VUTRA
ForumUzgajanjeVanjski uzgojUzas biljke su mi izgrizene sa gomilom rupa po listovima!!!
LEGACY

Uzas biljke su mi izgrizene sa gomilom rupa po listovima!!!

121 odgovora14,840 pregleda

jul 2006.

Narode hitno mi pomazite oko ovoog nisam siguran ali mozda se desi da je taj crveni pauk u pitanju.. Kada sam tako neku slicnu zivuljku hteo da skinem(lici na crvenog pauka) i da je ucmekam sa lista odskocila je i naravno zbrisala. Sta mi predlazete od insekticida da koristim da bih spasao moje biljcice??? Molim nekog ako je imao slicnog iskustva da mi sto pre odgovori :x :x :x

jul 2006.

Koristio sam neki Mospilan u kesicama ali slaba vajda od toga Dosta brzo se to siri mamu im J**** Ako treba uslikacu listove mada izgleda sa mnogo rupa a listovi su i dalje zeleni... :cry: :cry: :cry:
GreenManAMBASADOR

jul 2006.

Moze slika?!

jul 2006.

Sliku cu da stavim cim napunim baterije (sutra) Kupio sam danas Actara insekticid sta mislis o ovome Green?? A od onog sto sam uspeo da isceprkam po netu izgleda mi sve na nekakvu Buhac Kupusnjace Neki tvrdokrilci koji buse rupe po listovima Naravno posto ti imas vise iskustva sa gajenjem cim osposobim aparat poslacu slike da vidis to u krupnom planu p.s Veceras sam planirao da biljke tretiram sa Actarom a takodje sam stavio koprive u vodu na nekih 24 sata sta mislis o tome Unapred hvala na odgovorima :wink:
SLO-EraLEGENDA

jul 2006.

gledaj samo,da ne napravis djubriva iz kopriva-umesto akarcida
GreenManAMBASADOR

jul 2006.

Sta da ti kazem,ja to nisam imao prilike da koristim tako da neznam hoce li pomoci.Daj slike pa da vidimo.

jul 2006.

Mozes li da mi pojasnis to Ero please Kako se radi sa time uopste???? :?:

jul 2006.

Danas kad sam kupio tu Actaru koju uopste neznam dali da stavljam na biljke kupio sam i neke stapice koji se ubadaju u saksiju Stapici su Terasan neka Nemacka proizvodnja.Molio bi da mi malo pojasnite ako imate iskustva satime dali se guraju celi u zemljiu ili se ostave da vire?? Takodje ova Actara me plasi da ne sprzim biljke ili im usporim rast ionako su kasno posadjene Pomazite ljudi molim vas Slike cu da okacim sutra Hvala unapred p.s ovo je najbolji forum na nasim prostorima procitao sam ga kompletnog i zaista dodta toga naucio :wink: :wink:
GreenManAMBASADOR

jul 2006.

Ako budes postupao po uputstvu mislim da su male sanse da biljci nesto fali.Jos ako mozes da je pratis svakodnevno ne verujem da moze da se iskomplikuje.Ja inace dosad nikada nisam imao potrebu da primenjujem nista od sredstava tog tipa.Obilazili su me insekti uglavnom. :lol:
SLO-EraLEGENDA

jul 2006.

uvek doziraj manje tog akarcida,insekticida nego sto pise

jul 2006.

Kako se pravi Akaricid a kako djubrivo od koprive ako bi bio ljubazan da mi objasnis??

jul 2006.

Evo slika

jul 2006.

Ovde se vidi malo detaljnije
5ARPOZNAVALAC

jul 2006.

slobodno apricaj sa actarom,samo stavi malo manju dozu.za tjedan dana ponovi ako treba samo ne prije.
SLO-EraLEGENDA

jul 2006.

ladylover@ ako budes tretirao biljke bilo cime,to radi navecer ili rano izjutra-izhlapevanje... pomogao bih ti ali stvarno ne znam odmjere za pravljenje djubriva ili insekticida pomucu koprive-pisano je nesto na forumu
Bezze_SaAMBASADOR

jul 2006.

Hehehe nisam bas brz al'....:), ali što ne pokušaš sa bijelim lukom, meni je to extra pomoglo i pomaže nevjerovatno :) (jes' da danfa desetak minuta, ali zato nema baja nikakvih... a to sam opet proèitao u novinama, a ima žena koje su mi to i potvrdili, èak i varijanta ako sluèajno u zemlji se naðe nekih štetoèina... stavio sam sliku negdje ... Evo opet... pa probaj (nije antibiotik bezze... :) Evo slike èlanka... (second time) proèitaj Meni je prozor otvoren non-stop, cak evo i sad u 19:30 nema ni musice blizu svijetla, ali ne prskam non-stop...ali ni jedne bubice, musice (na svijetlo makar, ama ni toga....:)
5ARPOZNAVALAC

jul 2006.

od kopriva ne mo~ea dobiti insekticid,ali mo~ea dobit gnojivo tako da u zdjelu stavia koprive prelijea ih vodom i ostavia tako jedno tjedan dana.samo to u~asno smrdi :lol:
Bezze_SaAMBASADOR

jul 2006.

Mnogo kvalitetnog i PRIRODNOG gnojiva mi dnoevno bacamo u smeæe, koje se može iskoristiti pravo dobro...

jul 2006.

A ja skoro sigurno mislio da moze Zasad izgleda stoji sa tim ostecenjima koja sam vec uocio nadam se da nece da se siri dalje. Ako ne onda cu da spricam sa ctarom, a koprive sam vec upotrebio pa sad videcu sta ce da se desi Thanks na pomoci :mrgreen:
unknowerAMBASADOR

avg 2006.

koprive prvo procedi pa sipaj u zemlju a ne na lisce ! koprive su dobre za protiv puzeva Nije pauk nego skakavac,a tretiras lisce insekticidom u fazi vegetacije do perioda cvetanja !

maj 2016.

Dobar dan. Imam pitanje u vezi outdoora i nametnika. Kako ih se rijesit ? Onih bjelih usiju i ostalo ?? Cuo sam da je najprirodnije ubrat koprivu i skuhat caj i sa time je prskat jer na koprivu neidu nametnici pa logicno da bi i pomoglo. Dali je ko to probao ? Bolje pusit koprivu nego insekticid... u pitanju je think diferent skunk. Hvala i ugodan dan svima

maj 2016.

Ne postavljaj isto pitanje u viae tema,budi strpljiv. Odgovorio sam ti u drugoj temi u kojoj si postavio isto pitanje.

maj 2016.

:fuck::fuck::fuck:

maj 2016.

Da ne nacinjem temu, ne znam sta je jel skakavac meni izgleda ko da je koza brstila al nije, mislio sam upotrebiti beli luk il sta vec neki insekticid uzeti, nisam pametan. jel zna neko bar sta je?

maj 2016.

Nije skakavac, viae skakavaca je. Dobro da je neat ostalo. Actaru kupi pa oapricaj, a mo~ea i bijeli luk u kombinaciji sa paprom, ljutom papri icom i ru~marinom.

maj 2016.

Kako se pravi to sa belim lukom , paprom i ljutom papricicom ? Kolko se stavi kolko da odstoji ?
StipeZMAJ

maj 2016.

Ja sam to odokativno. Zlica mljevenog papra, par zlica najljuce paprike mljevene....cijeli rezanj cesnjaka i jos je dobro stavit duhana. Ja sam shaku domaceg duhana. To sve stavi u 2L vode preko noci i dobro procijedi sve. Ja nisam nista razrjedjivao i nije stetilo biljkama.

maj 2016.

i onda uvece prskam po listovima ? Samo mi kazi molim te sta je cesnjak :D
ChanZMAJ

maj 2016.

Beli luk-ac :spliff:eyessss: :D @majmunidzou

maj 2016.

aaaaaa cesnjak belog luka xD Ja tripovao nesto od jelke haha

maj 2016.

Evo ovako samo da napomenem svima koji su iz HR da je doalo do Europske regulative pri koriatenju odreenih insekticida i herbicida. Na primjer vrsta pu~omora sa aktivnom tvari Mensurol je zabranjena za uporabu u HR i povu ena sa tr~iata zbog velikog utjecaja na okolia. Danas mi se dogodi da odem kupiti vreicu Actare i prodava me zatra~i dozvolu. Reko ataaaa :eek:! Ka~e da je EU regulativa svrstala Actaru u insekticide druge kategorije i nemogu prodati nikome ak ni onu najmanju vreicu od 4 grama bez te dozvole. Kad sam ga pitao di da idem po dozvolu veli mi u poljoprivrednu akolu. Tamo se pokupi uplatnica, upiae te aj koriatenja herbicida i insekticida koji traje 5 dana te to sve koata 570 kuna. Reko ataaa :eek:! Velim ja njemu; pa majstore ja za 10 grmova goji bobica (moa mislit goji bobica) da platim 570 kuna da bih ih zaatitio od lisne uai i malih skakavaca, to mi nema smisla. Jeftinije me izae oru~ani list pa se lakano roknem i skratim si muke pri kupovini Actare. Sve u svemu eto da se ne iznenadite pri pokuaaju kupovine Actare pa da znate ata vas o ekuje. Mislim ja ko ja, ehhh, lako ja obradio prodava a pa mi je prodao na svoju dozvolu, ali stvarno tko nije u EU bolje mu je da ni ne ulazi jer e ebat je~a u lea. Nema na emu vas nee pokuaati izmusti :(. Nema nikakva tema o herbicidima, insekticidima, Actari i sli no pa sam tu napisao, a iskreno treba jedna tema o tim stvarima. @majmunidzou nije eanjak bijelog luka nego eaanj bijelog luka iliti re~anj bijelog luka. Kod nas eaanj eanjaka ili re~anj eanjaka ;) .
PimplariusLEGENDA

maj 2016.

Kako si me nasmija sa postom No Joke. Pa fala bogu da su to uveli da nemoa tek tako uzeti insekticide. To je otrov koji truje zemlju. Normalno da triba ljude obrazovati prije koriatenja takvih stvari.

maj 2016.

Da samo uzmu ti novce i ne nauce te nicemu jer tecaj traje 3 sata i drugi put sat i pol ispit......

maj 2016.

Ja razumjem da je to za nekog tko radi na hektarsku normu i sla~em se sa tim u potpunosti, al ato veli ovjek ju e mu bakica doala po actaru da oaprica par struka paradajza, a on joj nesmije prodati bez dozvole. Kako e bakica od 70 godina uope nau it neata kad znamo da ljudima u toj dobi sive stanice ne funkcioniraju. Ona zaboravi i di je zubalo ostavila, a kamoli da zapamti to emu bi je trebali podu iti.
zendramaxENTUZIJASTA

maj 2016.

evo mo~da nekome pomogne u borbi s pu~evima...http://blog.vecernji.hr/silvija-kolar-fodor/sto-se-nudi-na-trzistu-od-eko-sredstava-protiv-puzeva-8236

maj 2016.

hvala na infor zendra. Znaci da je Plantelin pu~omor ekoloaki limacid?

maj 2016.

Sve od navedenog ve spomenuto u temi "Stop Pu~evima", ak sam i o fosfatu dodao. ak mi ostavlja dojam da je od nas i prepisivala pa malo preuredila :eek:. Eh ti danaanji novinar ii :fuck:.
zendramaxENTUZIJASTA

maj 2016.

Fakat, nisam vidio to prije.

maj 2016.

sad e starci dilat pu~omorom....e BRATE imaa pu~omora za sto kuna!!!!!
person76ISTRAŽIVAČ

jun 2016.

pomoc please evo vrtim se se po sajtu vec dva sata i neznam sta mi je ciniti ,u jos vecoj sam zabludi sto vise cita .Naime imam neka bele sitne bubice-vaskicee po curama sa donje strane lista a sad vec i na tanjim grancicama cim da prskam a pocela je vec cvetati :(

jun 2016.

pa vidi u poljoapoteci sta imaju od insekticida, recimo actara, mospilan il nesto slicno

jun 2016.

Da lisna ua mamicu joj, ja danas primjetio isto na jednoj biljci u dvoriatu ispod par listova. Vidim da mravi obo~avaju ua pa je sistemski upaju i jedu. Actara je idealna za to, oapricaa i ve sutra dan je nee biti. Ako ne reagiraa na vrijeme raairi se ko sam vrag.
i33iAMBASADOR

jun 2016.

Bio kill ih isto rjeaava trenuta no, neznam ateti li ljudima kasnije, nisam ga nikad prskao na jestivo ili puaivo bilje
mingAMBASADOR

jun 2016.

Biljne uai se lako rjeae sa koprivom odstojalom 24-48h. Provjereno. @No Joke moram da te ispravim za biljne uai i mrave. Oni njih ne jedu nego je stvar zanimljivija, evo copy/paste:

jun 2016.

To sam i ja sku~io. Zato sam znao primjetit jako puno mravi na sajtu u outu.

jun 2016.

Zanimljivo, nisam to znao, primjetio sam da letaju mravi oko tih uai. Uglavnom svega par sati nakon tretiranja actarom nema viae ni uai ni mravi :thumb:.

jun 2016.

probajte prah neema! prirodan pesticid i gnojivo u jednom!
PnkPOZNAVALAC

jun 2016.

Uhola~a, stri~avka, ule~. Doaao sam presaditi na sajt i gamad doala u kutiju s bebama i probile rupe po listovima. Super start :( Jel netko imao iskustava s tim beatijama?

jun 2016.

''Uhola~e,atrige ili akarice ...vole vlagu.None su ~ivine. I ne,ne ulaze u uho i ne hrane se uanom smolom,to je ista zabluda,a nisu ni opasne,dapa e korisne su,jer se hrane lisnim uaima,grinjama,jajima leptira... Ne bojte ih se i nemojte ih uniatavati'' Mene bi ovaj tekst umirio. Mislim da ti ne pasu one liae.

jun 2016.

''Uhola~e,atrige ili akarice ...vole vlagu.None su ~ivine. I ne,ne ulaze u uho i ne hrane se uanom smolom,to je ista zabluda,a nisu ni opasne,dapa e korisne su,jer se hrane lisnim uaima,grinjama,jajima leptira... Ne bojte ih se i nemojte ih uniatavati'' Mene bi ovaj tekst umirio. Mislim da ti ne pasu one liae.
PnkPOZNAVALAC

jun 2016.

Alo, gledao sam je kako buai, bila joj je to zadnja koju je izbuaila u ~ivotu.

jun 2016.

"Po danu se uglavnom skrivaju, a po noi se hrane naj eae trulim biljnim plodovima, biljnim uaima, grinjama i jajima leptira."
rastafarijanAMBASADOR

jun 2016.

ima li ko iskustva sa mospilanom? Koliko je losiji od actare,cujem da se ljudi dosta zale koji ga koriste u bascama da je sve losiji i losiji ? do sada sam koristio actaru i stvarno radi zvijerski posao,ali igrom slucaja dobio par vrecica mospilana pa reko ako je ok da ne kupujem actaru?
L0oDZMAJ

jun 2016.

Meni se pokazao dobar prosle godine za biljne usi ili vasi kako vec zelis... a na skakavce nije imao efektta,dok je actara bila full za skakavce,pa cak i za sve ostalo :) ove godine se ne igram sa hemijom,pa ne mogu znati te novine ... stej haj
BLONDinaNINAAMBASADOR

jun 2016.

Druze probala sam Ja, ali mi je actara bolja..ali ne verujem da ce ti i prestavljati problema i da kupis actaru i ako imas mospilan ,jer skuplja je kutija cigara od nje valjda 200din je bila prosle god...:razvaljen::tretiraj sa njom i nemas briga...:popcorn::
rastafarijanAMBASADOR

jun 2016.

ma da to sam i mislio,actara ponovno definitivno,stvarno je neprijatelj broj 1 skakavcima :D mospilan ce ostat za krumpir :D:D
rastafarijanAMBASADOR

jun 2016.

ljudovi imam pitanjce,danas sam 4 cure preselio na sajt i naravno naspricao actarom(oko 10 ujutoro) i prije nekih 2 sat i nesto znaci oko pola 19:30 je pala kisa. Mene sad zanima dali je ta actara uspila uci u listove odnosno biljku ili ju je kisa isprala. Dali tretirati sutra ponovno ili nemoram?
BLONDinaNINAAMBASADOR

jun 2016.

Dovoljno je proslo, nemoj tretirati ponovo..;).samo drugi put gledaj da tretiras i uz pomoci vremenske prognoze,ako i oni pogode sto ne bude cesto...:popcorn::
rastafarijanAMBASADOR

jun 2016.

ok tnx..kako ce ovih par dana vrijeme bit promjenjivo nisam mogao cekati pogodnu vremensku prognozu morao sam ih selit na sajt jer su bio zrele za izlaza iz saksije te velicine ;)

jun 2016.

Da li bi valjalo poprasiti sa NEOPITROIDOM protiv tih vragova sto buse listove?
StipeZMAJ

jun 2016.

Yes ;)
derataurPOZNAVALAC

jul 2016.

Mi moze neko pomoc rec jel ovo puzevo maslo? Ko da je sasusena sluz od puza po biljci

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se