VUTRA
ForumUzgajanjeVanjski uzgojOutdoor potrebni savjeti!
LEGACY

Outdoor potrebni savjeti!

22 odgovora2,429 pregleda

apr 2014.

Pozdrav svima, naime zelim da posadim 2 biljke na tavan, imam prozor na vrhu i zivim u mjestu gdje stalno puse vjetar, zavisi kako kad nekad je blag a nekad jak ugl. da ne skrecem sa teme potrebni su mi savjeti za uzgoj i volio bih da moje stabljike vrate meni za ulozeni trud ne znam bas mnogo o tome pa bi volio dobiti par korisnih savjeta. naime mislio sam da stavim saksije na gredu 10 cm nize od prozora tu ce imati potpunu svjetlost uklonjene bi bile od stetocina a i ja bi mogao da ih obilazim kad mi se cefne ugl. spreman sam uloziti veliki trud ali zelim da mi se isplati pa bih molio iskusnije da mi pomognu putem ovog foruma....
AnomalyISTRAŽIVAČ

apr 2014.

Nema ti tko sta objasnjavat. Imas jos vremena za outdoor, sjedni i citaj forum :)

apr 2014.

Joa jedan tawan grow :D Toliko su puta ljude odgovarali od toga ali d~aba :D No,ako ti je prozor toliko velik tavanski da biljoze imaju svjetla bar 8 sati direke a ostalo indireke te ako taj vjetar mo~e sniziti paklenu vruinu kad upekne :sun2: pi i samo hehe Imaa moju podraku :D tj,neu nikoga viae odgovarati od tavana,hehe
bakalulaLEGENDA

apr 2014.

Ja moram to spomenut :D Osim ako nemaa vrhunski izoliran tavan ili klima ureaj gore, temperatura ti se ljeti na tavanu penje do 50*C i biljke e ti uvenut. Eh sad, ako je stvarno skroz prozra an i prozor je krovni, mo~ea probat i sretno :)
old schooll!ENTUZIJASTA

apr 2014.

Ako je krovni prozor onda je svakako izvedivo. Posto ka~ea da bi je na gredu onda je tavan zasigurno neuredjen,jednu veliku kartonsku kutiju,foliju,reflektirajucu foliju i stvar je izvediva :) Jedino bi ti vlaga manjak vlage mogo predstavljat problem a i to se da rijeait ako si voljan slo~it ispod prozora dobru konstrukciju koja e to sve dr~at. Moraa bit precizniji u opisu svoje ideje i prostora da znam na koji na in da ti do aram zahvat al ako se radi o domacici zaboravi svoju ideju pod krovom.
revolutionAMBASADOR

apr 2014.

@old schooll! ato ~elia rei s ovim ako se radi o domaici zaboravi svoju ideju pod krovom? Moje mialjenje na ovakav vid sadnje je da se neisplati trositi vrijeme i riskirati zbog malo vutre...radije poato je vrijeme za out nai mjesto,malo okr ia,iskopas rupe, i piknea koju sjemu i to je to,
GagibaAMBASADOR

apr 2014.

Teako, jako teako e to da uspe sve i da vudu magiju primenia. Bie prevrue, pitanje je kakva je cirkulacija vazduha, ima tu sigurno i insekata koji bi biljke podelili sa tobom rado ali...nema odustajanja!! ;) Pobodi ti njih u zemlju nek niknu, pro itaj malo pre toga po forumima i podforumima ata ka~u iskusniji groweri kakve uslove treba da obezbedia, pa teraj, dodaj, ugaaj...i izvesti nas kako se boria!! ;)
old schooll!ENTUZIJASTA

apr 2014.

Bilo bi mi drago da neko od "iskusnijih" growera otvori temu "uzgoj u ekstremnim uvijetima" posto e nam ti uvijeti ja vijerujem doci u narednih 5-10 god. Zaato tra~im takvu jedinstvenu temu od iskusnijih e zato ato ja neu i ne ~elim otvarati nikakve teme posto mi je prva tema koju smatram isto kao i ovu jako va~nom zavraila u smeu od jednog iskusnog lana kojeg naglo ponesu ego sr*nja! No ato ka~e nam "novi lan" nebi sad silazio s teme. Domacicu nije mogue uzgojiti jer zahtijeva puno viae prostora dok je u ovoj situaciju ako je uope rije o krovnom prozoru tada su dimenzije boksa ograni ene na klasi nih 60x120cm. Nije istina da se auto sorte nebi mogle uzgojiti u takvim prostorima i uvijetima bar ja tako mislim:) U tavanu pod samim krovom ina e uspijevaju prezivit samo ose ako je gradja zaatiena drvocidom. Vudu magija nije potrebna ako je covijek posijeduje bar malo inteligencije i volje za napravit sebi dima za nekoliko mjeseci! Dr~im da se u takvim uvijetima moze kontrolirat temperatura,vlaga,strujanje svijezeg zraka i to iz kune radinosti.

apr 2014.

ne vidim ni jednu tvoju temu u graveyardu
giovanni007POZNAVALAC

apr 2014.

Odkad sam lan foruma nisam vidio viae otvorenih tema u tako kratkom vremenu i joa beskorisnih.

apr 2014.

uvijek ista pri a na po etku sezone, niata novo... :)
SiDAMBASADOR

maj 2014.

... da je barem onda otvorena na pravom mjestu :) ovjek pri a o outdooru a spominje krovni prozor :)

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se