VUTRA
ForumUzgajanjeVanjski uzgojGrowin' up! :)
LEGACY

Growin' up! :)

106 odgovora6,348 pregleda
FlipsilonENTUZIJASTA

maj 2010.

Samo da se pohvalim, rodilo se 7 beba :) Seme je stavljeno na vla~nu salvetu koja je bila prekrivena kesom i izlo~ena direktnom suncu. Proklijalo je nakon 3 dana. 27. aprila je posaeno, evo kako izgleda sada : http://i40.tinypic.com/esj4mc.jpg http://i40.tinypic.com/r26dd4.jpg I mo~da jedna zanimljiva stvar za neke : jednu semenku sam posadio ispod drveta u baati na dubini od 1cm i to "na suvo", bez ekanja da proklija... i kul je za sada. Malo du~e stablo ima, raste u hladu i nije izlo~ena direktnom suncu kao ostale koje su u aai. Videemo ata e ispasti. `to se zemlje ti e, pojma nemam koja je, maznuo sam babi iz saksije za cvee. Pozdrav.
weberjohn2ISTRAŽIVAČ

maj 2010.

duza je od ovih zato sto nema svijetla, nemoj mislit ak brzo raste da je to ok , tak sam i ja mislil, presadi je na sunce negdje dok nisu dosli drugi forumasi da ti daju odg. sunce i samo sunce :sun2: i sretno valjda ce uspijet Drzim fige :)
FlipsilonENTUZIJASTA

maj 2010.

Hvala buraz :rasta1: Ii e na sunce ve sutra, ovo sam samo odradio kao test jer nikada nisam bacio seme "na suvo" pa sam hteo da snimim da li e uspeti u hladu. Ve sutra je aaljem u aau i ide na balkon na sun anje :sun2: P0Z
TripENTUZIJASTA

maj 2010.

Ako mozesh teraj to u prirodu, shto pre to bolje! Ako je bacash negde na Jastrebac vidi uzmi neki bokal od 5l pa preko nje ;)
ZOKIAMBASADOR

maj 2010.

ma kakva priroda dok nenaguraju do 30cm nista od prirode tako smanjujes sansu da ti ih nesto pojede .. i da obmotaj te case necim nesmu da budu providne tj nesme svetlo korenu da dopitre.. sad je samo pitanje dal u tim casama i tom kolicinom zemlje moze do 30 cm kad bi uslikao sve sa casom i zemljom dobices odgovor...
FlipsilonENTUZIJASTA

maj 2010.

Ja sumnjam da mo~e i mislim da bi uskoro trebao da presadim to, ali da ne pametujem mnogo poato ne'am baa iskustva s ovim poslom, evo slike pa ti ekiraj : http://i41.tinypic.com/n5g8j.jpg i evo sve~e zumirane slike jedne bilj ice : http://i41.tinypic.com/ayo6c6.jpg E sad... kupio sam zemlju za cvee. Naziv je "Farmerkop HUMOVIT", sastav je Ph 6.9-7.5 O.M min 20 %, P2O2 min 0.12% , K2O min. 0.1% , N min 0.45 %. Da li neko ima iskustvo s tim? Vidim da je Ph vei nego ato bi trebao da bude pa me zanima kako to da reguliaem. Na pakovanju piae da mo~e da se miksuje, ali i ne mora. Sumnjam da u nai dobar sajt za plentovanje pa u najverovatnije na kraju umesto prirode da se odlu im za saksiju i pravac - terasa. Tako... Pratim uputstva ovde i veina stvari mi je jasna, samo me malo kopka ova zemlja jer me strah da ne skenjam neato, pa rekoh bolje da pitam dok ne bude kasno. Ako je neko raspolo~en da baci tips & tricks bilo bi full :) Fala unapred i svako dobro.
FlipsilonENTUZIJASTA

maj 2010.

Hi again, Reaio sam problem sa zemljom. Obilazio sam biljne apoteke po gradu i pronaaao odgovarajuu. Ta an naziv ne znam, proveriu posle pa u napisati. Uglavnom, pH vrednost je 6,54, a spisak minerala i aditiva je preduga ak. Pakovanje je u d~aku zapremine 20L. Detaljno u napisati kompletan spisak svih materija sa tabele. Ina e, jedna od 7 bilj ica je preba ena iz aaice u veliku kofu i sada se sun a na terasi. Miksovane su 3 razli ite vrste zemlje. Ne znam koja je kranja pH vrednost, ali javiu naknadno kako napreduje. Pozdrav.
FlipsilonENTUZIJASTA

maj 2010.

Dakle, naziv je : Lumbrikogeni humus, original balti ki treset + mikroelementi + humotop Sastav :
HypersorENTUZIJASTA

maj 2010.

baa si se potrudio.Sastav izgleda dovoljno dobar samo ja bi na tvom mjestu dodao mrvicu pjeska ili stiropora..
mjesecarLEGENDA

maj 2010.

pobrini se za dobru drenazu,dok je biljka jos mala treba joj vise zemlje zbog hranljivih materija a vec kad naraste bolje je da bude vise perlita ili stiropola za drenazu,ako nevalja drenaza tako ces gusiti korijen sa vodom,voda nece noci da otice iz saksije i pobrini se da na dnu imaju velike rupe,od starta moras krenuti kako treba da posle nebi bilo problema,
FlipsilonENTUZIJASTA

maj 2010.

Hvala na odgovorima. Pesak je vec postavljen, rupe su izbuaene na dnu kofe i to je to za sada. Preostalih 6 komada e verovatno biti premeateno u prirodu pa ata im bog da. Currently searching for the site to drop the bombs on
FlipsilonENTUZIJASTA

maj 2010.

Poz pplz, evo sve~ih sli ica od iste biljke iz prvog posta gore. Zna i proklijala je 2. maja i evo kako izgleda 28 dana posle. http://i46.tinypic.com/11ux4xs.jpg http://i47.tinypic.com/2e5nre1.jpg Ne znam koja je sorta pa ako neko mo~e da utvrdi bio bih zahvalan.
ZOKIAMBASADOR

maj 2010.

sortu nemoz proceniti a i nije to bitno... a za max dve nedelje bi trabo to presaditi... tako da spremaj sajt za biljke :) i jos mi nije jasno zasto nisi napunio posudu do vrha ,, a tako si i prosli put case napunio do pola to nema nikakve logike tako da u buduce sto vise zemlje to bolje a najbolje bi bilo kad bi posadio odmah u veliku posudu u kojoj je sada i naravno do vrha napunio..
FlipsilonENTUZIJASTA

maj 2010.

Uh... ne znam koliko mo~e da se oceni razmera na slici, uglavnom u visini ima oko 25 cm zemlje. Valjda mi se tada inilo da je dovoljno pa nisam napunio to do vrha... ne'am pojma. Mogu to i sad da sredim, da je popnem za 10ak cm u vis nego ono.. strah me da ne oatetim koren. Ako znaa neko reaenje kako da izbegnem to, ti javi. Ina e ostatak ekipe (12 komada) je proale nedelje otiaao na outdoor jer nemam mesta da ih dr~im kui. Samo sam ovu ostavio da se sun a na terasi :)
ZOKIAMBASADOR

maj 2010.

ma sada je vec kasno ostavi bolje tako al u buduce da znas ....
FlipsilonENTUZIJASTA

jun 2010.

Poz peeps. Evo sve~ih slika od danas (na svim slikama je jedna ista biljka) : u celini : vrh : /// /// /// LST : Joa jednom LST gde se vide novi vrhovi : I dve slike sa boka :

jun 2010.

:bong7bp::thumb:
FlipsilonENTUZIJASTA

jul 2010.

Evo da iskoristim priliku da se pohvalim :) Dve ~enke su se otkrile jutros. Joa 3 su na ekanju. Ovo je ujedno i najraniji mogui stadijum pokazivanja pola (ju e se nije videlo), tako da e biti od pomoi po etnicima koji su u dilemi da lakae raspoznaju pol. Digitalac i nije baa neki, ali potrudio sam se da zumiram sve do granice blura. Evo slika pa pogledajte, mislim da se jasno vidi sve. I evo slike gde se vidi pre~ivljen stres od lomljenja. Neuspeano odraen LST. Jbg, tako je to kad se izgube ~ivci. Ubudue pa~ljivije. Ina e, stabiljka je neposredno posle lomljenja ispravljena i zalepljena najobi nijom lepljivom trakom. Tako da, u slu aju da se nekom desi neato sli no, mo~e da proba ovo - provereno je i radi :) Pozdrav.
mali.medoPOZNAVALAC

jul 2010.

to je to..a ao se ti e ove polomljene kuje to je takozvano kropanje iliti joa jedna od metoda osim ato biljka do~ivi malo ve i stres..i nije baa dobro u ovoj fazi predcvjetanja jer lahko mogu e da bude hemofrodit al ina e sve 5..
FlipsilonENTUZIJASTA

jul 2010.

Da, da. To se, ina e, desilo joa pre 10ak dana nego sam tek danas skinuo traku. Ta bilj ica je najmanja od svih (oko 40 cm) i joa nije pokazala pol. Valjda e biti kul, ata znam. Videemo. Hvala za comment :)
SiDAMBASADOR

jul 2010.

svaka ast Flipsilon grow ti je ekstra... pratim dnevnik.. super napravljeno sve.. nemam komentara osim toga da sve super izgleda pohvale za detaljne slike "odreivanje spola" i "lst metode" sretno i nadam se da ea izgurati do kraja!! :hehe: :sun2: :thumb:
FlipsilonENTUZIJASTA

jul 2010.

Hvala puno SiD :) Sutra ka im joa neke sli ice. Trabae mi pomo. ini mi se da su dve na loaem putu da prika~u "male-preflowers". Nisam siguran, ali listao sam neke slike po netu i li e mi na prvu fazu muakih cvetova. A udno je malo poato se mu~ijaci obi no pre otkriju. Te dve su prve posaene, a dve koje su ina e mlae pokazale su ve ~enski pol. Da ne pravim konfuziju, sutra sti~u slike pa e biti jasno sve, nadam se.
XxFiAdRoxXENTUZIJASTA

jul 2010.

Biljkice su super....samo naprijed....pratim dnevnik...REP + ;)
FlipsilonENTUZIJASTA

jul 2010.

Zahvaljujem :) E sad molim za savet. Jednu biljku mi je konstantno napadala neka ptica i lomila joj grane. Sakog jutra sam nalazio perje u saksiji i otkinute listove. Kasnije se ispostavilo da je muska biljka u pitanju pa se nisam ni obazirao mnogo. Ali sad mi se to desava i sa jednom zenkom. Juce sam nasao jedan otkinut vrh pored saksije i par listova. Dakle, kako da zastitim biljku od prokletih stetocina?
SiDAMBASADOR

jul 2010.

NEEM - prirodni pesticid za ptice bi mo~da bilo najbolje da napravia neko "straailo" ili neato sli no....... nakupi si par CD-a napravi neki nosa i pomou konca ih zave~i da vise okolo biljke... to se ina e prakticira u vrtovima, i nije dugo od koristi.. ali ja mislim da bi mogao istjerati grow do kraja.. toliko e plaaiti ptice!
FlipsilonENTUZIJASTA

jul 2010.

Hvala SiD, pokusacu sa tim diskovima pa javljam rezultate. Svako dobro!
euforijaAMBASADOR

jul 2010.

nez kolko ti je pametno signale panduriji slat.. a i bilo kome.. ja bi sigurno iso vidit kaj to blica u daljini
SiDAMBASADOR

jul 2010.

ok, stavi onda neke plasti ne matirane poklopce, pofarbaj crnom bojom da ne reflektira.. bitno je da se mi e i da proizvodi neke zvukove.. neko vrijeme ptice nee dolaziti cd-a sam se nabrzinu sjetio jer sam vidio da to ljudi imaju po brajdama i vrtovima! nemoraju bit cd-i... malo maate i napravia neato fino!
XxFiAdRoxXENTUZIJASTA

jul 2010.

xD.....i ptice znaju sta je dobro...pa zato napadaju...haha....
FlipsilonENTUZIJASTA

jul 2010.

hehe, bas tako videcu da iskombinujem nesto pa cu javiti kako se pokazalo. ako nista, onda vazdusna puska + dijabole i rokaj, jednu po jednu :) Malo surovo, ali ako treba smanjicu im populaciju :) Od tolikih grancica oni napadaju bas vutru. E pa... nece moci :)
FlipsilonENTUZIJASTA

sep 2010.

Poz peepz. Nije me bilo odavno i evo jednog foto update-a Druga nedelja cvetanja. Visina je oko 130cm. Za sada je sve ok, s tim sto je jedna na kraju ispala muska tako da su sada ostale 3 zenke. Jedna je posadjena kasnije i strahovito je isforsirana sa LST-em... tako da me ne bi zacudilo da se pretvori u hermica. Nisam je slikao, ali uradicu to ovih dana. Ostale dve su netaknute. Prihrana forsiram jednom nedeljno po savetu XxFiAdRoxX-a i nema problema za sada ( hvala jos jednom buraz :) ) Poz i javljam se uskoro opet.
XxFiAdRoxXENTUZIJASTA

sep 2010.

:sun2::sun2::sun2: Jakoooo so no izgledaju.....sve za 10....ima da bude masnih hedova....i meni su ostale 3 cure...ae 4...ali ona cetvrta je full neka malena....ima 20 cm i vec ima hedove...ae 4-5 grama za pusit...xD Sve u svemu....odlicne su ti biljke....sretno....peace :banana_dred:
FlipsilonENTUZIJASTA

okt 2010.

Hvala na komentaru buraz, evo jos jednog jutarnjeg foto-update-a :) (click na sliku za slideshow)
tinitusENTUZIJASTA

okt 2010.

lijepi, masni budovi, uzivat ces u plodovima paznje i truda svog
FlipsilonENTUZIJASTA

okt 2010.

hvala, i ja se iskreno nadam po mojoj proceni jos 10-15 dana i to bi moglo lagano da ide pod noz cim budu primecene neke nove promene na budovima stizu nove slicice stay up
FlipsilonENTUZIJASTA

okt 2010.

Pozdrav. Evo od mene jos jedan foto-update. Slike su ispale bolje nego sto sam se nadao tako da... uzivajte :sun2: link za album : http://img340.imageshack.us/g/pa170046q.jpg Svaki komentar je dobrodosao.
XxFiAdRoxXENTUZIJASTA

okt 2010.

jakoooo lijepi kristalni hedovi...ja bi to stari vec skido...da nebude prekasno....sve u svemu jako lijep grow dnevnik si napravio.....svaka cast :)

okt 2010.

.......predivnoooo
FlipsilonENTUZIJASTA

okt 2010.

Hvala ljudi. @XxFiAdRoxX : na slikama su prikazana samo 3 vrha iz razlicitih uglova. Ostatak hedova nije ni priblizno ovakav, tek su poceli da dobijaju neku nijansu zute boje, tako da cu morati da ih pustim da se jos pumpaju, a ove vrhove skidam radi degustacije pa javljam utiske ubrzo :sun2:
SiDAMBASADOR

okt 2010.

bravo Flipsilon... svaka ast, jako lijepo i fino izgledaju.. jedva ekam nastavak... evo jedan REP za prekrasne hedove...

okt 2010.

Flipson-e do jaja izgledaju ali ih pusti jos malo...mada nzm jel na ovo vreme dobijaju neku suncevu energiju...?:sun2:
FlipsilonENTUZIJASTA

okt 2010.

Hvala SiD :) Imam jedno pitanje btw. Vrhovi biljke bie gotovi vrlo brzo, mo~da ve za 5-6 dana. Ostali cvetovi na biljci nisu ni pribli~no onakvi kakvi trebaju biti. Kristalno su beli, neki pomalo naginju ka ~utoj boji. (nisam ih slikao, ali ako treba, nije problem, mogu to uraditi ve tokom dana). Mislim da je to baa zbog ovoga ato je Janko pitao - nedostatak sun eve svetlosti i ovi obla ni dani. Dakle, zanima me sta e se desiti sa biljkom ako joj sada ise em zrele vrhove i pustim da se suae? Da li e to usporiti sazrevanje ostalih cvetova i ima li neke posledice na biljku generalno? Evo slike jednog od tri zrela vrha od jutros : Hvala unapred na odgovoru.
SiDAMBASADOR

okt 2010.

slobodno cepaj zrele hedove... rast e ona i dalje... samo ju mojne cijelu iskasapit ... :) p.s. to ti je veliki stres, ato vjerovatno znaa i sam, pa vidi dali ea to raditi ili ne! u svakom slu aju mo~ea to napraviti! pozdrav!
FlipsilonENTUZIJASTA

okt 2010.

Okej, najzreliji vrh je recnut danas i suaenje je po elo pa javljam utiske kad dignemo to u oblake :) Hvala joa jednom SiD na konstruktivnom odgovoru. Pozdrav.
FlipsilonENTUZIJASTA

okt 2010.

Ovako... pre svega slika, to je prioritet :) Dakle, jedna biljka skinuta veceras. Visina joj je bila oko 120-130cm. Ukupno 270g neosusenog blaga. Lepljivo, lepljivoooo... Haos! :) A miris... kao iz raja! Head koji je stavljen na susenje pre 4-5 dana (i koji nije osusen kako treba) je testiran veceras. Dao ortacima da probaju i kolko vidim efekat je vise nego zadovoljavajuci :) Oci krvave, potreba za slatkisima i chill style do maximuma. Kazu da je dim neverovatno prijatan za pusenje. Flush je odradjen pre 7-8 dana, verujem da ima veze s tim. Sorta mi nije poznata, ali po radu i izgledu najvise podseca na Early Misty. Gotovo identican izgled. Moj red da testiram svojih ruku delo je rezervisan za sledeci vikend, do tad bi trebala biti suvlja bar duplo vise nego sad pa cu javiti kako to izgleda iz moje perspektive. Jos dve su na cekanju. Javljam se za par dana opet. Pozdrav.
SulundarAMBASADOR

okt 2010.

ovo je dobro... :))
FlipsilonENTUZIJASTA

okt 2010.

druga otisla pod noz za nijansu je bila veca od prve, nije izmerena ali ono... priblizno 300g ~ evo kako to u praksi izgleda do daljnjeg... stay high :)
XxFiAdRoxXENTUZIJASTA

okt 2010.

uhhhhh....ostao sam bez rijeci....:sadbanana::watchplant:
FlipsilonENTUZIJASTA

okt 2010.

Buraz, ako ikada prelazis s druge strane Dunava javi se, prihranu sam odradio po tvojoj preporuci, duzan sam ti :sun2:
SiDAMBASADOR

okt 2010.

pravi si Flipsilone... svaka ast... lepi hedovi, miriai mi skroz do ovdje, :icon_lol: ajd stay high do daljnjega :hehe: rep + ja mislim da si zaslu~io pozdrav!

okt 2010.

:clap:
Odin_of_AsgardPOZNAVALAC

okt 2010.

jel' to tako stavljaa suait ili je joa izmanikiraa???..ato se mene tie, tu ima joa previae liaa... ...inae je bombasti na...rep+
FlipsilonENTUZIJASTA

okt 2010.

Ma kada sam slikao trimovana je samo polovicno, sad je vec osisana kako treba nego nema novije slike, ali bice. inace hvala na pohvalama ljudi :)

okt 2010.

komso moram i ovde da te pohvalim...nego da pitam strucnjek...:D jel ova bombaja mora da vozi i kad je vlazna,samo komsi da dokazem...? :)

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se