→ Istraživač
nov 2010.
http://%3Ca%20href=http://img89.imageshack.us/i/dscn1457y.jpg/%20target=_blank%20rel=nofollow%3E
planiram da ih za 7-8 dana predadim u posude u kojima nameravam da ih gajim.
dilema broj 1: da li biljke treba da stoje sto vise na suncu. ovde je pustinjska klima (kisa nece padati sigurno 4-5 meseci) i sunce je izuzetno JAKO:sun2:...koliko sam shvatio to bi trebalo biti dobro, sto vise sunca/svetla. temperatura je stabilna, trenutno 28C dnevna, 12-11C nocna, temperature ce se ubrzo podici za mozda 5C.
dilema broj 2: donji listovi na dve biljke se suse i stabljika je braon boje.
https://forums.vutra.org/
nameravam da ih zalivam manje i da koristim rastvor vode i peroksida kao sto sam procitao na forumu.
svaki savet je dobrodosao jer sam potpuni noob.:watchplant:
imam jos pitanja ali sve u svoje vreme. nadam se da sam postovao temu u pravom delu foruma.:icon_confused:Teglica_Unka
AMBASADOR→ Legenda
nov 2010.
Vutra Samotnjak
ZMAJnov 2010.
Ovo je jedna od mojih biljki sa kojom sam se 'igrao' ove godine kod kuće......Otrimana,nakon sušenja,...100-tka:).
I možda jedan sugestija moderatoru da ti prebaci temu u 'dnevnik uzgoja'...ako ćeš nam se javljati sa novim informacijama o tome kako napreduješ.
Pozdrav :)NumBdoT
ENTUZIJASTA→ Poznavalac
nov 2010.
pav1337o
ENTUZIJASTA→ Poznavalac
nov 2010.
→ Istraživač
dec 2010.

na slikama ispod situacija sedam dana posle presadjivanja. mislim da bih trebao da ih zalivam vise ipak je ovde tokom dana jako suncano i suvo. 
svako misljenje i saveti dobro dosli:watchplant:ZOKI
AMBASADOR→ Legenda
dec 2010.
Vutra Samotnjak
ZMAJdec 2010.
→ Istraživač
dec 2010.
Z&N
ZMAJdec 2010.
→ Istraživač
dec 2010.
vidno su porasle najvece imaju 60 cm. dve najvece su jako dobro reagovale na folijanu prihranu (valjda se tako kaze:icon_confused:). evo i formule:
na nekim drugim biljkama u dvoristu sam primetio biljne vasi, pa moram ponovo da pronadjem kako se pravi otopina/rastvor od belog luka i ljute paprike.
nadam se da ce ove biti zenke.
svaki savet dobro dosao.
:thankyou:Teglica_Unka
AMBASADOR→ Legenda
dec 2010.
Vutra Samotnjak
ZMAJdec 2010.

prva slika je početak cvatnje a druga malo prije berbe :icon_lol:NumBdoT
ENTUZIJASTA→ Poznavalac
jan 2011.
→ Istraživač
jan 2011.
Tarki
POZNAVALAC→ Ambasador
jan 2011.
Vutra Samotnjak
ZMAJjan 2011.
→ Istraživač
mar 2011.
ali prilicno su izduzene i sa malo zelene mase ( zalivanje cesmovacom, verovatno ne tako sjajna zemlja, PH vrednost vode ko zna?) sto se tice djubrenja tu sam se isto stekovao jer sam se plasio da ne zgovnam stvar, skoro sam nabavio GUANOL (Composicin:Materia Orgnica Total: 20%, Nitrgeno total: 2%, Fsforo 12%,Potasio: 2%) i nadjubrio dva puta, biljke su u otprilike 4 nedelji cvetanja, mada su neke procvetale dosta kasnije.
ovo je slika biljke koja je prva procvetala:
znam da nije strasno ako u fazi cvetanja biljkama zute listovi ali u ovom slucaju mi se cini bas ekstremno, zeleni su samo listovi koji izlaze iz hedova, kod ostalih devojcica je situacija malo bolja. pitanje je da li djubriti sa jos necim? (poslednji put sam odradio Guanol pre 7 dana) imam jos dva djubriva u ganulama koje sam jako oprezno koristio, rastvarao sam vrlo malu kolicinu u kanti vode i sa tim zalivao i to samo par puta. jedno je neka urea (N 46%) a drugo je 7-20-18 + mikro elementi.
za kraj jos neka fotka
cetvoroglava mini bestija:)
pozdrav :watchplant:Vutra Samotnjak
ZMAJmar 2011.
Tarki
POZNAVALAC→ Ambasador
mar 2011.
→ Istraživač
mar 2011.
nov 2010.
1 / 30
nov 2010.