok se ne smiri..
Avantura
ZMAJ15.881 REP
AvanturaZMAJ
maj 2011.
maj 2011.#16
Najsigurnije je da pauziraa ovu sezonu i pri
ekaa. Mislim da si dovoljno uprskao za ovu godinu.
Tarki
POZNAVALAC1.040 REP49%
→ Ambasador
TarkiPOZNAVALAC
maj 2011.
maj 2011.#17
Sla~em se sa gringom... Ne isplati se ii u tvorza za to. `ta god odlu
ia sretno ti bilo.
rockerboy
AMBASADOR2.329 REP24%
→ Legenda
rockerboyAMBASADOR
maj 2011.
maj 2011.#18
1. Mobitel nemoj nosit cisto zato da ti ne pocne zvonit dok se suljas :P
2. Mislis da bi policija tebe pratila zbog tih 2 biljcice?(mislim mogu oni tebe pratit, ali ziher ti nece bit za petama 0-24)
3. Ovaj sajt koji imas jos u aumarku. Po noci fino ostavis auto kilometar dalje(ne svoj) i laganini aetnjica, i prvo iz
daleka vidis ako ima nesto sumnjivo, da te neko prati i nes tak ili te neko ceka kod sajta, ako ne. Fino zalijes i
napravis kaj trebas, al opet ne ic svaki dan nego 1 put na tjedan.
4. Mo~da su decki i u pravu, ostavi sajt da se ne sje*** bezveze ili predaj tu odgovornost nekom jako dobrom prijatelju.
Samo oprezno i sve ce bit ok.
He-Man
LEGENDA9.657 REP47%
→ Zmaj
He-ManLEGENDA
maj 2011.
maj 2011.#19
Ako te imaju namjeru pratiti onda e te pratiti i po noi.
A ako ja za 20kn mogu slo~iti night vision onda vjeruj da oni
imaju na
ina da te prate u mrklom mraku.
Tako da bi nekakvo auljanje po noi bilo nadasve glupo, poato
ti njih ne vidia a oni tebe vide bez problema.
Mi te malo ovako "plaaimo" s ovim pri
ama jer vjerovatno prvi put kada
te uhvate ne bi iaao u zatvor, mo~da uvjetna i nov
ana kazna.
Mo~da te ne prate upe i niti nemaju namjeru a mo~da i imaju, pa padnea kad se
najmanje nadaa.
Ali izvukao si se za dlaku, i ja osobno bih to shvatio kao drugu priliku i ohladio jedno
vrijeme od ikakve sadnje.
Ti procjeni sam dali ti se isplati riskirati.
34 REP68%
→ Istraživač
maj 2011.
maj 2011.#20
prvo da ti kazem: zaobravi na grow. ne vracaj se tamo.
zasto?
policija je duzna provjeriti sve to, ako je dobar info, pratit ce te.
ako ti saznaju gdje sadis tamo u sumi i ako ti nadju, postavit ce ti zasjedu i cekat ce te tamo 24 sata, par dana. rade na smjene, tako da ne mislis da nekad tamo nece bit nikoga.
znam, tako kod nas rade i dosta ih je tako palo. nema sanse da ti njih vidis prije nego oni tebe, nisu obuceni u plavo nego u civilu, cekat ce te 10-20m od biljaka dok ne budu sigurni da si to ti i da ti zaljevas.
oni ce tebe cut kad budes dolazio tamo prije nego ti njih, ipak im je posao cekat, a tebi doc do tamo.
sto se tice mobitela, nije ga moguce pratit 100% u metar gdje se nalazi, ali u krugu od 1km do 200m mogu znati gdje si (ovisi o mnogo faktora).
na prisluskivanje zaboravi, nece ti to radit, ali nije iskljuceno 100%.
sretno.
edit: @He-Man, daj info u vezi tog nigth visiona :D
btw: ni to nece pomoc, nemoguce ih je vidjet jer se dobro skrivaju tamo, ali mi je zanimljiva ta shema :D
gargamel
POZNAVALAC887 REP32%
→ Ambasador
gargamelPOZNAVALAC
maj 2011.
maj 2011.#21
ma hebo riju, oni su ti sad najmanji problem. veci problem su ti susjedi.
murja nema para da te prati do jeseni zbog te dve biljoze, kojih vise ni nema.
al susjedi.. znam kako je bit obiljezen u malom mjestu. ako te neko od tih baba vidi u polju,
ti ljudi su u stanju pretrazit siru okolicu, jako detaljno, jer misle da ce tako vraga
istjerat iz sela, i opet ce bit blagostanje u regiji, a njihova dusa ce u ime toga dobit
pocasno mjesto u valhali. ako te sjebu da odes u buksu, papa osobno ce obilazit selo
svake godine na taj dan. eto di zivimo...
ako bas zelis berbu ove godine, nadji drugi sajt, i pocni od pocetka.
ne govori nikom, nema osobe od povjerenja. i jako pazi, malo straha je uvijek dobro,
cuva covjeka od prevelikih gluposti.
mattkg
ISTRAŽIVAČ103 REP35%
→ Entuzijasta
mattkgISTRAŽIVAČ
maj 2011.
maj 2011.#22
Opet hvala na savetima...sacekacu malo da prodje vreme i da malo prica slegne...ovih dana bice kise tako da nemam potrebe da idem...ja do vikendice ne dolazim a i ne prolazim ni blizu nje posto se za nju skrece sa glavnog puta.ja do sajta imam da idem jos jedno 3-4 km putem pa posle ulazim u sumu do njega...sto se tice mob necu ga nositi sa sobom,tako da me tako ne mogu locirati preko njega...planiram samo nocu da idem,tako da ako neko zna gde mogu da kupim te night vision naocare neka mi kaze da ih uzmem da budem i ja opremljen.planiram da idem sa jos jednim covekom koji ce da me samo vozi i izbaci blizu sajta i da nastavi da se vozi dok ja ne zavrsim posao.P.S.sto sam posejao te biljke u to dvoriste.pa zato sto su one bile lowrader i bile su mi blizu cisto ako mi padne sajt da imam bar malo vu.znam da sam se sje... sa tim.ali sta sada da radim.pokusavam na sve nacine smisliti kako da odradim ovih 5 a da me ne uhvate...
metalmaniac
ZMAJ28.110 REP
metalmaniacZMAJ
maj 2011.
maj 2011.#24
Night Vision "nao
are" ti koataju po 2500 eura pa na viae, znam jer imam jedne (iz misije u afganistanu, slu
ajno "izgubljene", naene doma uz veliko
uenje kod raspakiravanja...)
mo~e se napravit improvizirane doma za nekih 50 kn max, ali morat ea prvo u chipoteku po djelove... i stvar sa tim DIY nao
alama je da te ovi s pravim nao
alama mogu vidjet na 3 kilometra, jer one nemaju u sebi elektronsku cijev koja poja
ava druge izvore svjetla, nego koriste osvjetljenje Infracrvenih LED dioda (svjetlo nevidljivo golom oku...)
mattkg
ISTRAŽIVAČ103 REP35%
→ Entuzijasta
maj 2011.
1 / 26
maj 2011.
maj 2011.