VUTRA
ForumUzgajanjeVanjski uzgojKako se zaštititi od različitih nametnika u prirodi
LEGACY

Kako se zaštititi od različitih nametnika u prirodi

64 odgovora7,406 pregleda
HypersorENTUZIJASTA

apr 2012.

Pozdrav ! Evo zapoceo sam temu u kojoj nadam se ce se pronaci tehnike i savjeti u outdoor-u :spcartman: Znamo da u outdoru ima podosta problema sto se tice zivotinja,bolesti,previse kise,opskrba vode,pripremanje sajta itd :maryjane: Pa da pocnem... JA CU NAPISATI ONO STO JA ZNAM A VI SLOBODNO DODAJTE SVOJE. Zato sam i otvorio ovu temu da naucimo :eyebrows: TRIKOVI: KAKO SE RIJESITI ZECEVA : -ocat tjera zeceve, dakle potrebno je imati klipove od kukuruza i ocat. Klipove treba namociti u ocat i staviti ih okolo sajta. :) KAKO ZADRZATI VLAGU (da se tlo brzo ne osusi ): -stavljanje sumske gornje podloge (lisce) okolo dna biljke nece samo zadrzati vlagu vec ce i zastiti od temperatura. Posto sve sto je mrtvo ispusta hranjive tvari tako da i to je na neki nacin malo gnojivo. ZASTITI BILJKE OD KISE (moj nacin ): - ovo vrijedi najvise za cvatnju jer kao sto se zna kad je biljka u cvatnji i kad kise pretjerano padaju dolazi do raznih bolesti bud-a. Tu je najprije fungus. Eo ovako moj nacin da se zastite je da se stavi iznad njih najlon i da se napravi neki pad da voda curi sastrane a ne da se zadrzi gore jer moze puknut i ode sve u k. Ovaj post ce se edit-at :P

apr 2012.

izvini al sta je ocat ? :)

apr 2012.

ono sto sipas preko salate ;) al' bitno je da se zna sta je vapno

apr 2012.

:icon_lol: jezi ne nesuglasice Vapno je kre ... ono iz kamena vapnenca, za kre enje.
HypersorENTUZIJASTA

apr 2012.

heheh .. ocat ili kvasina ono cime slazes salatu:P a vapno ili krec to je ono bijelo sto seljaki sipaju po polju :)

apr 2012.

ako seljaki sipaju po polju onda garant valja

apr 2012.

mislim da postoji ve sli na tema... https://forums.vutra.org/vanjsko-uzgajanje/86-mali-prirucnik-za-outdoor-uzgoj.html
HypersorENTUZIJASTA

apr 2012.

prijatelju .. tamo ne pisu neke odredene tehnike i eksperimenti za outdoor. ne pisu savjeti kako se rjesiti zeceva..kako napraviti dobar sajt..kako zastiti biljku u cvatnji od kise itd...:)

apr 2012.

eanjakom protiv skakavca i drugih sitnih udasa ata jedu listove: ve pisalo negdje na forumu Izmixat jedan eanjak, dolit recimo litru vode, pustiti tijedan dan u boci te onda krenut apricat listove sa tim. Isprobao lani i radi odli no. Naravno nakon kiae nanovo poapricat. Ljute feferone il neato drugo ljuto za vee biljojede od ze eva do ovaca: Pustit pored biljke ili isto kao i eanjak izmixat pa poapricat i ako "neprijatelj" to pojede nebude mu laka, tvoj sajt emu ostat u loaem sije anju. Nisam isprobao ve mi je rekao prijatelj da se tako uspijeano rijeaavao koza oko vo njaka. Naaa na stranim forumima i nekim knjigama da se pored ili na biljci puste dlake od meso~dera (zna i i ljudska pali) ili osuaena krv na kamenu i uglavnom to tijera biljojede. Ove godine sam kod malih bilj ica pustio malo kose oko bodljikavih granja ata ju okru~uju i joa uvijek su nepojeden za razliku od lani kad su mi nakon par dana bile pojedene. Prst mi se nije dalo bost radi krvi... copy paste od tih stranih foruma/knjiga: 1. It's also a good idea to put up a two foot high fence at this time. This will keep small animals out and the use of dried blood and/or human hair will fend off deer. 2. Wild animals love to eat young marijuana plants and if you don't want your plants to be food then you must keep them away. Human hair and blood works well. Hair from predator animals such as bears, foxes, lions and wolves also works well. If you would rather put up a fence then fishing line hung at eight inches and 3 feet off the ground will stop deer. When the plants are small a drinking glass can be placed over them to act as a humidity tent and to keep rodents and deer out.
thrasher666ENTUZIJASTA

apr 2012.

izvini a sta je eanjak? :)

apr 2012.

beli luk
thrasher666ENTUZIJASTA

apr 2012.

na ovom forumu svasta moze da se nauci :D

apr 2012.

pa edukativne je prirode, zar ne

apr 2012.

Pa da mi kasnije frulica smrdi po cesnjaku kaj je s vama il feferoni radije nek mi koze pojedu svu vutru ja to ne bi pusio :D
thrasher666ENTUZIJASTA

apr 2012.

State of Exit ;)

apr 2012.

Lako se to ispere
vigierPOZNAVALAC

apr 2012.

Kao ato i piae gore, dlake od lava sigurno tjeraju nametnike. Isto tako dobar posao urade i pera od kondora sa anda, o njaci od bengalskog tigra ili ko~a od komodskog zmaja. Ne zamjerite mi mozak sam prevario :) elem, manje egzotike, treva se dr~at iskustava obi nih seljaka iz kraja u kom growaa. Nikakve magijske rituale ne upra~njavati niti iskustva growera iz kanade, japana, brazila i sli ne gluposti
BladeZMAJ

apr 2012.

Ako mogu da se nadove~em,ima sprej Herba Max,rije je o potpuno prirodnom proizvodu (ecological spray) od prirodnih biljnih ulja. Sprej je namjenjen zaatiti kunih ljubimaca od raznih gamadi,kako sprej nije otrovan ljubimci ga mogu i polizati niata im nee biti sve je potpuno prirodno,prilino je uinkovit i ja sam znao s njim odkloniti gamad ak sam naaao na biljci+prilino je intenzivnog mirisa pa u prirodi tijera i druge ~ivotinje koje nam mogu nanjeti atetu na biljkama. Sprej se mo~e nabaviti u veterinarskim ambulantama,koata cck 7 eura,ljudi ga takoer mogu koristiti kao zaatitu od krpelja i uboda komaraca
SulundarAMBASADOR

maj 2012.

ideja,za razne glodare...vise puta su mi pravili stetu u potrazi za hranom,vodom ili sklonistem.. Sitna zica,cena 2e... probna godina,verujem sda ce ih zaustaviti,a i malo fe nije na odmet :)
mali_1.3AMBASADOR

maj 2012.

samo da vas pitam, ovaj recept za skakavce tjerat, koji su mi poceli pristile cupati...kako se misli 1 cesnjak sa vodom pomjesat, jel se to misli na 1 glavicu cesnjaka (vese manjih kamadica cesnjaka) ili samo 1 komadic cesnjaka, nekako mi to malo izgleda ? Hvala na odgovoru
fazan69ISTRAŽIVAČ

maj 2012.

pozdrav ljudovi!! imam jedno pitanje... posto mi je mraz unistio moje 4 ljepotice, prije cca 3 tjedna, znaci pocetkom 5 mjeseca zasadio sam nove koje su proklijale nakon tjedan dana i lijepo napreduju !! je li moj trud bio uzaludan, jesam li ih prekasno stavio? unaprijed hvala
makisplitAMBASADOR

maj 2012.

nije,nisi

maj 2012.

nije kasno, zasto bi bilo kasno, do kraja 5 meseca sve je ok
fazan69ISTRAŽIVAČ

maj 2012.

zahvaljujem, uljepsali ste mi dan!! :bananica
paswordAMBASADOR

maj 2012.

pozdrav ! zanima me sledece.. cime prskate biljoze od tkz. nametnika kad beli luk-kopriva i tako te prirodne stvarcice ne pomazu?
GreenRyderLEGENDA

maj 2012.

.....evo imas ovdje sve o bio gnojivima i pesticidima.......

maj 2012.

Slusajte!!!imam 2 biljke.23.4 su posadene..trenutno su vani.imam jedan problem a taj problem je sta mi usrani crveni mravi il sta vec jedu listove i sve..jel mi mozete dat jedan savjet kako da se rjesim tih usranih nametnika koje mi jedu biljku.

maj 2012.

isto sumnjam da ti mravi jedu liae,prije to sada ine skakavci....a sve je opisano u linkovima povia
CATFISHENTUZIJASTA

maj 2012.

grickaju mravi grickaju i to baa ti neki crvenkasti,ja sam ih rijeaio sa onim Neopitroidom.Zapraaio lagano po zemlji oko biljaka i nema ih viae,vjerojatno sve krepalo od toga kad su dio toga ufurali u mravinjak.Iako piae da se mo~e zapraaiti i po biljkama ja ipak nisam po njima s tim jer mravi nisu biljne uai koje bi na biljci nesle jaja i mno~ile se.dosta je lagano po zemlji da dio toga odtegle u svoj hotel i rijeaen problem...
HypersorENTUZIJASTA

maj 2012.

hehehehe.. mravi ne jedu listove! Mrave jos i brane biljku od sitnih nametnika!!
SulundarAMBASADOR

maj 2012.

pre i posle......... deluje:)
SmokeyThePotPOZNAVALAC

maj 2012.

aema !.. nego za ato ti je to ... neki scrog , lst !? .. force field zaatita od ~ivotinja ili okolnih biljaka !?
SulundarAMBASADOR

maj 2012.

nista od treninga,pustena da juri sunce..inace u ovom predelu ima dosta srnece divljaci,zercova,fazana i ko zna cega jos.. dok su mlade moze ih spasiti i od grada(leda),a kasnije..ne znam,smislicemo nesto ako zatreba.

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se