LEGACY
Da li je kasno
101 odgovora8,794 pregleda
22. maj 2013.#1
Stavio sam par menki u maramicu da proklijaju, sad bi da vas pitam da li je kasno sad za sadnju?? neki kazu da neki ne..
Zanimaju me vasa misljenja, a kako kazu ovo leto ce da potraje malo duze.. sto je dobro sa neke strane :)
22. maj 2013.#5
daj da vas pitam.. jel kasno ako sam posadio prije kojih mjesec dana!?
22. maj 2013.#6
De ti meni objasni kako moa pitati jel kasno ako si posadio prije mijesec dana, a lijepo vidia da sad nije kasno? U
em je tvoj problem? Sumnjam da neznaa
itati jer vidim da znaa pisati, ili te logika malo napustila.
22. maj 2013.#7
Ti mora da si slavonac po pisanju, uvijek se na daleko odaju. :D
@Herblover - to je najbolji period u kojem je posaeno, ne vjerujem da bi i trebalo ranije
23. maj 2013.#9
Ja sam proale godine posadio biljke tek u 6 mjesecu (negdje prema polovici), i narasti 2 metra nije predstavljalo nikakav problem :) tako da... :) Ima ljudi ata su i daleko kasnije sadili "onako probno" i super rezultate imali
23. maj 2013.#10
u indooru se obicno vege radi 30 do 40 dana, tako gledajuci u outdooru nije kasno zasaditi (proklijalu) menku do npr. 20~25 .06. jer ce svakako imati 30~50 dana vegetacije do cvetanja, zavisno od vrste i aktuelnih klimatski okolnosti... da rezimiram, do sredine 6 meseca se moze slobodno saditi, nije kasno
23. maj 2013.#11
prerano je, uvijek je prerano-rekli bi crnogorci. ja ove godine nista prije 15 .07 necu saditi. mislim na klasicni out,bez posuda i svakodnevnog seljakanja u podrum i natrag van. :snooze:
24. maj 2013.#12
no joke nikad ne spava nocu...sigurno obilazi outdoor :-)
s obzirom na ove kise i hladnocu ove godine je izgleda bolje kasnije nego ranije
24. maj 2013.#13
Ja sam moje stavio u martu kad je sneg padao, bez sijalica, iskljucivo namenjene za outdoor i eno ih sad imaju u sumi 60 cm i vijore. :)
A bile su se izduzile zbog nedostatka svetlosti al reseno je i to bilo, mogu vam reci da su biljke dobro se oporavile. :)
A sto se tice jel kasno, to je bilo i moje pitanje i onda mi je Power Seed rekao da do polovine 6 meseca slobodno se moze saditi, kao sto je i tebi rekao, tako da opusteno. :)
5. avg 2013.#14
e ljudi,jedno pitanje...u vezi musko-zenskog sranje....Koja je razlika izmedju muske i zenske biljke?Ako neko moze da mi objasni sta bude ako se dobije muska,a sta bude ako se dobije zenska?
5. avg 2013.#15
U oba slu
aja se dobije biljka. Aj sad po
ni
itati malo!
https://www.vutra.org/topic/73-prepoznavanje-muske-i-zenske-biljke/
5. avg 2013.#16
pored prebanalnog pitanja promasio si i temu, ajd se malo upoznaj sa forumom
8. avg 2013.#17
drugovi,da li bi bilo prekasno baciti u out kakvog automatika krajem ovog mjeseca??
8. avg 2013.#18
automatika ne bi, taman bi zavrsio karjem 10-og meseca (ovo naravno ako bi zasadio sada, npr. do 15.08, ne bas krajem 8 meseca)
8. avg 2013.#19
To pitaj meteorologe. Ovisi kakvo e ti vrijeme biti deveti i deseti mjesec. Ako bude kiana jesen onda piai propalo.
13. avg 2013.#20
Biljke su mi u proseku oko 30 - 60 cm lepo su krenule posle velikog stresa jer su se posusile pre mesec dana jer sam ih posadio u losu zemlju. Imale su samo 2 para listova koji su bili zuckasti i dugacko tanko stablo i mislio sam da od njih nece biti nista. Medjutim 15.07 sam ih presadio pored vode sa vlaznom zemljom i zalivao svakih 6 dana. Posle 2 nedelje biljke su znatno napredovale, listovi su zeleni i bujni. Zanima me ima li nade za ove biljke? uploadovacu slike ovih dana. i da mi kazete vase misljenje....
edit...
porucio sam BioBizz Bio Grow i Top Max pa me zanima jel mogu u ovoj fazi da pocnem sa gnojivom?
13. avg 2013.#22
jedno pitanje,hteo bih baciti jedno 2,3 semenke cisto da probam sada u ovom mesecu,da li ima ikakve mogucnosti da cveta i da semenki za sledecu godinu u outdoor-u??
13. avg 2013.#23
neko ce krajem iduceg meseca da skida biljke a ti jos nisi zasadio, sta vise da kuckam po tom pitanju, al probaj ako imas menki koje ti ne trebaju, pa javi kako si prosao
14. avg 2013.#24
imam ja biljke od pre par meseci,sve ja to razumem,samo sam pitao da li bi nekako uspelo..vazi,javljam sta se desilo
17. avg 2013.#25
Pozdrav svima,sledece sedmice kacim slike sinoc sam bio na sajtu,ma sve je ekstra,rastu ko pecurke :D
Dobro sam ih zalio sa biobiz growe,morao sam brzo paliti sa sajta, istripovala me priroda tako da nisam stigao slikati zapalio sam odma :D
Uzeo sam i topmax,kad je najbolje da i sa tim krenem natapati?
18. avg 2013.#26
ljudi jedno pitanje imam par komada menki domacice i automatika,dali se isplati uopce sad saditi?
9. sep 2013.#30
Drugari imam problem sa jos jednim hermicem,sta da mu radim? moze li on da oprasi zenske biljke ? Otkinuo sam jedan hed,masan je,lepljiv,sav je u smoli. Jel da cupam? Jel to najbolje uraditi
Poslednji put kad sam bio na sajtu bila je zenka i sad vidim da ima i po koji muski svet oko hedova strasno.
10. sep 2013.#31
Ako je pred kraj cvata onda ga skidaj ranije. Mo~e da opraai ~enske biljke bez problema. Ako ima joa dosta cvata onda svaki dan
upaj bananice i pazi da se ne otvore da nebi doalo do opraaivanja.
10. sep 2013.#32
Znaci moze da se spasi, to mi je bitno jer je stvarno kvalitetna biljka, jbg krivo bi mi bilo da propadne.
Video sam na zemlji opala dva cveta, neki su se otvorili jbg, ali na biljci su svi zatvoreni i mali ...fak moram to sto hitnije odraditi
5. jun 2016.#33
Posadio sam biljku 22 maja i ima joj nekih 13 dana da li je ovo normalni uzrast biljke
za taj period
88039
5. jun 2016.#35
Imaa dnevnika sa slikama pa mo~ea da uporedia stanje sa drugima. Ja bih rekao da nije naro
ito napredna, ali nije baa toliko ni loae. Jel izbila 22.05. ili si je tada stavio?
5. jun 2016.#37
Verovatno loaa zemlja i slabo svetlo.
Edit: ide sporije ali joj niata ne fali. Ako je zemlja sumnjiva, ti presadi u neku proverenu. Ako je svetlo neadekvatno, pozabavi se da biljci pru~ia odgovarajui broj lumena. I trebalo bi da krene lepo.
5. jun 2016.#40
pise na vreci da je Ph 6.5,a destilovana voda citao sam da je najbolja
5. jun 2016.#41
Koristi
esmova
u nemoj destiliranu, a zemlje pogledaj ovdje, nije samo bitan pH zemlje.
https://www.vutra.org/threads/zemlja.9972/
https://www.vutra.org/threads/zemlja-koju-ne-smijemo-koristiti.15754/
5. jun 2016.#43
druze ma nece ti ona rasti bash NIKAKO cak ih i ubijash sa tom destilovanom jer destilovana voda je demineralizovana voda bez ikakvih minerala itd potrebnih biljci za normalan rast, zato je i takva kakva je!!! :fuck::djede:
2. jul 2018.#44
Pozdrav zanima me dali je kasno za outdor prije par dana su mi izasle iz zemlje imaju dva lista pa me zanima dali da ih vani ili da unutra pod lampe. Hvala
2. jul 2018.#45
Pozdrav sta da radim malo sam zakasnio ove godine sa outdorom imam par komada kalasnjikova tek su 2 lista pa me zanima dali da ih vani ili da pod lampu stavim
2. jul 2018.#46
Gastos zavisi sta uzgajas? Je li seme kupovno? Tj je li automatik?
2. jul 2018.#47
Sjeme je kupovno na zalost imao sam financijskih problema pa sam zakasnio, imao sam 10kalashnikove 5 lemon skunk i 3 automatica nl×big bad od toga svega mi ostale 4 nesto mi ona prva dva lista pojelo samo stabljika ostala tako da su samo 4 prezivile
2. jul 2018.#48
Ma samo sadi ,nije kasno, posebno jer su ti vec isklijale,drugi ih u vege modu pod lampom sta duze mozes pa ih izbaci vani krajem mjeseca
2. jul 2018.#49
Nema mi druge nego pod lampe i kasnije van,samo kolike ce biti
2. jul 2018.#51
Brijem da ce autosima bit dobro i napolju ako nemas mesta u box. Meni pukle dve menke danas, veceras idu u zemlju i na sajt za 5 dana max... proslo nevreme preko balkana predhodnih 20dana. Nadam se :sun2::sun2::sun2::sun2: pa cak i previse da ga bude :thumb:
Odgovaranje na teme dolazi uskoro.
maj 2013.
1 / 52
maj 2013.
2916d