VUTRA
ForumUzgajanjeVanjski uzgojKolko jos do žetve????
LEGACY

Kolko jos do žetve????

54 odgovora4,825 pregleda

sep 2010.

Biljka je posaena po etkom 5 mj. pa me zanima prema vasim iskustvima koliko jos trebam cekat da bude spremna za ~etvu. Znam da trebaju bijele dla ice posmeit al me zanima kad bi to moglo bit slike su slikane danas pa me zanima vase mialjenje. e da jel mogue jos kakvo gnojenje sad pred kraj da se jos malo vrhovi zdebljaju i ak mi mozete otvrilike rec koliko bi to moglo biti grama. http://img819.imageshack.us/i/img0023nb.jpg/ http://img819.imageshack.us/i/img0022mr.jpg/ http://img819.imageshack.us/i/img0021yi.jpg/
SulundarAMBASADOR

sep 2010.

za 15ak dana...po nekoj slobodnoj proceni suvo i kjurano max 90g inace lepa biljcica,bas bas lepa:))
upitnik???LEGENDA

sep 2010.

Ljepo,ljepo... Brale za 15ak dana naravno ali ne i suho itd... Nego probaj razmislit ovako: Zalij je joa jednom do dva puta u to 10 dana i onda gledaj da je nezalivaa nakon tog nikako dok ne pobjeli cjela... Nemoj se prevarit pa davat ubriva jer bit e kao kislele paprike ili krastavci. ista voda samo.... Eto kad se dobro zemlja posuai nakog tog zadnjeg zaljevanja a to je ako nebude kiae u 5-7 dana ona e izbacit svu snagu iz sebe u Hedove onda e biti radost prava... Nkidaj nijednog lista bilo kojeg neka se suae sami na biljki i sami otpadaju ako baa moraju.. Otkidaj je iz zemjlje i objesi je naopako bar 3-5 dana u suhu mra nu prostoriju i nakon tih 5-7 dana kreni sa trimovanjem Fan listova itd... oko hedova i skini neke grane koje vire bezveze... Opet odlo~i i pomogunosti objesi joa barem 5 dana u tom istom prostoru pa ide degustacija hehehhe.... Obrati dobro pa~nju da je prostor za suaenje dobro suh (obavezno) i joa da ka~em kako ti vrijeme bude odmicalo tako e bolja bit za puaenje a to ea i sam zaklju it.... JA bi volio da tu bude 90 grama,onda ako bude bar 50 do 60 bit e pravo dobro...

sep 2010.

Tako nekako upitni e... Za 100g se trebaa 'namu it'...re e mi jednom moj frojnd. 50g je prekrasna koli inica:),suhe naravno.
SulundarAMBASADOR

sep 2010.

imate pravo obadvojica...zablentavio me onaj stub heda...takvu biljozu jos ne uzgajih...taj kroj za kolekciju prizeljkujem... ali kako da je pustim sama da raste pored svih tehnika,tesko da mogu da odolim...a takvo izduzivanje vrha moze samo majka priroda uz odredjenu genetiku. ... koja ti je poznata mozda Cronixa????

sep 2010.

:watchplant::thumb:

sep 2010.

a genetika mi nije poznata, uzo sam sjeme iz neke lokalne vutre. A sto se tice susenja mislim susit u kutiji za ciple na papirnatoj vrecici jel nemam mogucnosti da negdje doma drzim preokrenutu biljku. To mi je prvi grow, od sljedece godine nesto ozbiljnije s poznatim sjemenjem ipak je ovo bilo da se skupi nesto iskustva

okt 2010.

Pozz svima zanima me mozeteli mi rec koliko jos do berbe ovoj je prva a ovo druga a ovo treca sve sjemenke su iz istog vrha lokalni izvori nista posebno sve tri isto vremeno posadene i tretirane kako to da su toliko razlicite unapred hvala... ;:icon_lol:

okt 2010.

OdOkativno ; treoj treba joa oko 25 dana a ove na slikama prije...15-tak...nek se hedovi napune malo. Naravno...ako mo~ea.
OptimusISTRAŽIVAČ

okt 2010.

Jaata, prva i druga minimum 15 dana bi joj dao, kao i kolega - odokativno.

okt 2010.

mislim to je slikano prije 7 dana a ovoj koja treba duze cekat nece joj nista bit od mraza ili snjega ako padne? mislim ona je natkrivena najlonom..
FlipsilonENTUZIJASTA

okt 2010.

slazem se sa kolegama, 2 nedelje za prve dve, treca ce ti kasniti u odnosu na njih, jos nema smedjih pistila pazi se mrazeva, kod su uveliko poceli (6 dan za redom)

okt 2010.

evo friske slike ispod peke ... Prva.. . Druga.. . Trea... . i od sad koliko vremena..

okt 2010.

Ako je tako kako ka~ea...7 dana razlike u slikama...vidi se razlika na prvima dvijema.Trea joa neka eka. Ja promatram pri kraju...ope stanje biljke,da li se po ela lagano suaiti,boju pistila,da je dosta 'poaeerena',da nije prozirno...pa probam jedan mali hedi na brzaka osuaiti i degustirati.... Ako si nestrpljiv... probaj,ocijeni...znat ea o emu se radi. I malo je nezgodno ocijeniti na ovim slikama od prve dvije o koliko se dana tu radi,mada su tu negdje pri kraju.Da sa ekaa s njima joa par dana neea sigurno pogrijeaiti....ili probaj pa sjeci.
OptimusISTRAŽIVAČ

okt 2010.

Kao ato ve rekosmo - odokativno, da je moja ja bi joj dao joa 10 dana minimum (ako imaa uslova). Ovako mo~ea da skinea i za par dana, al zapamti, ato du~e ekaa ja a e biti ;) Trea ti je neka teaka sativ uga, tako da imaa joa cca 25 dana do njenog pravog kraja. I ako su pod najlonom tj u plasteniku :) opuateno nee im mraz niata. Vidi ako mo~ea da zumiraa ato viae sam hed, koliko vidim pistili se povla e tako da bi trebao da bude sam kraj. p.s. to nisu biljke iz prvog posta?
dr.manijakAMBASADOR

okt 2010.

Ja da sam na tvom mestu, ako vremenski uslovi dozvoljavaju ostavio bih te biljke jos 15-20 dana, da se sve lepo popuni. A i rodjeni slikao si samo po vrhic jedne biljke, treba malo krupniji plan. ;/ Ipak jos nekih 15 do 20 dana najvise po mojoj proceni

okt 2010.

evo jedan close up i biljke jesu iste u oba posta
OptimusISTRAŽIVAČ

okt 2010.

Vidim da su ti pre mesec dana rekli "za 15 dana" :) Elem reklo bi se da su to teake sative, ~na i do kraja oktobra opuateno. Mada ne znam ato ti je toliko teako da nabavia mikroskop ili neko uvealo. P.S. Samo si isekao sliku, a to nije close up ;)

okt 2010.

da i zrezo sam je sve je to od :spliff:
OptimusISTRAŽIVAČ

okt 2010.

Razumeem te skroZ :)

okt 2010.

evo me opet i brijem da ce moje biljke vani snjeg docekat :ohno: jer svaki dan kad pogledam one i dalje rastu ovo je ona prva ovo druga a ovo treca nema suhih listova jos uvjek, a novi pfilisi rastu iako su vec stari skroz potamnili na prve dvije ...
ZOKIAMBASADOR

okt 2010.

ja bi brao i prvu i drugu a trecoj dajem jos sedam dana :)
NoTrippinAMBASADOR

okt 2010.

Zoki bi da cepa:bananallama: Ja bi prvu odma sutra, drugu za par dana a treu dokle ide:vb_kez: Ako ti vrijeme dozvoli ekaj prvo sunce za masakr.
ZOKIAMBASADOR

okt 2010.

pa ono ,, nek se ima ja volim malo onako kad je mljadja meni bi verovatno bila ona treca po meri :) ove dve mi se cine da ce biti gadovstine od udarana :) uplasio se a samo sliku pogledao :)

okt 2010.

a kakva vam se cini
OptimusISTRAŽIVAČ

okt 2010.

Ostavi ih koliko god joa mo~ea.
WeedeemerISTRAŽIVAČ

dec 2010.

...da ne otvaram novu temu.. moj prvi pokuaaj (raste od 21.3.2010. a procvjetala je prije viae od mjesec dana) kada berba? i jel se isplati uopce? :) btw, koja je ovo sorta? Uploaded with ImageShack.us
SiDAMBASADOR

dec 2010.

ek malo... ovo raste od 21.03. pa di je zapelo ?? to je viae od 8 mjeseci.. :icon_lol: kao drugo ja tu baa i ne vidim neke hedove... vidim par ~ila, ali niata mesnato... pocepaj to, dalje nema... ako nije umrlo zarolaj malo pa probaj... neznam kaj da ti velim, daj ubaci joa koju sliku ovak se fakat nia ne vidi! @ autor ove teme, sorry na spam!

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se