VUTRA
ForumUzgajanjeVanjski uzgojZamjena za Slavol
LEGACY

Zamjena za Slavol

146 odgovora20,966 pregleda
golub miraLEGENDA

maj 2015.

Evo poato se ve dvije godine u HR ne uvozi , dolazi kako ka~u majstori iz poljoapoteka, joa bolje gnojivo prizvoa a iz Valpova, Slavol je bio zakon, e sad budemo vidili za ovo. Gnojivo se zove Terra Green Hobby Sastav mu je mlije no kisela bakterija, fotosintetska bakterija, kvasci, melasa iz aeerne trske i voda. Uzeo sam za probu, Sobno bilje i cvijee, stimulator rasta, koristi se folijarno jednom tjedno u omjeru 1:5 Cjena je dosta povoljna oko 26kn za litru
BizzzoZMAJ

maj 2015.

Odakle ti informacija da se Slavol ve 2 godine ne uvozi u RH? Kako netko tko nema pristup Slavolu mo~e za bilo ata tvrditi da je "joa bolje" od bilo ega? Nikad nisam koristio Slavol ali teme ovog tipa ( ature informacije i hiki - haka ) imaju veliki potencijal da zavrae na groblju. Ako ne ru no onda u groblju tema koje se i dalje nalaze u ovom dijelu foruma. Daj nam malo viae informacija, postoji li tehni ka lista za taj preparat? Kako izgleda boca, gdje je slika te boce koju si kupio? Ako stvarno ~elia nekome pomoi otvaranjem ove teme ona treba biti sadr~ajna, s objektivnim informacijama u njoj. Nadam se da razumijea ata ti piaem. ;) Valjda e ti se netko javiti poslije mene.
golub miraLEGENDA

maj 2015.

Info mi je iz poljoapoteka gdje sam ga obi no uzimao, mo~da se mogu na negdje stare zalihe, a poljoprivrednici koji su svaki dan po trgovinama javljaju da je proizvod u rangu Slavola pa ak i bolji. }ao mi je ato do sad nisi koristio Slavol, a ovo je kako ka~u adekvatna zamjena po vrlo pristupa noj cijeni i ima ih za sve kulture Provjeri pa nam javi jel ima u HR Slavola.
BizzzoZMAJ

maj 2015.

Ja sam ga vidio u Zagrebu u 3 razlicite trgovine. Ako upises u google Slavol Zagreb dobiti ces barem 12 o iglednih rezultata gdje ga mozes tamo kupiti. Cak niti ne moras ici nigdje. Moze i postom. Tiskom. Ufff...

maj 2015.

preparata slicnih slavolu na trzistu ima zaista mnogo, a po meni je slavol malo podbacio sa kvalitetom u odnosu na ono sto je bio kada se pojavio. treba probati dostupne alternative
Kimi89SrbAMBASADOR

maj 2015.

pozdrav svima, prvi post, ozbiljno pitanje: dosao sam na ideju a ne znam dal je dobra, imam humovita humus, u kome sam otpoceo rast u casi, i sasvim solidno napreduje, uzeo sam HydroGel,fertico green, i imam vermikulit od pre, humus je 5,5 pH, fertico 7-8, HydroGel ne znam, vermikulit takodje ne znam, voda(cesmusa) 7-7,5 pH.... hocu da u kesu za djubre od 20 litara(izbusenu na dnu) ubacim obicnu zemlju,a u sredini da "ukalupim" pomocu isecene flase od dve litre valjak od dna do vrha (flasu vadim po kalupljenju), koji bi bio mesavina tog humusa, vermikulita, HydroGela i POLA preporucene doze fertica(vodu kojom cu da natopim Gel oplemenio bih ferticom pre mesanja smese)... dali bi se pH doveo na neki prihvatljiv nivo? cisto radi reda, citam vas mesec dana svakodnevno, dosta sam procitao, znam da vas zamaraju ovakva pocetnicka smaranja, ja bih se zadovoljio i kratkim odgovorom. Hvala unapred
StipeZMAJ

maj 2015.

mbm lucko ti ima slavol i cak ga salje postom. bio, vidio, kupio. slazem se sa Powerom. postoji cijela hrpa preparata kao sto je slavol i dostupniju su....samo treba znat sto kupit i isprobat :D
DzparanojaLEGENDA

maj 2015.

Pa recite gospodo koji su to preparati... mislim to je i ideja teme....Zamjena za Slavol :)

maj 2015.

evo gospodine sta ja koristim
DzparanojaLEGENDA

maj 2015.

Na ata se konkretno misli kad se ka~e da je Slavol podbacio??? Proale godine sam o njemu samo hvalospjeve sluaao,te sam ga zbog toga i nabavio.... sad evo ispade da nije ni on niata posebno:whato:: I zna li se ata je sa ove gore slike od preparata po kvalitetu najbli~e tom "starom" Slavolu, da potra~im ??? Edit I jeli ko mo~da koristio ovaj Plants Protector Thiofer??? Vidim da ga koriste masovno u vinogradarstvu, pa rekoh da ga neko nije stavljao kao dodatak biljkama?
rastafarijanAMBASADOR

maj 2015.

Zanimljiv ovaj Terra green hobby,cijena prava sitnica, treba ga isprobat svakako, @golub mira si ga poceo koristit, ajde javi rezultate :) sto se slavola tice vidio sam da ga ima na njuskalu za narucit 40 kn litra

maj 2015.

svaki gore je prica za sebe kao i sto je slavol prica za sebe, koji god da koristis nema greske. nisam rekao da slavol ne valja, al ga pamtim iz boljih i smrdljivijih dana :) mozda im je samo ta serija na koju sam naleteo tako izasla, koristim ja njega i dalje, samo mi trenutno prazna boca pa nije na fotki :) moja zamerka generalno je da je sada mnogo blazi, kao razvodnjen il nedovoljno odstajao da bakterije krenu. eko buster je "gori" nego sto je slavol u pocetku bio, ekstrasol mi je fantasticno odradio prosli out, bacilomix koristim gde i kad stignem, kombinujem :)
DzparanojaLEGENDA

maj 2015.

Mo~da je tema malo van konteksta,blagi off al eto kad smo ve tu da pitam... Za vege fazu, poato biljka dobrano potroai zalihe iz zemljiata, jeli ok prihranjivati koktelom sledee kombinacije: Slavol+Plantela Vrt+Plantela List??? Naravno, podrazumijeva se u razumnim dozama i uzajamnim proporcijama, a sve rastvoreno u adekvatnoj koli ini vode, barem jednom sedmi no.
BizzzoZMAJ

maj 2015.

`ta e ti ovo ako imas zelenu i slavol? Mislim da nema potreba uopce ju mjesati u kombinaciju. S druge strane vjerujem da nece napraviti stetu. Ali ne mogu biti siguran dok ti ne probas i javis nam ovdje :)
DzparanojaLEGENDA

maj 2015.

Ta no tako, razvijam vlastita i airim kolektivna iskustva ;) Hvala gospodo na konkretnim i preciznim odgovorima @PowerSeed @Bizzzo :)

maj 2015.

ja kupih danas 2l slavola, smrdi i dalje i masnjikavo deluje, bar ova jedna flasa sto sam otvorio. sto rece power mozda nije odstojao dovoljno, ova pakovanja su iz decembra 2k14.
golub miraLEGENDA

maj 2015.

po eo sam ga koristit, dobivaju ga svaki 5 dan radim kontrolu, jedna ne dobiva nakon 5 gnojenja budemo vidili kako djeluje za sad ide po preporu enoj dozi

maj 2015.

Zdravo Groweri...nisam siguran da li postavljam pitanje na pravom mestu,nek mi moderatori oproste... Do sada sam uvek koristio po jedno djubrivo za Veg. ili Cvet. fazu... Trenutno sam u vegetaciji na 5,6-om paru listova i koristim djubrivo u odnosu N=5,8%/P2O5=4,6%/K2O=3,5%... Zanima me mogu li ubaciti i slavol? Recimo navedno djubrivo zalivanjem a slavol folijarno. Smem li to raditi u isto vreme ili u razlicite dane? Jako sam obazriv sa djubrenjem i nikad ne guram 100% preporucene doze,uvek sam izmedju 80 i 90% ali sticem utisak da to moze jos :D Neki savet,ljudi dobre volje...hvala
ZblonzinjoAMBASADOR

maj 2015.

Mozes nema potrebe da odvajas, skupa sve smiksaas i udri, nije slavol NPK gnjojivo da se trebas njega plasit.. plasi se tog NPK sto koristis ako si tek na 5internodi nema potrebe ako imas kvalitetnu zemlju..

maj 2015.

Hvala...to sam hteo cuti,o slavolu na netu sam citao i zakljucio da nije NPK ali mi je trebala potvrda iskusnijih :) ....na zalost ne mogu se pohvaliti kvalitetom zemlje ali bice bolje za sajt.... ulicno seme,valda ce do godine biti mogucnosti za fem.seed, ucim malo LST

maj 2015.

pow mo~e ime zadnjeg proizvoda nevidim ga pro itati hvala

maj 2015.

Bio Plant Flora, rusko organsko djubrivo
DzparanojaLEGENDA

maj 2015.

Jel ko probao... takodje mikrobioloako, proizvodi Agrounik.... kasnije u ga probati, sad samo pitam Vas ;) shOcNM4cSbM

maj 2015.

ma to je isti q kao slavol samo ne smrdi :D
DzparanojaLEGENDA

maj 2015.

Probao pa znaa, ili nagadjaa??? Bez nagadjanja, samo facts ;)

maj 2015.

FLOSAL sadr~i mikroorganizme, stimulatore rasta koji u procesu fermentacije stvaraju auksine, prijatnog mirisa. http://www.slavol.rs/proizvodi/flosal/o-flosalu to je sto oni kazu, a ako je suditi po slavolu, tacno je.

maj 2015.

slavol je vise usmeren na rast i razvoj korena, flosal slicno tome al za listove i cvetove
DzparanojaLEGENDA

maj 2015.

Ene oveka...dobro jutro dobri ljudi :D Znam i ja da itam, ali mene zanima da li je ko probao, bio zadovoljan, pa da viae nas krene u tom pravcu ;) EDIT Jesi li gruvao njime Powere??? Zvu i mi kao logi an nastavak pri e o Slavolu, i potencijalno po~eljna kombinacina

maj 2015.

jok, ali mi niko ovde nije rekao ni za slavol kada sam ga poceo primenjivati ;) probaj covek, nije kiselina unutra. probaj pa javi, deli sikustvo
golub miraLEGENDA

maj 2015.

sam da javim da ovaj tera gren hobi radi odli no radio kontrolu, ful isti uvjeti, ve nakon treeg gnojenja vidljiva promjena u boji lista a i zerko kaska za dugima, ne puno al se primjeti u dobroj su zemlji, tera brill, ma napreduju ko blesave, ugodno sam iznenaen, il je taj early skunk tak divlji u startu, danas prvi put topirani

maj 2015.

eva ja cu, kupio sam danas, naprskacu one moje krzljavice, mozda im pomogne. flosal related.
silverlungsENTUZIJASTA

maj 2015.

powerseed da li si ekstrasol koristio i u cvetanju i da li se isti moze kombinovati sa slavolom,jedno zalivanje slavol a drugo ekstrasol? sto se tice flosal-a da li se iskljucivo koristi folijarno i da li se isti moze koristiti sa slavolom,tipa jedno zalivanje slavol a drugo npk gnojivo+flosal folijarno?:rasta:

maj 2015.

pa sad, mene moz da pitas i u temi u metorskom kutku, ne moras me prozivati ovde. koristio sam ekstrasol tokom celog growa, ali ne mesano nego jedno zalivanje vodom, pa jedno ekstrasol, pa jedno neko djubrivo, pa opet voda (ili kisa) :) mislim da mozes mesati slavol i ekstrasol, ja licno nisam. i ne bukvalno u jednoj kofi nego tako kako si spomenuo. ne znam nista za flosal, nisam ga koristio
silverlungsENTUZIJASTA

maj 2015.

izvinjavam se za prozivku :respect: hvala na odgovoru :wave:
DzparanojaLEGENDA

maj 2015.

Ene ene, kako si mi osjetljiv postao :p Ina e si mu vrhunski odgovor dao, da sam te ja pitao rekao bi mi :probaj, vidi, pomiriai bla bla blaaa . Al tako je kako je, hvala na pitanju @prpionat, i naravno.... hvala na odgovoru Big Boss :cool:
DegustatorLEGENDA

jun 2015.

ima vise tipova,ali je u sustini mikrobiolosko djubrivo i koren od njega zaista pobeli i dobija sitne dlacice kojima bolje upija hranljive sastojke iz zemlje. O biljci da ne pricam,zravo i zategnuto. razlika posle jednog tretmana za svega nekoliko dana:

sep 2015.

pozdrav zanima me da li flosal ima ikakvog ucinka na prevenciju od pljesni/gljivica/mold pise da jaca biljku... naprsko sam jednom sasusilo mi se pola listova.a imam osjecaj da bi mi uskoro se mogla pojavit.

sep 2015.

od flosala se osusili listovi???

okt 2015.

da kako imam biljku od 10 hedova naapricao sam samo 5 desnih a ljeve nisam dirao za par dana vratim se samo gdje sam spricao suhi listovi pucaju pod prstima

okt 2015.

je malo cudno, al opet, flosal je ipak namenjen prihranjivanju dekorativnih i cvetnih biljaka, znaci sobnih, balkonskih i ukrasnih biljaka (Ficus, Dracena, Philodendron, Sheflera, Calathea, Pelargonium, Surfinia, Petunia, Verbena,) a ne spominje se njegova primena u ratarsko-povrtarskim kulturama. mozda ima neke veze sa tim, jer svojevremeno kad sam nameravao da uzmem sredstvo protiv biljnih vasi, i potegao za tim za sobno cvece a rekao im da mi treba sa chili paprike, u poljo-apoteci su mi rekli da to nije to niti za to i preporucili druge preparate u kesicama koji se razmucuju u vodi, znaci nisi savetovali nista vec razmuceno sa spricaljkom a namenjeno za sobno, balkonski i ukrasno cvece. il si samo malo vise preterao za dozom :)

okt 2015.

pa ne razmucuje se doza je ista samo sam iznad njih maglicu napravio ne znam da bi itko mogo sa onom prskalicom pogodit broj kapi po listu.nisam dugo prskao biljka od 1.5m stisno 5 puta svuda po malo. jos je neko probao flosal pa mu je biljka bila manja od one sto nije prskana ocigledno ne valja za nasu biljku .baremne folijarno

okt 2015.

taj sam, ja sam malog okuuuuuuuuupao u flosalu kad je pokazao preflover i nekako je stao sa rastom na oko 160cm, ali zato su se cvetovi brze punili, srednjeg sam manje i on je izrastao do 2m ali slabije puni, a desnog nisam nikako i one je najvislji a hedovi su po velicini izmedju prva dva. kad sam imao onaj zajeb sa/u vegetaciji dok su bili mali, prskao sam ih par puta ali nisam primetio da im je nesto pomoglo, a ni odmoglo. conclusion, moze a i ne mora :D

okt 2015.

po toj logici onda valja kad pocne cvjetanje i nema rasta.iako je meni spr~ilo sve.moj zakljucak je da vise necu koristit

maj 2016.

Po meni ne bi trebalo folijarno prihranjivati u fazi cvetanja. Ali ko zna, mozda gresim.

maj 2016.

Ekstrasol je top prava zamena u svakom pogledu
rastafarijanAMBASADOR

jun 2016.

pozdrav ekipa, abavio sam 2 terra green hobya jedan je za vrt(povrce) jedan za sobno bilje. naime o cemu se radi 3 curice su mi sjebali skakavci samo stabljicicu nasao sam ih orusene(dodao zemlje uspravio ih i dobro zalio) onovno su krenule ali jedna jako kilavo ove 2 malo bolje iako se jedna od te 2 pocela susit) Zanima me s kojim preparatom da ih zalijem ili poprskam sto vi savjetujete,zaljepim slike pa da vidite o cemu se radi, mada ne kuzim jer je kemijski sasav oba preparata isti. kod ovog za povrce pise "u proizvodnji presadnica povrca kada biljcice razviju prvi par pravih listova treba ih prskati svaki tjedan koncentracijom preparata 3% ,dok na preparatu za sobno bilje pise prskati nerazmucenom znaci cistim sredstvom, u dilemi sam pa ako vi mozete dat savjet ...dao bi im svima terra green hobi e sad koji da dam ovim ostecenim curama, eo slika pa da vidite o cemu se radi,svjelozelena boja je za sobno bilje tamnija boca odnosno etiketa za povrce a ovo su curice otprilike sve oko 9 dana stare
rukPOZNAVALAC

jun 2016.

Koji od ovih preparata bi preporu ili ? A da se koristi zalijevanjem ne prskannjem i da ga je po mogunosti mogue naru it poatom ? Dali Je netko koristio deflan plus ? http://www.gnojidba.info/gnojiva-tradecorp/delfan-plus/

jun 2016.

Po ovome ato piae deluje dobro samo ga ne bih preporu io za cvetanje jer ima 9% N ,ali za vegetaciju e biti super :)

jun 2016.

Po ovome ato piae deluje dobro samo ga ne bih preporu io za cvetanje jer ima 9% N ,ali za vegetaciju e biti super :)

avg 2016.

Da li je tko koristio BAKTERIJE 100ml  Mikrobioloaki preparat i kakva su misljenja o njemu? Proizvod sam vidio na h****ponici

avg 2016.

nisam jer nisam ni sreo, al kazu na njihovom sajtu:"PRSKA` I NE MISLI`" tako da cepaj ako imas. koristio sam par preparata na tu foru, folijarno, nema greske

avg 2016.

Koristio sam ja bakterije,smrdi na govna ali su dobra stvar :D Ne preporu ujem za indoor doduae :D Posle jednog zalivanja ceo stan mi je smrdeo na govna :D
TvoracENTUZIJASTA

avg 2016.

Ekipa ja sam krenia ove godine koristit BKTERIJE , rekli su mi da je Salvol isuviae razvodnjen pa sam proda ovo drugo i mogu re da nije loae lipo se to odrazilo na biljoz ! :banana_rasta:

avg 2016.

Da,i meni rekao lik u poljoprivrednoj apoteci da su skroz upropastili Slavol i da je sad kao aeerna vodica. Prebacio sam se na bakterije i mikorizu,proverena kombinacija :D

maj 2017.

Koristite li sto novo ili drugacije ove sezone?Ja sam uzeo EkoBooster2 za probu ali mi se cini malo preskup sa 135 kn-18 eura po litri.

maj 2017.

al deru kod vas nanu im, mislim da je ovde litra oko ili ispod 10e edit: pardon: Fabri ka cena 870 din/lit (~7e), u prodavnicama sa pdv cena: 1105 din (~9e)
5ARPOZNAVALAC

maj 2017.

I ata vam se bolje pokazalo Slavol ili EkoBooster2 ?

maj 2017.

ja koristim booster vec par godina, od kako je slavol pukao

maj 2017.

Tacno Slavol je podbacijo strasno,pogotovo u 1l ambalazi.Ja sam imao srece da naidjem skoro na manje boce ono pakovanje od 100ml.Kad sam stigao kuci otvorio ono zlo iz njega izbija na vonj od kanalizacije.Hocu reci zapravo sto je retko naici da je ispravan pogotovo kad otvoris cep a on mat misris.Menji je on praktican jako a pre svega najcesce dostupan.Tako da ,nije mi bilo tesko i odmah sam se vratio u apote.poljoprivrednu i uzeo jos 6kom toliko je imao covek u magacinu.Doduse prijatan covek neki taj trgovac,dogovorismo se mi ismedju ostalog posto je i on imao predrasude oko Slavola da mi nabavi opet sa tog meste gde je narucivao a ja cu uzeti samo da je dobar.:spliff::joint2:

maj 2017.

ma da, sa tim slavolom je postala lutrija, zavisi od meseca kad je punjen/pravljen, zimski su, da kazem, normalni, dok ostali deluju slabo; mozda da se ubaci malo secera i saceka sa upotrebom par dana/nedelja?
TvoracENTUZIJASTA

maj 2017.

Ma briga me za sve ja imam svoje sne , moj vokmen je pod jastukom zaluujem se muzikom ! Ja koristim Nanin Preparat divan je prija biljozama i imam divno bujanje sa njime !
CrazyNorthPOZNAVALAC

jun 2017.

@PowerSeed , posto si koristio ekobooster, mozes li mi reci u kojim fazama i na koij nacin si ga davao? Ja ga imam, pa ne bih da uzimam jos nesto bez veze, imam i fertico green ali njega ne planiram, a i to i nije tema. Nego ekobooster, ako moze ukratko, mnogo bi mi pomogao.

jun 2017.

kroz ceo grow, svako drugo~trece zalivanje. tokom vege 1~2 puta folijarno. u poslednje vreme kad se setim, ne drzim se nekog preciznog rasporeda
CrazyNorthPOZNAVALAC

jun 2017.

Ja imam malu bocicu, braon, od 100ml valjda samo... ili 10, jebem li ga sad. Ali vidim da su nacrtani zeleni listovi, gledam NPK, cinilo mi se da je za ceo grow, ali da je vise za vege, ili se varam?

jun 2017.

uz ekobooster u cvetanju dajem wuxal-ov top p ;)

jul 2017.

Nigdje ne mogu naci slavol ili bakterije u Hrvatskoj. http://www.proeco.hr/proizvod/pro-bac ovo bi bila dobra zamijena? Ako bi nasao slavol ili bakterije i isao ih doma umnoziti kolika bi mi trebala O2 pumpa.Ili moze bez nje?

dec 2017.

Narucim slavol i ne dobijem ga.Pitam zasto niste poslali. Odgovor:Slavol su zivi organizmi i ne smije se slati postom zbog mogucnosti kontaminacije. Kakve su to gluposti?Ili je supertole opet donio neki odlican zakon?
hazeriZMAJ

dec 2017.

Ma cekajeyessss:..se oni to zahebavaju ili?Braco mila...pa dokle...smiley9934:lol:

dec 2017.

zvanicno je sve na ovih 10 str. (Poglavlje 31 djubriva) http://www.posta.rs/dokumenta/lat/posalji/drzave/Hrvatska_HR.pdf inace, pre vise godina sam pokusao poslati slavol u sloveniju i nisu prihvatili. tada su mi rekli da ne mogu slati "tecnosti' kao fizicko lice nego samo kao pravno, znaci da imam firmu pa po nekim okolnostima koje nisam gledao

dec 2017.

Objasnjenje koje sam dobio je da na boci slavola postoje rupe za zrak??I da se mora prevoziti u okomitom polozaju a da ne mogu jamciti da ce kurir paziti na orijentaciju paketa pa da moze doci do proljevanja proizvoda i da zato ne salju postom.Kupnja i slanje u Hrvatskoj
hazeriZMAJ

dec 2017.

Pow..nisam upucen.Dali vi kada saljete paket osobno prijatelju,obitelji morate prikazati sadrzaj paketa?Posti ili nekoj osobi zaduzenoj za taj dio posla?

dec 2017.

Postoje rupice, ali ih ti probusis kad oces da koristis preparat. A dok stoji u radnji, rupice su zacepljene i ne moze se prosuti dok ih ti ne probusis, cackalicom, iglom... edit: @Anthony Tony DiNozzo evo kako izgleda "otpakovane" rupice i neotvorene :)
hazeriZMAJ

dec 2017.

Ja sam ostao zacuden iz razloga sto sam kokos koji ima otvorene kuglice,znaci izlazi vani kokos(cocos slab)dobivao iz radnji naruceno...Ali ok,kod vas su vjerovatno drugaciji zakoni:)

dec 2017.

da, svako pismo ili paket tezi od, mislim 20gr, treba da bude otvoren. tako je zvanicno koliko znam. e sad nekad se mozes provuci sa tezim pismom ako prihvate da je unutra to sto kazes a kao nisi znao da mora biti otpakovan :) al krupnije stvari se gledaju vec na salteru, da li gleda i carina ne znam. verovatno ne posto sluzbenici na salteru znaju sta ne sme da se salje. kako god, u srbiji postoji kontrola onog sto iz zemlje izlazi i ulazi u vecini slucajeva. ja dakle govorim kada se salje iz zemlje u zemlju, mislio sam da tony slavol porucuje iz srbije.
hazeriZMAJ

dec 2017.

U hebemu...nije u HR tako..tu zovem covijeka,imam paketa teskih 60,70 kg,dogovorimo,on pokupi,platis po tezini i teraj kako bi Cill rekao..Znaci posta unutar Hr..

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se