VUTRA
ForumUzgajanjeVanjski uzgojOutdoor uzgajanje (tavan)
LEGACY

Outdoor uzgajanje (tavan)

62 odgovora4,796 pregleda

jan 2014.

Ovako, ata vi mislite o uzgoju jedne biljke na tavanu od napuatene kue? Nekako mi je tu najsigurnije. Ljudi, dok uete na drugi sprat, trebate se provui kroz neka zaklju ana vrata, onda da bi se popeli gore na tavan, trebaju vam merdevine. Siguran sam da tamo niko ne ulazi nikako, i biljka bi bila zaatiena od ljudi i ~ivotinja. Sunce naravno udara jer nema nekoliko crijepova, zna i isto pe e kao i vani. Planiram to po eti negdje od 1. Maja, i ako je nekako mogue ranije, recite. `ta vi mislite o ovome svemu, jel bi mi uspjela? Zna i svaki savjeti i svaka kritika su dobro doali kod mene. Pucajte.

jan 2014.

ako nemas feminizirano seme nikada ne uzgajas samo jednu biljku... a crepova ces morati da poskidas malo vise ;)
Veni_Vidi_Vici;ISTRAŽIVAČ

jan 2014.

Pozzz , da se ukljucim malo u temu , kao sto ti je je i power rekao , ako nemas feminizirano , a zelis da imas koji dim , onda ces morati posaditi barem 3-4 biljke, jer su ti sanse 50:50 , da dobijes jajana i curu , ne znam , ja bi' posadio 5-6 komada (random) , ako ne mogu doci do feminiziranog , pa od tih 5 , neka budu dvije cure , bilo bi' fino , kako god sretno ti , ;)

jan 2014.

ma brale glupost je na to i misliti...prvo temperatura ispod krova je prevelika,drugo nemaa sunca dovoljno jer se isto kree ... ajd zdravo :D e da, :signs046: dobro doaao na forum, itaj,razmialjaj,tra~i negdje sajt vani ako ~elia outdoor :D
ljoVeENTUZIJASTA

jan 2014.

Paaa...to je cak i izvbedivo, ali pod uvjetom da zrokaa sav crijep, piknea pet krumpira u posude od 20l...i da...minimum 14h direktnog sunaaca....i jbg kako Venlo ka~e...ako je temperatura normalna.

jan 2014.

ako imas mogucnost nabavi ovakve plasticne panele pa stavi kao prozor...kroz njih se nevidi izvana. idealno za tu kombinaciju http://www.tehnogugy.hr/nadstresnice/nadstresnica-terasa.jpg http://www.njuskalo.hr/image-bigger/gradevinski-materijal/akcija-polikarbonatne-ploce-lexan-slika-20557959.jpg
princsISTRAŽIVAČ

jan 2014.

samo ti skini jedno 2 m2 crijepa, i sadi, mi smo to radili poslije rata po napustenim i polusrusenim kucama, super, zasticeno od zivotinja, a mozes stviti neki natpis "PAZI RU`EVNO" ili nesto u tom folu, na tavanu ima propuha tako da nije pretoplo. ako kupis panele ili nesto slicno doce neko da ih ukrade i provalice te. stavi sto vece posude da nemoras cesto dolaziti da zalijevas, a imas i kisu. Mi smo cak pisali i da je "minirano" pozz
TarzanZMAJ

jan 2014.

nek posadi zasto ne, al nemoj da ti to bude jedino,, nadi neki sajt pa tamo posadi koju biljku, i jednu na tavanu pa vidi kako ce proci minirano natpis ajd da je u nekoj sikari pa neces ulazit, al u kuci... odma pomislis da se tu nesto dogada pa ides zavirit :) a kad ono imas sta i za vidjet :watchplant:
ljoVeENTUZIJASTA

jan 2014.

jebi tu teoriju, nije vishe posljeratno stanje...ja osobno da vidim sada napustenu kucu na kojoj pise minirano odmah bi uaao....

jan 2014.

ja sigurno ne bi. nikad ne znaa jel stvarno il se neko zajebava, pa na kraju zbog glupe znati~elje izgubia glavu...
fourtwentyENTUZIJASTA

jan 2014.

Nebih ni ja.To nisu stvari za igranje,a napustene kuce mogu biti obilazene s vremena na vrijeme.Zamisli situaciju da sve to odradis,biljke narastu,pocnu da sire mirise koji nemogu proci neopazeno ako nista od radoznalaca,nisi ti jedini koji zna za tu kucu sigurno.Ludi znaju biti ljubomorni pa te mogu prijaviti i to je lako moguce i zamisli da dodjes jedan dan u obilazak kada ono BOOOOOOMMM!!! Onda jbg ides u jedan ne tako luksuzni hotel na nekoliko godina.Imas hranu i smjestaj i vjerovatno problema sa sjedanjem :D
ljoVeENTUZIJASTA

jan 2014.

Stvarno...ljudska ljubomora nema granica...zato jezik za zube i problema nema...sve ostalo je zdravi razum i lucidna procjena rizika... Jebi ga, ja znam da je znatizelja macku ubila ali ja bih ipak usao :D
doc_docENTUZIJASTA

jan 2014.

ako trebaju skale za tavan to ti je to, ti jos dodaj svoju bravu gore i nek se qebe tko god da udje nece dalje od kata. razvuces neki konac preko ulaznih vrata i odmah znas kad dodjes jel netko uopce ulazio u kucu
MurizISTRAŽIVAČ

jan 2014.

Nebih preporucio konac(malo je ofirno),nego neku novcanicu ili neku vrijednotu postavis tako da izgleda kao da je nekom ispala...

jan 2014.

Hvala svima, svia mi se ovo da postavim neku manju vrijednost tipa neato novca pa da znam jel tu neko bio :D Zna i da gore na tavanu posadim 5-6, i da naem neki sajt vani u nekom grmlju? :)
fourtwentyENTUZIJASTA

jan 2014.

Nije bitno je li neko bio tu ili ne velika je vjerovatnoca da ce biti,tvoj je posao da smanjis rizik na apsolutni minimum.Napustene kuce su poznate kao notorna okupljalista problematicara.Ti ces tu dolaziti cesce nego prije pa i samim time privlacis paznju,drugo je kada posadis negdje u divljini.Poslusaj me kloni se te lokacije nego radije pokusaj neki indoor ako imas gdje,a tu neces imati ni dovoljno svjetla i sve sto si do sada spomenuo je po meni malo nepromisljeno.Razmisli o najgorim mogucim opcijama i onda se od njih stiti pa tek onda predji na blaze opcije i neces imati problema i kao sto je vec V.I.T.R.I.O.L. spomenuo jezik za zube. Sve u svemu zelim ti srecu i nadam se da ce tvoj buduci hobi prolaziti neprimjeceno.
Turf.POZNAVALAC

jan 2014.

Zaljepis dio izvakane zvake na dnu vrata(na vrata i na stok) na putu ka tom tavanu i ako je neko otvarao vrata znat ce :D

jan 2014.

Ja bi rekao autoru teme da se kani orava posla. Odakle samo ta glupa ideja? Pored prirode i i saditi u ne iji posjed. Sik.

jan 2014.

ko nije bio na tavanu tokom 7 i 8 meseca bolje da se suzdrzi od saveta ;) gore vri pod crepom

jan 2014.

Sadio sam ja u napuatenoj kui tako na gornjoj plo i, samo ato nije bilo krova s jedne strane uope niti pristupa tom dijelu di sam sadio. I onda jedan dan bageri sve pokr iae i nije ostalo ni B od moje tri biljke. A kua bila napuatena i u ruaevnom stanju 20 godina i onda se sjete sruaiti je kad ja posadim, peh ~eai. Openito nebih sadio na tuem posjedu ili u tuoj ruaevini jer nikad neznaa kad e nekom past na pamet da o isti ruaevinu i proda cigle. Cijena polovne cigle i crijepa je hebena za ubrati neku pinku, a samim time i mamac za romsku populaciju koja brsti sve ato stigne ;)

jan 2014.

}ivim u Sarajevu, ne ~ivim baa u nekoj dzungli pa da mog tako lako zasaditi u nekoj aumetini, ali mislim da znam dobro mjesto. Pokuaat u na oba. 5-6 biljaka na tavanu, 5-6 vamo u onim travama velikim(ali plaaim se zmija :D) Tavani jesu rizi ni, ali kao ato sam ve napomenuo, gore je jako jako teako doi...vrata su zaklju ana, zna i trebaju ti merdevine da uea kroz prozor na drugi sprat, e onda za tavan ti opet trebaju merdevine. I ta kua je naravno zavu ena :) I kad je najbolje da po nem? Po etkom Maja ili Aprila?

jan 2014.

ok..samo jedno pitanje.. kako si se ti nasao na tom tavanu? i..ako si ti otisao gore-na tavan...bez obzira na sve prepreke..postoji prilicna vjerojatnost da jos netko to ucini.. + da nedaj Boze padnes...nema sanse da se izvacis na spiku "pa ja sam samo setao psa " i slicno..jer.ako te nadju na tavanu napustene zgrade..da ga hebes nisi tamo kako bi imao mirno mjesto za proucavanje biblije/kurana,spremao ispite i slicno...

jan 2014.

Pa dobro brate ja sam s namjerom htio da odem gore i baa mi je puno trebalo dok sam se popeo, zna i trebale su mi merdevine :D I neu pasti ne brini haha. Sve viae i viae razmialjam da napravim sajt u nekoj travulji u nekoj aumetini :D I nikako neko da mi odgovori...Kad da po nem? U maju ili negdje u Aprilu ? :D

jan 2014.

kad stane zima i ne bude vise mraza, cemu zurba ;)

jan 2014.

Opala,evo nama i druge stranice na ovoj nevjerovatnoj temi :D Ispod krova +40,povjetarca ni od korova,biljke ~edne,oklembavile,treba ih zalijevati,izdu~ile se jer ganjaju sunce po tavanu,tr i tr i pa internoda... ma brutalno :D

jan 2014.

nemam pojma ali do sad sam stekao utisak da velika vecina na forumu bio to indoor ili outdoor si pokusava otezat maksimalno na razno razne nacine,a to je sve tako prosto i jednostavno.

jan 2014.

Ja sam ovu temu viae shvatio u smislu "ata bi bilo kad bi bilo".

jan 2014.

Ma ovo sam samo vas pitao ata mislite o tome jer ja ne znam baa u uzgoju jer sam tek po etnik. Ipak neu na tavan jer je lako mogu pronaci neka djeca i jer eto nema "povjetarca" :D Odlu io sam da u je negdje gdje ni Bog ne zna da postoji ta livada, u neku travulju...njih 5-6 pa ata bude :D A krenut u s tim kad i vi a do tad moram joa puno u it ovdje u uzgajanju :D

jan 2014.

Imaa joa vremena a na forumu informacija. Samo naprijed i poako.
princsISTRAŽIVAČ

jan 2014.

ma i ja sam iz sarajeva, slobodno sadi, ako prodje dobro je ako propadne, ko ga j....... Posadi na vise lokacija, jedna ce uspjeti, samo se pazi kod obilazaka a i to nije problem ko ti moze dokazati da je tvoje, pazi samo kada budes cupo biljke da te ne uhvate sa njima, ima kod nas u sarajevu napustenih kuca i masovno se sadi po njima, moj frend posadi na 10 mjesta pa sto prodje prodje.

mar 2014.

tavan je lose mesto zbog prevelike toplote i odakle ti svetla na tavanu :D jedino ako mislis sa sijalicama ali sunce ti tu pomoci nece
TarzanZMAJ

mar 2014.

evo i svjetla :)

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se