VUTRA
ForumUzgajanjeVanjski uzgojAlternativni nacini susenja ?
LEGACY

Alternativni nacini susenja ?

98 odgovora11,546 pregleda
shcISTRAŽIVAČ

sep 2007.

Posto nemam bas prostora da kacim na strik da se susi a i ne bih bas smio to da radim, nista mi drugo nije ostalo nego da stavim u pec 10 minuta na sto stepeni ili sam razmisljao da stavim budove u veliku kutiju od cizama, probusim rupe i sakrijem negdje, kad mogu po mogucnosti stavim na promaju. e sad sta je bolje od toga dvoje. nigdje mi se ne zuri samo hocu da ispadne sto bolje na kraju. da li ce se ubudjati ako budem drzao u kutiji ? sta je sigurnije? hvala.
Kurblaj KanAMBASADOR

sep 2007.

Mene je ista stvar zanimala i saznao sam da mo~ea staviti odmah u papirnatu vreicu onu iz pekare smeu i svaki dan malo prodrmaa i trebalo bi se osuait za neato viae od tjedan dana, ako ima pljesnjivih njih maknea. Moa ak imaa gdje ventilator ulju it od kompa stavia ga na kutiju cipela i ostavia da stalno radi. Najbitnije koliko sam ja primjetio dosad je da ne bude na vla~nom mjestu tak da nemoj dr~at u nekom podrumu ili tako ne em. A ovo za kutiju bez ventilatora ro i mene zanima jer se mo~e tak osuaiti i jel bi se upljesnjivilo?
Svizac_:)ENTUZIJASTA

sep 2007.

Mislim da je Brainchip napravio tako neato sa kutijom i ventilatorom i da nije bilo problema. U penicu nikako!!! Ne bi se trebala pojaviti pljesan ako nije na vla~nom mjestu i ako je prozra no jer papir sam po sebi izvla i vlagu. Mislim da je dovoljno svaki dan to malo prekontrolirati i promjeniti papir i ne bi trebalo biti pljesni.
shcISTRAŽIVAČ

sep 2007.

ventilator nemam al sam planirao da to drzim sakriveno u pretincu ispod kreveta u kutiji, a po prilici da odvrnem klimu do kraja pa da stavim da puse u to. uglavnom bojim se da se ne ubudja, a ne bih se bas zajebavao sa peci. ima dosta ljudi da su to radili i da je uspijelo al vise bih volio na prirodan nacin. uglavnom ako moze u papirnoj vrecici valjda bi trebalo da moze i u kartonskoj kutiji... koja je ovo glupost, na thread o domacici ne vidim ni jednu poruku iza erine ''navijam za domaju'' il tako nesto. juce vidio danas ne vidim. Samane mozes mi copy paste na pm il tako nesto taj svoj zadnji post na domaja threadu?
Lud-MladISTRAŽIVAČ

sep 2007.

To sa Kutijom i ventilatorom je OK,ali u pecnicu nikako,izgubit ce kvalitetu i nece nista valjat,samo ces si upropastiti trud,zbog brzog i nepravilnog susenja!!!Sto je susenje brze to je gore za kvalitetu!!!Znaci sto sporije to bolje...!!!
Lud-MladISTRAŽIVAČ

sep 2007.

U kutiji ce ti valjat 100%,cak ti i netreba ventilator samo probusi rupe na kutiji radi zraka,i provuci u kutiji par konaca kao strik,i onda na te konce ili spagice sta vec stavis objesis dudove i bit ce dobro sigurno!!!Ponekad malo prozracis otvoris kutiju i stavis na zrak i sve 5!!!
shcISTRAŽIVAČ

sep 2007.

eh hvala, znaci odlucio sam susicu u kutiji. a i na netu sam nasao na jednoj isto kazu da je kutija ok. ''Place the plants in shoe boxes or paper bags and stir them around daily. In about three weeks the buds should be totally dry and ready to smoke.'' :D
shcISTRAŽIVAČ

sep 2007.

e jos jedno pitanje usput ako moze, vjerovatno glupo pravo al me zanima. kako to da kad kupim ket uvijek bude sjemenki a u ketu mora doci zenka bez polena. jel to oni namjerno stave il u cemu je stos ?
shcISTRAŽIVAČ

sep 2007.

i ako moze odgovor mi posalji na pm posto mi nesto ne valja, pa uopste ne vidim dio postova na forumu.
gloss_zelenkyAMBASADOR

sep 2007.

Isuse... i joa se udim kako sam bio tako dugo off foruma:sick: im se sjetim ovakvih postova...MRAK!!! jao ja budala... Peace:maryjane:

sep 2007.

Pa atos je u tome da je veina planta~a divlja i da se ide po principu "uspije-ne uspije" , mu~jake nitko ne polividira, sve se opraai i nakraju puni ketovi sjemenki a ne prave trave.
shcISTRAŽIVAČ

sep 2007.

eh hvala sve razjasnjeno
DimISTRAŽIVAČ

sep 2007.

dal je dobro biljku osusit sa peglom?
BrkZorbaISTRAŽIVAČ

sep 2007.

Najbolje.Pricamo o Fiatovoj?

sep 2007.

Bolje volkswagen :D

sep 2007.

Hahahahahahaha :rofl::rofl: Daj ljudi nemojte se zejebavat :icon_lol::icon_lol:
BrkZorbaISTRAŽIVAČ

sep 2007.

...a sta ces? Kako ces drugacije na ovo odgovorit?
DimISTRAŽIVAČ

sep 2007.

vutru,dal se gubi na kvaliteti ako osusim peglom?

sep 2007.

Jel ti ozbiljno? Ne, nije dobro susiti peglom, da gubi se na kvaliteti za jedno 100%. I daj molim te objasni nam kako si ti to namjeravao uopce osusiti peglom, jer cini se da nisam jedini koji ne razumije tu medtodu? (i dalje mislim da nas podjebava)

sep 2007.

`to kako brain? Pa ti stvarno kao da si s kruake pao. Suaenje peglom je najbolji metod suaenja, koji se u mnogim uzgajiva kim krugovima (al od milja, nije raairen termin) naziva 2 u 1. Opranu robu mama treba opeglat... ti to ve ranije predvidia i dok odlazi po novu turu u kupaonicu, ti podmetnea 100grama svje~e pobranog cvijea (neemo ipak pretjeivat da nas mama ne sku~i, 100 je za po etak dovoljno) u d~epove odjee... ona se vrati, to ispegla, a ti se kao dobar sin ponudia da poslo~ia odjeu u ormar, a zapravo, bauljavih o iju i lua ka pogleda pobirea cvijee i ve rolaa jednog masnog topa iza lea. Ma ne podjebava nas...samo mu se izgleda renault viae svia...
DimISTRAŽIVAČ

sep 2007.

a reci te neku dobru metodu za susenje ja mislim sad stavit u kutiju od cipela i kutiju stavit u kuciste od kompai ventilator zaljepit na nju unutra i cetri rupice napravit da dolazi unutra zrak jel to ok? a inace bi na normalan nacin susio samo mi starci ne smiju skuzit...

sep 2007.

Pametno ti je to sa PC kucistem, uzmi neko staro ako imas, porpaj hedove unutra i preuredi napajanje na ovaj nacin da se rjesis smrada. To unutra su filteri od aktivnog ugljena koji se koriste za akvarije, mozes nabaviti u nekom pet shopu. nije moja slika
ZonoMAMBASADOR

jul 2008.

Ljudi danas sam citao nesto na icmag-u i mozda to probam.kaze da se razapne veliki sator na samom mestu sadnje koji ce biljke stititi od kise i sunca.U njega se pokace da vise naopacke standardno i kao za nedelju dana bi bile suve.ja to mogu da odradim jer mi je mesto u tezem budzaku tako da mi niko nece naici milion posto.Mnogo bi mi to bilo lakse nego da ih nosim za grad,jer mi sajt nije bas blizu kuce.Osusim ih tamo spakujem u tegle i onda bi mi transport bio mnogo laksi.Biljke mi jako napreduju i mislim da ce biti prevelike.Sta vi mislite o svemu tome ?
choki123POZNAVALAC

jul 2008.

Stvar je u tome ato ea suaiti u jesen,i to ne baa po etak jeseni ve malo kasnije koko vidim po onom tvom durbanu....pa e malo teako bit koontrolirat vlagu u aatoru napolju... Ja u suait u jednoj bazi staroj kako mi to zovemo kad smo bili manji tamo nam je bila kao baza i to,u biti je to neka kuica u aumi.... Napravit u box za suaenje od drveta i oblo~it sa puno papira i materijala koji upijaju vlagu ,ventilatore (2) u spojit na bateriju od auta i regulirat timer/oscilator ipom (555),vidiemo joa ako u uspit sve ukomponirat da radi kako treba,uglavnom taj ip e bit programiran da recimo omogu i protok struje i ventilatori rade,te nakon deset-15 sekundi poaalje drugi signal da se ugase,pa onda nako 20-30 sekundi aalje novi signal da se ventilatori opet pale....u suatini je to da ventilatori u tom boxu 10-15 sekundi rade,a 20-30 ne rade,tako u uatedit dosta energije iz baterije,jer ne znam dal u je baa svaki dan mo punit, a i nije potrebno da ventilatori rade non stop.... Eto,mo~da sam ti dao ideju neku.....
ZonoMAMBASADOR

jul 2008.

Pa i ja sam planirao da cu imati ventilator koji ce raditi na dve baterije koji ce raditi non stop.jedna jedan dan i kad se ona istrosi radi druga dok se ova istrosena puni.I tako ih menjam svaki dan.Jel to moze da uspe?
NoTrippinAMBASADOR

jul 2008.

Mo~e,zaato nebi moglo.Ima za kupit male solarke za oko 100 kunia za punit akumulatore, ja imam jednu u autu i kad sunce pi i stvara 12V uredno,moglo bi pomo oko punjenja da nemorate nosit.Al samo zamisli da aetaa aumom i naletia na masu osuaene gan~e u nekom malom boxu sa ventilatorima,akumulatorima,solarkama i kozna joa s im;brutalno u svakom slu aju.
ZonoMAMBASADOR

jul 2008.

Pazi,nema teorije da niko naleti,kad bi video znao bi o cemu ti pricam.Samo se bojim vlage i tih gluposti da mi neuniste headove.
Weed KillahPOZNAVALAC

jul 2008.

mozes sa peglom i to po mogucnosti da bude ona sto ispusta paru, to je predobro za kvalitetu budova :)

jul 2008.

baci peglu kupi tico!..i onda u njemu osuai
GanjaPowerENTUZIJASTA

jul 2008.

I ja sam cuo da se moze peglom, stavis ganju na preklopljenu krpu ili peskir i peglas po njoj dok se ne ispegla :D samo neznam ubije li to THC (nisam nikada to pokusavao)
mr. GuchoAMBASADOR

jul 2008.

ma koji spotovi i suaenje, danas aetam jednim mjestom na jednom otoku, bilo mi prvi put pa malo okolo idem i gledam di je ata, i 20m od auobusne postaje sjednem u ladu na jedan zidic od neke kuce i gledam po vrtu u neu biljku i slicna vutri ali nije, to je ona divlja, i sam u sebi varim, ko ono haha kad bi sad tu bila gandja koji bi ti var bio i gledam malo danje kad ono neka ljuta indica 1,5m visine 5 metara od javne ceste i odvalim se cerit, lik gleda s balkona kraj kojeg je ta gandja vidio mene i on poceo varit ... jbg morao sam ic, ali znam za drugi put kamo odma da krenem u posjet :D ugl. na temu nazad: najbolje je po meni u pc boxu, ali vlaga je problem poato se nalazi box u sobi, treba stavit neki materijal da kupi vlagu, nepada mi sad napamet, mo~da malo finog morskog pijeska ili soli u jednu aau pa da kupi vlagu na ventilatoru gdje je ulaz za protok
ZonoMAMBASADOR

jul 2008.

Notrippin ako bi mogao malo da pojasnis to oko tih solarki,kako rade i gde si ih kupio?
NoTrippinAMBASADOR

jul 2008.

To ti ovako izgleda a ini mi se da sam kupio u peveca jednom slu ajno.Spojia na akumulator dok je on spojen na troailo i solarka ti ga nadopunjuje,neznam ta no koje je snage i bili ti bilo dovoljno.U peveca teako da ea nai baa ovo u onom umezu stvari.Elektroradnje i ipoteka bi mogli imat.
GreenManAMBASADOR

jul 2008.

Da mi je samo znati zasto komplikujete jednostavne stvari?!?! Za skupljanje vlage potrazite u bilo kom dobro opremljenom hipermarketu i sl. apsorber vlage.Ima fora sa plasticnom posudom i velikom tabletom.Ta tableta apsorbuje vlagu i pretvara je u vodu koja se skuplja u posudi i menja se na odredejni vremenski period.Mislim da ih izmedju ostalih proizvodi i RAID (oni sto prave zajebancije protiv komaraca i sl.). A vi sto hocete da susite peglom...bolje nemojte nista ni da radite... :ohno::ohno::ohno:
ZonoMAMBASADOR

jul 2008.

To sa peglom je glupost do jaja.Pre bi se ubio nego to radio.Jebes takvu vutru.Ocu da mi se lepo polako osusi,a posto nemam nigde unutra moracu napolju.Zao mi je sto sam sjebao telefon pa nemogu da slikam.Durbani mi previse dobro napreduju.Ovi LST-ovani su veci u sirinu nego u visinu,a visoki su preko 160cm.Veliki Zbunovi.Tako da mi je najjednostavnije napolju da ih susim. Green hvala ti za ove absorbere.bas mi je to trebalo.Probacu odmah sutra da ih nadjem. Notrippin havala i tebi samo nije mi jasno sta je pevec.
sknkISTRAŽIVAČ

avg 2010.

dal bi se moglo susiti na stablu nekom, da se zastiti od kise??
zuz1AMBASADOR

avg 2010.

Pa kolko ti je to kuciste od kompa kad mislis stavit kutiju cipela u njega? Inace metoda mi se cini ok :)
grower0000ISTRAŽIVAČ

avg 2010.

isuse boze nikad nisam mislio da cu ovak nesto procitat na ovom forumu.....susenje peglom?? jaooooooo majko mila.....ne pomaze ti ni da je ferrari
D A XISTRAŽIVAČ

avg 2010.

JEDNO PITANJE ZA ISKUSNIJE kolka treba da je tecno temperatura i vlaznos vazduha unutar boxa za susenje,odnosno koji bi bili idealni uslovi za kvalitetno susenje???
Pablo EscobarENTUZIJASTA

okt 2012.

Ovako ubrao sam biljku bila je tjedan dana na tavanu kiae je mozda bila jedanput u tjedan dana prije nego sam je ubro nakon toga sam je stavio u staklenku gdje je bila oko tjedan dana -dan dva nisam siguran i nakon toga kako bi stavio u foliju da se hedovi stisnu izvadio sam hedove imali su cudni miris i neki su bili ne vlazni skroz onako ali vidilo se da im jos koji dan fali u staklenci gledao sam dali ima pljesni i toga nisam nista direktno primjetio ali i ono sto sam primjetio sto je po meni bili cudno sam uklonio onako malo skroz nesto tipa bjelkasta mreza ali tek kada skroz skroz sa kojih 5 cm pogledas i onako kad bi pipo po tome nebi nista pucalo kako to zna inace sad me zanima do cega je takav miris tako mi je bilo i nakon prvog branja ali drugaciji miris i kasnije kad je odstojo u foliji dobio je onaj pravi miris sad me zanima dali imate kakav savjet i sta bi moglo biti
MarcoPoloLEGENDA

okt 2012.

pa ta mala bjelkasta mreza ti je plijesan...sto je pobogu zamota u foliju ako se nije do kraja posusila? ne bi ti preporucio da pusis hedove koji su navukli plijesan...ostavi ih jos na zraku ako su jos vlazni...pa kasnije u staklenke
Pablo EscobarENTUZIJASTA

okt 2012.

Pljesan sam uklonio i ovaj ostatak 5 min u mikrovalnu sad nisam siguran ni da to puaim...jebiga zajebo sam od pocetka trebo sam barem jos tjedan dana ostavit na tavanu mislio da da ce tjedan bit i vise negoo dovoljno jer prva tura mi je bila 4 dana i bila je odlicna :)
DolfENTUZIJASTA

nov 2012.

Sto vise sunca i vazduha da istera onaj odvratni kiseli miris

nov 2012.

zar nije jednostavnije staviti hedove u teglu i na svakih 2/3 dana istresti iz tegle malo da dobiju vazduha pa vratiti, pro itao sam to ovde na forumu i ini mi se kao dobra fora, nemam iskustva nisam joa imao ni jedan grow, planiram u 2013 :icon_cool:

nov 2012.

grini, tema se zove "Alternativni nacini susenja", a to je ono sto se radi pre stavljanja u tegle
vinerPOZNAVALAC

maj 2013.

ma da mo~e se i brenerom ako ~elia................... :kenny_revenge:

apr 2016.

Dakle meni se ovo cini kao najidealnija ideja za sve koji ne mogu susiti u kuci. Dakle uzmete kutiju od cipela ako ima one dvi velike rupe kao Nike kutije onda netrebate busiti ,a ako nema onda napravite rupice provucete "pel", ono sto ide na stape za pecanje, jer je tanko i cvrsto. Na to povisete cvitove i nikakvi PC ventilatori i stavljanje kutije u PC. Jednostavno kupite one male ventilatorice sta ima na standovima na nekakvim sajmovima kupiti. Rade dugo i za tu kutiju od cipela mislim da ce biti dovoljan 1. I kutiju od cipela smjestite bilo gdje, naravno da nema doticaja sa vlagom.

apr 2016.

zasto ne jednostavno u kuciste od pc? ventovi rade pc grije imas idealne uslove za susenje XD
baobabLEGENDA

apr 2016.

Nije bas preporucljivo da bude toplo u prostoru kojem se susi.

apr 2016.

Nemoj to radit jer ces ubit svaki potencijal i nikad neces osjetit max od tog dima.radije si ponekad malo sebi ako ti gori da imas za pusit..ako ti se lomi grana kad je savijes za 90° najbolji ti je izbor tegla..prije tegle ja bi je bar 15 dana drzao u škartocu od kruha,koji povremeno protreses da ove s dna dobiju zraka..niposto u plastiku,pogotovo vrećicu

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se